Yunanistan Schengen vizesi evrakları, mevcut koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Turistik Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan turistik vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla, eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen Uzman Vize temsilcilerimizi arayınız.
Yunanistan Turistik Vize Başvuru Evrakları
Değerli Ziyaretçilerimiz, vize başvuruları için beyan edeceğiniz evraklarınızın güncel tarihli olduğundan lütfen emin olunuz!
- Pasaport, (Yunanistan seyahatinizin dönüş tarihi sonrası en az 3 ay geçerli olmalıdır)
- İki adet biyometrik yeni fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde ve beyaz fon üzeri)
- Ek gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, varsa tapu ve araç ruhsatı fotokopileri)
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren belge, Nüfus Müdürlüğü’nden alınabilir.)
- Kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi
Kişi yabancı uyruklu ise,
- En az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve çalışma izni fotokopisi.
- Schengen vize başvuru formu. (Başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaparsanız, başvuru formu bizim tarafımızdan doldurulacaktır.) Vize başvuru formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurarak, ıslak imzalı olacak şekilde beyan ediniz. Başvuru formunda ”Schengen alanına ön gördüğünüz giriş tarihi” bölümüne yazılacak tarihler, vizenizin başlangıç tarihini oluşturmaktadır. Lütfen bu bölümü dikkatli bir şekilde doldurunuz.
- Seyahat sağlık sigortası – Orijinal belge: 30.000 € teminatlı uluslararası geçerli poliçe seyahat tarihinizden bir gün önce başlayıp, bir gün sonra sona ermelidir.Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigorta poliçelerinizi, kurumumuzdan temin edebilirsiniz. Sigorta işlemleriniz için çağrı merkezimizi arayınız.
- Otel ve uçak bileti ön rezervasyonları. Satın alımı yapılmış otel ve uçak bileti konusunda Vize Merkezi’nin bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Başvuru öncesinde herhangi bir ön rezervasyon yapmanız durumunda, temsilcilerimizi bilgilendirmenizi rica ederiz. Lütfen vize başvuru işlemleriniz sonuçlanmadan satın alma işlemlerinde bulunmayınız.
- Güncel banka hesap dökümü: Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş belge
- Aile fertlerine sponsor olacak kişilerin Banka hesap özetinde sponsor olacağı her kişi için ek olarak 4.000 TL bakiye daha bulundurması gerekecektir. Her bir başvuru sahibi için bulunması gereken minimum tutar; 4.000 TL’ dir.
Kişi serbest meslek sahibi veya bir şirkete danışmanlık hizmeti veriyorsa;
- Noter onaylı iş sözleşmesi (Orijinal belge sunulmalı)
Başvuru sahibinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlaması gereken belgeler:
Kişi Şirket Sahibi İse;
- Güncel tarihli şirket evrakları.
- Şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası’ndan alınmış orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopileri
- SGK/BAĞ-KUR 4 B detaylı hizmet dökümü (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
Kişi Şirket Çalışanı İse;
- Güncel tarihli şirket evrakları
- Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri
- SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4 A detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
- Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
- Şirket yazısı – Orijinal belge: Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede, başvuru sahibinin bu işyerinde çalıştığı ve izinli olduğu tarihler belirtilmelidir. Belge, şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak temin edilmelidir.
Kişi Devlet Memuru İse;
- Çalışma belgesi – Orijinal belge
- Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühürlü ve ıslak imzalı orijinal belge
- Görev kimlik kartı ön ve arka yüzünün fotokopisi
- Maaş bordroları
- Maaşınızın yatmakta olduğu bankadan alınmış son 3 aylık kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş hesap dökümü
- Resmi izin yazısı – Orijinal belge
- Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı belge
Kişi Çiftçi İse;
- Ziraat Odası’ndan çiftçilik belgesi
Kişi Öğrenci İse;
- Öğrenci belgesi (Güncel tarihli, orijinal belge)
- Yeni mezun başvuru sahipleri için diploma fotokopisi
- Orijinal muvafakatname belgesi (18 yaşından küçük başvuru sahipleri için, anne ve baba tarafından imzalanmış noter onaylı orijinal belge)
NOT: Anne, baba ve tüm aile fertlerinin Yunanistan vizesi başvurusunda bulunacak olması halinde muvafakatname belgesine gerek bulunmamaktadır.
Ebeveynler ayrılmış olan ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise, velayeti olmayan ebeveynden noter onaylı muvafakatname belgesinin alınması zorunludur. (Lütfen bu bilgiyi teyit ediniz.)
Kişi Ev Hanımı İse;
- Banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren en az 4.000 TL bakiyesi olan banka tarafından kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş)
Kişi Emekli İse;
- Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu
- Geçerli Pasaport : Pasaportunuz, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Eğer varsa eski pasaportlarınız
- Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 1 adet biyometrik fotoğraf – bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
- Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali, fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önceden Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız, o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi gerekmektedir.
- Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
- Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri)
- Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
Ancak istenilen evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Turistik Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan Turistik vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/ kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz.
Yunanistan Turistik Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan Schengen Vize başvuruları direkt olarak Konsolosluğa gerçekleştirilemezken başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.
Yunanistan vize başvurularında bölge sınırlaması bulunmaktadır. Başvuru sahibi ikamet etmekte olduğu şehre hizmet veren ilgili Yunan vize başvuru merkezine müracaat gerçekleştirmesi gerekecektir.
Yunanistan Turistik Vize Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan için turistik vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği bulunmaktadır.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişiler, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekecektir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Şu illerde ikamet eden kişiler: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdır.İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (Turistik, ticari…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan vize talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan turistik vize başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Schengen vize süreleri, doğru kullanım oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize talebi sırasında lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında, kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.
Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Yunanistan Turistik Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Yunanistan’a turistik amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan turistik vize talep dilekçesi yazılmalıdır. Yunanistan turistik vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Örneğin; Turistik bir tura katılacak kişi Yunanistan Turistik vizesi talep dilekçesinde, katılacağı turdan bahsetmeli ve varsa tur ile ilgili belgelerini dosyasına eklemelidir.
Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. C turistik vizesi başvurusunda bulunacak kişiler Yunanistan turistik vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Turistik Vize Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
Yunanistan Konsolosluğu’na turistik vize başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan turistik vize talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan turistik vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı bir çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Yunanistan turistik vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.
Yunanistan turistik vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için bir sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Yunanistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Yunanistan turistik vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Yunanistan Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.
Yunanistan Turistik Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi Yunanistan Vize Departmanı Müşteri Temsilcilerini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3. Adım – Evraklarınızı kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yunanistan Turistik Vize başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre, ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan turistik vize işlemleri randevu tarihi sonrası 3 ila 15 iş günü gibi bir süre içinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan turistik vize başvurularınıza seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz. Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz. Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup Vize Merkezi’nin, karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.
Lütfen Dikkat!
18 Yaşından küçük vize başvuru sahiplerinin başvuru evrakları arasında Noter onaylı Muvafakatname belgesini ibraz etmeleri zorunludur. 18 Yaşından küçük başvuru sahipleri anne ve babası ile birlikte seyahat etsin ya da etmesin Muvafakatname belgesini başvuru işlemleri için temin etmeleri gerekecektir.
Ebeveynler ayrılmış ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise velayeti olmayan ebeveynden Noter onaylı Muvafakatname belgesi alınmalıdır. (Ancak bazı bilgiler, zaman içinde değişim gösterebileceği için lütfen bu bilgiyi teyit ediniz.)
Yunanistan Vize Reddi
Yunanistan vize başvuruları için hazırlanması gereken evraklar başvuru sahibinin seyahat amacına ve mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir. Yunanistan vize başvurularınız için hazırlamış olduğunuz evrakların güncel tarihli olmasına özen göstermeli ve sunulacak belgelerin bilgisine sahip olmalısınız. Yunanistan vize başvuruları hakkında verilecek kararlar ilgili Yunanistan Konsolosluklarının çalışma alanı içerisindedir. Bu sebeple Almanya vize başvurularınız için eksiksiz bir şekilde sunmuş olduğunuz evraklar vize almanızı garanti etmemektedir.
Schengen vize başvurularının ret sebeplerinin başında başvuru formlarının eksik veya yanlış doldurulması, seyahat amacının net belirtilmemesi, seyahat masraflarının karşılanacağına dair yeterli gelir belgesi ve banka hesabı gösterilmemesi, vize geçerlilik süresi içerisinde ikamet edilen ülkeye geri dönüleceğine dair ikna edici kanıt sunulamaması ve otel rezervasyonlarının sistemde görünmemesi gelmektedir. Başvurularınızı yaparken bu hususları göz önünde bulundurmanız önem arz etmektedir.
Vize Merkezi – Yunanistan Schengen Vize Departmanı Çağrı Merkezini arayarak Yunanistan Schengen vize (90 güne kadar konaklamalı) başvuru evraklarını Temsilcilerimizden bir ”bilgi e-maili” olarak talep edebilirsiniz. Vize Merkezi -Yunanistan Vize Departmanı hazırlanması gereken evrakların güncel halini sizlerle e-posta olarak paylaşacaktır. Durumunuza uygun Yunan vizesi başvuru evraklarınızı e-posta hesabınızda bulabilirsiniz. Vize harç ücretinin yanı sıra belli bir hizmet bedeli ödeyerek Vize Merkezi aracılığıyla seyahat amacınıza uygun, eksiksiz, doğru ve hızlı bir başvuru yapabilirsiniz.
Yunanistan Kapı Vizesi
Her yıl Nisan ve Ekim ayları arasında uygulamaya giren Yunanistan Kapı Vizesi, Schengen vize statüsünde olmakla birlikte Yunanistan Schengen Vizesi prosedürlerinden daha farklı bir dizi vize işlemi sonucunda alınabilmektedir. Yunanistan Kapı Vizesi, Yunanistan topraklarına ait 6 adada geçerlidir. Bu adalar, Rodos, Midilli, Kos, Samos, Sakız ve Meis Adalarıdır. Bu adaların tümünde vize etiketleri kapıda pasaporta işlenmektedir. Vize söz konusu adaların sınır kapısında işlenmekle birlikte Yunanistan kapı vizesi işlemleri Türkiye’deki seyahat acenteleri aracılığı ile yapılmakta olup evraklar ön başvuru ile kabul edilmektedir.
Yunanistan kapı vizesi uygulamasında Konsoloslukta biyometrik işlem – (parmak izi verme işlemi) yapılmadığından evraklarınızı kargo yoluyla ileterek başvurunuzu zaman kaybetmeden yapma imkanına sahipsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile birlikte Ukrayna, Beyaz Rusya ve Rusya vatandaşları da Yunan kapı vizesi başvurusu yapabilmektedirler. Ancak Türkiye’de uzun süreli ikamet iznine sahip yabancı ülke vatandaşları seyahat sonrası 6 ay geçerli oturum izni belgelerini başvuruda ibraz etmelidirler.
Yunanistan kapı vizesi, Rodos vizesi, Meis vizesi, Sakız vizesi, Midilli vizesi, Kos vizesi ve Samos vize işlemleri seyahatten en fazla 4 gün öncesinde yapılmalıdır. Bu süreden daha kısa sürede yapılacak başvuruların seyahat tarihine yetişmeme olasılığı vardır.
Yunanistan kapıda vize uygulamasının genel Schengen vize prosedüründen farkı vizenin en fazla 15 gün süreyle verilmesidir. Geçerli Schengen vizesi çok girişli ise ve vizenin geçerliliği boyunca kalış süresi yeterli ise kapı vizesi alınmadan Yunan adalarına seyahat edilebilmektedir. Yunanistan kapı vizesi, turistik, ticari veya ziyaret vizesi başvurularından farklı bir prosedürdedir. Kapı vizesi başvurularında da kullanılan Schengen vize başvuru formunda seyahat amacının Kapı Vizesi olarak belirtilmesi gerekmektedir.
Yunanistan Kapı Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Yunanistan kapı vizesi için gerekli evraklar Yunanistan Schengen vizesi başvurularında olduğu gibi mesleki duruma göre farklılık göstermemekte olup başvuru sahibinin mesleği veya sosyal durumu ne olursa olsun her başvuru sahibi için standart evrakları içermektedir.
- Pasaport: Pasaportunuzun vize süresinin bitiş tarihinden itibaren seyahatinizin akabinde en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir.
- Banka Hesabı: Banka hesap dökümünüz son 3 aylık hesap hareketlerini göstermeli ve seyahat süresince masrafları karşılayabilecek yeterlilikte olması gerekmektedir. Banka hesabında olması gereken para miktarıyla ilgili olarak temsilcilerimizi arayarak kişisel durumunuza uygun bilgi alabilirsiniz.
- Fotoğraf: Biyometrik fotoğrafınız 35*45 mm ölçülerinde yeni olmalıdır.
- Seyahat Biletleri: Feribot biletlerinizin satın alınmış olması koşulu vardır. Rezervasyon kabul edilmemektedir. Satın alacak olduğunuz feribot biletlerinin gidiş dönüş tarihleri belli olmalıdır. Satın alınmış feribot bileti ile başvuru yapıldıktan sonra tarihlerde bir değişiklik söz konusu olduğunda yeni bir vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
- Otel Bilgileri: Otel rezervasyonu seyahat tarihlerinizi içermelidir. Yunanistan adalarına günübirlik olarak yaptığınız seyahatlerde otel rezervasyonu yaptırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak günü birlik seyahat etmeyenlerin otel rezervasyonlarının konfirme edilmiş olması gerekmektedir.
- Başvuru Formu: Vize başvuru formu Schengen vizesi başvuru formu formatındadır ancak seyahat bilgilerinin dikkatle aktarılması gerekmektedir.
- Kimlik fotokopisi
Yunanistan kapı vizesi için gerekli olan belgeler fotokopi olarak sunulabilmektedir. Pasaportunuzun ilgili sayfalarının fotokopisi başvuruda yeterli olmakla birlikte seyahat sırasında pasaportun mutlaka yanınızda olması gerekmektedir çünkü vize adından anlaşılacağı üzere kapıda pasaporta işlenmektedir.
Yunanistan Adaları Kapı Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan adalarına kapı vizesi almak için öncelikle pasaportunuzun geçerli bir pasaport yani son 10 yıl içinde çıkarılmış, yırtık herhangi bir sayfasının olmaması ve seyahatinizin ardından 3 ay geçerli olması koşulu vardır. Yunan kapı vizesi evraklarının eksiksiz ve tam olarak sunulması gerekmektedir. Feribot biletlerinizin satın alınmış olması, otel rezervasyonlarınızın seyahat tarihiniz itibariyle geçerliliğini kaybetmemiş olması gerekmektedir. Vize Merkezi bütün bu unsurları bütünlüklü bir bakış açısıyla ele almaktadır.
Yunanistan kapı vizesi tek girişli veya çift girişli olarak alınabilen bir vizedir. Yunanistan adaları kapı vizesi için multi-girişli vize verilmemektedir. Kalış süresi doldurulduktan sonra yeni bir vize başvurusu yapılarak seyahat edilebilir.
Yunan adaları kapı vizesi en fazla 15 gün süre ile verilmekte olup vize süresinin uzunluğu konusunda yetkili mercii Yunanistan Konsolosluğudur. Eğer birden fazla adaya seyahat etmeyi planlıyorsanız seyahat planınızın net olması gerekmektedir. Diğer seyahat edeceğiniz adalarda konaklayacağınız otellerin rezervasyon bilgilerinin başvuru dosyasında paylaşılması gerecektir. Ayrıca birden fazla adaya seyahat durumunda bu isteğin vize başvuru dilekçesinde ve vize başvuru formunda belirtilmesi gerekmektedir.
Kapı vizesi için hazırlamanız gereken evrakları Vize Merkezine teslim ettikten sonra belgelerin kontrolü ve başvuruya hazır hale getirilmesi temsilcilerimizin görev alanındadır. Yunanistan adaları kapı vizesi uygulamasında vize randevusu yapılmamaktadır. Parmak izi verme prosedürü de farklı bir şekilde yürütülmektedir. Vize başvuru sahibi vize onayı aldıktan sonra vize başvurusunda bulunduğu Rodos, Samos, Kos, Midilli, Sakız veya Meis adasına giriş yaparken sınır kapısında parmak izi ibrazında bulunmalıdır. Önemle belirtmek gerekir ki Yunanistan kapı vizesi başvurusunu sadece bir adaya yapabilirsiniz. Örneğin Rodos adası için kapı vizesi alarak Midilli veya bir başka adaya giriş yapamazsınız. Yunanistan kapı vizesi ayrıca size Yunanistan ana karasına giriş hakkı da tanımamaktadır. Her ne kadar Schengen vize statüsünde olsa da sadece ilgili adalara yapılacak olan seyahatlerde geçerlidir.
Doğu Ege’de bulunan Yunan Adalarına seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bodrum, Dikili, Foça, Marmaris, Fethiye, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Kaş’tan kapı vizesi alabilir. Söz konusu yerler için sadece yazın kapı vizesi verilir. Yaz döneminde yapılacak olan seyahatten en az 3- 4 gün öncesinden vize başvurusunda bulunulması gerekir.
Yunanistan Kapı Vizesi kaç günde çıkar?
Yunanistan kapı vizesinin çıkış süresi 4 ila 6 iş günü arasında değişmektedir. Vize işlemlerinizin seyahat tarihiniz itibariyle sonuçlanabilmesi için başvurunuzun seyahat tarihinize en ez 4-6 iş günü kala yapmanız tavsiye olunur. Başvuru yaptığınız sırada şayet sizden ek veya eksik evrak talep edildiğinde bu belgeleri tamamlamak için zamana ihtiyacınız olacaktır. Unutulmaması gereken noktalardan biri de hazırlamış olduğunuz evrakların tarihlerinin birbiriyle uyumudur. Dilekçede belirttiğinizi seyahat tarihleri, feribot gidiş-dönüş biletleri ve otel rezervasyonları tarih içeren belgeler olup birbirleriyle tutarlılıkları önemlidir. Yunanistan kapı vizesi yerine Yunanistan Schengen vizesi işlemleri yapacak olanların hazırlamaları gereken evraklar Yunan adaları kapı vizesi evraklarından farklıdır. Seyahat amacı ve mesleğe göre bu belgeler değişiklik göstermektedir ve çıkış süresi 7 ila 15 iş günüdür ve başvuru ve turistik sezonun yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Yunanistan kapı vizesi ve Yunanistan Schengen vizesi başvurusu yapmak ve başvuru prosedürü detayları hakkında uzman temsilcilerimizden bilgi almanız vize işlemlerinizde zaman kayıplarının önüne geçecektir.
Yunanistan’a Araçla Seyahat
Yunanistan’a araçla yapılacak seyahatlerde kapı vizesi veya Schengen vize başvurularında, seyahat aracı için Yeşil Sigorta yaptırılmış olmalıdır. Aracı kullanacak kişi aynı zamanda aracın ruhsatının ve beynelmilel ehliyetinin fotokopisini de başvuru evraklarına eklemelidir. Aracı kullanacak kişi eğer aracın sahibi değilse ve bir başkasına ait bir aracı veya bir kuruma ait bir araçla Yunanistan’a seyahat etmeyi planlıyorsa araç ruhsatının sahibinden noter onaylı izin yazısı almalıdır. Araçla ilgili bur evrakların asıllarının seyahat süresince yanınızda olması sınır kapılarında kontrollerde sorun yaşamamanızı sağlayacaktır. Kapı vizesinin geçerli olduğu Yunanistan adalarına araçla gidecek kişiler araçlı feribot kullanmalıdır. Araçlı feribot saatleri için ilgili limandan önceden bilgi alınması gerekmektedir. Aracıyla seyahat edecek kişiler araçlı feribot saatlerine göre feribot biletlerini satın almalı ve Yunanistan kapı vizesi için gerekli evraklardaki gidiş-dönüş tarihlerini bu doğrultuda düzenlenmelidir.
Yunanistan Kapı Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
KKTC giriş mührü olan pasaportlara Yunanistan kapı vizesi işlemi yapılmamaktadır. Pasaportunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giriş mührü olan kişilerin ön başvuru ile vize onayı almış olsalar dahi sınır kapısında vize reddi ile karşılaşmaktadırlar. Pasaport yenilenerek başvuru yapılabilir.
Kapı vizesi ile giriş yapılan Rodos, Midilli, Kos, Samos, Meis ve Sakız adalarının sınır kapısında parmak izi alma işlemi yapılmaktadır. Bu işlemin sonuçlanma süresi sınır kapısından girişlerin yoğunluğuna göre değişmekte olup gecikmeler tamamen Yunanistan adası sınır kapısı görevlilerinin sorumluluğundadır. Günü birlik seyahat edenlerin bu durumu dikkate almalarını önemle hatırlatırız.
Kapı vizesi bütün Yunan adalarında geçerli değildir, sadece vizesi alınan adayı ve kapı vizesi ile giriş yapılan adaları kapsar.
15 günlük süreyi aşan kişiler için hukuki yaptırımlar söz konusudur. Kapı vizesinin uzatma işlemi mevcut değildir. Süre dolduktan sonra ancak yeni bir başvuru yapılarak ve yeniden vize alınarak giriş yapılabilmektedir.
Kapı Vizesi Uygulaması Yapan Yunan Adaları
Yunanistan’ın yedi adasına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları “Kapı Vizesi” uygulaması ile seyahat edebilir. Bahsi geçen adalar şunlardır:
Kastellorizo (Meis)
Rodos
Kos (İstanköy)
Samos (Sisam)
Lesvos (Midilli)
Hios (Sakız Adası)
Simi (Sömbeki)
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yanı sıra Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya (Belarus) ve Ukrayna vatandaşları da bu uygulamadan yararlanabilmektedir.
Evraklar Teslim Edildikten Sonra Kapı Vizesi Süreci Nasıl İşler?
Seyahat acenteleri, feribot biletlerinin satın alınmasından sonra, yolcu tarafından ibraz edilen ilgili evrakları ve diğer belgeleri, yolcunun varış tarihinden en az 24 saat önce elektronik ortam üzerinden yetkili Yunan makamlarına göndererek, onay almaktadırlar.
Seyahat acenteleri belgelerini teslim eden yolculardan Rodos, İstanköy, Meis, Sakız, Sisam, Midilli gibi Yunan Adaları’na seyahatlerinden en az 24 saat önce, seyahatlerine ilişkin onayın verilip verilmediğinin kontrol edilmesi istenmektedirler.
Adaya varışta, sınır güvenlik görevlilerine ibraz edilmek üzere, pasaport, Schengen Vizesi formunun aslını, ziyaret amacı ve kalış süresini gösterir belgeyi hazır bulundurmaları istenmektedir. Giriş koşullarının tamamen yerine getirildiğine kanaat getirilmesi halinde, Yunan gümrük makamları azami 2 girişli en fazla 15 gün ikamet süreli vize vermektedirler.
Yunanistan Liman Müdürlüklerinin Telefonları
Pire Liman Müdürlüğü: 00 30 213 2147600
Rodos Liman Başkanlığı: (+30) 22410 22220 / 28888
Meis Liman Başkanlığı: (+30) 22460 49270
Sakız Liman Başkanlığı: (+30) 22710 44433
Sisam Liman Başkanlığı: (+30) 22730 27318
Midilli Liman Başkanlığı: (+30) 22510 24115
İstanköy Liman Başkanlığı: (+30) 22420 26594 – 6
İgoumenitsa Liman Müdürlüğü: 00 30 26650 99400
Lavrio Liman Müdürlüğü: 00 30 22923 20400
Rafina Liman Müdürlüğü: 00 30 22943 21200
Patra Liman Müdürlüğü: 00 30 26136 15400 – +30 694 4308911
Selanik Liman Müdürlüğü: 0030 2313 325 821
Volos Liman Müdürlüğü: 0030 2421 353 800
Yunanistan Ticari Vize Başvuru Evrakları
Değerli Ziyaretçilerimiz, vize başvuruları için beyan edeceğiniz evrakların güncel tarihli olduğundan lütfen emin olunuz!
- Pasaport (Seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalı)
- İki adet biyometrik yeni fotoğraf (Güncel, beyaz fon üzeri ve 3,5×4,5 cm ölçülerinde olmalıdır)
- Kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içermelidir)
- Ticari Davetiye; E-mail veya faks yoluyla temin edilebilir.
- Davetiye, Yunanistan Konsolosluğu’nun istediği formatta ve davet eden şirket yetkilisinin kimlik kartı fotokopisi ile birlikte temin edilmelidir. Yapılacak seyahat fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge gerekir. Örnek format için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.
- Şirketin güncel banka hesap özeti: Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir.
Kişi yabancı uyruklu ise;
- En az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve çalışma izni fotokopisi
- Güncel tarihli şirket evrakları
- Orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri
NOT: Şahıs şirketi sahibi olan başvuru sahiplerinin, şirketlerinin sadece imza beyannamelerini ve vergi levhası fotokopilerini sunmaları yeterli olacaktır.
- Schengen vize başvuru formu. (Başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaparsanız, başvuru formu bizim tarafımızdan doldurulacaktır.)
Vize başvuru formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurarak, ıslak imzalı olacak şekilde beyan ediniz. Başvuru formunda ”Schengen alanına ön gördüğünüz giriş tarihi” bölümüne yazılacak tarihler, vizenizin başlangıç tarihini oluşturmaktadır. Lütfen bu bölümü dikkatli bir şekilde doldurunuz.
Başvuru Sahibinin Durumuna Göre Hazırlaması Gereken Evraklar:
Kişi Şirket Çalışanı İse;
- Şirket yazısı – Orijinal belge: Şirket yetkilisi tarafından antetli kağıda Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede; başvuru sahibinin şirketteki görevi, maaşı, şirkette görev aldığı süre, seyahat tarihleri, seyahat amacı ve geri dönüş taahhüttü belirtilmelidir. Belge, kaşeli ve ıslak imzalı hazırlanmalıdır.
- SGK işe giriş bildirgesi
- 4 A detaylı hizmet dökümü (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
- Maaş bordroları: Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli olarak temin edilmelidir.
Kişi Şirket Sahibi İse;
- Vize talep dilekçesi – Orijinal belge: Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede seyahat tarihleri, seyahat amacı, geri dönüş taahhüttü verilmeli, belge kaşeli ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlanmalıdır.
- 4B detaylı hizmet dökümü veya BAĞ-KUR ödeme dökümü (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
Ancak istenilen evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Ticari Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan ticari vizesi güncel evrak listesi ücretsiz olarak e-posta adresinize gönderilecektir.
Ticari Vize Almak için Yapılması Gerekenler
Başvuru sahiplerinin dikkatine! Yunanistan vizesi için gerekli olan evrakları eksiksiz vermek ve evrak bilgilerini doğru olarak hazırlamak çok önemlidir. Eksik evrak olması halinde Yunanistan Konsolosluğu, sizden ek evrak isteyebilir ve böylece vize başvuru süreciniz uzayabilir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/ kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz. Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup Vize Merkezi’nin, karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.
Yunanistan Ticari Vize Nasıl Alınır?
Yunanistan Schengen Vize başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemez. Bu yüzden Yunanistan Ticari başvurularını, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla yapabilirsiniz.
Yunanistan vize başvurularında bölge sınırlaması bulunmaktadır. Başvuru sahibi ikamet etmekte olduğu şehre hizmet veren ilgili Yunan vize başvuru merkezine müracaat gerçekleştirmesi gerekecektir.
Yunanistan Ticari Vize Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan için ticari vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği bulunmaktadır.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişiler, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekecektir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Şu illerde ikamet eden kişiler: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdır.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (Turistik, ticari…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan vize talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan turistik vize başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Schengen vize süreleri, doğru kullanım oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize talebi sırasında lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında, kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.
Yunanistan Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Yunanistan’a ticari amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan ticari vize talep dilekçesi yazılmalıdır. Yunanistan ticari vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Örneğin; Ticari bir tura, fuara katılacak kişi Yunanistan Ticari vizesi talep dilekçesinde, katılacağı turdan bahsetmeli ve varsa tur ile ilgili belgelerini dosyasına eklemelidir.
Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. C ticari vizesi başvurusunda bulunacak kişiler Yunanistan Ticari vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Ticari Vize Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
Yunanistan Konsolosluğu’na ticari vize başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan ticarivize talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan ticari vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı bir çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Yunanistan turistik vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.
Yunanistan ticari vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için bir sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Yunanistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Yunanistan ticari vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Yunanistan Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.
Yunanistan Ticari Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi Yunanistan Vize Departmanı Müşteri Temsilcilerini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3. Adım – Evraklarınızı Kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrağı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yunanistan Turistik Vize başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre, ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan ticari vize işlemleri randevu tarihi sonrası 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Yunanistan Ticari vize başvurularınıza seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz. Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.
Vize Merkezi sizin adınıza, Yunan vizesi işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurumdur. Müşteri temsilcilerimize, web sayfamızın menüsünün sol tarafında bulunan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir?
Vatandaşı olunan ülke dışındaki topraklara; anne-baba-kardeş ziyareti, eş ve çocukları gözetmek için veya 2. dereceden akrabalarla görüşme amacı ile seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken kısa süreli bir vize kategorisidir.
Vize başvurunuzun Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi kapsamında değerlendirilebilmesi için başvuru dosyanızın bazı koşullara uygun olarak hazırlanması gerekir.
Öncelikle Yunanistan’da ziyaret edeceğiniz kişi veya kişiler, aile olarak sayılabiliyor olmalıdır. Akrabalarınızın aile olarak kabul görmesi için şu kişilerden oluşması gerekir.
Eş
Evlat
Anne ve baba
Kardeş
Büyükanne ve büyükbaba
Torun
Kayınbaba ve kayınvalide
Baldız ve kayınbirader
Gelin ve damat
Üvey baba ve üvey anne
Üvey evlat
Üvey kardeş
Son 2 yıldır beraber yaşanılan yasal partnerlerden biri olmalıdır.
Ziyaret edeceğiniz kişi ya da kişilerin size Yunanistan’dan yazılı bir davetiye göndermeleri gerekmektedir. Bu davetiyeyi, Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi başvurusu dosyanızla birlikte sunmalısınız.
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Gereken Evraklar Nelerdir?
- Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesi başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.
- Pasaport (Seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalıdır.)
- İki adet biyometrik yeni fotoğraf (Güncel, beyaz fon üzeri, 3,5×4,5 cm ölçülerinde olmalıdır.)
- Kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Aile ve adres bilgilerini içeren belgeye ek olarak, evli bayanların kızlık soyadını içeren diğer belgeyi de temin etmeleri gerekmektedir.
- Davet yazısı: E-mail veya faks yoluyla temin edilebilir.
- Davetiye (Yunanistan’daki polis karakolundan veya vatandaşlık servis merkezlerinden tasdik edilmelidir.)
- Güncel banka hesap özeti
- Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir.
- Başvuru sahibinin aynı zamanda bir başka kişi için sponsor olacak olması halinde ise her kişi için ek 4.000 TL daha bakiye bulundurması gerekecektir.
- Kişi yabancı uyruklu ise;
- En az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve çalışma izni fotokopisi
- Ek gelir belgeleri;
- Başvuru sahibinin üzerine kayıtlı varsa tapu, araç ruhsatı ve kira gelirine dair fotokopiler
- Başvuru sahibi freelance çalışıyor veya danışmanlık hizmeti veriyorsa;
- Noter onaylı orijinal iş sözleşmesi
Başvuru Sahibinin Mesleğine Göre Hazırlaması Gereken Evraklar
Kişi Şirket Çalışanı İse:
- Şirket yazısı – Orijinal belge
- Şirket yetkilisi tarafından antetli kağıda Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede; başvuru sahibinin şirketteki görevi, izinli olduğu tarihler ve seyahat sonrası işyerindeki görevine devam edeceği belirtilmeli, belge kaşeli ve ıslak imzalı olacak şekilde beyan edilmelidir.
- SGK işe giriş bildirgesi
- SGK 4 A detaylı hizmet dökümü
- E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz
- Maaş bordroları
- Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli belgeler
- Güncel tarihli şirket evrakları
- Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri
- Şahıs şirketi sahibi başvuru sahipleri, şirketlerinin sadece İmza beyannamelerini ve vergi levhası fotokopilerini sunmaları yeterli olacaktır.
Kişi Şirket Sahibi İse:
- Vize talep dilekçesi – Orijinal belge
- Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede; seyahat tarihleri, amacı, geri dönüş taahhüttü verilmeli belge kaşeli ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlanmalıdır.
- 4 B Detaylı hizmet dökümü veya BAĞ-KUR ödeme dökümü
- E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.
- Güncel tarihli şirket evrakları
- Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri
- Şahıs şirketinde görevli başvuru sahiplerinin, şirketlerinin sadece imza beyannamelerini ve vergi levhası fotokopilerini sunmaları yeterli olacaktır.
Kişi Emekli İse:
- Emeklilik kartı fotokopisi veya emekli olunan kurumdan alınmış ıslak imzalı orijinal yazı
- Maaş dökümü
- Maaş ödemelerinizin yattığı bankadan kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş belge
- Maaşın PTT’den alınıyor olması halinde, PTT’den alınmış son 3 aylık mühürlü ve ıslak imzalı döküm
Kişi Öğrenci İse:
- Öğrenci belgesi
- Güncel tarihli orijinal belge
- Sponsor ebeveynin mesleki durumuna yönelik evraklar
- Sponsor yazısı
- Öğrenci için sponsor olacak ebeveynin hazırlaması gereken bir evraktır
- Muvafakatname belgesi
- Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise anne ve babası tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal belge
- Anne ve baba ile birlikte seyahat edecek, 18 yaşında küçük tüm başvuru sahipleri için muvafakatname belgesinin aslının sunulması zorunludur.
Kişi Ev Hanımı İse:
- Sponsor ebeveynin mesleki durumuna yönelik evraklar
- Sponsor yazısı
- Ev hanımı için sponsor olacak kişinin hazırlaması gereken bir evraktır. Belgede sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmelidir.
Kişi Devlet Memuru İse:
- İzin belgesi
- Bağlı bulunduğunuz kurumdan mühürlü ve ıslak imzalı orijinal belge olarak temin ediniz.
- Çalışma belgesi
- Bağlı bulunduğunuz kurumdan mühürlü ve ıslak imzalı orijinal belge olarak temin ediniz.
- Maaş dökümü
- Son 3 aylık kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir.
- Görev kimlik kartının ön ve arka yüz fotokopisi
Kişi Çiftçi İse:
- Çiftçilik belgesi.
İstenilen evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan Aile ve Arkadaş ziyareti vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir.
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Schengen Vize başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemezken, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru hizmeti alabilirsiniz.
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize başvuru evraklarınızın güncel tarihli olması zorunludur. Eksik evraklarla yapılacak vize başvurularınız kabul edilmeyecektir. Başvuru işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması, vize alışınızı garanti etmemektedir. Yunanistan Vize başvuruları hakkında verilecek kararlar, Yunanistan Konsolosluğu’nun inisiyatifi altındadır. Kurumumuzun, vize başvurularının değerlendirme sürecine ve verilecek olan vize süresine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir.
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize Başvuruları Nereye Yapılır?
- Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu,ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği belirtilmektedir.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekecektir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediliyorsa, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmalıdır.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleriniz için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (Turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan Aile Ziyareti vize talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de, Yunanistan Ail eve Arkadaş Ziyareti vize başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Schengen vize süreleri, doğru kullanıldığı sürece oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması, istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize taleplerinizde lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan, otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında, kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.
Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Yunanistan Aile Ziyareti ve Arkadaş Vizesi Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Yunanistan’a aile ve arkadaş ziyareti amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin İstanbul’da ikamet edenler, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan Aile Ziyareti vize talep dilekçesi yazmalıdır. Yunanistan Aile ve arkadaş ziyareti vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Yani bu kısımda; Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Aile Ziyareti vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Yunanistan vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masrafların nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
Yunanistan Konsolosluğu’na aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan aile ve arkadaş ziyareti vize talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı bir çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Yunanistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede, şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.
Yunanistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için bir sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Yunanistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi, Yunanistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1.Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi Yunanistan Vize Departmanı Müşteri Temsilcilerini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2.Adım – Bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3.Adım – Evraklarınızı kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4.Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5.Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6.Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre, ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesi işlemleri randevu tarihi sonrası, 3 ila 15 iş günü gibi bir süre içinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan aile ve arkadaş ziyareti vize başvurularınıza seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz.
Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) vizenin çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.
Vize Merkezi sizin adınıza, Yunanistan vize işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurumdur. Müşteri temsilcilerimize, web sayfamızın menüsünün sol tarafında bulunan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Lütfen Dikkat!
18 yaşından küçük vize başvuru sahiplerinin başvuru evrakları arasında Noter onaylı Muvafakatname belgesini ibraz etmeleri zorunludur. 18 Yaşından küçük başvuru sahipleri anne ve babası ile birlikte seyahat etsin ya da etmesin Muvafakatname belgesini başvuru işlemleri için temin etmeleri gerekir.
Ebeveynleri ayrılmış ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise, velayeti olmayan ebeveynden Noter onaylı Muvafakatname belgesi alınmalıdır. (Ancak bazı bilgiler, zaman içinde değişim gösterebileceği için lütfen bu bilginin güncelliğini teyit ediniz.)
Yunanistan Eğitim Vizesi
Öğrenci vizesi olarak da bilinir. Bir ülke vatandaşının, eğitim amaçlı başka bir ülkeye giderek eğitim görmek istemesi amaçlı verilen bir vize türüdür.
Yunanistan Eğitim Vizesi başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemezken, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru hizmeti alabilirsiniz.
Yunanistan Eğitim Vizesi başvuru evraklarınızın güncel tarihli olması zorunludur. Eksik evraklarla yapılacak vize başvurularınız kabul edilmeyecektir. Başvuru işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması, vize alışınızı garanti etmemektedir.
Yunanistan Vize başvuruları hakkında verilecek kararlar, Yunanistan Konsolosluğu’nun inisiyatifi altındadır. Kurumumuzun vize başvurularının değerlendirme sürecine ve verilecek olan vize süresine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir.
Yunanistan Eğitim Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
- Vize işlemi takip belgesi (Eksiksiz doldurularak, başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.)
- Pasaport (10 yıldan eski olmayan bir pasaport.)
- Yeni çekilmiş 2 adet resim ( objektife direkt bakan, yüz hatlarının açık seçik ayırt edilmesini sağlayan biçimde (kulaklar görünecek) beyaz arka planlı, 3,5 cm x 4,5 cm olmalıdır.)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Okuldan, yeni tarihli olarak alınmış öğrenci belgesi
- Yunanistan Başkonsolosluğu’na seyahat tarihlerini ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten Türkçe yazılmış dilekçe
- Başvuru sahibi, 18 yaşını doldurmamış ise anne ve baba tarafından Yunanistan’a seyahat edebilmesi için yazılmış muvafakatname
- Anne ve babaya ait iş evraklarının fotokopisi, güncel bakiyeli hesap cüzdanı, varsa tapu ve araç ruhsatı
- Anne veya babanın geçerli ya da eski Yunanistan vizesi varsa, onların fotokopileri.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus müdürlüğünden alınmalıdır.)
- Seyahat sağlık sigortası (İstenilen vize süresini kapsayacak şekilde olmalıdır.)
- Otobüs bileti, uçakla gidilecekse uçak bileti ya da kendi aracıyla gidilecekse araç ruhsat fotokopisi ve uluslararası yeşil sigorta. (Uluslararası ehliyeti ve yeşil araç sigortasını kurumumuz tarafından yaptırabilirsiniz.)
Yunanistan Eğitim Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan Eğitim (Öğrenci) vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, ikamet ettiğiniz şehre göre değişir. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği belirtilmektedir.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekecektir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediliyorsa, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmalıdır.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleriniz için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan Eğitim Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan eğitim vizesi başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınızın (Turistik, ticari, aile ziyareti, eğitim…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan eğitim vizesi talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan eğitim vizesi başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Schengen vize süreleri, doğru kullanım oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize talebi sırasında lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan, otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında, kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.
Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Yunanistan Eğitim Vizesi Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Yunanistan’a eğitim amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan eğitim vizesi talep dilekçesi yazması gerekir. Yunanistan eğitim vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir:
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Yani bu kısımda; Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Eğitim amaçlı öğrenci vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Yunanistan vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Eğitim Vizesi Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
Yunanistan Konsolosluğu’na eğitim vizesi başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan eğitim vizesi talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan Eğitim Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi- Yunanistan Vize Departmanı Müşteri Temsilcilerini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın. Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3. Adım – Evraklarınızı kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır. Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan Schengen vizesi evrakları, mevcut koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi 2018 güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans vizesi evrakları e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla, eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen Uzman Vize temsilcilerimize ulaşınız.
Bir ülke vatandaşının başka bir ülkeye kültürel, sportif, konferans veya seminer amaçlı bir etkinliğe katılmak üzere başka bir ülkeyi ziyaret etmesidir.
Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Schengen Vize başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemezken, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru hizmeti alabilirsiniz. Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvuru evraklarınızın güncel tarihli olması zorunludur. Eksik evraklarla yapılacak vize başvurularınız Konsolosluk tarafından kabul edilmeyecektir.
Başvuru işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması, vize alışınızı garanti etmemektedir. Yunanistan Vize başvuruları hakkında verilecek kararlar, sadece Yunanistan Konsolosluğu’nun inisiyatifi altındadır. Kurumumuzun, vize başvurularının değerlendirme sürecine ve verilecek olan vize süresine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir.
Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
- Başvuru dilekçesi:>Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve şahsen imzalanmış
- Geçerli Pasaport: Pasaportunuz, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş olan 1 adet biyometrik fotoğraf. Bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (Yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde ve beyaz fon üzerine olmalıdır.)
- Seyahat Sigortası: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali
*Fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız, o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
- Gidiş-dönüş uçak bilet rezervasyonu (Orijinal bilet talep edilebilir.)
- Otel rezervasyonunu gösteren belge
- Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye
- Veya kültürel etkinliği sağlayan firma ile imzalanan sözleşme
- Veya yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye
- Spor kulübü veya spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye
- Spor etkinliğine katılımı teyit eden akreditasyon belgesi
- Gönderen spor kulübü veya spor federasyonundan alınmış sporcu lisansı
Başvuru Sahibi Çalışan İse
- İşveren mektubu. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyit eden mektup; (orijinal nüsha, fotokopi kabul edilmez)
- SGK işe giriş bildirgesi (Barkodlu veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli olmalı)
- SGK “hizmet dökümü” (E-devletten barkodlu veya SGK’dan ıslak imzalı, kaşeli alınmalıdır.)
- Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları
Eğer yeni bir işe başladıysanız daha önceki iş yerinize ait bilgileri ve maaş bordrolarını sunabilirsiniz. Sözleşmeli çalışılıyor iseniz sözleşme fotokopisi.
- Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (Tapu fotokopileri)
- Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (Hesap hareketleri)
Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
- Ticaret Sicil gazetesinin fotokopisi
- Vergi levhası kopyası
- İmza sirküleri kopyası
- Son 3 aya ait faaliyet belgesi ( Islak imzalı ve kaşeli, orijinal nüsha olmalıdır.)
Başvuru Sahibi Çiftçi İse:
- Ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
Başvuru Sahibi Çalışan Veya Özel Şirket Sahibi İse:
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin bir nüshası.Vergi levhası
Başvuru Sahibi Emekli İse:
- Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
Başvuru Sahibi Öğrenci İse:
- Öğrenci Belgesi
*Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa: Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)
Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği belirtilmektedir.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekecektir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediliyorsa, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmalıdır.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleriniz için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (Turistik, ticari, aile ziyareti, kültürel-sportif ve konferans…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Schengen vize süreleri, doğru kullanım oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize talebi sırasında lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında, kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.
Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Yunanistan’a kültürel, sportif ve konferans ziyareti amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin, ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan Kültürel-Spoerif ve Konferans vizesi talep dilekçesi yazması gerekir. Yunanistan Kültürel- Spoertif ve Konferans vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Yani bu kısımda; Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Yunanistan vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Kültürel- Sportif ve Konferans Vizesi Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
Yunanistan Konsolosluğu’na kültürel- sportif ve konferans vize başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı bir çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede, şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.
Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için bir sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Yunanistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.
Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3. Adım – Evraklarınızı kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmbulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yunanistan Aile Ziyareti Vize başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre, ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi işlemleri randevu tarihi sonrası, 3 ila 15 iş günü gibi bir süre içinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurularınıza seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz.
Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) vizenin çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.
Vize Merkezi sizin adınıza, Yunanistan vize işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurumdur. Müşteri temsilcilerimize, web sayfamızın menüsünün sol tarafında bulunan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Lütfen Dikkat!
18 yaşından küçük vize başvuru sahiplerinin başvuru evrakları arasında Noter onaylı Muvafakatname belgesini ibraz etmeleri zorunludur. 18 Yaşından küçük başvuru sahipleri, anne ve babası ile birlikte seyahat etsin ya da etmesin Muvafakatname belgesini başvuru işlemleri için temin etmeleri gerekir.
Ebeveynleri ayrılmış ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise, velayeti olmayan ebeveynden Noter onaylı Muvafakatname belgesi alınmalıdır. (Ancak bazı bilgiler, zaman/ dönem içinde değişim gösterebileceği için lütfen bu bilginin güncelliğini teyit ediniz.)
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.
Başvuru sahipleri çalışmıyor ve geçimleri aile üyeleri tarafından karşılanıyor ise (öğrenci, çocuk ya da ev hanımı vb.) geçimi sağlayan aile üyesinin maddi durumunu gösteren belgeler çalışmayan başvuru sahibinin dosyasına kanıt olarak eklenir. Geçimi sağlayan aile üyesi eş ise evlilik cüzdanı fotokopisinin belgeler ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru dilekçesi.
- Geçerli Pasaport: Pasaportunuz, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Eğer varsa eski pasaportlarınız.
- Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş olan bir adet biyometrik fotoğraf. Bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (Yeni fotoğraf: 35×45 ölçülerinde ve beyaz fon üzerine olmalıdır.)
- Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız, o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
*Eşi AB vatandaşı olanlardan, seyahat sağlık sigortası talep edilmez
**Başvuru sahibi, akrabalık bağlarını kanıtlayamazsa aşağıda belirtilen ayrıcalıklardan yararlanamaz.
***AB/İsviçre/Yunan vatandaşının, başvuru sahibi olan eşiyle beraber Yunanistan’a seyahat etmesi ve bunu kanıtlaması gerekmektedir. Beraber seyahat etmedikleri veya bunu kanıtlayamadıkları takdirde diğer başvuru sahiplerinden istenen tüm evrakları sunmaları gerekmektedir.
Başvuru Sahibinin Eşi Avrupa Birliği/İsviçre Vatandaşı İse:
Aşağıda belirtilen kişiler Avrupa Birliği/İsviçre vatandaşının başlıca aile fertleri kabul edilmektedir:
- Eşi
- Üye ülke mevzuatına göre, kabul ülkesinin mevzuatının birlikte yaşama anlaşmasını nikah ile eşdeğer nitelemesi ön şartıyla, birlik vatandaşının bu anlaşma ile bağlı olduğu kişi.
- Kendisinin ve yukarıda belirtildiği üzere eş veya anlaşma ile bağlı bulunduğu kişinin, 21 yaşını doldurmamış veya bakmakla yükümlü olduğu çocukları.
Gerekli Belgeler:
- AB/İsviçre vatandaşı olan eşinizin pasaport ya da nüfus kağıdı fotokopileri
- Evlilik cüzdanı ve kopyası
- Türkiye Nüfus Müdürlüklerinden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği. Bu belgenin yokluğunda veya evlilik AB ülkelerinden birinde gerçekleştirilmiş ise ilgili Konsolosluktan evliliği teyit eden bir yazı alınabilir
- Beraber seyahat ettiklerine dair veya Yunanistan’da buluşacaklarına dair yazı
- Yunanistan’da kalacakları süre içerisinde kişinin bütün masraflarını karşılayacağını beyan eden, Avrupa Birliği veya İsviçre vatandaşından alınacak yazı
Başvuru Sahibinin Eşi Bulgaristan Vatandaşı İse:
- Bulgaristan pasaportu veya nüfus kağıtlarındaki isim ile evlilik cüzdanlarındaki isim farklı ise, Nüfus Müdürlüğü’nden isim denklik belgesi sunmaları gerekmektedir.
Başvuru Sahibinin Eşi Yunan Vatandaşı İse:
- Yunanistan vatandaşı olan eşinizin pasaport ya da nüfus kâğıdı fotokopileri. Başvuru yaptığınız esnada orijinal belgeler yanınızda değil ise Yunanistan’dan alınmış olan noter tasdikli ‘aslı gibidir’ kopyası gerekmektedir.
- Evlilik cüzdanı fotokopisi: Eğer evlilik Yunanistan’da kayıt edildi ise, Yunanistan Belediyesi’nden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir (Son 6 aya ait olmalıdır.)
- Beraber seyahat edildiğine dair veya Yunanistan’da buluşacaklarına dair yazı
- Yunanistan’da kalacakları süre içerisinde kişinin bütün masraflarını karşılayacağını beyan eden, Yunan vatandaşından alınan yazı.
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Nedir?
Bir Yunan vatandaşının, Yunan olmayıp, başka bir ülke vatandaşı olan eşini, çocuklarını veya bakmakla yükümlü olduğu kişileri kapsayan vize türüdür. Eş, çocuk ya da bakmakla yükümlü olunan kişiler Avrupa Birliği’ne bağlı diğer ülkeler olabileceği gibi AB’ye üye olmayan ülke vatandaşı da olabilir.
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemezken, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru hizmeti alabilirsiniz.
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize başvuru evraklarınızın güncel tarihli olması zorunludur. Eksik evraklarla yapılacak vize başvurularınız Konsolosluk tarafından kabul edilmeyecektir.
Başvuru işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması, vize alışınızı garanti etmemektedir. Yunanistan Vize başvurusu hakkında verilecek kararlar, sadece Yunanistan Konsolosluğu’nun inisiyatifi altındadır. Kurumumuzun, vize başvurularının değerlendirme sürecine ve verilecek olan vize süresine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir.
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği belirtilmektedir.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekecektir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediliyorsa, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmalıdır.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleriniz için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (Turistik, ticari, Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi …) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Schengen vize süreleri, doğru kullanım oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize talebi sırasında lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında, kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.
Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Yunanistan’a turistik ya da aile ziyareti amaçlı seyahat edecek olan AB, Yunan vatandaşı eşi ve/veya çocukları olan kişilerin, ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi talep dilekçesi yazması gerekir. Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
- Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Yani bu kısımda; Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Yunanistan vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
- Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
- Yunanistan Konsolosluğu’na Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
- Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı bir çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede, şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.
- Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için bir sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Yunanistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi Yunanistan Vize Departmanı Müşteri Temsicilerini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3. Adım – Evraklarınızı kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vize işlemleri randevu tarihi sonrası, 3 ila 15 iş günü gibi bir süre içinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan AB/Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları Vizesi başvurularınıza seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz.
Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) vizenin çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.
Vize Merkezi sizin adınıza, Yunanistan vize işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurumdur. Müşteri temsilcilerimize, web sayfamızın menüsünün sol tarafında bulunan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Lütfen Dikkat!
18 yaşından küçük vize başvuru sahiplerinin başvuru evrakları arasında Noter onaylı Muvafakatname belgesini ibraz etmeleri zorunludur. 18 Yaşından küçük başvuru sahipleri, anne ve babası ile birlikte seyahat etsin ya da etmesin Muvafakatname belgesini başvuru işlemleri için temin etmeleri gerekir.
Ebeveynleri ayrılmış ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise, velayeti olmayan ebeveynden Noter onaylı Muvafakatname belgesi alınmalıdır. (Ancak bazı bilgiler, zaman/ dönem içinde değişim gösterebileceği için lütfen bu bilginin güncelliğini teyit ediniz.)
Yunanistan Şoför Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan şoför vizesi başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.
Bir firmaya bağlı olarak şoförlük yapacak olan başvuru sahiplerinin, şoför vizesi almak için hazırlaması gereken evraklar aşağıdaki gibidir.
1 – Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2 – İki adet biyometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon üzeri, güncel)
3 – Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı
4 – Uluslararası sürücü belgesi
5 – Şirket sürücüleri listesi
6 – C2 belgesi (İhracat izni)
7 – B1 ve B2 belgesi
8 – Sürücü güncel sabıka kaydı (Sabıka kaydı varsa mahkeme kararı sunulmalıdır)
9 – Şirket yazısı (Şoförün işe başladığı tarihi, maaşını, ne kadar süreliğine gideceğini, ne zaman işe geri döneceğini ve destinasyonunu belirtmelidir)
10 – Davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi (Avrupa Birliği üye ülkeleri şirketinden)
11 – Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
Ancak istenilen evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Şoför Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan şoför vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir.
Şoför Vizesi Nedir?
Tırla Schengen bölgesine girmek ve/veya Schengen bölgesinden geçmek amacı ile alınan vize türüdür. Genellikle konsolosluklar tarafından bir yıllık olarak verilir.
Yunanistan Şoför Vizesi Almak için Yapılması Gerekenler
Başvuru sahiplerinin dikkatine! Yunanistan vizesi için gerekli olan evrakları eksiksiz vermek ve evrak bilgilerini doğru olarak hazırlamak çok önemlidir. Eksik evrak olması halinde Yunanistan Konsolosluğu, sizden ek evrak isteyebilir ve böylece vize başvuru süreciniz uzayabilir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/ kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz. Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup Vize Merkezi’nin, karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.
Yunanistan Şoför Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan Schengen Vize başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemez. Bu yüzden Yunanistan Ticari başvurularını, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla yapabilirsiniz.
Yunanistan vize başvurularında bölge sınırlaması bulunmaktadır. Başvuru sahibi ikamet etmekte olduğu şehre hizmet veren ilgili Yunan vize başvuru merkezine müracaat gerçekleştirmesi gerekecektir.
Yunanistan Şoför Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan için şoför vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişmektedir. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği bulunmaktadır.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop ve Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Şu illerde ikamet eden kişiler: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalısınız.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (Turistik, ticari veya şoför vizesi…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan vize talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan turistik vize başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Yunanistan Şoför Vizesi Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Yunanistan’a ticari amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan şoför vize talep dilekçesi yazılmalıdır. Yunanistan şoför vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Yunanistan şoför vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Yunanistan şoför vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Şoför Vizesi Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
Yunanistan Konsolosluğu’na şoför vizesi başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan şoför vizesi talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan Şoför Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi Yunanistan Vize Departmanı Müşteri Temsilcilerini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3. Adım – Evraklarınızı Kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yunanistan Şoför Vizesi başvuru işlemleri kısa bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan Şoför Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan şoför vize işlemleri randevu tarihi sonrası 4 ila 7 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Yunanistan Şoför vizesi başvurularınıza seyahat tarihinizden en az iki hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz.
Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.
Yunanistan Schengen vizesi evrakları, mevcut koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Gemici Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan gemici vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla, eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen Uzman Vize temsilcilerimizi arayınız.
Yunanistan Transit Schengen vize başvurusunda bulunmak isteyen gemicilerin, transit vize almak için hazırlaması gereken evraklar aşağıdaki gibidir.
Gemiciler Yunanistan Transit Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan Gemici vize başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.
[*] Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olmalıdır.)
[*] Gemici belgesi
[*] Gemi yanaşma liman yazısı (Geminin yanaşacağı limanın müdürlüğünden alınmalıdır.)
[*] Gemiyle ilgili şirket belgeleri (Ticaret sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, orijinal faaliyet belgesi)
[*] Başvuru sahibinin katılacağı gemiyle ilgili şirket konfirme yazısı
[*] Şirket yazısı (Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış, seyahat tarih aralıkları ve gidiş nedeni belirtilmiş, kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.)
[*] 2 adet biyometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon üzeri ve güncel olmalıdır.)
[*] Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren yazı)
[*] SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü (Hizmet dökümünüzü E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
[*] Maaş bordrolarınız (Son 3 aya ait, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
[*] Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge kaşeli olmalıdır.)
Ancak evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Gemici Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan gemici vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir.
Gemici Vizesi Nedir?
Gemi ile Schengen bölgesine girmek ve/veya Schengen bölgesinden geçmek amacı ile alınan vize türüdür.
Yunanistan Gemici Vizesi Almak için Yapılması Gerekenler
Başvuru sahiplerinin dikkatine! Yunanistan vizesi için gerekli olan evrakları eksiksiz vermek ve evrak bilgilerini doğru olarak hazırlamak çok önemlidir. Eksik evrak olması halinde Yunanistan Konsolosluğu, sizden ek evrak isteyebilir ve böylece vize başvuru süreciniz uzayabilir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/ kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz.
Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup Vize Merkezi’nin, karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.
Yunanistan Gemici Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan Schengen Vize başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemez. Bu yüzden Yunanistan Ticari başvurularını, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla yapabilirsiniz.
Vize Merkezi sizin adınıza, Yunanistan vize işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurumdur. Müşteri temsilcilerimize, web sayfamızın menüsünün sol tarafında bulunan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Yunanistan vize başvurularında bölge sınırlaması bulunmaktadır. Başvuru sahibi ikamet etmekte olduğu şehre hizmet veren, ilgili Yunan vize başvuru merkezine müracaat gerçekleştirebilir.
Yunanistan Gemici Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan için Gemici vizesi başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği bulunmaktadır.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop ve Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Şu illerde ikamet eden kişiler: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdır.
İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Yunanistan vize başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız, (Ticari vize, şoför ya da gemici vizesi…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan vize talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.
Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.
Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan Gemici Vizesi başvurusunda ibraz etmelisiniz.
Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.
Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.
Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.
Yunanistan Gemici Vizesi Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Yunanistan’a iş amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan gemici vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Yunanistan gemici vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı açık bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Yunanistan ticari vize başvurusunda bulunacak kişiler Yunanistan gemici vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.
Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Gemici Vizesi Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.
Yunanistan Konsolosluğu’na gemici vizesi başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan gemici vizesi talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Yunanistan Gemici Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?
1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.
Vize Merkezi Yunanistan Vize Departmanı Müşteri temsilcilerini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.
3. Adım – Evraklarınızı Kargo ile ya da elden teslim edin.
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biyometri bilgi beyanı
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.
Yunanistan Gemici Vizesi başvuru işlemleri kısa bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Yunanistan Gemici Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan gemici vize işlemleri randevu tarihi sonrası 4 ila 7 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Yunanistan gemici vizesi başvurularınıza, seyahat tarihinizden en az iki hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz.
Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.
Yunanistan Schengen vizesi evrakları, mevcut koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Transit Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan transit vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla, eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen Uzman Vize temsilcilerimizi arayınız.
Yunanistan Transit Vize Evrak Listesi
Yunanistan Transit Schengen Vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, Yunanistan’a transit vize almak için hazırlaması gereken evraklar aşağıdaki gibidir.
Yunanistan transit vizesi başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.
1 – Asıl gidilecek ülkenin vizesi veya oturma izni.
2 – Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içermelidir.)
3 – Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşeli, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orijinal ıslak kaşeli olmalıdır.)
4 – Pasaport (Seyahat sonrasından en az 6 ay geçerli olmalıdır.)
5 – 2 adet biyometrik fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı ve güncel olmalıdır.)
Ancak istenilen evraklarda zaman zaman değişiklikler olabilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Gemici Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz.
Transit Vize Nedir?
Transit geçiş vizesi yolculuğunuz sırasında geçici kısa süreli alınan vize türüdür. Yunanistan üzerinden başka bir ülkeye seyahat edecekseniz transit vizesine başvurabilirsiniz.
Kimler Yunanistan Transit Vizesi’nden Muaftır?
Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen ya da transit geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlar, Yunan vize rejimine göre vizeye tabidirler. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri ise vizeden muaftırlar.
Schengen sistemine dahil olan Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet eden oturma ve çalışma izni hamili Türk vatandaşlarının, Yunanistan’dan geçişlerinde vizeden muaf tutulmaktadırlar. Bu durumdaki vatandaşlar, turistik amaçlı ziyaretlerinde Yunanistan’da 3 ay kalabilme hakkına sahiptirler.
Kimler Yunanistan Transit Vize Almalıdır?
Schengen Anlaşması’na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan’dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Limanlarda belirli Yunan Adaları’nda yazın uygulanan kapı vizesi dışında karayolu Yunan ve Türkiye sınır kapılarında vize verilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bu yüzden diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yaz döneminde yıllık izinlerini kullanmak üzere Yunanistan üzerinden Türkiye’ye giriş yapacak Türk vatandaşlarının, yola çıkmadan önce ikamet ettikleri ülkelerdeki Yunanistan temsilciliklerinden “çift transit” vizelerini temin etmiş olmaları gerekir.
Yunanistan Transit Vizesi Alırken Dikkat Edilecek Konular
İlk vize başvurusunda pasaportun en az bir yıl geçerliliği olması şartı aranmaktadır. Müteakip başvurularda Pasaportlarda aranan asgari geçerlilik süresi, vize süresinin bitiminden itibaren 3 aydır.
Yunan sınır makamları, AB ülkelerinde ikamet eden bazı Türk vatandaşlarının, çocukları için oturma izni çıkartmamış olmaları nedeniyle sınır kapılarında problem yaşadıklarını belirtmektedir. Türk vatandaşlarının, çocukları için çıkartacakları özel oturma izinlerini yolculuk esnasında yanlarında bulundurmalarını veya kendi oturma izinlerine, çocuklarını da kaydettirmelerini tavsiye etmektedir.
Yunanistan Transit Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan Transit vizesi, kısa süreli vize türleri arasındadır. Doğrudan yapılan Yunanistan Transit vize başvuruları, Yunanistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Bu sebeple Yunanistan Transit vizesi başvurusunda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye’de oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları, Yunanistan Transit vize başvurularını aracı kurumlara yapacaklardır. Vize Merkezi, Yunanistan Transit Vize başvurularınızı sizin adınıza, uzman kadrosuyla ve büyük bir titizlikle yapmaktadır.
Başvurularınızda eksik evrak olması halinde Yunanistan Konsolosluğu, sizden ek evrak isteyebilir ve böylece vize başvuru süreciniz uzayabilir.
Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/ kurye ile ya da elden, evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz. Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup, Vize Merkezi’nin karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.
Yunanistan Transit Vize Başvuruları Nereye Yapılır?
Yunanistan için transit vize başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği bulunmaktadır.
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu
Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişiler, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekecektir.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği
Şu illerde ikamet eden kişiler: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdır.
Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.
Yunanistan Edirne Konsolosluğu
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.
Üçüncü Ülke Vatandaşları İçin Yunanistan Transit Vizesi
Üçüncü Ülke Vatandaşları Kimdir?
Üçüncü ülkeleri: Arnavutluk, Azerbaycan, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Fas, Ekvator, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Sırbistan, Ukrayna, Ürdün, Rusya Federasyonu, Moğolistan, Özbekistan, Peru, Tacikistan, Tunus ve Türkmenistan ülkeleri kapsar.
Yunanistan üzerinden başka ülkelere seyahat etmek isteyen üçüncü ülke vatandaşları Yunanistan Transit vize başvurusundan muaf değillerse ve başvurularını Türkiye’den yapacaklarsa, Türkiye Cumhuriyeti oturma iznine sahip olmak zorundadırlar.
Türkiye’den Yunanistan Transit vizesi başvurusunda bulunmak isteyen üçüncü ülke vatandaşları vize başvurularında Türkiye’de ikamet ettiklerini kanıtlayan “Yabancılara Mahsus İkamet Tezkeresi” belgesini ibraz etmekle yükümlüdür.
Şuan savaş bölgesi konumunda bulunan Irak ve Suriye Devletleri’nin vatandaşları Yunanistan Transit vizesine başvuru yapmak istedikleri takdirde, başvurularını direkt olarak Yunanistan Konsolosluğu’na yapmalıdır.
Yunanistan Transit Vizesi Biyometri Uygulaması
Yunanistan’dan transit geçiş için başvurusunda bulunacak kişiler, 23 Eylül 2014 tarihi itibarıyla yürürlükte olan uygulama uyarınca, Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmalıdır. Bu işlem kimlik sahteciliğinin engellenmesini amaçlamaktadır.
İlk kez 2011 yılının Ekim ayında Afrika’da uygulanan biyometri işlemi Yunanistan, İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya gibi birçok ülkede uygulanmaktadır.
Biyometrik Veri Taramasında Aşağıdaki Koşullar Uygulanmaktadır
– 12 yaşından küçük çocuklar Yunanistan vizesi başvurularında biyometrik veri ibraz etmek zorunda değildirler.
– Parmak izi işleminin uygulanmasını engelleyecek herhangi bir fiziki problemi bulunan kişiler biyometri işleminden muaf tutulmaktadırlar.
Böyle durumlarda 10 parmaktan daha az sayıdaki parmağın parmak izinin alınması mümkün ise, maksimum sayıda parmak izi alınır. Ancak parmak izi verilmesi önündeki engel geçiciyse, başvuru sahibini engelin ortadan kalkmasından sonra yapacağı ilk vize başvurusunda parmak izi taraması yaptırmak zorundadırlar.
– Ülke ya da hükümet liderleri, ulusal bir yönetimin üyeleri ve onlarla birlikte seyahat eden eşleri, üye ülkelerin hükümetlerinin veya uluslararası organizasyonların resmi bir sebeple davet ettiği ülkelerin delegeleri biyometri işleminden muaftırlar.
– Krallar, hükümdarlar ve birinci derece yakınları üye ülkelerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonların resmi davetleri üzerine gerçekleştirdikleri seyahatlerde biyometrik veri ibraz etmek zorunda değildir.
– Yunanistan transit vizesi başvurusunda bulunacak şahısların, biyometri işlemleri esnasında parmaklarında kesik, hasar ya da süs amacıyla yakılan kına olmamasına dikkat etmesi gerekmektedir. Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda ise, bu durumu tıbbi rapor ile desteklemesi gerekecektir.
– Vize başvurusundan 5 yıl daha eski olmaması ve VIS ibareli vize fotokopisi ibraz edilmesi şartıyla, daha önce Schengen vizesi almış, biyometrik verileri (dijital parmak izi ve fotoğraf) ibraz etmiş başvuru sahipleri, bu işlemden muaf tutulurlar.
Özel Araçla Gidecek Olan Transit Yolcular
Aracı ile gidecek olanlar: Yeşil sigorta yaptırmanız gerekmektedir. Bu sigorta bir günde çıkar. Yeşil sigortayı, kurumumuz sizin adınıza çıkartmaktadır. Bunun için Ruhsat fotokopisi yeterlidir. 2000 cc ’ye kadar olan özel araçların 1 aylık, 3 aylık ve 1 yıllık sigorta bedelleri fiyatını Vize Merkezi’nden öğrenebilirsiniz.
Bu evraklar, başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilmemiz için gereken evraklardır. Yunanistan Konsolosluğu, gerek görmesi halinde vize başvuru sahibinden ek evrak talep edebilir.
Yukarıda yer alan belgeleri Vize Merkezi’ne kargo/kurye veya elden ulaştırabilirsiniz.
Anne veya babası ile seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için her iki ebeveyn tarafından imzalanmış, noter onaylı muvafakatnamenin aslı gerekmektedir.
25 Eylül 2014 tarihinden itibaren tüm Schengen vize işlemleri başvurularında biyometrik parmak izi uygulaması başlamıştır. Tarafımızdan, sizin adınıza Schengen Biyometrik Parmak İzi Merkezi’nden randevu alınacaktır. Biyometrik verilerinizin ibraz edilmesi sırasında temsilcilerimiz size eşlik edecektir.
Yunanistan Schengen vizesi başvuruları hakkında verilecek kararlar, Yunanistan Konsolosluğu’nun inisiyatifi altındadır.
Yunanistan Transit Vize Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan transit vizesi başvuruları Yunanistan Konsolosluğu tarafından 4-6 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Ancak vize başvurusunun Yunanistan ve Türkiye resmi tatil günlerine ya da konsolosluğun yoğun mesai dönemlerine denk gelmesi gibi durumlar bu sürecin uzamasına neden olabilir.
Bu nedenle Yunanistan Transit vizesi için başvuru yapacak kişiler, vize başvurusunun Yunanistan ve Türkiye resmi tatillerine (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, yılbaşı/yeni yıl) denk gelip gelmediğine dikkat etmeli ve vize başvurularını mümkün olduğunca erken yapmalıdır.
Yunanistan Transit vizesi başvurusunda bulunan kişiler, başvurularının reddedilmesi durumunda 3 ay süreyle herhangi bir Schengen ülkesine vize başvurusu yapamazlar.

Schengen Vizesi Nedir?
Avrupa Birliği’nde 1985 yılında yürürlüğe giren ve Avrupa’da serbest dolaşımla ilgili bir anlaşmadır. Schengen anlaşması ile bu sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınırlardaki kontroller kaldırılmıştır. Schengen anlaşması; 26 Schengen ülkesi, 27 AB ülkesinin 22’si ve dört AB üyesi olmayan ülkeden oluşmaktadır.
Yunanistan Shengen vizesi 180 günlük dönemde ve 90 günü aşmayacak sürede, Schengen’e üye olan ülkelelerin yasal sınırları içindeki planlı ziyaretleri veya bu sınırlardan yapılan transit geçişleri kapsar.
Bu, Schengen anlaşması ile işbirliğine katılan ülkelerin birbirleriyle paylaştıkları sınırlarda artık sınır kontrolü uygulamamaları anlamına gelir. Bu sayede Schengen ülke vatandaşları pasaport kontrolünden geçmeden bir Schengen ülkesinden diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir.
İç sınırların kaldırılması, Schengen ülkelerinin bölgede en üst seviyede güvenliğin sağlanabilmesi için işbirliğine gitmelerini gerektirir. Bu işbirliğine, ortak dış sınırların düzenlenmesi ve AB dışında, Schengen’e dahil olmayan komşularla işbirliği kurulması konularında ortak sorumluluk duygusuyla hareket edilmesi de dahildir.
Avrupa Birliği’ne üye olan ülkenin vatandaşı, Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesini aldığında, diğer Avrupa Birliği ülkelerine de serbestçe seyahat edebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Schengen vizesi hangi ülke için alındıysa, yapılacak olan ilk seyahat de o ülkeye olmalıdır. Örneğin Yunanistan için alınan bir vize ile önce Almanya’ya gitmek mümkün değildir. Hangi ülkeye vize alındıysa, ilk olarak o ülkeye giriş yapılması önemlidir. Ancak Yunanistan Schengen Vizesi alındıktan sonra Yunanistan’a giriş yapıldıktan sonra diğer ülkelere de vizenin günü ve girişi uygun ise seyahat edilebilir. İlk olarak vize aldığınız ülkeye seyahat etmeniz, sonraki vize başvurularınızda size olumlu referans olması açısından önemlidir.
Seyahatin süresi, vizenin üzerinde yazılı olan süre ile sınırlıdır. AB Komisyonu, Schengen uygulamalarına ilişkin önerilerde bulunmakla sorumludur. Schengen ülkeleri, ortak Schengen Information System (SIS) adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine giriş ile ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır. Bu veri tabanı, birliğe üye olan ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.
Schengen’e Üye Olan Ülkeler
- Almanya
- Avusturya
- Belçika
- Çek Cumhuriyeti
- Danimarka
- Estonya
- Finlandiya
- Fransa
- Hollanda
- İspanya
- İsveç
- İtalya
- Lüksemburg
- Macaristan
- Letonya
- Litvanya
- Lüksemburg
- Malta
- Polonya
- Portekiz
- Slovakya
- Slovenya
- Yunanistan
Bu ülkelerin dışında ayrıca Avrupa Birliği’ne üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri ile özel bir anlaşma imzalayarak, aynı uygulamaları benimsemişlerdir.
Bu durumda alınacak olan Yunanistan Schengen vizesi ile Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Slovenya’ya da ile seyahat edebilir. Alınacak Yunan Schengen Vizesi ile tüm bu sayılan ülkelerin kapıları da size seyahat ve turistik amaçlı açılmış olacak.
Schengen vizesinin de kendi içinde türleri bulunmaktadır. Bu vize türleri, kişinin mesleğine ve planlanan seyahatin amacına göre değişmektedir.
Yunanistan Schengen Vize Kategorileri
1) Turistik Vize
2) Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
3) Ticari Vize
4) Şoförler Vizesi
5) Gemiciler Vizesi
6) Eğitim Vizesi
7) Kültürel- Sportif ve Konferans Vizesi
8) AB/ Yunan Vatandaşı Eşi ve /veya Çocukları Vizesi
Schengen Vize Türleri
Schengen vize türleri de aşağıdaki gibidir.
1) A tipi Schengen Vizesi (Transit Vize)
A tipi vize, havaalanlarında size transit geçiş için olanak sağlamaktadır. Seyahat amacıyla yolculuk esnasında aktarmalı yolculuk yapılacaksa kullanılan ya da alınan vize türüdür.
Schengen’e üye olan ülkelerin havaalanlarının uluslararası transit alanlarından, asıl gidilecek olan ülkeye aktarmalarda kullanılan “havaalanı transit vizesi” de Schengen vizesi kapsamındadır. Yunanistan Schengen vizesi, alınmış olan vizenin geçerli olduğu süre içerisinde size diğer Schengen ülkelerini ziyaret etme fırsatı da verir. Burada önemli olan nokta, seyahat edeceğiniz ülkeye giderken yolculuk esnasında geçeceğiniz ülkenin sizden transit vize isteyip istemediğidir. Gideceğiniz ülke sizden vize istemiyorsa bile aktarmalı bir yolculuk gerçekleştirecekseniz transit vize almanız gerekiyor. Örneğin otobüs ile Makedonya’ya gidecekseniz, Makedonya (Fyrom) Türk vatandaşlarından vize istemez. Makedonya yolculuğu esnasında, Yunanistan’dan geçmeniz gerekiyor ve Yunanistan’ın sınırlarından sadece geçecek olsanız bile bu transit vizeyi almanız gerekiyor.
2) C tipi Schengen Vizesi
Bahse konu olan Schengen ülkesine 90 günlüğüne giriş hakkı sağlar. Bu vize türü, turistik, ziyaret, kültür-spor amaçları içeren kalış hakkı sağlamaktadır.
3- D tipi Schengen Vizesi (Ulusal Vize)
Schengen ülkelerine çalışma, eğitim, öğrenim veya sürekli oturum izni almak amacıyla gidenlere verilen Schengen vize türü olup, D tipi vize olarak da bilinir.
Schengen vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir. Tek girişli Schengen vizesi alan kişi bir Shengen bölgesine sadece belirli bir süre içinde girebilir. Çok girişli vize ise Schengen bölgesine istenildiği zaman giriş ve çıkış yapmaya imkan sağlar. Belirli bir zamanda, belirli bir amaçla Schengen ülkesinde daha uzun süre bulunmak zorunda olanlara (öğrenim, çalışma vb.) oturma izni başlığı altında uzun süreli vize verilebilmektedir. Diğer taraftan çok girişli ulusal Schengen vizesi ile diğer ek vize koşullarının gerektirdiği kurallara bağlı olunmaksızın Schengen bölgesinde seyahat edilebilir.
Bahse konu olan Schengen ülkesinde 90 güne kadar çalışma, girişimcilik, eğitim, aile birleşimi vb amaçlarıyla kalış hakkı vermektedir.
4-Uzun Süreli Vize
Bahse konu olan Schengen ülkesinde 90 günden fazla daimi oturum veya uzun dönem çalışma/okuma iznini kapsar.
Tüm Schengen vizeleri için gereken bir takım belgeler vardır. Schengen ülkesine giderken vize istenmesinin en önemli sebebi, gideceğiniz ülkede amacınızı gerçekleştirip döneceğinize dair konsolosluğu ikna etmektir. Bu yüzden sunacağınız belgeler ikna edici olmalı ve tamamen gerçek olmalıdırlar.
Tek Tip Schengen Vizesi
Turistik gezi, ticari toplantılar, aile, arkadaş veya akraba ziyareti amaçlı yapılan seyahatler bu grupta toplanır.
Tek Tip Schengen vizesi, alındığı ülkede belirli bir zaman aralığında ve ülkeye giriş tarihinden itibaren 180 gün içinde, 90 güne kadar konaklamaya imkan verir. Vizeyi alan kişi, 90 gün içinde belirli bir zaman aralığında Schengen ülkelerine seyahat edebilir.
Sınırlı Bölgesel Geçerliliği Olan Vize
Sadece vizeyi veren Schengen ülkesine seyahat edilmesine olanak tanıyan bir vize türüdür. Vize başvurusunda bulunurken, seyahat edilecek olan Schengen ülkeleri özellikle belirtilmelidir.
Schengen Vizesi (C) ile Ulusal Vize (D) Arasındaki Fark Nedir?
Schengen Vizesi (C) kişiye, tüm Schengen Bölgesi’nde altı ay içinde en fazla 90 güne kadar seyahat etme hakkını tanımaktadır. Tanzim edilen vizeler, maksimum 5 yıla kadar geçerli olabilmektedir.
Ulusal vizeler (D) 90 günü aşan ikamet süreleri için; örneğin aile birleşimi, Almanya’da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda, verilmektedir.
Yunanistan’a seyahat etmeyi düşünen kişiler genellikle Yunanistan vize evrakları, Yunanistan Schengen vizesi gerekli evraklar ya da Yunanistan vize başvuru evrakları şeklinde sorularına cevap aradığı bilinmektedir. Bizler de bu soruların hepsini Yunanistan vizesi için gerekli evraklar nelerdir? şekline getirerek sizlere cevap niteliğinde bir sayfa hazırladık.
Yunanistan’a seyahat etmeyi düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidiş amacına göre uygun vize türüne başvuru yapması, yapacakları bu başvuruya uygun evrakları hazırlaması gerekmektedir. Yunanistan vizesi için gereken evraklar seyahat amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki ortak evrak listesinde belirtilen evrakların Yunanistan’a seyahat edecek tüm kişiler tarafından hazırlanması gerekmektedir. Bunun dışında seyahat amacınıza göre istenen ek evraklarıda hazırlayarak başvuru dosyanızı Yunanistan vize uzmanımıza ulaştırmanız gerekmektedir. Yunanistan vize uzmanımız dosyanızı inceleyerek evrakları başvuruya uygun hale getirir ve vize alabilmeniz için başvuru işlemlerini başlatır.
Yunanistan Vizesi İçin Ortak Evrak Listesi
- Pasaport: Seyahat sonrası en az 3 ay geçerliliği olmalı ve en az 2 sayfası boş olmalıdır.
- Fotoğraf: 2 adet 3,5*4,5 ölçülerinde, beyaz fon üzerinde güncel biyometrik fotoğraf gerekmektedir.
- Kimlik Fotokopisi: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik kartı fotokopisi gerekmektedir.
- Otel ve Uçak Rezervasyonu
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tarafımızdan satın alabileceğiniz, 30000 Euro teminatlı sağlık sigortası.
Sizler de profesyonel yardım alarak sorunsuz bir başvuru yapmak istiyorsanız 0212 970 04 52 numaralı telefonu arayarak Yunanistan vize uzmanımızla görüşebilrsiniz. Seyahat amacınıza uygun ek evrakları aşağıdan inceleyebilirsiniz.
Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan’a turistik seyahat amacıyla gitmek isteyen kişilerin başvuru evraklarını iş durumu ve pozisyonuna göre hazırlaması gerekmektedir. Sizler de size uygun olan evrak listesini inceleyebilir, durumunuzu vize uzmanımıza danışabilir ve size uygun vize evrak listesini ücretsiz isteyebilirsiniz.
Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Çalışan
- Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdınaTürkçe ya da İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren dilekçe.
- Şirket Evrakları: Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopisi
- İşe Giriş Bildirgesi: Sgk işe giriş bildirgesi barkodlu olması gerekmektedir. Barkod yoksa ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
- Hizmet Dökümü: E-devletten alınmış barkodlu hizmet dökümü olmalıdır ya da SGK’dan alınmış ıslak imza ve kaşeli olması gerekmektedir.
- Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu kaşe ve ıslak imzalı olmalıdır.
- Hesap Dökümü: Şahsınıza ait, içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunan son 3 aylık hesap özeti ve imza sirküleri gerekmektedir.
Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Şirket Sahibi/Ortakları
- Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdınaTürkçe ya da İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren dilekçe.
- Şirket Evrakları: Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopisi
- Hizmet Dökümü: E-devletten alınmış barkodlu hizmet dökümü olmalıdır ya da SGK’dan alınmış ıslak imza ve kaşeli olması gerekmektedir.
- Hesap Dökümü: Şahsınıza ait, içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunan son 3 aylık hesap özeti ve imza sirküleri gerekmektedir.
Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Kamu Çalışanları
- Çalışma Belgesi: Bağlı bulundukları kurumdan alınmış ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
- Kurum Kimlik Kartı: Çalışılan kuruma ait kimlik kartı fotokopisi
- İzin Belgesi: Bağlı bulunduğu kurumdan alınmış ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
- Maaş Bordrosu: Maaşınızın yattığı bankadan alınmış 3 aylık maaş bordrosu kaşe ve ıslak imzalı olmalıdır.
- Hesap Dökümü: Şahsınıza ait, içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunan son 3 aylık hesap özeti ve imza sirküleri gerekmektedir.
Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Emekliler
- Hesap Dökümü: Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 5000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalıdır.
- Emeklilik Kartı Fotokopisi: e-devlet üzerinden alınan emeklilik tescil kaydı fotokopisi ya da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü gerekmektedir.
Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Çiftçiler
- Çiftçilik Odası Kayıt Belgesi: Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi gerekmektedir.
Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Öğrenciler
- Öğrenci Belgesi: Güncel, ıslak imza ve kaşeli orjinal belge veya e-devlet şifresiyle alınmış barkodlu belge gerekmektedir.
- Muvafakatname: Kişi 18 yaşından küçük ise anne, baba tarafından imzalanmış, noter onaylı belge gerekmektedir.
- Sponsor: Masrafları karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler.
Sponsor İşverense
- Sponsor yazısı: Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı olmalıdır.
- SGK hizmet dökümü
- Güncel tarihli şirket evrakları: Son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri gerekmektedir.
- Banka hesap dökümü: Son 3 aylık, en az 5000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalıdır.
Sponsor Çalışansa
- Sponsor yazısı: Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı olmalıdır.
- Şirket Evrakları: Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopisi
- İşe Giriş Bildirgesi: Sgk işe giriş bildirgesi barkodlu olması gerekmektedir. Barkod yoksa ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
- Hizmet Dökümü: E-devletten alınmış barkodlu hizmet dökümü olmalıdır ya da SGK’dan alınmış ıslak imza ve kaşeli olması gerekmektedir.
- Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu kaşe ve ıslak imzalı olmalıdır.
- Hesap Dökümü: Şahsınıza ait, içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunan son 3 aylık hesap özeti ve imza sirküleri gerekmektedir.
Sponsor Devlet Memuru İse
- Sponsor yazısı: Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı olmalıdır.
- Çalışma Belgesi: Bağlı bulundukları kurumdan alınmış ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
- Kurum Kimlik Kartı: Çalışılan kuruma ait kimlik kartı fotokopisi
- Maaş Bordrosu: Maaşınızın yattığı bankadan alınmış 3 aylık maaş bordrosu kaşe ve ıslak imzalı olmalıdır.
- Hesap Dökümü: Şahsınıza ait, içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunan son 3 aylık hesap özeti ve imza sirküleri gerekmektedir.
Sponsor Emekli İse
- Sponsor yazısı: Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı olmalıdır.
- Hesap Dökümü: Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 5000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalıdır.
- Emeklilik Kartı Fotokopisi: e-devlet üzerinden alınan emeklilik tescil kaydı fotokopisi ya da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü gerekmektedir.
Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Ev Hanımları
- Evlilik Cüzdanı: Kişi eğer evli ise evilik cüzdanı gerekmektedir.
- Hesap Dökümü: Şahsınıza ait, içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunan son 3 aylık hesap özeti ve imza sirküleri gerekmektedir.
- Sponsor: Öğrenci sponsor kısmı ile aynı olması sebebi ile yukarıda uygun olan sponsor tipi seçilerek gerekli evraklar hazırlanır.
Yunanistan Ticari Vize Evrak Listesi
Yunanistan’a ticari amaçla gidecek olan kişiler ortak evrak listesine ek olarak durumuna uygun evrakları aşağıdaki listeden inceleyebilir.
- Davetiye: Yunanistan’da ki şirketin antetli kâğıdına, şirketin ve daveti gönderen kişinin bilgilerini, iş gezisinin amacını içeren davet mektubu gerekmektedir.
- Fuar Davetiyesi: Fuar bileti, fuar giriş kartı ya da fuar bilgilerini içeren dokümanlar gerekmektedir
- Şirket Evrakları: Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopisi gerekmektedir.
- Hizmet Dökümü: E-devletten alınmış barkodlu hizmet dökümü olmalıdır ya da SGK’dan alınmış ıslak imza ve kaşeli olması gerekmektedir.
- Hesap Dökümü: Şahsınıza ait, içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunan son 3 aylık hesap özeti ve imza sirküleri gerekmektedir.
- Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdınaTürkçe ya da İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren dilekçe.
Eğer kişi şirket çalışanı ise yukarıdaki evraklara ek olarak;
- Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu kaşe ve ıslak imzalı olmalıdır.
- İşe Giriş Bildirgesi: Sgk işe giriş bildirgesi barkodlu olması gerekmektedir. Barkod yoksa ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
Yunanistan aile ziyareti vizesi, Yunanistan Gemici vizesi, Yunanistan Aile Birleşimi, Yunanistan kapı vizesi, Yunanistan şöfor vizesi, Yunanistan eğitim ve transit vizeleri evrakları için vize uzmanımızı ücretsiz arayabilir ve aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Yunanistan’a seyahat etmek isteyen kişiler genellikle bu aşamada Yunanistan vize ücreti, Yunanistan kapı vizesi, Yunanistan vize fiyatları ya da Schengen vize ücreti Yunanistan gibi ifadeleri arattığı ya da cevap aradığı bilinmektedir.
Bizler de sizler için Yunanistan vize başvuru ücreti ile aklınıza takılan tüm sorulara cevap niteliğinde olan sayfayı sizler için hazırladık.
Yunanistan Avrupa Birliği üye ülkesi olup, Schengen Anlaşması taraf ülkeleri arasında yer almaktadır. Schengen Anlaşması ile Schengen bölgesinde yer alan ülkelerin sınırları birbirlerine açık olması sebebiyle; dilediğiniz Schengen Anlaşması ülkelerine seyahat gerçekleştirebilirsiniz.
Yunanistan Vize İstiyor Mu?
Yunanistan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşarından bordo pasaport sahiplerine vize isterken; yeşil, gri ve siyah pasaport sahiplerine 90 güne kadar vizeden muaf tutmaktadır.
NOT: 03 Şubat 2020 tarihinden itibaren konsolosluk harçlarına 20 Euro zam gelmiştir
Yunanistan Vize Ücret Tablosu 2020
Vize Türü | Konsolosluk Resmi Vize Harç Ücreti | Danışmanlık Bedeli |
Turistik | 100 Euro | 30 Euro |
Ticari | 100 Euro | 30 Euro |
Aile ziyareti, öğrenci, kültürel sebepli Yunanistan seyahatleriniz Turistik vize kapsamına girmesi sebebi ile aynı fiyat üzerinden ücretlendirilmektedir. Evrakları ise farklılık gösterebilmesi sebebi ile bilgi için vize uzmanımızı ücretsiz arayabilirsiniz.
Gemici, kapı vizesi, şöfor vizesi için vize uzmanımızı arayarak bilgi alabilirsiniz.
Yunanistan vize ücreti 2020 yılında yayınlanan duyuru ile Euro cinsinden tahsil olunacaktır.
Yunanistan Konsolosluğu istisnai olarak sadece 12 yaş altı çocuklardan vize harcı talep etmemektedir.
Yunanistan Schengen vize ücreti 2020 yılı için güncel bilgiyi almak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için Yunanistan vize uzmanımızı 0 212 970 04 52 numaralı telefondan ücretsiz arayabilir, vize hakkında aklınıza takılan tüm soruları ücretsiz sorabilirsiniz.
Yunanistan Vize Ücretleri Hakkında Bilgi
1- Vize ücreti iade edilmez.
2- Vize ücreti devredilmez ve başka şahıslara satılamaz.
3- Vize ücreti tek başvuru için öndemektedir. Ret cevabı almanız durumunda yeni başvuru için yeniden ücret ödemeniz gerekmektedir.
4- Vize ücretini sadece Yunanistan vizesi için kullanabilirsiniz.
Yunanistan Konsolosluklarının sorumluluk bölgeleri bulunmaktadır. Bu sebeple başvuru yapmadan önce vize uzmanımızla iletişime geçerek size uygun konsolosluğun hangisi olduğunu öğrenebilir ve uygun başvuruyu yapabilirsiniz.
Schengen vize başvurularının ret sebeplerinin başında başvuru formlarının eksik veya yanlış doldurulması, seyahat amacının net belirtilmemesi, seyahat masraflarının karşılanacağına dair yeterli gelir belgesi ve banka hesabı gösterilmemesi, vize geçerlilik süresi içerisinde ikamet edilen ülkeye geri dönüleceğine dair ikna edici kanıt sunulamaması ve otel rezervasyonlarının sistemde görünmemesi gelmektedir. Başvurularınızı yaparken bu hususları göz önünde bulundurmanız önem arz etmektedir.
Yunanistan vize başvurunuz reddedildiği takdirde konsolosluk otoritesi ret nedenlerini size yazılı olarak bildirerek bilgilendirecektir. Başvurunuzun ret edilmesiyle ilgili bilgilendiren formda karara nasıl itiraz edebileceğinize dair bilgileri de bulabilirsiniz. Yunanistan vizesi ret kararına karşı temyize gidebilirsiniz. Yunanistan Konsolosluğu tarafından verilen Yunanistan vize reddi ve ret nedenleri standart bir form ile bildirilir. Ret bildiriminde ret kararının nedenleri ve temyiz için son başvuru tarihi yer almalıdır. Ancak, yeni bir başvuruda bulunmadan önce, bir önceki Schengen vize reddinin sebeplerini inceleyerek gerekli yerlerde düzeltmeler yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurusu reddedilirse vize ücreti iade edilmez. Vize ücreti, Yunanistan Schengen vize başvurusunun incelenme giderlerini kapsar.
Yunanistan Vizesi Ret Sebepleri
- Eksik Evrak: Vize reddinin en önemli sebeplerinden biri eksik evrak verilmesidir. Vize alacağınız ülkenin hangi evrakları istediğine çok iyi hakim olmalısınız. Seyahat sigortası, maddi evraklar, önceki vizeler ve pasaportlar, vereceğiniz fotoğrafın gerekli şartlara uygun olması tahmin ettiğinizden çok daha önemlidir. Bunca eziyete katlanmışken vize başvurusunda eksik evrak yüzünden vize başvurusuna red almayın.
- Otel Uçak Rezervasyonları: Başvurduğunuz ülke için gideceğiniz tarihlerde yapılmış otel uçak rezervasyonlarınız mutlaka tam olmalıdır. Bir aksilik ihtimaline karşı iadesiz satın almamış olsanız bile rezervasyon dökümanlarınızı mutlaka vize müracaatı dosyanıza eklemelisiniz.
- Gelir Beyanı: Vize başvurusu için kişisel banka hesabınızda en az 5-6 bin TL rarası bir bakiye olmalıdır. Gittiğiniz ülkede kalacağınız sürede masraflarınızı karşılayabileceğinizden emin olmak vize başvuru yetkilileri için oldukça önemlidir. Eğer banka hesabıız yeterli bakiye yok ise ebeveyn, işveren, eş gibi bir sponsor bulmanız gereklidir. Böyle bir durumda en garantisi çalıştığınız firmanın size garantör olmasıdır. Öğrenci iseniz okulunuza devam ettiğinize dair tüm evrakları eksiksiz vermelisiniz.
- Garantör Firma Uyarıları: Bir iş yerinde 5- 6 ay çalışmadan yapılan vize başvuruları da ret alabilmektedir. Mümkünse işyerinizde en az 5-6 ay çalışmadan vize başvurusunda bulunmayın. Muhakkak vize başvurusunda bulunmanız gerekiyorsa fuar, toplantı vb. sebeplerle ‘ticari vize’ başvurusu yapmalısınız. Bu durumda karşı firmadan davetiye mektubu, organizasyon evrakları ve şirkette olmazsa olmaz pozisyonunuzu belirten evrakları hazır etmelisiniz.
- İlk gideceğiniz ülkeye başvuru: Shengen vizesi ile Avrupa’da birçok ülke gezebilirsiniz ancak ilk giriş yapacağınız ülke vize başvurusu yaptığınız ülke olmalı. Bir sonraki vize başvurusunda bu olumsuz bir sebep olarak karşınıza çıkabilir. İlk başvurular genellikle kısa süreli ve tek girişli verilmektedir. Vizelerinize uymak, devamlı aynı ülkeye başvurup düzen oluşturmak daha uzun vize alabilmenin en önemli şartlarındandır.
- Geçmişe Dikkat: Başvurduğunuz ülkeye daha önce gitmiş ve dönmemiş akraba, eş, dost da Konsolosluk yetkililerin olumsuz baktığı bir durumdur.
- Pasaportta bamlanmış ülkeler: Kesinlik olmamakla birlikte kimi ülkeler bazı yerlere gidilmesi durumunda vize vermeyebilirler. İtalya vize başvurunuzu yaparken İtalya’nın bu gözle baktığı ülkeler var mı dikkat etmelisiniz.
- Önceki vize reddi: Pasaportunuzda daha evvel aldığınız vize ret cevapları da büyük olumsuzluk yaratabilmektedir. Daha evvel aldığınız ve halen geçerliliğini sürdüren vizeleriniz için seyhatiniz esnasında eski pasaportunuzu da yanınızda bulundurup kullanabilirsiniz. Pasaport değişse bile süresi devam eden vizeler geçerlidir.
- Ülkeler arası ikili ilişkiler: Bütün şartlarınız ve evraklarınız eksiksiz ve doğru olsa bile vize alamamak mümkün. İki ülke arasındaki dönemsel ilişkiler de vize reddi yaşamasına sebep olabilmektedir. Bu durumda vize reddinize bir dilekçeyle itiraz edebilir, kimi zaman yapılan bu yanlışlığı düzelttirebilirsiniz.
Vize Merkezi – Yunanistan Schengen Vize Departmanı Çağrı Merkezini arayarak Yunanistan Schengen vize başvuru evraklarını temsilcilerimizden ”bilgi e-maili” olarak talep edebilirsiniz. Durumunuza uygun Yunanistan vizesi başvuru evraklarınızı e-posta hesabınızda bulabilirsiniz. Vize harç ücretinin yanı sıra belli bir hizmet bedeli ödeyerek Vize Merkezi aracılığıyla seyahat amacınıza uygun, eksiksiz, doğru ve hızlı bir başvuru yapabilirsiniz. Vize Merkezi’nden alacağınız hizmet sayesinde yorucu prosedürlerle uğraşmadan, kolay ve hızlı randevuyla vize başvurunuzu sağlama alabilirsiniz. Temsilcilerimizden ücretsiz bilgi e-maili talep etmeden önce tarafınıza yönlendirilecek soruları doğru bir şekilde yanıtlamaya özen gösteriniz ve durumunuza uygun evrakları eksiksiz olarak hazırlayınız.
Yunanistan vize başvurularınızın olumsuzlukla sonuçlanması durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır. Vize başvurunuzun olumsuz bir sonuçla neticelenmemesi için lütfen Yunanistan vize başvurusu uyum koşullarını eksiksiz olarak tamamlamaya özen gösterin.
Vize Merkezi olarak Yunanistan vize başvurularınızın sonuçlanma süresi, vize başvurunuz hakkında verilecek kararlar ve alacak olduğunuz vize süresi konusunda yetki sahibi olmadığımızı belirtiriz.
Yunanistan vize başvurusunda bulunurken Yunanca ya da Türkçe hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş olan vize başvuru formu sunmanız talep edilir.
Yunanistan Vizesi Başvuru Sahiplerinin Dikkatine! Yunanistan vizesi için gerekli olan evrakları eksiksiz vermek ve evrak bilgilerini doğru olarak hazırlamak çok önemlidir. Eksik evrak olması halinde, Yunanistan Konsolosluğu, sizden ek evrak isteyebilir ve böylece vize başvuru süreciniz uzayabilir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra kargo/ kurye ile ya da elden evraklarınızı bize teslim edebilirsiniz. Evrakları inceleme ve vize başvuru sürecini değerlendirme yetkisi tamamen Yunanistan Konsolosluğu’nda olup Vize Merkezi’nin, karar alma sürecinde hiçbir etkisi ve yetkisi yoktur.
Yunanistan vize başvurusunda bulunurken Yunannca, İngilizce veya Türkçe hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş Schengen Vize Başvuru Formu talep edilmektedir.