Mısır Turistik Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!
Vize Merkezi, alanında profesyonel ekibi ile Mısır turistik vize başvuru işlemlerinde de size yardımcı olacaktır. İhtiyaç duyulan Mısır vize türleri için yapılacak talepleri uzman müşteri temsilcileri aracılığıyla koordine eden Vize Merkezi Mısır Vizesi departmanı, izlediği profesyonel yaklaşımla sürecin hızlı ve doğru bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Mısır Konsolosluğuna beyan edilecek vize başvuru dosyasının ayrıntılı bir şekilde hazırlanmasını sağlayan Vize Merkezi, sunduğu danışmanlık hizmetleri ile tamamen sonuç odaklı çalışmaktadır.
Mısır Turistik Vize
Mısır turistik vize, Mısır’a turistik amaçla ile gidecek olan kişilerin için verilen bir vize tipidir. Resmi pasaport sahiplerinin aksine umuma ait pasaport sahibi herkes yapılacak seyahatin süresi fark etmeksizin tüm turistik seyahatler için Mısır turist vizesini almalıdır. Bu pasaporta sahipseniz Mısır vize başvurusu ile ilgili prosedürleri eksiksiz tamamlamalı, başvurunuz Mısır vizesi başvurusunun uyum şartlarını karşılamalıdırlar. Mısır turistik vize kısa kalış süresi sağlayan vizelerden olup tanıyabileceği kalma hakkı en fazla 90 gündür. Mısır turist vizesi için son 10 yıl içinde alınmış, 6 ay geçerliliği olan ve Mısır vizenizin işlenmesi için en az iki adet boş vize sayfası olan pasaportlar kullanılmalıdır. Davet (istek) yazısına ise Mısır ticari vize veya ziyaretçi vizesinin aksine Mısır turist vizesi için gerek görülmemektedir. 45 yaş üstü ve 17 yaş altı Türk vatandaşlarının turistik seyahat için kapıda vize uygulaması kaldırılmıştır. Bordo pasaport sahibi tüm Türk vatandaşları Mısır turistik vizeyi sınır kapısından alamamakta ve Türkiye’deki Mısır Konsolosluğu aracılığı ile vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Mısır turistik vize başvurusu için Mısır Konsolosluğuna şahsen gelme zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Mısır turist vizesi için biz Vize Merkezi aracılığı ile gerekli evrakları tarafımıza elden getirmeniz veya postalamanız halinde başvurunuzu yapabilirsiniz. Vize Merkezi hem konsolosluğa gitmekle uğraşmanıza gerek kalmadan Mısır vize başvurunuzu sizin adınıza yapmakta hem de Mısır vize başvurunuza ilişkin tüm süreç boyunca sunduğu profesyonel danışmanlık hizmetiyle size destek olmaktadır. İhtiyacınız olan Mısır turist vizesi için başvuruyu daha kolay bir şekilde ve vizenin çıkma ihtimali daha yüksek olması amacıyla daha sağlam bir şekilde yapmak için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile telefon veya e-mail aracılığıyla irtibat kurunuz.
Mısır Turist Vizesi Nasıl Alınır?
Mısır turist vizesinin alınır olması için durumunuza göre vizeyi verebilecek ilgili Mısır makamlarına başvuruda bulunmalısınız. Mısır’ın İstanbul’daki konsolosluğu ikamet ettiğiniz yer neresi olursa olsun başvurunuzu kabul ederken Mısır’ın Ankara’daki konsolosluğu bölge ayrımı yaparak konsolosluğun görev alanı içinde olan bölgede ikamet etmeniz durumunda başvurunuzu kabul etmektedir. Mısır turistik vize için Mısır’ın Türkiye’deki bu konsolosluklarına şahsen başvurma zorunluluğunuz yoktur. Vize Merkezi şubelerimiz Mısır’ın her iki temsilciliği için de vize başvurusu yapmaya yetki sahibi olarak ikamet ettiğiniz yere göre başvurmanız gereken Mısır temsilciliğine sizin adınıza başvuru yapabilmektedir. Başvurunuzu yapabilmemiz için ikamet ettiğiniz yer fark etmeksizin evraklarınızı şubelerimizin herhangi birine hem kendiniz hem de kargo veya kurye aracılığıyla getirebilmeniz mümkündür.
Mısır turist vizesinin alınır olması için Mısır makamlarının bu vize ile ilgili istediği evrakları teslim etmeli ve gereken ücreti ödemelisiniz. Her evrakı teslim etmemeniz veya teslim ettiğiniz evraklarda yanlış bilgiler olması Mısır vize başvurunuza ilişkin işlemler sırasında sorun yaşamanıza veya işlemlerinizin olumsuz olarak sonuçlanmasına yol açabilir. Mısır makamları vize işlemleri sırasında gerek görmesi halinde sizden ek evrak isteyebilir veya mülakata çağırabilmektedir. Böyle durumlarda Mısır makamlarının taleplerini yerine getirerek vereceğiniz bilgilerin net ve doğru olması turistik vize işlemlerinin olumlu sonuçlanması açısından önemlidir. Mısır turistik vize başvuruları hakkında verilecek karar yetkisi yalnızca Mısır Konsolosluğuna aittir. Kurumumuzun Mısır turistik vize başvurunuza ilişkin verilecek kararlar hakkında bir yetkisi yoktur. Vize Merkezi sunduğu profesyonel danışmanlık hizmetiyle Mısır turist vizesi başvurunuzun daha kolay gerçekleşmesi ve başvurunuzun daha sağlam bir şekilde gerçekleştirilerek vize alma şansınızın daha yüksek olması için vardır. Vize Merkezi temsilcilerimiz bilgi ve deneyimleri ile hem Mısır turistik vize başvurusu için hem de vize işlemleri sırasında olası ek talepler için size yardımcı olmaktadır. Mısır turist vizesi için başvuruyu daha kolay ve daha sağlam yapıp daha yüksek vize alma şansına sahip olmanız için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayınız.
Mısır Turist Vizesi Ortak Evrak Listesi
Mısır turist vizesi evrakları aşağıda sizin için liste olarak belirtilmektedir.
Mısır Vize Başvuru Formu
Mısır turist vizesi için eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Mısır vize başvuru formu gerekmektedir. Formda planladığınız seyahatin amacı ve tarihlerini, ve Mısır’da konaklamayı planladığınız yere dair bilgileri vermelisiniz. Forma imza atmanız da gerektiğini unutmamalısınız. Vize Merkezi ile yapılan başvurularda temsilcilerimiz bu formun doldurulmasına ilişkin size yardımcı olmaktadır.
Pasaport
Mısır turistik vize için sone 10 sene içinde çıkarılmış ve seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuzu olmalıdır. Ayrıca, vize basım işlemleri için pasaportunuzda an ez 2 boş sayfa mevcut olmalıdır.
Fotoğraf
Mısır turist vizesi için 2 adet beyaz arka fonlu biyometrik fotoğrafınızı vermelisiniz. Biyometrik fotoğrafınız güncel halinizi temsil etmeli ve fotoğraflarınızın hiçbirinde deforme ve rötuş olamamalıdır.
Vize Talebi Dilekçesi
Mısır turistik vize için vize talebinize ilişkin dilekçe vermelisiniz. Hazırlanması gereken dilekçe vize başvurusu yapacağınız Mısır makamına hitap etmeli; planladığınız Mısır seyahatinin tarihlerini, bu seyahate ilişkin konaklama bilgilerinizi ve vize süresi bitene kadar Mısır’dan ayrılacağınızı belirtmeli; ıslak imzalı olmalıdır.
Otel ve Uçak Bileti Rezervasyonu
Mısır turistik vize için Mısır’da bulunacağınız süre içinde konaklama bilgilerini içeren otel rezervasyonu belgesini vermelisiniz. Ayrıca, bu vize için Mısır’a giriş ve çıkış tarihi bilgilerinizi destekleyen uçak bileti rezervasyonu belgesi vermelisiniz. Vize Merkezi aracılığıyla başvuru yapmanız halinde temsilcilerimiz turistik vize başvuruları için gerekli olan Mısır otel- uçak bileti rezervasyonları gibi işlemlerinizi gerçekleştirir.
Kimlik Fotokopileriniz
Mısır turist vizesi için nüfus cüzdanınızın ve pasaportunuzun kimlik bilgilerinizi içerdiği kısmın fotokopisini vermelisiniz.
Değerli ziyaretçimiz Mısır turist vizesi için gerekli evrakları eksiksiz ve gerçeği yansıtan beyanlarla hazırlamalısınız. Mısır Konsolosluğu’nun talep ettiği güncel evrak listesinde farklılıklar olabilir veya konsolosluk durumunuza göre ek evrak talebinde bulunabilir. Mısır vizesi detaylı, güncel evrak listesi için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz. Mısır turist vizesi, uyum koşullarının yerine getirilmesi halinde alınması zor olmayan bir vizedir. Mısır vize başvurunuzu bizimle gerçekleştirmeniz halinde biz vize onayı alabilmeniz ve bunun en kısa sürede gerçekleşmesi için bize ulaştıracağınız evraklarla ilgili gerekli kontrolleri yapıp evraklara ilişkin sorun varsa size iletişime geçilerek yardımcı olacak ve başvurunuz sonrasındaki vize işlemlerine ilişkin süreci de takip edip size yardımda bulunmaya devam edeceğiz.
Öğrenci Olarak Mısır Turist Vizesi
Öğrenci olan kişiler Mısır’a eğitim almak için gitmelerinin dışında yalnızca turistik olarak seyahat yapmak için de gidebilmektedir. Yalnızca turistik amaçla seyahat edecek öğrencilerin Mısır turist vizesi alması gerekip turistik vize için öğrencilere yönelik uygulanan prosedürler ile diğer durumlardaki kişilere yönelik uygulanan prosedürler arasında farklılıklar vardır. Öğrenci olmanız halinde Mısır turist vizesi için hazırlamanız gereken evrakların bazıları diğer durumlarda olanların hazırlaması gereken evraklarla aynı olup bazıları durumunuza özel olarak yalnızca siz ve diğer öğrencilerden istenmektedir. Mısır turist vizesi için öğrenci olarak başvurmanız halinde herkesin hazırlaması gereken temel evraklara ilaveten güncel tarihli orijinal öğrenci belgesi, reşitseniz sizin reşit değilseniz sponsorunuzun yeterli miktarda bakiye olduğunu gösteren banka hesap özeti, sponsorunuzun bağlı olduğu şirket tarafından ilgili konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe gerekli evrak olarak istenmektedir. Eksik veya yanlış bilgi içeren evrakların Mısır turistik vize işlemlerinizi olumsuz olarak etkileyebileceği ve Mısır makamlarının gerekli görmesi halinde sizden ek evrak isteyebileceğini unutmamalısınız. Öğrenci olarak Mısır turist vizesi için ödemeniz gereken ücret diğer durumdaki kişilerin ödemesi gereken ücretten farklı olabilip ücret uygulaması ve ücret miktarlarında zamanla değişmeler meydana gelebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimiz ile telefonla veya e-mail ile iletişime geçmeniz halinde temsilcilerimiz hem size gerekli evraklar konusunda hem de ödenmesi gereken ücret konusunda bilgileri güncel haliyle detaylı olarak size bildirmektedir. Vize Merkezi aracılığıyla başvurmanız durumunda temsilcilerimiz hem size Mısır turistik vize hazırlamanız gereken evraklar konusunda size vereceği bilgi ve diğer desteklerle başvurunuz için yardımcı olmakta ve başvuru sonrasındaki vize işlemlerinin de tüm sürecinin takibini yaparak size olan yardımlarını sürdürmektedir.
Mısır Turistik Vize Başvuru Formu
Mısır turistik vize başvuru formu Mısır turistik vize başvurusu için çalışan, öğrenci, emekli, ev hanımı gibi hangi durumda olduğunuz fark etmeksizin vermeniz gereken bir evraktır. Mısır turistik vize başvuru formunu Vize Merkezi şubelerimize gelerek veya web sitemizin Mısır sayfasındaki Form & Dilekçe bölümünden Mısır Vize Başvuru formu sayfasını tıklayarak alabilmektesiniz. Mısır vize başvuru formu hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazılmış olup formu iki dilde de doldurmanız mümkündür. Formda sizden istenen her bilgi eksiksiz olarak verilip bilgileriniz gerçek olmalı ve vereceğini bilgiler net olarak okunacak şekilde yazılmalıdır. Formun bu koşullara uymaması Mısır vize işlemleri süresinin uzamasına Mısır turistik vize başvurunuzun ret olarak değerlendirilmesine yol açabilir. Ayrıca, Mısır turistik vize başvuru formunun imza kısmında imzanızı da atmanız gerekip formu imza atmadan vermeniz halinde Mısır vize başvurunuz geri çevrilmektedir. Mısır turist vizesi için başvuruyu Vize Merkezi aracılığıyla yapmanız halinde temsilcilerimiz Mısır turistik vize başvuru formunun doldurulmasında size destek olmaktadır.
Mısır Turistik Vize Dilekçe
Mısır turistik vize dilekçesi, hangi durumda olursanız olun turistik vize başvurusu için vermeniz gereken bir diğer evraktır. Ancak Mısır turistik vize başvurusu için dilekçe ile ilgili istenen hazırlanma şekli durumunuza göre değişiklik göstermektedir. Eğer çalışansanız dilekçe şirketinizin antetli kağıdına işveren tarafından yazılıp şirket kaşesini ile işverenin ıslak imzasını bulundurmalı ve yazılan dilekçede seyahatinizin amacı, tarihi, ve sponsoru belirtilmelidir. Eğer öğrenciyseniz dilekçe size sponsor olan kişinin şirketinin antetli kağıdına şirket kaşesi ve ıslak imzayı bulundurmalı, sponsorunuzun yakınlık derecesi ve size sponsor olacağı belirtilmelidir. Hangi durumda olduğunuz fark etmeksizin yazının ilgili konsolosluğa hitap etmesi tüm dilekçeler için olması gereken bir koşuldur. Mısır turist vizesini Vize Merkezi aracılığıyla başvurmanız halinde temsilcilerimiz bulunduğunuz duruma göre hazırlamanız gereken dilekçe hakkında size detaylı bilgi verip dilekçeyi hazırlamanızda size yardımcı olmaktadır.
Mısır Turistik Vize Ücreti
Mısır turistik vize ücreti vize başvuru sahibinin bulunduğu duruma, sahip olduğu vatandaşlığa, vize başvuru tarihine bağlı olup ücretler bu şartlara göre değişebilmektedir. Kişilerin durumlarının çalışan, öğrenci, emekli gibi farklı şekillerde olması karşılığında uygulanan ücretler farklı olabilmektedir. Ayrıca, kişilerin Türkiye dışındaki bir ülkenin vatandaşlığına sahip olmalarının da ücreti farklı olarak ödemelerine etkisi olmaktadır. Bu şartlara göre belirlenen Mısır turistik vize ücreti miktarları ise her zaman aynı olmayıp belirli zamanlarda değişebilmektedir. Mısır turistik vize ücreti hakkında güncel bilgi için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayıp durumunuzu ve talebinizi iletiniz. Temsilcilerimiz durumunuza göre ödemeniz gereken Mısır turistik vize ücretine ilişkiyi güncel bilgiyi size bildireceklerdir. Mısır turistik vize başvurusunu Vize Merkezi aracılığıyla yapmanız halinde ödemeniz gereken ücrete konsolosluk harcı, vize ücreti ve hizmet bedeli dahildir. Ayrıca 5 Mısır turistik vize başvurusunu Vize Merkezi aracılığıyla ve üzeri kişiler için yapmanız halinde hizmet bedeline yönelik indirim yapılarak toplam ücreti daha az ödeyebilmektesiniz. Vize başvuru sahibi Mısır turistik vize evraklarını kendisi yerine kargo veya kurye aracılığıyla şubemize ulaştırması halinde kargo veya kuryeye ilişkin hizmet bedeli başvuru sahibi tarafından karşılanır. Evraklarınız Vize Merkezi temsilcilerimize ulaşınca temsilcilerimiz Mısır turistik vize başvurusunun gerçekleşmesi için hemen harekete geçip vize başvurunuza dair tüm süreç boyunca size destek
Mısır Ticari Vize
Mısır’a ticari bir faaliyet için; bir iş projesine, fuara, kongreye, seminerine katılmak için; iş sözleşmesiyle birlikte kısa veya uzun dönemlik çalışmak için seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Mısır ticari vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Mısır ticari vize pasaportunuza işlenen bir vize olup pasaportunuzun vize bölümünde en az 2 boş sayfası olmalıdır. Mısır ticari vizesi alımı için pasaportunuzun geçerlilik süresi Mısır seyahati sonrası en az 6 ay olması gerekmektedir. Turistik vizeden farklı olarak Mısır ticari vize için davetiye de pasaport kadar önemli bir evrak olup Mısır’da ziyaret edilecek firmadan temin edilmiş, kaşeli davet yazısı vize başvuru dosyanıza eklenmelidir. Mısır’da ziyaret edilecek firmadan davet yazısının alınmaması halinde Mısır ticari vizeniz büyük olasılıkla reddedilecektir.
Mısır ticari vize tek girişli veya çok girişli olarak verilebilmektedir. Fakat Mısır ticari vizesini çok girişli olarak alabilmeniz için pasaportunuzda en az 2 Mısır vizesi olmalıdır. Mısır ticari vize kısa süreli bir vize olup bu vize için verilebilecek kalış süresi en fazla 90 gündür. Mısır’a uzun süreli çalışmak veya iş faaliyetinde bulunmak için gidecek kişilere de ilk olarak kısa süreli Mısır ticari vize verilmekte olup bu kişiler ticari vizeyi alıp Mısır’a giriş yaptıktan sonra gerekli evraklarıyla birlikte Yabancılar Şubesi’ne giderek uzun süreli Mısır oturma izni ve Mısır çalışma izni başvurusunda bulunulmalıdır. Ayrıca, bu kişiler Mısır’a giriş yaptıktan sonra 5 iş günü içerisinde ikamet edilecek olan belediyenin nüfus müdürlüğüne ve Mısır yabancılar polisine kayıt yaptırılmalıdır.
Mısır ticari vize için Türkiye’deyken başvuruyu Vize Merkezi aracılığıyla yapabilmekte olup Vize Merkezi aracılığıyla Mısır ticari vize başvurusunu daha kolay ve daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmektesiniz. Bu konuda size temsilcilerimiz Vize Merkezi şubelerimize gelerek yardımcı olacağı gibi sitemizin iletişim bölümündeki e-mail veya telefon bilgileriyle iletişime geçmeniz halinde de yardımcı olmaktadır.
Mısır Ticari Vize Alımı
Mısır ticari vize alımı için Mısır vizesi vermekle yetkili olan Mısır makamlarına başvurmalısınız. Türkiye’deyken Mısır ticari vizesi için başvuruları yapabileceğiniz yetkili makamlar Mısır Başkonsolosluğu İstanbul ve Mısır Büyükelçiliği Ankara’nın konsolosluk birimidir. Bu makamlara Mısır ticari vize işlemleri için kişisel veya şirket çalışanları olarak topluca başvuru yapabilirsiniz. Mısır ticari vize için İstanbul’daki konsolosluğa başvuru yapabilmenizde ikamet ettiğiniz il önemli değildir ama Ankara’daki konsolosluğa bölge ayrımından dolayı konsolosluğun görev bölgesi içinde ikamet etmeniz halinde başvuruyu yapabilmektesiniz. Mısır’ın bu makamlarına başvuruları doğrudan gerçekleştirmeniz ise şart değildir.
Vize Merkezi şubelerimiz ikamet ettiğiniz yere göre başvurmanız gereken Mısır makamına hem kişisel halde hem de şirket çalışanları olarak toplu halde ticari vize başvurunuzu sizin adınıza yapabilmektedir. Ayrıca, Mısır ticari vize başvuru evraklarınızı ikamet ettiğiniz yer fark etmeksizin her şubemize hem bizzat gelerek hem de kargo veya kurye aracılığıyla ulaştırabilmektesiniz.
Mısır ticari vize alımı için Mısır makamlarının ticari vize başvurusuna ilişkin belirlediği koşullara tamamen uygun olarak ilgili makama vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Mısır ticari vize başvurusu için gerekli olan belgeleri eksiksiz ve doğru olarak ilgili makama teslim etmelisiniz. Eksik olan, yanlış şekilde hazırlanmış olan veya yanlış bilgi içeren her belge Mısır ticari vize işlemleri sırasında size sorun çıkartabilip vizenizin çıkmasına engel olabilmektedir. Mısır vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi yalnızca Mısır Konsolosluğuna aittir.
Vize Merkezi temsilcilerimiz bilgi ve deneyimleri ile Mısır ticari vize başvurusunu daha kolay gerçekleştirmek ve vizenizin olumlu olarak sonuçlanma ihtimalinin daha yüksek sonuçlanması amacıyla başvurunuzu daha sağlam gerçekleştirmek için size destek olmaktadır. Destek alarak Mısır vize başvurusunu daha kolay ve daha sağlam bir şekilde gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle e-mail veya telefon aracılığıyla iletişime geçiniz.
Mısır Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
Mısır ticari vize için gerekli evraklar aşağıda sizin için liste olarak belirtilmektedir.
Davetiye
Mısır ticari vize için davetiye olmaza olmaz denilebilecek düzeyde önemlidir. Davetiye ticari faaliyet yürüteceğiniz Mısır şirketinden alınmış olmalı ve bu şirketin iletişim bilgileri, kaşesi ve imzası bulundurmalıdır.
Vize Talep Dilekçesi
Mısır ticari vize için bu vizeyi talep ettiğinize ilişkin dilekçe vermeniz gereklidir. Dilekçeniz çalıştığınız şirketin yetkilisi tarafından şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Dilekçenizde Mısır’da bulunacağınız tarih aralıkları, seyahatinizin sponsoru ve vize ihlalinde bulunmayacağınız bildirilmeli kaşe ve ıslak imza olmalıdır.
Pasaport
Mısır ticari vize için 10 seneden eski olmayan ve planladığınız Mısır seyahati sonrasında en az 6 aylık geçerliliği olan pasaportunuz olmalıdır. Ayrıca pasaportunuz vize basım işlemleri için en az 2 boş sayfaya sahip olmalıdır.
Kimlik Fotokopisi
Mısır ticari vize için hem nüfus cüzdanınızın fotokopisi hem de pasaportunuzun kimlik bilgilerini içeren bölümünün fotokopisi gerekmektedir.
Fotoğraf
Mısır ticari vize için 2 tane biyometrik fotoğraf getirmelisiniz. Biyometrik fotoğrafınız beyaz arka fonlu olmalı ve sizin güncel durumunuzu temsil etmelidir.
Otel ve Uçak Rezervasyonu
Mısır ticari vize için otel ve uçak rezervasyonu yaptırdığınıza dair belgeler getirmeniz gerekli olup bu rezervasyon belgeleri Mısır seyahatinizin tarih aralıklarını destekleyen bilgileri içermelidir. Vize Merkezi aracılığıyla başvuru yapmanız halinde temsilcilerimiz Mısır otel ve uçak bileti rezervasyonları işlemlerinizi gerçekleştirmenizde yardımcı olmaktadır.
Mısır Vize Başvuru Formu
Mısır ticari vize için eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu gereklidir. Formda seyahatinizin amacı ve süresine ilişkin bilgileriniz, Mısır’da konaklama için bulunacağınız yerin adres bilgileriniz ve ıslak imzanız bulunmalıdır. Vize Merkezi aracılığıyla başvuru yapmanız halinde temsilcililerimiz bu evrak konusunda da size yardımcı olmaktadır.
Yukarıda belirttiğimiz evraklar Mısır ticari vize için herkesten istenen evraklar olup vereceğiniz evrakların gerçek bilgileri bulundurması ve seyahat amacınızı ikna edici düzeyde olması Mısır makamlarınca önemli olmaktadır. Mısır ticari vize başvurusu için evrakların hepsini getirememeniz veya getirdiğiniz evraklarda yanlış bilgiler olması vize işlemleri sürecini kötü geçirmenize yol açabilir. Yaptığınız başvuru sonrasında konsolosluk vereceğiniz evrakların niteliklerini göz önüne alarak sizden ek evrak talep edebilmektedir. Bunların yanı sıra Mısır Konsolosluğu evrak listesine ilişkin güncelleme yaparak gerekli evraklara ilişkin liste bu listeden farklı olabilir.
Mısır ticari vize için hem detaylı hem de en güncel evrak listesi için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz. Mısır vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla gerçekleştirirseniz temsilcilerimiz vize onayı alabilmeniz ve bunun en kısa sürede sağlanabilmesi için sizden teslim aldıkları evrakları kontrol edip evraklara ilişkin sorun varsa iletişim kurup size yardımda bulunacak ve başvurunuz sonrasındaki vize işlemlerine ilişkin süreci takip edip size yardımda bulunmayı sürdürecektir.
Mısır Ticari Vize Başvuru Formu
Diğer Mısır vize türlerinde olduğu gibi Mısır ticari vize için de başvuru formu vize işlemleri için gerekli olan belgelerin arasında bulunmaktadır. Mısır ticari vize başvuru formu ile Mısır vize başvurunuzun ilk adımını oluşturup Mısır ticari vizeye resmen başvurduğunuzu yazılı olarak belirtmektesiniz. Mısır ticari vize başvuru formu ile kendi hakkınızda ve Mısır’a ne amaçla seyahat edeceğiniz ile seyahatinizin nasıl olacağı hakkında Mısır makamlarına bilgi vererek Mısır makamlarının sizi daha yakından tanımasını sağlamış olursunuz.
Mısır vize başvuru formu hem İngilizce hem de Türkçe dillerinde hazırlanmış olup formda her iki dilde de bilgilerinizi verebilmektesiniz. Mısır vize başvuru formunda sizden istenen tüm bilgileri yazmalı ve yazdığınız bilgiler net bir şekilde okunup diğer evraklardaki bilgilerle tutarlı olmalıdır. Formda istenen her bilginin yer almaması veya doğru olmayan bilgilerin yer alması Mısır ticari vize işlemlerinin daha uzun sürede sonuçlanmasına veya ret olarak sonuçlanmasına sebep olabilmektedir.
Mısır ticari vize başvuru formunda istenen bilgileri vermenize ek olarak imzanızı da atmanız gerekli olup formda imzanızın bulunmaması halinde vize başvurunuz kabul edilmemektedir. Mısır ticari vize başvurusunu Vize Merkezi aracılığıyla yapmanız halinde temsilcilerimiz formun Mısır makamlarının istediği şekilde doldurulmasında size yardımcı olacaklardır.
Mısır Ticari Vize Davetiye
Davetiye, Mısır seyahatinizin ticari amaçlı olduğunu ve ticari amaç içeren seyahatinize ilişkin diğer evraklarda verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kanıtlayan bir evraktır. Mısır ticari vize davetiyesinin sahip olduğu bu öneminden dolayı vize başvurusu için vereceğiniz evraklarda davetiyeniz olmaması halinde Mısır ticari vizesini aşma olasılığınız son derece düşük olur. Bu nedenle Mısır ticari vize başvurusu için davetiye vereceğiniz evrak dosyasında mutlaka bulunmalı ve vereceğiniz davetiye Mısır makamlarının istediği formata uygun olmalıdır. Davetiye Mısır’da birlikte ticari faaliyette olacağınız şirket tarafından hazırlanmalı, davetiyede bu şirketin kaşesi ve imzası olmalıdır. Mısır ticari vize için vereceğiniz davetiyede isim ve soyisminiz, doğum tarihiniz, kimlik ve pasaport bilgileriniz, seyahat masraflarınızı kimin karşıladığı, ticari faaliyetinizin ne olduğu (ticari faaliyet, iş görüşmesi, konferans katılımı, etkinlik katılımı gibi), seyahatin süresi bildirilmelidir.
Mısır Ticari Vize Dilekçe
Davetiye ve vize başvuru formu gibi dilekçe de Mısır ticari vize için vermeniz gereken en önemli belgelerin arasında yer alıp Mısır makamlarının istediği koşullara uygun olmalıdır. Mısır ticari vize dilekçesi çalıştığınız şirketin antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından hazırlanmalı, şirket yetkilisinin kaşesi ve imzasını içermelidir. Şirket yetkiliniz Mısır ticari vize dilekçesini birinci tekil kişi olarak yazabilmesiyle beraber İngilizce veya Türkçe olarak yazabilme seçeneğine de sahiptir. Ancak, dilekçe Mısır makamlarının istediği bilgileri bulundurmalı ve bu bilgilerle diğer evraklardaki bilgiler birbirlerini tutmalıdır. Mısır ticari vize için dilekçede isim ile soyisminiz, iş pozisyonunuz, Mısır’da gerçekleştireceğiniz ticari faaliyet, ziyaret edeceğiniz Mısır şirketinin ismi, ticari faaliyette bulunacağınız tarih aralığı ve vize bitimine kadar geri döneceğiniz taahhüt halinde bildirilmelidir.
Mısır Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi Mısır’da aile ferdinizin veya tanıdığınızın olması halinde Mısır’da bu kişileri görüp bu kişilerle birlikte kalabilmeniz için verilen bir Mısır vize türüdür. Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi ile Mısır’daki yakınızla birlikte olabilmenizin yanı sıra birlikte Mısır’da turistik seyahat de yapabilmektesiniz. Ancak, birlikte yapacağınız Mısır gezilerinde hem sizin hem de yakınlarınızın pasaportları gezi süresi boyunca yanlarında olmalıdır. Sizler seyahat ederken Mısır polisleri kimliklerinizi görmek isteyebilmekte ve seyahatiniz Sina Yarımadası’nda ise bununla karşılaşma olasılığınız daha yüksektir. Ayrıca, Mısır’da olduğunuz süre boyunca yanlarınızda sizin ile yakınınızın pasaportlarının fotokopisi de olmalıdır.
Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi için pasaportunuz Mısır seyahati sonrası en az 6 aylık geçerlilik süresine sahip olmalı ve son 10 sene içinde çıkarılmış olmalıdır. Ayrıca, aile ve arkadaş ziyareti vizesi pasaporta basılarak verildiğinden pasaportunuzda en az 2 boş vize sayfası olmalıdır. Pasaport gibi davetiye de Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesini alabilmeniz için son derece önemli olup davet mektubunu size vermesi gereken kişi Mısır’da ziyaret edeceğiniz tanıdığınızdır.
Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi kısa süreli bir vize olup en fazla 90 günlük bir süre için verilebilmektedir. Aile ve arkadaş ziyareti vizesinin süresini uzatarak ya da aile birleşimi olarak oturum izni alarak Mısır’da yakınınızla birlikte daha uzun kalabilmeniz mümkün olup bunlar için Mısır’da bulunan ilgili makamlara başvurmalısınız. Bunlardan önce almanız gereken Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi içinse başvuruyu Türkiye’deyken Mısır Konsolosluğuna yapabilmektesiniz. Mısır Konsolosluğuna başvuruyu şahsen yapmanız ise şart olmayıp Vize Merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz.
Vize Merkezi, alanında profesyonel ekibi ile Mısır Aile ve Arkadaş ziyareti vizesi başvuru işlemlerinde size yardımcı olmaktadır. Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi için yapılan taleplerin uzman müşteri temsilcileri ve asistanlar aracılığıyla koordinasyonunu sağlayan Vize Merkezi Mısır Vizesi departmanı, izlediği güncel vize prosedürlerine yaklaşımıyla sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. İletişim bilgilerimizi alıp şubelerimize gelerek, e-mail göndererek veya telefonla arayarak uzman çalışanlarımızla iletişime geçebilmektesiniz.
Mısır Aile Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır
Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesinin alınır olması için Mısır’ın vizeyi veren resmi yerlerine başvurmalısınız. Türkiye’de Mısır vizesi için başvurabileceğiniz iki resmi yer vardır. Bu resmi yerler Mısır Başkonsolosluğu İstanbul ve Mısır Büyükelçiliği Ankara’nın konsolosluk bölümüdür. İstanbul’daki Mısır Konsolosluğuna başvuru yapabilmeniz için ikamet ettiğiniz yerin önemi yoktur. Ankara’daki Mısır Konsolosluğuna başvuru içinse ikamet ettiğiniz yer önemli olup Ankara’daki konsolosluğun görev bölgesi içinde ikamet etmeniz halinde bu konsolosluğa Mısır vize başvurusunu yapabilirisiniz. Mısır aile ve arkadaş ziyareti vize başvuruları için bu konsolosluklara şahsen gelinmesine gerek bulunmamakta olup Vize Merkezi konsolosluktaki tüm işlemlerinizi yürütme konusunda yetkilidir.
Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesinin alınır olması için Mısır Konsolosluğunun belirlediği vize prosedürü çerçevesinde başvuru yapmanız gerekecektir. Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli belgeleri eksiksiz ve gerçeği yansıtan bilgilerle dolu şekilde hazırlamalısınız. Hazırladığınız belgelerin böyle olmaması vize işlemlerinin daha uzun sürmesi veya vize başvurunuza ilişkin kararın vize reddi şeklinde sonuçlanmasına yol açabilir. Mısır makamları vize başvurunuz sonrasında sizden ek belge getirmenizi veya mülakata gelmenizi isteyebilir. Böyle durumlarda Mısır makamlarının sizden istediği talepleri yerine getirmeniz ve vereceğiniz bilgilerin tam ve doğru olması vize onayı alabilmeniz için önemlidir. Mısır vize başvuruları süreci ve sonucu hakkında verilecek son karar yetkisi yalnızca Mısır Konsolosluğuna aittir. Vize Merkezi Mısır vize başvurularınızla ilgili verilen kararlar ve vize başvurunuzun neticelenme süresi hakkında karar verme yetkisi yoktur.
Vize Merkezi Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi konusunda size profesyonel danışmanlık hizmeti sunup bu vizeyi alma şansınızın daha yüksek olması için size destek olmaktadır. Vize Merkezi Mısır vize başvuru dosyanızı ayrıntılı bir şekilde hazırlanmasında size doğru yönlendirme yaparak sunduğu danışmanlık hizmetleri ile tamamen sonuca odaklı çalışmaktadır. Vize Merkezi Mısır departmanımızı arayarak gerekli evrak listesini öğrenin ve hazırlığınızı yapın. Hazırladığınız evrakları tarafımıza elden veya kargo ile gönderdiğiniz takdirde Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvuru işleminizi başlatacağız ve evrak takibiyle Mısır vizesi başvuru sürecinde size destek vereceğiz.
Mısır Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Başvuru Belgeleri
Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvuru belgeleri sizin için aşağıda liste halinde sunulmaktadır:
Mısır Vize Başvuru Formu
Vize Başvuru formuna web sayfamızdan ulaşabilir, bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Başvuru formunda verdiğinizi bilgiler diğer sunduğunuz evraklarla uyumluluğu Mısır Konsolosluğu tarafından teyit edilmektedir. Bu nedenle temsilcilerimizle yapacağınız görüşmelerde doğru bilgilerin aktarılması işlemlerinizin durumunuza ve vize prosedürüne uygun şekilde ilerlemesini sağlayacaktır. Mısır aile ve arkadaş ziyareti vize başvuru formu Türkçe veya İngilizce olarak doldurabilmektedir.
Mısır Vizesi Talep Dilekçesi
Mısır aile ziyareti vize başvurusunda 2 şekilde dilekçe yazabilirsiniz. Kendinizin yazacağı dilekçede seyahat tarihleri ve yakınızın gönderdiği davetiye ile aile veya arkadaş ziyareti yapacağınızı açıklayabilirsiniz. Diğer bir dilekçe ise çalışmakta olduğunuz şirketten alınmalıdır. İzin yazısı mahiyetindeki şirket dilekçesi seyahat tarihlerini ve o tarihler arasında izinli olduğunuzu belirtmelidir. Şirketin antetli kağıdına yazılacak olan bu dilekçe yetkilinin imzasını ve şirketin kaşesini taşımalıdır.
Davetiye
Mısır vize davetiyesi bu tür başvurularda Mısır’da ziyaret edilecek yakınlardan gönderilmektedir. Davetiye Mısır’da konaklanacak yerin belediyesinden onaylı olmalı ve davet eden kişinin kimlik bilgileriyle birlikte sunulmalıdır.
Pasaportunuz
Mısır aile ziyareti vizesi için kullanılacak olan pasaportunuzun geçerliliği vize bitim tarihinin akabinde en az 6 ay geçerli olmalıdır. Pasaportunuz yıpranmamış ve vize etiketinin yapıştırılabileceği en az 2 sayfası olmalıdır.
Fotoğraf
Güncel halinizi yansıtan fotoğrafınız Mısır vize başvuru formuna iliştirilecektir. Pasaportunuz eski tarihli ise orada kullandığınız fotoğrafı kullanmamalısınız. Güncel ve yüz hatlarınızı net bir şekilde gösteren fotoğrafların kullanılması önemlidir.
Nüfus Cüzdanınızın Fotokopisi
Nüfus cüzdanınızın fotokopisi başvuru dosyasında olmalıdır. Soyadı değişikliği durumlarında eski soyadının bulunduğu pasaport veya kimlikle yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
Pasaport Fotokopisi
Başvuru dosyanızda nüfus cüzdanınızın fotokopisine ek olarak pasaportunuzun fotokopisi de olmalıdır. Pasaportunuzun kimlik bilgilerini içeren kısmının fotokopisini dosyanıza koymalısınız.
Burada belirtilen evrakların dışında Mısır Konsolosluğunun durumunuza göre ek evrak sunulması talebinde bulunabileceğini, tamamlanamayan evrakların da muadillerini talep edebileceğini unutmayın. Vize Merkezi temsilcilerimizin de başvurunuzun daha sağlam olarak vize alma şansınızın daha fazla olması için de sizden böyle talepleri olabilip bunları veya Mısır Konsolosluğun taleplerini yerine getirebilmeniz için çözüm üretmeye çalışarak size yardımcı olmaktadır. Mısır vizesi için gerekli evraklar Mısır Konsolosluğu yetkisi dahilinde güncellenip Mısır Konsolosluğunun talep ettiği güncel belgeleri içeren listelerde farklılıklar olabilmektedir. Mısır aile ziyareti vizesi hakkında detaylı, güncel evrak listesi için müşteri temsilcimizle iletişime geçin. Güncel vize evrak listesini almak ve başvurunuzu kolayca yapmak için lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizi arayınız.
Mısır Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Davetiye
Davetiye, Mısır’a yakınınız veya tanıdığınızı ziyaret etmek amacıyla gitmek istediğinizi kanıtlayıcı nitelik taşımaktadır. Bu sebeple davetiye Mısır aile ziyareti vizesi için istenen temel belgelerin arasında yer alıp davetiyesiz evraklarla aile ve arkadaş ziyareti vizesi için yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir. Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi için davetiye almanız gerekmekle birlikte alacağınız davetiye Mısır makamlarının istediği özelliklere uygun olarak hazırlanmalıdır. Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi için hazırlanacak davetiye sizi Mısır’a davet eden yakınınızca tarafınıza gönderilmeli ve bu davetiye yakınızın imzasını ve yakınızın Mısır’da ikamet ettiği belediyenin onayını bulundurmalıdır. Ayrıca davetiyeye Mısır’daki yakınınızın oturum kartının veya Mısır nüfus cüzdanının fotokopisi eklemelisiniz. Sizi davet eden kişi bir akrabanız ise akrabalık ilişkisinin noter tasdikini de eklemelisiniz.
Mısır Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri
Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaport sahipleri Mısır’da bir yakını ziyaret edebilmek için Mısır aile ve arkadaş ziyareti vizesi alması gerekmektedir. Mısır aile vize işlemleri Türkiye’de Mısır Başkonsolosluğu İstanbul veya Mısır Büyükelçiliği Ankara tarafından gerçekleştirilmektedir. Umuma mahsus pasaport sahipleri Mısır aile ve arkadaş vizesi prosedürlerini eksiksiz tamamlamalı, vize uyum şartlarını karşılamalıdırlar. Bu koşullar yerine getirildiği takdirde Mısır aile ve arkadaş ziyareti vize işlemleri ortalama 30-45 iş günü sürmektedir. Mısır vize işlemleri için başka ülkenin vatandaşlarına yönelik uygulanan süre daha farklı olabilmektedir. Bu sebeple, aile ve arkadaş ziyareti vizesi için kişilere yönelik öngörülen işlem süresi ortalama 20-40 iş günü gibi az önce belirtilen öngörülen süreden farklı da olabilmektedir. Bununla birlikte Mısır vize işlemleri sırasında konsolosluğun yoğun olması veya ek belge istemesi gibi farklı durumlar yaşanırsa vize işlemleri ön görülen sürelerden daha uzun sürebilir.
Mısır vize işlemleri süresi ve sonucuna ilişkin verilen kararlar yalnızca Mısır Konsolosluğuna aittir. Mısır aile ziyareti vize başvuruları için konsolosluğa şahsen gelinmesine ise gerek bulunmamakta olup Vize Merkezi konsolosluktaki tüm işlemlerinizi sizin yerinize yürütme konusunda yetkilidir. Vize Merkezi temsilcilerimizin izlediği Mısır vize prosedürlerine ilişkin yaklaşımları sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Ayrıca, Vize Merkezi temsilcilerimiz Mısır vize işlemlerinin mümkün olan en kısa sürede sonuçlanabilmesi için hazırlayacağınız belgelerin eksiksiz ve doğru olmasında size yardım etmektedir. Yardım alarak Mısır vize işlemlerinin mümkün olduğunca kısa sonuçlanması ve vize onayı alma şansınızın daha yüksek olması için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile e-mail veya telefonla irtibat kurunuz!
Mısır Öğrenci Vizesi
Mısır Devleti sizin kendi ülkelerinde öğrenim görmenize olanak tanımaktadır. Bununla birlikte Mısır’da öğrenim görebilmeniz için kalış izni almanız gerekip almanız gereken kalış izinleri Mısır’da öğrenim göreceğiniz süreye göre değişmektedir. Mısır’da 90 günü aşmayacak şekilde kısa süreli olarak öğrenim görmek istiyorsanız Mısır öğrenci vizesini almanız yeterlidir. Mısır’da öğrenim göreceğiniz süre 90 günden fazla ise kısa süreli Mısır öğrenci vizesini almalı ve bu vizeyi alıp Mısır’a giriş yaptıktan sonra da yabancılar şubesinden Mısır öğrenci oturma vizesini almalısınız.
Mısır’da eğitim göreceğiniz sürenin kısa veya uzun süreli olması fark etmeksizin kalış izni almanız dışında yapmanız gereken bir diğer şey ise Mısır’a girişiniz sonrasındaki ilk 7 gün içinde kaldığınız bölgedeki Mısır Emniyet Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmanızdır. Mısır’da öğrenim göreceğiniz süre fark etmeksizin almanız gereken kısa süreli Mısır öğrenci vizesini alabilmek için Vize Merkezi aracılığıyla başvurabilirsiniz.
Mısır öğrenci vizesini Vize Merkezi aracılıyla başvurmanız durumunda başvurunuzu hem daha kolay hem de daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz. Mısır öğrenci vizesi başvurusu konusunda temsilcilerimizle hem Vize Merkezi şubelerimize gelerek hem de Mısır web sayfamızın Şubelerimiz ile İletişim kısımlarındaki e-mail veya telefon bilgilerini kullanarak temsilcilerimizle iletişime geçebilmektesiniz.
Mısır Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır
Mısır’da öğrenim göreceğiniz süreye göre almanız gereken öğrenci vizesi sayısı farklıdır. Birden fazla öğrenci vizesi almanız gerektiğinde bu vizeler farklı türde öğrenci vizeleri olup bu farklı vizelerin alınması için başvurmanız gereken Mısır makamları farklıdır. Mısır’da öğrenim görmek için öğrenim süreniz ne olursa olsun Mısır öğrenci vizesi almanız gerekli olup Mısır’da 90 günü aşan öğrenim içinse ayrıyeten Mısır öğrenci oturum vizesini almanız gerekmektedir. Mısır öğrenci oturum vizesinin alınması için Mısır öğrenci vizesi ile Mısır’a giriş yaptıktan sonra ülkedeki Yabancılar Şubesi’ne başvurmalısınız. Öğrenim süresinin 90 günden az veya fazla olması fark etmeksizin bütün öğrenimler için gerekli olan kısa süreli Mısır Öğrenci vizesinin alınır olması içinse Türkiye’deki Mısır Konsolosluğuna başvurmalısınız.
Mısır’ın İstanbul’daki konsolosluğuna ikamet yeriniz neresi olursa olsun başvuru yapabilmektesiniz. Mısır’ın Ankara’daki konsolosluğuna ise ancak ikamet yerinizin konsolosluğun görev alanı içinde olması halinde başvuru yapabilirsiniz. Mısır öğrenci vizesi için başvurabileceğiniz yerlere şahsen başvurmanız zorunlu olmayıp Vize Merkezi aracılığıyla da başvurabilmektesiniz. Vize Merkezi şubelerimiz ikamet ettiğiniz yer neresi olursa olsun sizin adınıza başvuru yapmayı kabul etmekte ve başvurunuzu ikamet ettiğiniz yere göre başvurmanız gereken Mısır Konsolosluğuna gerçekleştirmektedir.
Mısır öğrenci vizesinin alınır olması için Mısır Konsolosluğunun bu vize başvurusu için evraklar konusunda belirlediği koşulları tam olarak yerine getirmelisiniz. Mısır vize başvurusu için vereceğiniz evrakların eksik olması veya içeriğinde yanlışlık olması sebebiyle vize reddi alabilirsiniz. Ayrıca Mısır makamları vize işlemleri sırasında sizden ek evrak getirmenizi veya sizle mülakat yapılmasını isteyebilir. Evrak koşullarını tam olarak yerine getirmemeniz halinde böyle durumlarla karşılaşma ihtimaliniz daha yüksektir.
Mısır öğrenci vizesi başvurusu sonrasında Mısır Konsolosluğu vize başvurusu ile ilgili kararları veren tek yetkili kurum olup Mısır öğrenci vizesi ancak Mısır konsolosluğu vize başvurusunu olumlu olarak sonuçlandırırsa alınır. Mısır öğrenci vizesini Vize Merkezi aracılığıyla başvurursanız temsilcilerimiz vize başvurusuna ilişkin süreci daha kolay geçirmeniz ve vize onayı alma şansınızın daha yüksek olması için bilgi ve deneyimleriyle size yardımcı olmaktadır. Vize onayı alma şansınızı yükseltmek amacıyla Mısırı öğrenci vize başvurunuzu yardım alarak gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayınız.
Mısır Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar
Mısır Öğrenci vizesi için gerekli evraklar aşağıda size sunuyoruz:
Pasaport
Mısır öğrenci vizesi için geçerli pasaportunuz olmalıdır. Pasaportunuz Mısır seyahati sonrası en az 6 ay geçerli süresine sahip olmalı, vize bölümünde boş sayfaları olmalı ve zarar görmemiş olmalıdır.
Fotoğraf
Mısır öğrenci vizesi için arka fonu beyaz olan biyometrik fotoğraf vermelisiniz. Fotoğrafınız güncel halinizi yansıtmalı ve fotoğrafınızda yüz hatlarınızı kapatan unsurlar ve dijital olarak yapılmış oynamalar olmamalıdır. Bu özelliklere sahip olan fotoğraf için istenen miktar ise 2 adettir.
Kimlik Fotokopiniz
Mısır öğrenci vizesi için nüfus cüzdanınızın fotokopisi gereklidir. Nüfus cüzdanınızdaki bilgilerin pasaportunuzdaki bilgilerle uyumlu olup olmadığına da dikkat ediniz.
Öğrenci Belgesi
Mısır öğrenci vizesi için Türkiye’de devam ettiğiniz okuldan öğrenci belgesi almanız gerekmektedir. Öğrenci belgesinde okulunuzun yetkilisi eğitiminiz süresi ve hangi bölümü okuduğunuzu belirtmelidir. Öğrenci belgesinin tarihi güncel olmalı ve belgede okulunuzun yetkilisinin kaşesi ve ıslak imzası olmalıdır.
Vize Talep Dilekçesi
Mısır öğrenci vizesi için Mısır makamlarının istediği formatlara göre hazırlanmış olan vize talep dilekçesi vermelisiniz. Bu dilekçeyi size sponsor olacak kişinin çalıştığı şirketin yetkilisi yazmalıdır. Şirket yetkilisi dilekçeyi şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazıp dilekçeye imzasını ve şirketinin kaşesini atmalıdır. Dilekçede sponsorunuzun yakınlık derecesi ve size sponsor olacağı belirtilmeli, seyahat masraflarınızın karşılanacağını ve vizenizin süresi dolana kadar Mısır’dan ayrılacağınız taahhüt edilmelidir.
Konaklama Belgesi
Mısır öğrenci vizesi için Mısır’da kalacağınız yere dair belge de gerekmektedir. Konaklama belgesi otel rezervasyonu, yurtta kalacağınıza ilişkin belge gibi farklı şekillerde olabilmektedir.
Davetiye
Mısır’da eğitim göreceğiniz kurumdan ıslak imzalı ve kaşeli davetiye almalısınız. Davetiyede eğitiminizin süresi ile akademik alanına ve kalacağınız yere dair bilgiler bulunmalıdır.
Banka Hesap Özeti
Mısır öğrenci vizesi için eğitim görecek kişinin veya bu kişinin sponsorunun banka hesap özeti istenmektedir. Banka hesap özetinin karşılaması gereken koşullar hakkında bilgiler için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile irtibata geçiniz.
Ödeme Belgesi
Mısır’da eğitim göreceğiniz kuruma ödeme yaptıysanız belge olarak bu ödemeye ilişkin dekontların fotokopisini vermelisiniz.
Mısır Konsolosluğu yukarıda belirtilmiş evraklara ek olarak bulunduğunuz duruma veya Mısır’da göreceğiniz öğretim şekline veya öğretim şeklinin içeriğine karşılık fazladan evrak talep edebilmektedir. Bununla birlikte Mısır Konsolosluğu vize işlemleri sırasında da gerek görmesi halinde ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Bu gibi durumlar karşısında istenilen belgeleri Mısır Konsolosluğuna ibraz etmeniz gerekebilir. Mısır öğrenci vizesi başvuru dosyasında öğrenci belgesi mutlaka bulunmalıdır. Mevcut öğrenim durumunuzu gösterir belgeleri ise (öğrenci belgesi, transkript, mezuniyet belgesi, öğretim görevlisinden alınmış referans mektubu v.b.) başvuru dosyanıza eklemenizi tavsiye ederiz. Vize Merkezi aracılığıyla başvurmanız halinde temsilcilerimiz başvurunuzun sağlam şekilde gerçekleşmesi için bilgi ve tecrübeleriyle gerekli evrakları hazırlamanızda yardımcı olmaktadırlar.
Mısır öğrenci vizesi başvurularında kişiye özel durumlar sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Durumunuz ve göreceğiniz öğrenim hakkında vereceğiniz bilgilere dayanarak hazırlamanız gereken özel evraklar ile dilekçe formatı hakkında detaylı bilgiler ve vize başvuru formu doldurma işlemleri Vize Merkezinin çalışma sahasında olmaktadır. Bu nedenle Vize Merkezini arayarak Mısır’daki eğitim alacağınız kurum, konaklama işlemleri ve size özel durumunuz hakkında bilgi verip bilgilendirme e-mail’i talep ederek işlemlerinizi aracılığımızla yapabilirsiniz.
Mısır Öğrenci Vizesi Başvuru Formu
Mısır öğrenci vizesi için Mısır makamlarınca hazırlanan başvuru formunu doldurup vermeniz diğer tüm Mısır vize türlerinde olduğu gibi şarttır. Mısır öğrenci vizesi başvuru formu İngilizce ve Türkçe dilinde olup her iki dilde de başvuru formunu doldurabilmektesiniz. Ancak başvuru formunda sizden istenen her bilgiyi vermeniz gerekip vereceğiniz bilgiler gerçek olmalıdır.
Vize başvuru formunda vereceğiniz bilgiler öğrenci olduğunuzu, öğrenim görmek için Mısır’da olacağınızı ve Mısır’da bulunduğunuz süre boyunca geçim masraflarınızın karşılanabileceğini ikna edici düzeyde olmalıdır. Mısır vize başvuru formunun gereken şartları karşılayamaması durumunda vize işlemleri süresi daha uzun olabilmekte veya vize reddi alabilmektesiniz. Ayrıca, formun imza bölümünde mutlaka imzanızı atmalısınız, formunuzda imza olmazsa vize işlemlerine geçilmemektedir.
Mısır Öğrenci Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?
Mısır öğrenci vizesinin çıkıp çıkmaması ve ne kadar sürede çıkar olması Mısır Konsolosluğunun yetkisi altında olup gerekli evrakları tam ve doğru olarak verir ve vize başvurusuna ilişkin herhangi bir olumsuzluk yaşamazsanız Mısır öğrenci vizesi ortalama 30-45 iş gününde çıkmaktadır. Mısır öğrenci vizesi için işlem süresi konsolosluğun yoğun veya tatil olduğu günlere, teknik sebeplerden kaynaklı gecikmelere, konsolosluğun vize işlemleri sırasındaki ek taleplerine bağlı olarak değişebilmektedir.
Vatandaşlığınız da Mısır vize işlemleri süresini etkileyebilen faktörlerden olup Türkiye dışındaki bir ülkenin vatandaşlığına sahipseniz Mısır vize işlemleri daha farklı sürede sonuçlanabilmektedir. Bu sebepten dolayı Mısır öğrenci vizesinin ortalama çıkış süresi 20-40 iş günü gibi farklı sürelerde de olabilmektedir. Vize Merkezi aracılığıyla başvurmanız halinde temsilcilerimiz Mısır vizesi işlem süresinin mümkün olan en kısa sürede sonuçlanabilmesi için evrakları eksiksiz ve tam hazırlamanıza yönelik size detaylı bilgiler verip size yardımcı olmakta, Mısır vize başvurunuzu Mısır makamlarının istediği prosedürlere göre yapmakta, evraklarınızı teslim aldıklarında vakit kaybetmeden vize başvurunuzun gerçekleşmesi için harekete geçmektedir.
Mısır Öğrenci Vizesi Ücreti
Mısır öğrenci vizesi için ödenmesi gereken ücret sahip olduğunuz vatandaşlık gibi çeşitli sebeplerden dolayı farklı olabilip Mısır öğrenci vizesi için belirlenen ücretler zamana bağlı olarak değişebilmektedir. Mısır öğrenci vizesi ücretini öğrenebilmek için Vize Merkezi’nin çağrı merkezi departmanını arayıp durumunuzu ve talebinizi iletiniz. Temsilcilerimiz durumunuza göre ödemeniz gereken Öğrenci vizesi ücretini en güncel haliyle size bildirecektir.
Vize Merkezi aracılığıyla başvurulan Mısır öğrenci vizesi ücretine konsolosluk harcı, vize ücreti ve hizmet bedeli dahildir. Mısır öğrenci vizesi başvurusu için evraklarınızı Vize Merkezi’ne kendiniz getirebileceğiniz gibi kargo veya kurye aracılığıyla da getirebilirsiniz. Evrakların kargo ve kurye aracılığıyla getirilmesi durumunda hizmet bedeli vize başvuru sahibi tarafından ödenir. Evraklarınız bize getirilince kontrol etmekte evraklara ilişkin bir eksiklik veya hata olması halinde başvurunuzun sağlıklı olması için sizle iletişime geçerek size destek olmaktayız. Vize Merkezi olarak biz Mısır öğrenci vizesi başvurunuz sonrasındaki tüm süreci takip ederek size olan desteğimizi sürdürmekteyiz.
Mısır’da Öğrenci Olmak
Mısır’da öğrenci olmanız Mısır yasalarınca mümkündür. Mısır’da öğrenci olmak için yapmanız gereken işlemler ise Mısır’da kalacağınız süreye bağlı olarak değişir. Öğrenim için Mısır’da kalacağınız süre 90 günden az ise Mısır Konsolosluğundan öğrenci vizesi almanız gerekmektedir. Öğrenci vizesi almanıza ek olarak yapmanız gereken diğer bir şey ise öğrenci vizenizle Mısır’a giriş yaptıktan sonra ilk 7 gün içinde Mısır’da kaldığınız yerin emniyet müdürlüğüne kaydınızı yaptırmanızdır. Kayıt yaptıracağınız emniyet müdürlüğü sizden eğitim göreceğiniz kurumca verilen öğrenci belgesi ve pasaport fotokopisi gibi belgeler isteyebilir. Bu nedenle kayıt için Mısır’da eğitim göreceğiniz kurumdan aldığınız öğrenci belgesi ve pasaport fotokopisini de yanınıza alarak emniyet müdürlüğüne gitmelisiniz.
Mısır’da öğrenim göreceğiniz süre 90 günden fazla ise daha fazla işlem yapmanız gereklidir. İster AIESEC programında ister başka şekilde olsun uzun süreli olarak Mısır’da öğrenci olmak için önce kısa süreli öğrenimlerde olduğu gibi önce Mısır Konsolosluğundan öğrenci vizesi almalı ve bu vize ile Mısır’a giriş yapıp ilk 7 günde için kaldığınız yerin emniyet müdürlüğüne kaydınızı yaptırmalısınız. Ardından Mısır’daki Yabancılar Şubesi’ne Mısır öğrenci oturma vizesi için başvuru yapmalısınız. Mısır öğrenci oturma vizesi için başvurmanız gereken zaman Mısır’a girişiniz sonrasındaki ilk 30 günü geçmemelidir.
Mısır öğrenci oturma vizesi için istenen evraklar genelde mezuniyet belgesi, Mısır’daki eğitim kurumuna kayıt belgesi, 2 fotoğraf, dilekçe olmakla birlikte durumunuza göre vermeniz gereken evrakları Yabancılar Şubesi ile iletişim kurduğunuzda en güncel olarak öğrenebilirsiniz. Yabancılar Şubesi’nin sizden istedikleri evrakları tam ve doğru olarak getirmeye çalışınız. Yabancılar Şubesi gerek görmesi halinde sizden ek evrak isteyebilmekte olup yapacağınız başvuruya ilişkin olumlu olarak karar vermesi halinde öğrenci oturma vizenizi alabilirsiniz. Öğrenci oturum vizenizi bitmeden yenileyebilmenize imkan verilmektedir. Vizenizi yenilemek için Yabancılar Şubesi’ne başvurunuzu vize bitiş tarihine kadar en az iki hafta önceden yapmalısınız.
Süresi kısa veya uzun olması fark etmeksizin Mısır’da görülecek bütün öğrenimler için gerekli olan kısa süreli Mısır öğrenci vizesine başvurmak için Mısır Konsolosluğunda şahsen bulunmanıza gerek yoktur. Vize Merkezi tüm işlemlerinizi sizin adınıza yürütme ve takip etme yetkisine sahiptir. Vize Merkezi sadece kısa süreli eğitim amaçlı olarak gidecek öğrencilerin değil AIESEC programı kapsamında veya başka bir şekilde Mısır’a uzun süreli eğitim amaçlı olarak gidecek öğrencilerin kısa süreli Öğrenci vizesi işlemlerini de gerçekleştirmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimiz bilgi ve deneyimleriyle bu vizeyi alabilmeniz için gerekli evrakları hazırlamanızda size destek olmaktadır. Profesyonel destek alarak Mısır vize başvurusunu daha kolay bir şekilde ve bu vizeyi alma olasılığınızın daha fazla olması amacıyla daha sağlam bir şekilde gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile e-mail veya telefon ile irtibat kurunuz!
Vize Merkezi olarak Mısır’daki ticari faaliyetleriniz için sizin adınıza Mısır ticari vize başvurusunu gerçekleşirmekle birlikte evrak tasdik işlemleri konusunda da size hizmet vermektedir. Mısır evrak tasdik işlemlerinin ortalama sonuçlanma süresi 7 iş günüdür.
Evrak tasdiki, belgedeki imzanın doğruluğunu ve evrakı imzalayanın görevini doğrulamak suretiyle yabancı bir resmi evraka geçerlilik kazandıran, bir belgenin yasallığının tasdik edilerek başka bir ülkede de geçerliliğini sağlayan idari bir işlemdir. Belge tasdik işleminde, bölgenin valiliği ve Türkiye’den mal ithal eden firmanın bağlı bulunduğu ülkenin konsolosluğu belgenin gerçek olduğunu onaylayarak belgeyi (fatura, menşe sertifikası) Türkiye dışında da yasal hale getirirler.
Menşe Sertifikası, ihracatçının bağlı olduğu Ticaret Odası tarafından tasdik edilen ve ürünlerin menşeini gösteren belgedir. İhraç ürününün menşeini belgelemek için ürünlerin ihraç edileceği ülkenin diplomatik temsilcilikleri tarafından onaylanması gerekmektedir. Türkiye’den gerçekleştirilen ihraç işlemlerinde ihraç konusu ürüne ait Menşe Sertifikası ve faturaların malların ihraç edileceği ülkenin konsolosluğuna onaylatılması gerekmektedir.
Cezayir, Fas, İran, Mısır, Ürdün, Suriye, Dubai, Tunus ve Lübnan’a yapılan ihracatlarda evrakların tasdik edilmesi gerekmektedir. Mısır evrak tasdik işlemleri için gerekli belgeleri tarafımıza ulaştırmanız halinde, ticari faaliyetlerinize göre değişiklik gösteren evrak tasdik işlemlerini sizin adınıza İstanbul’dan gerçekleştirebiliriz.
Orta Doğu ülkeleri konsolosluklarından fatura tasdiki, menşe şahadetnamesi, vekaletname, sözleşmeler, sağlık sertifikası gibi evrakların dışında söz konusu ülkelerde açılan ihalelere dahil olacak şirketlere ait resmi evrakların tasdikleri de yapılmaktadır. Orta Doğu ülkeleri konsolosluklarının tasdik koşulları ve harç ücretleri hakkında uzman kadromuzdan detaylı bilgiyi alabilirsiniz.
Konsolosluk tasdikli faturanın (Consular Invoice) diğer bir adı da Tasdikli Fatura (Certified İnvoice-Visaed İnvoice) olan belgenin ihracatçının kendi orijinal faturasını düzenleyerek, ihraç edeceği ülke konsolosluğuna tasdik ettirdikten sonra ithalatçıya gönderdiği faturadır. İhracatçı önce kendi orijinal faturasını düzenler, sonra bağlı bulunduğu ilin valiliğine giderek hazırladığı faturayı tasdikletir. Özellikle Orta Doğu ülkeleri ve İsrail bu faturayı talep etmektedir.
Orta Doğu ülkelerinin dış ticaret rejimleri, söz konusu ülkeler tarafından ithal edilecek ürünlerin gümrük işlemlerine esas teşkil edecek konsolosluk tarafından tasdik edilmiş faturanın ibrazını istemektedir. Bu sebeple ithalatı gerçekleştirilecek ürünlerinin faturasının Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından tasdiklenmelidir. Birçok Orta Doğu ülkesinin turistik, ticari, diplomatik amaçlarla seyahat edenleri vize prosedürüne tabi tutmalarına benzer şekilde Türkiye’den ihracatı yapılacak ürünler için ülkeler fatura, menşe şahadetnamesi gibi evrakların ilgili birimlerce tasdik edilmesi şartını getirmiştir. Türkiye’de düzenlenmiş olan apostilli belge başka bir ülkede ibraz edilecekse konsolosluk görevlileri tarafından onaylanması zorunluluğu bulunmaktadır.
Vize Merkezi olarak Orta Doğu ülkeleri ile ilgili vize ve fatura tasdik işlemleri için danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Vize prosedürlerinizi, fatura, menşe şahadetname tasdikinizi en hızlı şekilde ve güvenle gerçekleştirmek için Vize Merkezi Orta Doğu departmanımızı arayabilirsiniz. Orta Doğu departmanı başvuru belgelerinizi inceledikten sonra eksik olan beyanlar, tamamlamanız gereken belgeler konusunda firmanızı bilgilendirir. Evraklar tamamlandıktan sonra ilgili diplomatik temsilciliklerde tasdik işlemi yaptırılır ve belgeler tasdiklenmiş olarak tarafınıza gönderilir. İstanbul dışında ihracat yapan firmalar faturalarını il valiliğine onaylattıktan sonra firmamıza ilettikleri takdirde ihraç edilen ülkenin konsolosluğuna tasdikleme işlemi tarafımızca yapılmaktadır.
İthalat yapılacak ülkenin ithalat mevzuatında tasdik belgesinin bulunması koşulu varsa, ihracat yapan firma adına ülkenin konsolosluğuna giderek, temin edilecek boş fatura formunu doldurmakta, ilgili konsolosluklara tasdik ettirmekte, tarafınıza tasdik edilmiş faturayı göndermekteyiz. Bu fatura ile ürünlerin menşei ve ihraç edildiği ülkenin belirlenmesi gibi ürünlerin ihraç fiyatının cari piyasa fiyatına uygunluğu ithal ülkesi Konsolosluğunca kontrol edilmiş, böylece damping yapılması engellenmiş olur ve ithalatçı ile ihracatçı firma anlaşarak ülke dışına döviz kaçırmasının önüne geçilmiş olur. Fatura tasdiki ile ithalatçı ülkenin düşük faturalarla mal bedellerinin düşük göstermek suretiyle vergi kaçakçılığı yapmasının önüne geçilmiş olur veya ithalatçının ihracatçı ile anlaşarak ülkesi dışına döviz kaçırmaması sağlanır. Fatura tasdiki alıcı alıcı ülke mevzuatına göre değişiklik göstermektedir.
Vize Merkezi Orta Doğu ülkeleri konsolosluklarının vize şartları, vize için istenen evraklar, vize ücretleri, vize çıkış süresi gibi hususlarda danışmanlık hizmeti vermenin yanı sıra uçak ve otel ön rezervasyonlarınızı gerçekleştirerek Orta Doğu ülkelerine olan seyahat planınızı doğru zamanda gerçekleştirmeniz konusunda size yardımcı olmaktadır.
Onayı istenen belgeler genellikle menşe şahadetnamesi, fatura ve sağlık sertifikası olmaktadır. Bu belgelerin ihracatı yapılacak ülke temsilciliklerinden onaylatılması gerekmektedir. Aksi halde ürünleri alan firma kendi gümrük işlemlerini yapamamaktadır. Ülke temsilciliklerinin evrak tasdik işlemleri ile ilgili prosedürleri değişebilmektedir. Elçilerin evrak onay prosedürleri, maliyetleri hakkında detaylı bilgi ve hizmet almak için Orta Doğu bölgesi evrak tasdik işlemlerine bakan Orta Doğu departmanımızı arayabilirsiniz.
Evrak Tasdik İşlemi İçin Gerekenler
Tasdik Yapılacak Evrağın Aslı
Tasdik edilecek evrakların İngilizce veya Arapçaya tercüme edilmesi gerekiyor. Yeminli tercüman tarafından tercümesi yapılan evrakların yeminli tercümanın bağlı bulunduğu noter tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Tasdil yapılacak evrağın aslı ve noter ve yeminli tercüman tarafından onaylanmış evraklarla birlikte İstanbul Valiliğine apostil yapılması gerekmektedir.
Yetki Yazısı
Evrağı tasdik yapılacak şirketi temsil edecek kişi için yazılmış, Konsolosluğa hitaben, antetli kağıda, kaşe ve ıslak imzalı olmalıdır.
Değerli ziyaretçimiz Mısır Konsolosluğu her evrak tasdiki için ayrı başvuru ücreti almaktadır.
Şahsi ve ticari evrak tasdik ücretlendirmeleri farklıdır. Söz konusu durumla ilgili lütgen temsilcimizle iletişime geçiniz.
Mısır ya da resmi ismiyle Mısır Arap Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bordo pasaport sahibi bireylerden Mısır vizesi uygulamasına tabi tutmaktadır. Mısır vize ücreti 2019 yılı fiyatları en çok sorulan soru olarak karşımıza çıkmaktadır. Mısır vizesi ücreti Mısır Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Mısır Konsolosluğu vize ücreti belirlerken Mısır Hükümetinin belirlediği kriterleri uygulamaktadır. Aşağıdaki listede 2019 yılı Mısır vizesi ücreti listesini inceleyebilirsiniz.
Mısır Vize Ücreti 2019
Mısır vizesi ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları sol menüden size en yakın olan şubemizle irtibata geçerek Mısır vize uzmanlarımıza sorunuzu yöneltebilir, Mısır vizesi güncel ücretlerini öğrenebilirsiniz.
Mısır Vizesi Ücreti
- Mısır vize ücreti başvurduğunuz vizenin türüne, ülkeye giriş – çıkış hakkına göre değişiklik göstermektedir.
- Mısır vize ücreti Mısır yetkilileri tarafından belirlenmekte ve ülkelere göre farklılık göstermektedir.
- Türkiye’den Mısır vizesine başvuracak yabancı ülke vatandaşları için vize harçları değişiklik göstermektedir.
- Vize danışmanlık ücreti Mısır vize harçlarına dahil olmayıp detaylarını 0212 970 05 87 numaralı telefonu arayarak Mısır vize uzmanlarımızdan öğrenebilir, vize başvurusu için gerekli evrak listesini ücretsiz temin edebilirsiniz.
Vize Türü | Vize Harcı+Danıçmanlık Bedeli |
Mısır Turistik Vize 30 Gün Kalışlı Tek Girişli | 500 TL |
Ticari Vize 30 Gün Kalışlı Tek Girişli | 700 TL |
Ticari Vize Çok Girişli | 700 TL |
Evrak Tasdik İşlemi | * |
* Evrak Tasdik İşlem ücreti onay yapılacak evrakların türüne göre değişiklik göstermektedir. Detaylı bilgi için Evrak Tasdik İşlemi sayfamızı ziyaret edebilir ya da 0212 970 05 87 numaralı telefonla Mısır vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
** Muafiyet vizesi; ABD, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Kıbrıs, Sırbistan, Rusya Federasyonu vatandaşlarını kapsamaktadır.
Mısır E-vize
Mısır’a seyahat etmek isteyen bazı ülke vatandaşları Mısır e-vize uygulamasından yararlanabilmektedir. Bu ülkelerin listesini aşağıdaki tablodan bulabilirsiniz. Sizler de aşağıda belirtilen ülke vatandaşıysanız vize uzmanlarımızla irtibata geçerek e-vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru için 0212 970 05 87 numaralı telefonla irtibata geçebilirsiniz.
Arnavutluk | Kanada | Estonya | Macaristan | Kore Cumhuriyeti | Malta |
Yeni Zelanda | Rusya | İsveç | Vatikan | Avustralya | Hırvatistan |
Finlandiya | İzlanda | Letonya | Moldova | Norveç | Sırbistan |
İsviçre | Avusturya | Kıbrıs | Fransa | İrlanda | Litvanya |
Monako | Polonya | Slovakya | Birleşik Krallık | Belçika | Çek Cumhuriyeti |
Almanya | İtalya | Lüksemburg | Karadağ | Portekiz | Slovenya |
ABD | Bulgaristan | Danimarka | Yunanistan | Japonya | Makedonya |
Hollanda | Romanya | İspanya | Ukrayna |
Mısır Konsolosluğu Filistin, Libya ve Suriye vatandaşları için ikamet belgesi istememektedir. İkamet tezkeresine sahip Suriye vatandaşlarının Mısır vize başvurularını yapmaktayız. Suriye vatandaşları konsolosluk vize harcından muaftır. Suriye vatandaşlarının vize başvuruları 4-5 hafta gibi bir süre içerisinde sonuçlanmaktadır.
Mısır Vize Başvuru Süresi
Mısır vizesinde başvuru süresi çeşitli sebeplerden dolayı farklılık göstermektedir. Fakat bunları genelleyecek olursak;
- Mısır vizesine başvuracak kişiler 45 yaş üstünde ise vize başvuruları en geç 8 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.
- Mısır vizesine başvuracak kişiler 45 yaş altında ise vize başvuruları en geç 2 ay içinde sonuçlanmaktadır.
- Fakat Mısır vizesi sonuçlanmadan önce Vize Merkezi olarak uçak ve ücretli otel rezarvasyonu yapmanızı tasvip etmemekteyiz.
- Mısır vize başvurunuzu Mısır’a gerçekleştirmek istediğiniz seyahat tarihinden 3 ay öncesinde gerçekleştirmenizi önermekteyiz.
- Mısır vize başvurunuzda Mısır Konsolosluğu pasaportunuzu değerlendirme sürecinde iade etmekte, vizenizi onaylanır ise pasaportunuzu tekrar talep etmektedir.
- Mısır vize işlemlerinizde Konsolosluğua gitmenize gerek olmayıp, tüm süreç Mısır vize uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir.
- Mısır Konsolosluklarının bölgeleri olup Güney, Doğu Anadolu ve İç Anadolu’dan yapılan başvurular Ankara Mısır Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmekte olup diğer bölgelerde ikamet edenler İstanbul Mısır Konsolosluğu’na başvuruda bulunabilmektedir.
Mısır sehayat edecek olan tüm başvuru sahiplerinin doldurma ve hazırlama zorunluluğu olan bazı belgeler vardır. Mısır vizesi için gerekli evraklar 2019 yılı güncel halini öğrenmek için vize uzmanımızı arayabilirsiniz. Öncelikle Mısır vizesi için gerekli ortak evrak listesini videomuzu izleyerek edinebilirsiniz.
Mısır Turistik Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi – SSK’lı
Mısır’a turistik amaçlı gidecek kişilerden istenen gerekli evraklar aşağıda yer almaktadır.
1-Mısır vize başvuru formu
2-İngilizce Şirket Yazısı
3-Pasaport
4-Kimlik Fotokopisi ya da Oturum Kartı
5–2 adet Biometrik Fotoğraf
6-Otel ve Uçak Rezervasyonu
Mısır Turistik Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi – Öğrenci
Mısır’a turistik amaçlı gidecek öğrencilerden istenen gerekli evrak listesi aşağıda yer almaktadır.
1-Mısır vize başvuru formu
2-İngilizce vize talep dilekçesi
3-Pasaport
4-Kimlik Fotokopisi ya da Oturum Kartı
5-Öğrenci Belgesi
6-Otel ve Uçak Rezervasyonu
7-Kişi reşit ise kendisinin değise sponsorunun banka hesap cüzdanı
Mısır Ticari Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi
Mısır’a ticari amaçlı gidecek kişilerden istenen evrakların listesi aşağıda yer almaktadır.
1-Mısır vize başvuru formu
2-İngilizce vize talep dilekçesi
3-Pasaport
4-Kimlik fotokopisi ya da oturum kartı
5-Biometrik fotoğraf
6-Otel ve uçak rezarvasyonu
7-Davetiye
Mısır Evrak Tasdik İşlemleri İçin Gerekli Evrak Listesi
1-Tasdik yapılacak evrağın aslı
2-Yetki yazısı
Mısır Vize Başvurusu ve Başvuru Formu
Mısır vizesi umuma mahsusa sahip Türk vatandaşlarının Mısır’a gerçekleştirmek istedikleri seyahatlerin tamamının öncesinde; diplomatk, hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise 90 günü geçen Mısır seyahatleri öncesinde alması gereken vizedir. Mısır vizesine başvuru yapmadan önce hangi vize türüne başvurmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Başvurmanız gereken vize türüne ait gerekli evrak listesinde yer alan formları doldurarak, hazırlamanız gereken evrakları size uygun şubemize ileterek Mısır vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Mısır vize başvurusu için gerekli evrakların başında Mısır vize başvuru formu yer almaktadır.
Mısır Konsolosluğu sizin hakkınızda gerekli bilgilere Konsolosluğa sunacağınız Mısır vize başvuru formu ile ulaşacaktır. Bu sebeple Mısır vize başvurusu için sunacağınız diğer evrakla, başvuru formunda belirtilen evraklarla çelişmemelidir. Mısır Konsolosluğu vize başvuru formu ve başvuru evraklarındaki bilgilerin uyuşmaması durumunda vize başvurunuzu olumsız sonuçlandırabilmektedir.
Mısır vize başvuru formu uluslararası prosedürde geçerli olan resmi bir evraktır. Bu sebeple formda yer alan bilgilerin seyahat amacınızı destekleyen ve gerçeğe uygun olarak doldurulması gereken bir form olduğunu unutmayarak, formda yer alan sahte bilgilerin suç unsuru taşıyabilecek nitelikte olduğunu göz önünde bulundurulacağını bilmelisiniz. Vize başvuru formunda beyan edilen asılsız ve eksik bilgiler Mısır vize işlemlerinizin olumsuz olarak sonuçlanmasına yol açarken, hatalı içerikli formdan dolayı ceza alma ihtimaliniz de bulunmaktadır. Mısır vize başvuru formunda usulsüzlük yapılması gibi durumlarda vize başvurunuzun olumsuz olarak sonuçlanması, tekrar vize almanızın veya ülkeye giriş çıkışınızın zorlaşması ve para cezasının uygulanması gibi çeşitli cezalarla karşılaşabileceğinizi unutmamalısınız.
Mısır Vize Başvurusu
Mısır Cumhuriyeti 45 yaş üstü kişilerin başvurusu süresini daha kısa tutarken 45 yaş altı kişilerin işlemleri daha uzun sürmektedir. Mısır kapıda vize uygulamasını kaldırdığı için Mısır vize başvurusuna Türkiye’den başvurarak almalısınız.
Mısır vizesi ile aklınıza takılan soruları 0212 970 05 87 numaralı telefonu arayarak Mısır vize uzmanlarımıza sorabilir, Mısır vize başvurusu için gerekli olan evrak listesini ücretsiz temin edebilirsiniz.
Mısır Vize Başvuru Formu
Mısır vizesi için gerekli olan başvuru formu, Mısır vize başvurusunun ilk adımını oluşturmaktadır. Mısır vize başvuru formunun eksik ya da hatalı doldurulması işlemlerinizin süresini uzatabildiği gibi vizenizin olumsuz olarak sonuçlanabilmesine de neden olabilmektedir. Başvurucunun imzası olmayan vize başvuru formları ile Mısır vize işlemleri başlatılamamaktadır. Vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak yazılmış olup başvuran tarafından her iki dille de doldurulabilir. Başvuru formunda başvuranın ad ve soyad, doğum yeri ve tarihi, uyruğu, medeni hali, cinsiyeti, adres ve iletişim bilgileri, mesleği, pasaport bilgileri ve seyahat amacı içeren bilgiler ve varsa daha önceki Mısır ziyareti hakkında bilgiler istenmektedir. İstenen bu bilgilerin okunaklı bir şekilde yazılması ve gerçeği yansıtarak, ilgili kısımlara yazılması çok önemlidir.
Mısır Vize Başvuru Formu Örneği
Mısır vize başvurusunda bulunurken Türkçe hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmanız talep edilir. Talep edilen vize başvuru formunu aşağıdaki linke tıklayarak indirebilirsiniz.