Malta turistik vizesi için gereken evrak listesini aşağıda görebilirsiniz. Ancak Malta turistik vizesi için gereken güncel evrak listesini Vize Merkezini arayarak talep ediniz. Malta Konsolosluğu Malta vizesi evraklarında koşullara göre değişiklik yapabilmektedir.
Malta turistik vizesi evrakları ve vize harç ücretleri hakkında bilgi e-mail’i almak için Vize Merkezi müşteri temsilcimizi arayın.
Malta turistik vizesi kısa süreli bir Schengen vizesidir. Malta vize işlemleriniz sırasında ikamet adresinizi temsilcilerimize mutlaka bildiriniz. Evrak listesi ve parmak izi randevunuz ikamet ettiğiniz şehre göre şekillenecektir.
Malta Turistik Vizesi almak için gereken evraklar
1- Malta Turistik vizesi Schengen vize başvuru formu
Vize başvuru formunuzu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurarak son kutucuğu imzalamayı unutmayınız.
2- Türkçe veya İngilizce hazırlanmış dilekçe
*Malta turistik vize başvurusu hazırlanacak dilekçe başvuru sahibi tarafaından Malta Konsolosluğuna hitaben yazılır ve seyahatin gidiş-dönüş tarihleri, seyahat amacı ve seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağını içerir.
3– Türkçe veya İngilizce hazırlanmış şirket yazısı
* Bağlı bulunulan şirketin yetkilisi tarafından hazırlanacak belge; şirketin antetli kağıdına hazırlanmalı, konsolosluğa hitaben yazılmalı, başvuru sahibinin izinli olduğu tarihler, seyahatin amacı ve sponsoru belirtilmelidir.
* Belge kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmalı, orijinal belgeyi ibraz edilmelidir.
4- Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
Pasaport son 10 yıl içinde alınmış, vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan, vize basımı için en 2 boş sayfası mevcut, deforme olmamış
5- 2 adet yeni biyometrik fotoğraf
Biyometrik fotoğraf daha önce herhangi bir vize başvurusunda kullanılmamış, kişinini güncel halini temsil eden, 35×45 mm ölçülerinde, beyaz fon üzerinde olmalıdır.
6- Maaş bordrosu (Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli)
7- Şahsi banka hesap özeti
* Başvuru tarihinden maksimum son 15 gün içerisinde alınmış,
* Son 3 aylık hesap haraketliliğini içeren,
* En az 4000 TL bakiyesi olan,
* Kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş.
* 10 günden fazla konaklama yapılması veya beraberinde seyahat edeceği eş ve ya çocuğa sponsor olunması halinde banka bakiyesinin 4000 TL’ nin üzerinde olmasına dikkat edilmelidir.
8- Kimlik fotokopisi
* Ön ve arka yüz
9- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
* Aile ve adres bilgilerini içermelidir.
* Evli bayanlar kızlık soyadını içeren Tam vukuatlı nüfus kayıt örneklerini temin etmeyi unutmamalıdır. 2 farklı belge ibraz etmeleri gerekecektir.
10- Seyahat Sağlık sigortası
Malta turistik vizesi için yaptırılacak seyahat sağlık sigortasının seyahat sonrası dönüş tarihinden itibaren 15 gün daha geçerli olması gerekir.
11. Satın alınmış gidiş-dönüş uçak bileti
Rezervasyon kabul edilmemektedir.
Malta Vize başvurusu için başvuru sahibinin durumuna göre gereken ek belgeler
Kişi şirket sahibi ise;
- Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK / Bağ-Kur hizmet dökümü
- Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe, imzalı ve banka imza sirküleri ile)
Kişi şirket çalışanı ise;
- Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
- Maaş bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve kaşeli)
- Banka hesap dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe,imza ve imza sirküleri ile)
Kişi Devlet dairesi çalışanı ise;
- Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
- Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
- Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
- Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile)
Kişi Öğrenci ise;
- Öğrenci belgesi (güncel, orijinal, ingilizce)
- Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı,aslı)
- Sponsorluk yazısı
* Sponsor yazısı dilekçe formatında olmalıdır ve kişinin Malta vize başvuru evrakları arasında bulunması zorunludur. Sponsor yazısı öğrenciye sponsor olacak birinci dereceden yakın tarafından hazırlanacak bir dilekçe metnidir. Malta vize müracaatında bulunacak ev hanımına sponsor olacak kişi statüsüne (şirket sahibi, çalışan, emekli, devlet çalışanı vb.) göre gelir durumu gösteren belgelerin vize başvurusu sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.
Kişi Ev hanımı ise;
- Sponsorluk yazısı
*Sponsor yazısı dilekçe formatında olmalıdır ve kişinin Malta vize başvuru evrakları arasında bulunması zorunludur. Sponsor yazısı ev hanımına sponsor olacak anne, baba veya eş gibi birinci dereceden yakın tarafından hazırlanacak bir dilekçe metnidir. Malta vize müracaatında bulunacak ev hanımına sponsor olacak kişi statüsüne (şirket sahibi, çalışan, emekli, devlet çalışanı vb.) göre gelir durumu gösteren belgelerin vize başvurusu sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir. Örneğin sponsor olan kişi şirket sahibi ise şirketinin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak belge de başvuru sahibine sponsor olacağını ve yakınlık derecesini belirtmeli, belgeyi kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlamalıdır.
Malta Turistik Vize Başvuru Formu
Malta turistik vize başvuru formuna sayfamızdaki “Form ve Dilekçe” bölümünden ulaşabilirsiniz. Malta vizesi başvuru formunda verilen bilgilerin eksiksiz ve vize başvuru evraklarında sunulan diğer bilgilerle tutarlı olması gerekmektedir. Bu form doldurulurken yapılan hatalı bildirimler vizenizin ret ile sonuçlanmasına neden olabilir. Tüm diğer vize işlemlerinizde olduğu gibi Malta vize başvuru formunun doldurulmasıyla ilgili olarak temsilcilerimizin size vereceği destek Vize Merkezinin vize işlem takip alanı içindedir. Malta turistik vize başvuru işlemleriniz için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçin. Sitemizin sol tarafında yer alan Vize Merkezi İletişim bölümünden ikamet ettiğiniz şehir veya ikamet ettiğiniz şehre en yakın Vize Merkezini arayarak Malta vizesi işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
Malta turistik vize randevusu nasıl alınır?
Kargo-kurye veya üçüncü şahıs aracılığıyla tarafımıza ulaştırdığınız evraklarınız teslim alınıp incelendikten sonra uygun olan ilk iş gününde Malta vize randevunuz alınır ve randevu tarafınıza bildirilir. Malta vize randevusunda Vize Merkezi yetkilimiz size asistanlık edecektir.
Evraklarınızın vize usulüne uygun, güncel ve gerektiği duruma göre orijinal veya fotokopi olup olmadığına dikkat ediniz. Vize başvuru koşullarına uygun olmayan evraklarınız konusunda sizleri bilgilendireceğiz. Hazırladığınız evrakların vizenizin onaylanması için yeterli olmadığı durumlar olabilir. Bu konuda karar ve yetki Malta Konsolosluğu ve Malta Büyükelçiliğine aittir ve bu kuruluşlar ek evrak talebinde veya gerektiğinde mülakat talebinde bulunabilirler.
Schengen vize işlemlerinde 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle parmak izi (biyometri) uygulamasına (VIS) başlanmıştır. Bu tarihinden itibaren Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Randevu gününüzde temsilcimiz sizlere eşlik edecektir. Son 5 yıl içinde alınan Schengen vizesinde VIS ibaresi olan yolcuların parmak izi vermesine gerek yoktur ancak Malta Konsolosluğu kendi VIS bilgisi dışındaki parmak izi verisini tanımamaktadır. Biyometrik verilerini beyan etmiş yolcularımız verilerinin okunamaması halinde parmak izini yeniden beyan edecektir. Vize işlemlerinizle ilgili her türlü adım tarafımızdan takip edilecek olup parmak izi beyanı dışında bizzat bulunmanız gereken başka bir işlem bulunmamaktadır. Sağlık sebebi nedeniyle parmak izinde tüm parmaklarını kullanamayan kişiler bunu konsolosluğa bildirir ve sağlıklı parmaklarıyla bu işlemi sonlandırır. Biometrik fotoğraf çektirdiğinizde dini sebeple başınızı kapatma ihtiyacı duyuyorsanız biometrik fotoğrafınız başınızın üst kısmı, alnınız ve çeneniz açık bir şekilde olmalıdır.
Malta vize işlemleriniz sırasında ikamet etmekte olduğunuz adresi temsilcilerimize mutlaka bildiriniz. Evrak listesi ve parmak izi randevunuz ikamet bilginize göre şekillenecektir.
Malta vize işlemleriniz sırasında kullanacağınız kargo ve kurye hizmet bedeli vize danışma ücretine dahil değildir. Kargo ve kurye takibi ek hizmetler kategorisine dahil edilmiştir.
Malta turistik vize dilekçe örneği nasıl yazılır?
Malta vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin seyahat niyetlerini Konsolosluğa yazılı olarak beyan etmeleri zorunludur. Malta vize başvuru sahibi, seyahat amacını, tarihlerini ve seyahatin masraflarını kimin tarafından karşılanacağını Konsolosluğa hitaben yazacağı dilekçe metninde açıkça belirtmelidir.
Malta Konsolosluğu’na hitaben yazılacak dilekçe metni; başvuru sahibinin sosyal statüsüne, görev aldığı şirketteki pozisyonuna ve seyahatinin amacının içeriğine göre değişiklik gösterecektir.
Malta vizesi başvuru sahibi şirket sahibi veya ortağı ise Konsolosluğa hitaben yazacağı dilekçe metnini kendi ağzından yazabilecektir. Yazılacak olan dilekçe metninde başvuru sahibinin seyahat amacı, tarihleri, seyahatin sponsoru belirtilmeli, varsa ara ülkeye seyahatler belirtilmelidir. Şirket sahibinin Malta Konsolosluğu’na hitaben yazacağı dilekçe metin Türkçe, Macarca veya İngilizce yazılabilir. Malta vize talep dilekçesi şirketin antetli kağıdına yazılmalı, şirkette imza atma yetkisi bulunan kişi tarafından ıslak imzalı olarak hazırlanmalı ve kaşelenmiş bir şekilde vize başvuru dosyasına eklenmelidir.
Malta vize başvuru sahibi şirket görevlisi / çalışanı ise; Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçe metni şirket yetkilisi tarafından hazırlanmalıdır. Şirket yetkilisi vize başvuru için hazırlayacak olduğu dilekçe metninde seyahat edecek personelinin şirkette izinli olduğu tarihleri, seyahat masraflarının şirket ya da kişi tarafından karşılanacağını belirtmeli ve başvuru sahibinin Malta seyahati sonrası işyerindeki görevine devam edeceği bilgisini vermeli, belgeyi kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlamalıdır. Şirket çalışanı için hazırlanacak dilekçe metni Macarca, İngilizce veya Türkçe olarak hazırlanabilir.
Malta vizesi başvuru sahibi emekli ise; Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçe metni şahsen Konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Emekli kişi Malta Konsolosluğu’na yazacağı dilekçe metnini kendi ağzından hazırlayabilirken seyahatine yönelik asgari bilgileri Konsolosluk görevlileri ile paylaşmak durumundadır. Malta seyahatinize yönelik asgari bilgileri seyahat tarihleriniz, seyahatinizin amacı (turistik, ticari veya ziyaret vizesi) ve seyahatinizin sponsoru oluşturmaktadır. Malta vize müracaatında bulunacak emekli başvuru sahipleri Konsolosluğa hitaben yazmış oldukları metinlerini Macarca, İngilizce veya Türkçe olarak hazırlayabilirlerken belgeyi ıslak imzalı olacak şekilde Konsolosluğa sunmalıdır.
Malta vizesi başvuru sahibi ev hanımı ise; Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçe metninin 2 farklı şekilde olması gerekmektedir. Malta vize müracaatında bulunacak ev hanımı kişi seyahat detaylarını belirten dilekçe metnini Konsolosluğa hitaben şahsen hazırlayabilirken kişiye sponsor olacak ebeveyn veya eş tarafından yazılmış sponspor dilekçesini de başvuru evrakları arasına eklemelidir.
Sponsor dilekçesinin kişinin Malta vize başvuru evrakları arasında bulunması zorunludur. Sponsor dilekçesi ev hanımına sponsor olacak anne, baba veya eş tarafından hazırlanacak bir dilekçe metnidir. Malta vize müracaatında bulunacak ev hanımına sponsor olacak kişi şirket sahibi ise şirketinin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak belgede başvuru sahibine sponsor olacağını ve yakınlık derecesini belirtmeli, belgeyi kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlamalıdır.
Malta turistik vize ücreti nedir?
Malta vizesi ücretleri turistik, ticari, aile ziyareti ve diğer vize türlerine göre değişiklik gösterir. Malta vize ücretinin yapıldığını gösteren dekontun başvuru belgeleri arasında bulunmalıdır. Dekontun orijinal müşteri nüshasının vize başvurusunda sunulması gerekmektedir. Vize işlemlerinizi sonuçlandırdıktan sonra konaklama ve uçak bileti satın alımlarını gerçekleştirmeniz yararınıza olacaktır. Vize Merkezi temsilcileriyle iletişime geçerek Malta vizesi başvuru işlemleri için gereken belgelerin listesinin yanında başvuruda bulunduğunuz vize türüne dair ücretler hakkında da bilgi alabilirsiniz.
Malta vize işlemlerinizin onay sürecinde kesin ve tam yetki Malta Konsolosluğu’na aittir. Vize Merkezi olarak görevimiz evraklarınızı hızlı ve doğru bir şekilde konsolosluk onayına sunmaktır. Vize başvuruları için ödenen vize işlem ücreti başvurunun reddi halinde iade edilmeyecektir.
Vize Merkezi tescilli markasıyla hizmet veren vize danışmanlık merkezimiz ve şubeleri dışında hiçbir kurum ve kuruluşa veya şahsa bağlantılı hizmet vermemektedir.
Malta Vizesi Başvurusu Hakkında Önemli Hususlar
Malta vizesi için gereken başvuru evraklarını kargo ve kurye aracılığıyla tarafımıza ulaştırdıktan sonra evraklarınızın teslim alındığı bilgisini sizinle paylaşacağız. Malta turistik vize evraklarınızın inceleme işlemi tamamlandıktan sonra vize randevu işleminiz tamamlanacak ve randevu tarihi tarafınıza bildirilecektir.
Malta turistik vize evraklarınız güncel bilgileri içermelidir. Örneğin biyometrik fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş olmalı, banka hesap dökümleriniz son 3 aylık hesap hareketlerini içermelidir. Malta Konsolosluğu gerek gördüğü taktirde Malta turistik vize için
Hazırladığınız evrakların kurallara uygun, güncel ve asıl veya suret olup olmadığına dikkat ediniz. Vize uyum koşullarına uygun olmayan evraklarınız konusunda sizleri bilgilendireceğiz. Hazırladığınız evrakların vizenizin onaylanması için yeterli olmadığı durumlar olabilir. Bu konuda karar ve yetki Malta Konsolosluğu ve Malta Büyükelçiliğine aittir.
25 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize işlemleriniz için parmak izi uygulamasına (VIS) geçilmiştir. Bu tarihinden itibaren Malta Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Randevu gününüzde Vize Merkezi temsilcimiz sizlere eşlik edecektir.
Biometrik verilerini beyan etmiş yolcularımız verilerinin okunamaması halinde parmak izini yeniden beyan edecektir. Vize işlemlerinizle ilgili her türlü adım tarafımızdan takip edilecek olup parmak izi beyanı dışında bizzat bulunmanız gereken başka bir işlem bulunmamaktadır.
Malta vize işlemleriniz sırasında kullanacağınız kargo ve kurye hizmet bedeli vize danışma ücretine dahil değildir. Kargo ve kurye takibi ek hizmetler kategorisine dahil edilmiştir.
Tüm bilgileriniz vize bilgi sisteminde (VIS) 5 seneliğine kayıtlı kalacaktır. Son 5 yıl (59 ay) içinde parmak izi vermiş olan yolcularımızın bir sonraki vize başvurusunda parmak izi beyan etmesine gerek yoktur. Parmak izleriniz henüz kayıt altına alınmadıysa sizleri parmak izi beyanında bulunmaya davet edeceğiz. 12 yaş ve altı başvuru sahiplerinin parmak izi beyanında hazır bulunmalarına gerek yoktur.
Sağlık sebebi nedeniyle parmak izinde tüm parmaklarını kullanamayan kişiler bunu konsolosluğa bildirir ve sağlıklı parmaklarıyla bu işlemi sonlandırır. Biometrik fotoğraf çektirdiğinizde dini sebeple başınızı kapatma ihtiyacı duyuyorsanız biometrik fotoğrafınız başınızın üst kısmı, alnınız ve çeneniz açık bir şekilde olmalıdır.
Malta vize işlemlerinizin onay sürecinde kesin ve tam yetki Malta Konsolosluğu’na aittir. Vize Merkezi olarak görevimiz evraklarınızı hızlı ve doğru bir şekilde konsolosluk onayına sunmaktır. Vize başvuruları için ödenen vize işlem ücreti başvurunun reddi halinde iade edilmeyecektir.
Vize Merkezi patentiyle hizmet veren vize danışmanlık merkezimiz şubeleri dışında hiçbir kurum ve kuruluşa veya şahsa bağlantılı hizmet vermemektedir. Logomuzun bulunmadığı hiçbir mecraya ve 3. Şahıslara itibar etmeyiniz.
Malta Konsolosluğu değişen koşullar göre Malta ticari vizesi evraklarında değişiklik yapabilmektedir. Güncel vize evraklarıyla Malta ticari vize başvurusu yapmak için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayın
Malta Konsolosluğu tarafından belirlenen Malta ticari vizesi için gereken evrak listesini sayfamızda bulacaksınız. Malta Ticari vizesi için gereken evrak listesinin en güncel haline ulaşmak için Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.
Malta ticari vizesi için hazırlayacağınız evrakların vize kurallarına uygun ve güncel olmasına, evrakların asıllarının veya suret belgelerinin talep edilip edilmediğine dikkat ediniz. Malta Schengen Vize uyum şartlarına uygun olmayan evraklarınız konusunda sizleri bilgilendirmek Vize Merkezinin görev sahası içindedir. Malta vize evrakları vizenizin onaylanması için yeterli olmadığı durumlar olabilir. Bu konuda karar ve yetki Malta Konsolosluğu ve Malta Büyükelçiliğine aittir.
Malta Ticari Vizesi almak isteyen hazırlaması gereken belgeler
Malta ticari vizesi almak isteyen Şirket Sahipleri ve Şirket Çalışanlarının hazırlaması gereken evraklar aşağıda sunulmaktadır. Ancak Malta Ticari vize ve diğer Malta vizesi işlemleriniz sırasında Malta Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde ek evrak talep edebilmektedir.
1. Dilekçe – Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Malta Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
2. Pasaport – Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli
3. İki adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış
4. Ticari Davetiye; Malta’daki firmadan gelecek olan davetiye mail ya da faks olabilir.
a. Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir.
b. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri
c. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir
Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.
5. Ticari Davetiye gönderen kişinin Malta kimlik ya da pasaport fotokopisi
6. Şirketin Orijinal Faaliyet Belgesi
7. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi
8. Vergi Levhası fotokopisi
9. Şirket İmza Sirkülerinin fotokopisi
10. SGK İşe Giriş Bildirgesi
11. SGK Hizmet Dökümü
12. Son 3 aylık Maaş Bordrolarının orijinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).
13. Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalı ve içerisinde en az 4000 TL bakiye bulunmalıdır.
b. 15 günden eski olmayan hesap hareketi, Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.
14. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
15. Kimlik Fotokopisi
16. Seyahat sağlık sigortası: Dönüş tarihinden sonra 15 gün daha geçerli olmalıdır.
17. Satın alınmış gidiş-dönüş uçak bileti: Rezervasyon kabul edilmemektedir.
Malta Ticari Vize Başvurusu Önemli Hususlar
Malta ticari vize evraklarını eksiksiz bir şekilde hazırlamış yolcularımız, vize işlemlerinde zamandan kazanmak için evrakları kargo veya kurye ile tarafımıza ulaştırabilir. Evraklarınızın teslim alındığı bilgisini sizlerle paylaşacağız. Evraklarınızın inceleme işlemi tamamlandıktan sonra uygun olan ilk iş gününde randevu işleminiz tamamlanacak ve randevu tarihini tarafınıza bildireceğiz. Bulunduğunuz şehre en yakın Vize Merkezi şubemize telefon veya e-posta ile ulaşmak için Şubelerimiz bölümünü inceleyiniz.
25 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize işlemlerinde VIS (parmak izi uygulaması) başlamıştır. Bu tarihinden itibaren Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Randevu gününüzde Vize Merkezi temsilcimiz size eşlik edecektir. Biyometrik verilerini beyan etmiş yolcularımız verilerinin okunamaması halinde parmak izini yeniden beyan edecektir. Vize işlemlerinizle ilgili her türlü adım tarafımızdan takip edilecek olup parmak izi beyanı dışında bizzat bulunmanız gereken başka bir işlem bulunmamaktadır.
Malta Ticari vize işlemleriniz sırasında kullanacağınız kargo ve kurye hizmet bedeli vize danışma ücretine dahil değildir. Kargo ve kurye takibi ek hizmetler kategorisine dahil edilmiştir.
Tüm bilgileriniz vize bilgi sisteminde (VIS) 5 seneliğine kayıtlı kalacaktır. Son 59 ay içinde parmak izi vermiş olan yolcularımızın bir sonraki vize başvurusunda parmak izi beyan etmesine gerek yoktur.
Oldukça önemli bir noktayı hatırlatmakta fayda görüyoruz ki Malta Ticari vize başvurularınız onay sürecinde kesin ve tam yetki Malta Konsolosluğu’na aittir. Vize Merkezi olarak görevimiz evraklarınızı hızlı ve doğru bir şekilde konsolosluk onayına sunmaktır. Vize başvuruları için ödenen vize işlem ücreti başvurunun reddi halinde iade edilmeyecektir.
Vize Merkezi patentiyle hizmet veren vize danışmanlık merkezimiz şubeleri dışında hiçbir kurum ve kuruluşa veya şahsa bağlantılı hizmet vermemektedir. Logomuzun bulunmadığı hiçbir mecraya ve 3. Şahıslara itibar etmeyiniz.
Malta Konsolosluğu değişen koşullara göre Malta aile ve arkadaş ziyareti vize evraklarında değişiklik yapabilmektedir. Güncel evrak listesi talep etmek için Vize Merkezi temsilcimizi arayınız. Siz gönderilecek olan bilgilendirme e-postasındaki evrakları hazırlayıp bize ulaştırın. İletişim ve Şubelerimiz bölümünden adres ve iletişim bilgilerimize ulaşabilirsiniz.
Malta Aile ve arkadaş ziyareti Vizesi almak için gereken evraklar
1- Malta Aile ve arkadaş ziyareti vizesi Schengen vize başvuru formu
Vize başvuru formunuzu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurarak son kutucuğu imzalamayı unutmayınız.
2. Davetiye
*Malta’da davet edildiğiniz şehrin belediyesinden onaylı davet yazısı, davetiye gönderen kişinin Malta kimlik kartı ve pasaport fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
3- Türkçe veya İngilizce hazırlanmış dilekçe
*Malta aile ve arkadaş vizesi başvurusu için hazırlanacak dilekçe, başvuru sahibi tarafından Malta Konsolosluğuna hitaben yazılır ve seyahatin gidiş dönüş tarihleri, seyahat amacı ve seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağını içerir.
4- Türkçe veya İngilizce hazırlanmış şirket yazısı
* Bağlı bulunulan şirketin yetkilisi tarafından hazırlanacak belge; şirketin antetli kağıdına hazırlanmalı, konsolosluğa hitaben yazılmalı, başvuru sahibinin izinli olduğu tarihler, seyahatin amacı ve sponsoru belirtilmelidir.
* Belge kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmalı, orijinal belgeyi ibraz edilmelidir.
5- Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
Pasaport son 10 yıl içinde alınmış, vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan, vize basımı için en 2 boş sayfası mevcut, deforme olmamış
6- 2 adet yeni biyometrik fotoğraf
Biyometrik fotoğraf daha önce herhangi bir vize başvurusunda kullanılmamış, kişinin güncel halini temsil eden, 35×45 mm ölçülerinde, beyaz fon üzerinde olmalıdır.
7- Maaş bordrosu (Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli)
8- Şahsi banka hesap özeti
* Başvuru tarihinden maksimum son 15 gün içerisinde alınmış,
* Son 3 aylık hesap haraketliliğini içeren,
* En az 4000 TL bakiyesi olan,
* Kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş.
* 10 günden fazla konaklama yapılması veya beraberinde seyahat edeceği eş ve ya çocuğa sponsor olunması halinde banka bakiyesinin 4000 TL’ nin üzerinde olmasına dikkat edilmelidir.
9- Kimlik fotokopisi
* Ön ve arka yüz
10- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
* Aile ve adres bilgilerini içermelidir.
* Evli bayanlar kızlık soyadını içeren Tam vukuatlı nüfus kayıt örneklerini temin etmeyi unutmamalıdır. 2 farklı belge ibraz etmeleri gerekecektir.
11- Seyahat sağlık sigortası
Malta seyahati için yaptırılacak olan seyahat sağlık sigortasının, dönüş trarihinden itibaren 15 gün daha geçerliliği sahip olması gerekir
12. Satın alınmış gidiş-dönüş uçak bileti: Rezervasyon kabul edilmemektedir.
Malta Aile ve Arkadaş Vizesi başvurusu için başvuru sahibinin durumuna göre gereken ek belgeler
Kişi şirket sahibi ise;
- Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK / Bağ-Kur hizmet dökümü
- Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe, imzalı ve banka imza sirküleri ile)
Kişi şirket çalışanı ise;
- Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
- Maaş bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve kaşeli)
- Banka hesap dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe,imza ve imza sirküleri ile)
Kişi Devlet dairesi çalışanı ise;
- Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
- Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
- Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
- Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile)
Kişi Öğrenci ise;
- Öğrenci belgesi (güncel, orijinal, ingilizce)
- Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı, aslı)
- Sponsorluk yazısı
* Sponsor yazısı dilekçe formatında olmalıdır ve kişinin Malta vize başvuru evrakları arasında bulunması zorunludur. Sponsor yazısı öğrenciye sponsor olacak birinci dereceden yakın tarafından hazırlanacak bir dilekçe metnidir. Malta vize müracaatında bulunacak ev hanımına sponsor olacak kişi statüsüne (şirket sahibi, çalışan, emekli, devlet çalışanı vb.) göre gelir durumu gösteren belgelerin vize başvurusu sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.
Kişi Ev hanımı ise;
- Sponsorluk yazısı
*Sponsor yazısı dilekçe formatında olmalıdır ve kişinin Malta vize başvuru evrakları arasında bulunması zorunludur. Sponsor yazısı ev hanımına sponsor olacak anne, baba veya eş gibi birinci dereceden yakın tarafından hazırlanacak bir dilekçe metnidir. Malta vize müracaatında bulunacak ev hanımına sponsor olacak kişi statüsüne (şirket sahibi, çalışan, emekli, devlet çalışanı vb.) göre gelir durumu gösteren belgelerin vize başvurusu sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.
Malta Vizesi Başvurusu Hakkında Önemli Hususlar
Malta vizesi için gereken başvuru evraklarını kargo ve kurye aracılığıyla tarafımıza ulaştırdıktan sonra evraklarınızın teslim alındığı bilgisini sizinle paylaşacağız. Malta aile ve arkadaş ziyareti vize evraklarınızın inceleme işlemi tamamlandıktan sonra vize randevu işleminiz tamamlanacak ve randevu tarihi tarafınıza bildirilecektir.
Malta aile ve arkadaş ziyareti vize evraklarınız güncel bilgileri içermelidir. Örneğin biyometrik fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş olmalı, banka hesap dökümleriniz son 3 aylık hesap hareketlerini içermelidir. Malta Konsolosluğu gerek gördüğü taktirde Malta aile ve arkadaş ziyareti vize için
Hazırladığınız evrakların kurallara uygun, güncel ve asıl veya suret olup olmadığına dikkat ediniz. Vize uyum koşullarına uygun olmayan evraklarınız konusunda sizleri bilgilendireceğiz. Hazırladığınız evrakların vizenizin onaylanması için yeterli olmadığı durumlar olabilir. Bu konuda karar ve yetki Malta Konsolosluğu ve Malta Büyükelçiliğine aittir.
25 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize işlemleriniz için parmak izi uygulamasına (VIS) geçilmiştir. Bu tarihinden itibaren Malta Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Randevu gününüzde Vize Merkezi temsilcimiz sizlere eşlik edecektir.
Biometrik verilerini beyan etmiş yolcularımız verilerinin okunamaması halinde parmak izini yeniden beyan edecektir. Vize işlemlerinizle ilgili her türlü adım tarafımızdan takip edilecek olup parmak izi beyanı dışında bizzat bulunmanız gereken başka bir işlem bulunmamaktadır.
Malta vize işlemleriniz sırasında kullanacağınız kargo ve kurye hizmet bedeli vize danışma ücretine dahil değildir. Kargo ve kurye takibi ek hizmetler kategorisine dahil edilmiştir.
Tüm bilgileriniz vize bilgi sisteminde (VIS) 5 seneliğine kayıtlı kalacaktır. Son 5 yıl (59 ay) içinde parmak izi vermiş olan yolcularımızın bir sonraki vize başvurusunda parmak izi beyan etmesine gerek yoktur. Parmak izleriniz henüz kayıt altına alınmadıysa sizleri parmak izi beyanında bulunmaya davet edeceğiz. 12 yaş ve altı başvuru sahiplerinin parmak izi beyanında hazır bulunmalarına gerek yoktur.
Sağlık sebebi nedeniyle parmak izinde tüm parmaklarını kullanamayan kişiler bunu konsolosluğa bildirir ve sağlıklı parmaklarıyla bu işlemi sonlandırır. Biometrik fotoğraf çektirdiğinizde dini sebeple başınızı kapatma ihtiyacı duyuyorsanız biometrik fotoğrafınız başınızın üst kısmı, alnınız ve çeneniz açık bir şekilde olmalıdır.
Malta vize işlemlerinizin onay sürecinde kesin ve tam yetki Malta Konsolosluğu’na aittir. Vize Merkezi olarak görevimiz evraklarınızı hızlı ve doğru bir şekilde konsolosluk onayına sunmaktır. Vize başvuruları için ödenen vize işlem ücreti başvurunun reddi halinde iade edilmeyecektir.
Transit vize Türkiye´den hareketle Schengen ülkesi olmayan üçüncü bir ülkeye giderken Malta’da bir havalimanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak ya da kara yoluyla üçüncü bir ülkeye gitmek için kullanılır. Malta transit vizesi kısa dönem için verilen vize grubuna dâhildir. Malta Schengen bölgesi üyesi olduğu için Malta ticari vizesi Schengen başvurusuyla alınır. Malta vizesi alırken biometri ve VİS işlemlerinizin doğru olmasına, doğru vize türüne başvuru yapmaya dikkat etmenizde fayda vardır. Aşağıda Malta vize evrakları listesini bulabilir, ayrıntılar ve Malta turistik vizesi hakkındaki sorularınız için vize merkezimizi arayabilirsiniz.
Malta Transit Vizesi Evrak Listesi 2016
Malta transit vizesi almak için temel vize evraklarınıza ek olarak aşağıdaki belgeleri temin etmelisiniz.
- Gidilecek ülkeye ait uçak rezervasyonu ya da öngörülen seyahat planını gösteren belgeler.
- Gidilecek ülkenin vizesi aslı ve fotokopisi.
- Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan eski olmayan), beyaz fonlu iki adet vesikalık fotoğraf (35X45 ebatlarında). Fotoğrafın arkasına isim soy isim yazılması gerekir.
- Sonuç Belgesi başvurunuzun hangi yabancı dilde incelenmesini istediğinize dair imzalanmış dil seçim belgesi. Bu belge aşağıdaki web adresinden temin edilebilir
- 1 adet dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
Pasaport Kriterleri
Pasaport kriterleri Malta transit vizesine başvurmadan önce tamamlamanız gereken adımları içerir. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalıdır. Pasaportun planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay geçerliliği olmalıdır. Pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri çekilmelidir.
Yurtdışı dil eğitimi özellikle dili yaşayarak öğrenmek isteyen ve kendisini günümüz profesyonel yaşamında ileri seviyelere kadar taşımak isteyen herkesin seçimi haline gelmektedir. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulma aşamasında en çok yaşanılan sorun ne yazık ki yabancı dil ve özellikle İngilizce bilinmemesinden ileri gelen eksikliklerdir. Hal böyleyken yurtdışı dil eğitimi okulları önemli bir seçenek olarak ortaya çıkmaktadır.
Söz konusu İngilizce olunca dilin anavatanı İngiltere, ABD ve Kanada uzun yıllar boyunca başı çekmiş, en popüler yabancı dil eğitim kurumları bu ülkelerde kurulmuştur. Tüm dünyadan her yıl yüzbinlerce kişi bu kurumlara akın etmektedir. Ancak bu noktada birçok aday ABD ve Kanada’nın okyanus ötesi uzaklığından dolayı bu noktaları tercih etme sırasında ikinci plana bırakmaktadır. İngiltere de yakın mesafede olmasına karşın Pound kurlarının yarattığı ciddi fiyat farklarına ülkenin eğitim giderleri ve oldukça zor olan vize işlemleri de eklenince maalesef seçilmesi oldukça zor bir destinasyon haline gelmektedir.
Tam da bu noktada Malta dil öğrenimi konusunda Amerika, İngiltere ve Kanada’da dil okullarına alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Uzun yıllar boyunca İngiliz egemenliği altında olan ülkede İngilizce resmi dil statüsündedir.
Akdeniz’in ortasında irili ufaklı adacıklardan oluşan ülkenin üç büyük parçasından biri ve en büyüğü Malta, denizin ve görsel güzelliğin en yoğun görüldüğü ikinci büyük ada Gozo ve en küçük, yerleşim barındırmayan mistik güzelliğiyle göz kamaştıran Cominodur. Malta’nın başkenti Valetta’dır ancak eğitim ve kültür başkenti St. Jullians şehridir.
Tarım ve ithalat gibi gelirlere de sahip olmayan Malta, milli gelirinin hatırı sayılır bir kısmı dil eğitim alanında yapılan ticari ve turistik yatırımlardan gelmektedir. Malta’da dil eğitimi devletin en büyük yatırım yaptığı alanların başını çekmektedir.
Malta’da geçen yıllar boyunca başta yerel ve ardından dünya çapında okullar şubeler açmaya başlamış, devlet teşviki ve artan rekabet ortamının getirdiği düşük fiyat politikası da dil eğitimi almak isteyen öğrencilere cazip gelmeye başlamıştır.
Malta dil okullarının bir diğer cazip kısmı da konaklama imkanlarının okul çevrelerinde konumlanması ve devletin dil eğitimine gelen kişilere en uygun ev ve hostellerin sunulması için gösterdiği üst düzey denetim ve kalite politikasından ileri gelmektedir. Malta’da evini dil eğitimi için gelen öğrencilere evini kiralamak isteyen kişilerin denetim ve düzenlemeleri devlet eliyle yapılır. Evlerin okula yürüme mesafesinde olması, konaklayacak olan öğrencinin eğitiminden üst düzey verim elde etmesine olanak sunması ve ülke kültürüne yakışır derecede misafirperver ve konforlu bir ortam sunması son derece önemlidir. Bir diğer önemli konu ise bu denli rekabet ortamında kaliteden ödün vermeyen eğitim anlayışını benimsemek büyük önem arz etmektedir.
Hemen hemen tüm eğitim kurumları genel, yoğun ve süper yoğun kurs seçeneklerinin yanında TOEFL, IELTS sınavlarına hazırlık, akademik yıl eğitimleri gibi seçenekleri sunmakta ve teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan sonuna kadar faydalanan eğitim modelleri geliştirilmektedirler.
Malta dil okullarının sunduğu olanaklar ve uygun fiyat politikaları, yurtdışı dil eğitiminde Malta’yı seçilebilir kılan önemli faktörlerden biridir ve ayrıca ülkede konaklama koşulları da eğitim koşulları kadar önem arz etmektedir. Malta dil okulları çok çeşitli konaklama imkanları sunmakta ancak en önemlisi Ortadoğu ve Avrupa kültürlerini harmanlayan dokusuyla birçok farklı ülkeden gelen öğrencilere yabancılık çektirmeyen ev sahipliği ön plana çıkmaktadır.
Malta İngiliz egemenliğinin olduğu dönemde yoğun oranda Avrupa kültürünü tanımış ancak geleneksel olarak Hami Sami köklerini de hiç bırakmamıştır. Avrupa birliği ülkeleri arasında Hami Sami dilini konuşan tek ülke olan Malta’nın yerel dili olan Maltacadır. Maltaca diğer Hami Sami dillerinden Arapçaya benzerlik göstermekte ancak bununla birlikte İtalyanca ve İngilizceden de kelimeleler barındırmaktadır.
Malta İngiliz egemenliğinden çıkıp bağımsızlığını ilan ettiği 1964 yılını izleyen yıllarda çok büyük bir ivmeyle gelişme kat ederek, ilk olarak 1965 yılında Avrupa konseyine katıldıktan sonra 1 Mayıs 2004 yılında Avrupa Birliğine girmiş, 2007 yılından beri Schengen üye devletlerinden biri statüsündedir. Bu sebepten dolayı da Malta’da eğitim almak için gereken vize işlemleri nispeten daha kolay olmakta, öğrencilerin sahip oldukları bu vize sayesinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerine seyahat etme ve farklı kültürlerle tanışma imkanları doğmaktadır.
Ilıman ilkim kuşağında olması nedeniyle de çok fazla rağbet gören Malta, yaz mevsimlerinde dil eğitimi ve turizm amacıyla gelen yüzbinlerce kişiyi ağırlıyor, sadece Malta’nın kendine has kültürüyle değil, öğrenciler için birbirlerinin kültürlerine temas ederek zenginleşme şansı sunuyor. Hem dili konuşarak ve yaşayarak hem de kültürel temasta bulunarak İngilizce öğrenmek için her bakımdan en ideal destinasyon Malta gibi görünüyor.
Yurtdışı dil eğitimi almak isteyen kişiler için yadsınmayacak popülerlikte olan Malta, her yıl yüzbinlerce öğrenciye kendini geliştirme imkânı sunmakta ve bununla birlikte kendisini de geliştirmeye devam etmekte, eğitimde tavizsiz kalite ilkesinden asla vaz geçmemektedir.
Vize Merkezi aracılığıyla Malta Vizenizi nasıl alabilirsiniz?
1.Adım – Çağrı Merkezimizi arayınız.
Vize Merkezi – Malta Vize Merkezi Departmanı Çağrı Merkezimizi arayarak Yetkililerimizden durumunuza uygun olarak hazırlayacakları evrakların içeren bilgi mailini talep ediniz. Yetkililerimizin tarafınıza yönlendirdiği sorulara verecek olduğunuz doğru yanıtlar doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi – Malta Vize Merkezi Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönlendirmiş olduğu bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak vize başvuruları işlem sürenizin uzamasına hatta başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk vize bölümünce yeni ek evrak talep edilebilir. Bu evrakları tamamlanması zorunludur.
3. Adım – Evraklarınızı Kargo yapın.
Vize Merkezi – Malta Vize Merkezi tarafından durumunuza yönelik yönlendirilmiş bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek size en yakın Şubemize kargo yapın. Kargo takip numaranızı temin ediniz. Kargonuzun Merkezimize ulaşımı sonrası yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi – Malta Vize Merkezi, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili yönlendirecektir. Yönlendirilecek olan e-mailde varsa eksik veya hatalı evraklarınız bildirilecek, Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda onayları alınacaktır.
5. Adım – Biometri bilgi beyanı
Vize Merkezi – Malta Vize Merkezi Departmanı 2015 / 2016 yılında herhangi bir Schengen Üye Ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini biometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Yetkililerimiz biometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda bulunan Schengen vizesine ‘’VİS’’ notu düşülmüş yolcularımızın istisnai durumlar dışında şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi – Malta Vize Departmanı, biometrik bilgilerin beyan etmiş veya biometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan yolcularının işlem sürecini tamamen kontrolü altında tutmaktadır. Malta vize başvuru işlemleri 7 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin işlemlerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek süresini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri yetkililerimiz tarafından kontol edilecek olup, işlemlerinizin tamamlanması sonrası Pasaportların teslimatı başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya Merkezimizde şahsi teslim alınarak sağlanacaktır.
Malta turistik ve tarihi özelliklerinin yanında dil eğitimi ve Erasmus programıyla öğrencilerin tercih ettiği Schengen ülkeleri arasında yer alıyor. Malta dil okullarının popülerliği ve fiyat avantajları ülkeyi eğitim açısından bir cazibe merkezi konuma getirmiş durumda. Erasmus, üniversite ve yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelten bir A.B. programıdır ve Malta’da da bu program çerçevesinde Erasmus eğitimi alınabilmektedir. Yükseköğretim kurumlarının birlikte ortak projeler üretip hayata geçirmelerine imkan veren Erasmus programı, üniversitelerin kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Erasmus programının amacı Avrupa’da üniversite ve yüksek öğretimin kalitesini yükselterek, farklı ülkelerdeki üniversitelerin bilimsel ve kültürel çalışmalarda iş birliğinde bulunmalarını sağlamaktır. Yabancı dil kursları, diploma programları, öğrenci değişim programları Erasmus’un kapsamı içinde değildir.
Malta Erasmus başvurusu nasıl yapılır?
Yurt dışındaki üniversiteler, öğrencileri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programı merkezinin kriterlerine göre belirler. Öğrencinin toplam not ortalaması önemli bir değerlendirme ölçüsüdür. Başvurular öğrencinin Erasmus kapsamında bulunan yüksek öğrenim kurumuna yapılır. Ancak üniversitenin Erasmus üniversite beyannamesine sahip olması gerekir. Öğrencinin okumakta olduğu üniversitenin ve gideceği üniversitenin Erasmus kapsamında olması şarttır. Her üniversite Erasmus başvuru, seçim ve sınav tarihlerini kendi takvimine göre düzenler. Türkiye’deki yüksek öğrenim kurumu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının kriterlerine göre öğrenci seçmesini yapar ve başvuruları kabul eder.
Erasmus uzatma işlemi nasıl yapılır?
Erasmus süresini uzatmak isteyenler Türkiye’de okudukları kuruma bildirimde bulunmalıdırlar. Okulun onayından sonra ilgili uzatma işlemine dair yeterli hibe mevcutsa uzatma işlemi yapılmakla birlikte Erasmus biriminin yetkisinde Erasmus vizesi hibesiz olarak da uzatılabilir. Erasmus dönemini uzatmak isteyen öğrenciler eğitim aldığı okulu değiştiremezler.
Erasmus Hibesi
Erasmus programında yararlanacak olan öğrencilere yurt dışında öğrenim gördükleri süre zarfında kaldıkları süre boyunca finansal destek verilir. Erasmus hibesi olarak bilinen bu destek kredi statüsünde olmayıp öğrencilerden geri talep edilmez. Öğrenci Erasmus hibesi ile yurt dışında konaklamave benzeri tüm masraflarını karşılayacak yeterlilikte değildir. Bir yıllık akademik sürede (3-12 ay arasında) Erasmus programı kapsamında Erasmus hibesi alırlar. Erasmus kontenjanından yararlanamayan öğrenciler ise bütün masraflarını kendileri karşılamaları koşuluyla hibesiz Erasmus programına başvuru yapabilirler. Erasmus programı kapsamında öğrenciye konaklama yeri okulun sorumluluğunda değildir. Bununla birlikte öğrenci AB ofislerinden konuyla ilgili danışmanlık alabilir.
Malta Erasmus Programı vizesinin süresi ne kadar?
Malta Erasmus programında kapsamında öğrenciler 3 ila 12 aya arası öğrenci değişim programından faydalanabilirler. Bu süre daha sonradan Malta ve Türkiye’deki resmi kurumlara başvurularak uzatılabilir. Lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler Malta Erasmus programından faydalanabilirler.
Malta Erasmus vizesi için ne zaman başvuru yapılmalı?
Erasmus öğrencisi olmaya hak kazandıktan sonra Türkiye’deki Maltan Konsolosluğun başvuru yapmanız gerekiyor. Malta Erasmus vizesinin veriliş süresi 7- ila 10 gün içindedir. Ancak Erasmus programına başvuruları 5 ay önceden yapılması ve kabul edilmesi halinde bu süre geçerli olmaktadır.
Malta Erasmus programı için sponsor şart mı?
Erasmus programı kapsamında hibe alan öğrencilerin sponsorlu gitmesine ve sponsor evrakları sunmasına gerek yoktur. Erasmus dışında bir eğitim programıyla Malta’ya eğitim almaya gidiyorsanız, sponsor evraklarını sunmanız gerekecektir. Sponsorunuzun birinci dereceden yakınınız olması ve Malta’da kaldığınız süre zarfında eğitim ve konaklama masraflarınızı karşılayacak finansal yeterlilikte olması gerekir. Erasmus kapsamında hibe alındıysa, hibenin alındığına dair yazının üniversiteniz tarafından Malta konsolosluğuna bildirilmesi gerekemektedir.
Malta Erasmus Vizesi için Gerekli Belgeler nelerdir?
- Uzun süreli vize talep formu (İmzalamanız yeterli olacaktır)
- Pasaport (Son 10 yıl içerisinde alınmış olmalı ve fotokopisiyle birlikte ibraz verilmelidir)
- 2 adet biyometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, güncel, beyaz fon üzeri)
- Diploma (Kişinin mezun olması halinde)
- Öğrenci belgesi veya transkript (Kaşeli, imzalı ve güncel)
- Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için, ebeveyn imzalı)
- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
- Eğitim programı sertifikası
- Eğitim programının masraflarının karşılanabileceğine dair teminatlar
- Konaklama masrafları ve eğitim bursunu belgeleyen teminatlar
- Seyahat sağlık sigortası; 30 bin € teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip
- Otel ve uçak bileti rezervasyonu
Erasmus programı dışında Malta’ya eğitim amaçlı gidenlerden istenen belgeler
1- Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2- Öğrenci belgesi (Güncel, imza ve kaşesi olan)
3- 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
4- Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
5- Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne, baba imzalı, orjinal belge)
6- Öğrencinin başvurusunu gerçekleştirdiği okuldan aldığı kayıt kabul belgesi.
Malta Öğrenci vizesi için sponsorun (velilerin) hazırlaması gereken evraklar:
A – İşveren ise;
1 – Sponsor yazısı (Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı)
2 – SGK hizmet dökümü
3 – Güncel şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
4 – Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
B- Çalışan ise,
1- İşveren yazısı (İşveren tarafından, şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, kişinin bu iş yerinde çalıştığını belirten kaşe ve imzalı)
2- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
3- Güncel tarihli şirket evraklarınız (Orjinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri)
4- SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü (kaşeli ve imzalı)
5- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
6- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
C – Devlet Memuru ise
1- Çalışma ve resmi izin belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
2- Görev kimlik kartı fotokopisi (Ön ve arka yüz)
3- Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
4- Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
5- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
D – Emekli ise
1 – Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
2 – Maaş bordrosu (Son 3 aylık, imza ve kaşeli)
3- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
4- Emeklilik kartı fotokopisi
Gemici Vizesi Başvurusu İçin Gereken Evrak Listesi
1. Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
2. Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
3. İki adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35×45 ebat)
4. Denizci cüzdanı: Aslı ve fotokopisi.
5. İş vereninizden yazı: Antetli kağıda, yetkili tarafından imzalanmış.
6. Türk şirketinin imza sirküleri
7. İş sözleşmesi / kontratı: Gemi / armatör ile yapılmış iş sözleşmesi veya SGK işe giriş ve hizmet dökümü.
8. Malta’daki şirketten garanti yazısı: Antetli kağıda yazılmış, imzalanmış, başvuru sahibinin kişisel bilgileri (isim soy isim, doğum tarihi ve pasaport numarası) ve seyahat tarihlerini içeren resmi yazı.
9. Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni.
Malta vizesi için gerekli evraklar başvuruda bulunacak kişinin gerçekleştireceği seyahatin amacını, seyahat masraflarını destekleyen maddi kaynağın biçimini ve başvuru sahibinin Türkiye’ye geri dönmesini gerektiren bağların varlığını kanıtlayıcı belgeler olmalıdır. Sitede yer alan Malta Vize İşlemleri sayfasından seyahat amacınıza uygun kategorideki butonu tıklayarak ayrıntılı bilgiye ve gerekli evrak listesine ulaşabilirsiniz. Malta Vize İşlemleri alt menüsünde yer alan vize türlerine ait evraklar Malta Konsolosluğunun Schengen kuralları ve Malta’nın kendi vize prosedürlerine uygun şekilde belirlenmiştir. Ancak bazı durumlarda Malta Konsolosluğu ek evrak talebinde bulunabilmektedir bu da vize alma sürecini uzatabilen bir unsurdur.
Vize Merkezi Malta vize işlemlerinde profesyonel ekibiyle vize takibini prosedürlere uygun şekilde yaparak vize işlemlerinizde size yerinde tavsiyeler vererek destek olur. Hatırlatmak isteriz ki Malta Schengen vizesinin akıbeti konusundaki tek karar mercii Malta Konsolosluğudur. Vize Merkezi, vize başvuru merkezleri vizenin sonucuna dair karar yetkisine sahip değildir. Malta vize başvurunuzun önceliklerini belirlemek ve sorunsuz bir başvuruyu gerçekleştirmek için Vize Merkezi ile +90 21 29700583 numaralı telefondan iletişime geçiniz.
Malta Vizesi Ortak Evrak Listesi
- Pasaport: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve icinde en az 2 boş sayfası bulunan orjinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüsten itibaren 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
- Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu
- Bir adet fotoğraf: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
- Pasaport Fotokopisi: Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Gidiş dönüş uçak bileti
- Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası
- olarak kabul edilmemektedir.
- Hotel Rezervasyonu : Kişinin adı soyadı, hotelin adres ve telefon numarası yer almalıdır.
- Gelir Belgeleri: Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler. Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilir.
- İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve baslangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
- SGK giriş bildirgesi
- Maaş Bordroları
- Sigorta hizmet dökümü: Yetiskin basvuru sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilmelidir.
- Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
Malta Turistik Vizesi Başvuru Evrakları
- Pasaport: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve icinde en az 2 boş sayfası bulunan orjinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüsten itibaren 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
- Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu
- Bir adet fotoğraf: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
- Pasaport Fotokopisi: Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Gidiş dönüş uçak bileti
- Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası
- olarak kabul edilmemektedir.
- Hotel Rezervasyonu : Kişinin adı soyadı, hotelin adres ve telefon numarası yer almalıdır.
- Gelir Belgeleri: Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler. Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilir.
- İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve baslangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
- SGK giriş bildirgesi
- Maaş Bordroları
- Sigorta hizmet dökümü: Yetiskin basvuru sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilmelidir.
- Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
Çalışan veya şirket sahibi ise;
- Son 3 ay içerisinde alınan orjinal şirket Ticaret Odası kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
Çiftçi ise:
- Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi
Öğrenci ise;
- Güncel barkodlu öğrenci belgesi. Barkodlu öğrenci belgesi e-devlet üzerinden temin edilebilir.
- Taahhütname: Başvuru sahibinin hiçbir geçim kaynagına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfüs örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı güncel ve orjinal taahhütname sunmalıdır. (gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır
Geliri olmayan kişiler;
- Taahhütname.Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfüs örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orjinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır.
- Sponsora ait iş evrakları
Reşit olmayanlar;
- Muvafakatname: Seyahate katılmayacak ebeveyn ya da ebeveynlerden (velayet durumuna bakılmaksızın) orjinal muvaffakatname. Muvaffakatname arkasında noter onaylı Vukuatlı Nüfus kayıt örneği yer almalıdır.
Malta Ticari Vizesi Başvuru Evrakları
- Pasaport: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve icinde en az 2 boş sayfası bulunan orjinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüsten itibaren 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
- Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu
- Bir adet fotoğraf: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
- Pasaport Fotokopisi: Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Gidiş dönüş uçak bileti
- Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası
- olarak kabul edilmemektedir.
- Hotel Rezervasyonu : Kişinin adı soyadı, hotelin adres ve telefon numarası yer almalıdır.
- Gelir Belgeleri: Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler. Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilir.
- İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve baslangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
- SGK giriş bildirgesi
- Maaş Bordroları
- Sigorta hizmet dökümü: Yetiskin basvuru sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilmelidir.
- Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
- Davet Mektubu: Etkinlik/üyelik bilgilerini de içeren Malta kuruluşu tarafından davet mektubu ya da katılım beyanı, daveti imzalayan kişinin kimlik belgesinin kopyası ve kayıt harçlarının (var ise) ödendiğine dair onay belgesi
Çalışan veya şirket sahibi ise;
- Son 3 ay içerisinde alınan orjinal şirket Ticaret Odası kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
Çiftçi ise:
- Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi
Malta Ziyaret Vizesi Başvuru Evrakları
- Pasaport: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve icinde en az 2 boş sayfası bulunan orjinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüsten itibaren 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
- Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu
- Bir adet fotoğraf: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
- Pasaport Fotokopisi: Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Gidiş dönüş uçak bileti
- Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası
- olarak kabul edilmemektedir.
- Hotel Rezervasyonu : Kişinin adı soyadı, hotelin adres ve telefon numarası yer almalıdır.
- Gelir Belgeleri: Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler. Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilir.
- İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve baslangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
- SGK giriş bildirgesi
- Maaş Bordroları
- Sigorta hizmet dökümü: Yetiskin basvuru sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilmelidir.
- Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
- Malta oturum ya da Malta pasaport fotokopisi: Malta’daki avukat tarafından onaylı Declaration of Proof ve davet edenin Malta oturum ya da Malta pasaport fotokopisi.
Çalışan veya şirket sahibi ise;
- Son 3 ay içerisinde alınan orjinal şirket Ticaret Odası kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
Çiftçi ise:
- Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi
Öğrenci ise;
- Güncel barkodlu öğrenci belgesi. Barkodlu öğrenci belgesi e-devlet üzerinden temin edilebilir.
- Taahhütname: Başvuru sahibinin hiçbir geçim kaynagına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfüs örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı güncel ve orjinal taahhütname sunmalıdır. (gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır
Geliri olmayan kişiler;
- Taahhütname.Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfüs örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orjinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır.
- Sponsora ait iş evrakları
Reşit olmayanlar;
- Muvafakatname: Seyahate katılmayacak ebeveyn ya da ebeveynlerden (velayet durumuna bakılmaksızın) orjinal muvaffakatname. Muvaffakatname arkasında noter onaylı Vukuatlı Nüfus kayıt örneği yer almalıdır.
Malta Kültürel-Sportif Vizesi Başvuru Evrakları
- Pasaport: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve icinde en az 2 boş sayfası bulunan orjinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüsten itibaren 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
- Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu
- Bir adet fotoğraf: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
- Pasaport Fotokopisi: Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Gidiş dönüş uçak bileti
- Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası
- olarak kabul edilmemektedir.
- Hotel Rezervasyonu : Kişinin adı soyadı, hotelin adres ve telefon numarası yer almalıdır.
- Gelir Belgeleri: Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler. Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilir.
- İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve baslangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
- SGK giriş bildirgesi
- Maaş Bordroları
- Sigorta hizmet dökümü: Yetiskin basvuru sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilmelidir.
- Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
- Kabul Mektubu: Etkinlik bilgileri, süresi ve herhangi bir ilgili bilgi dahil, Malta spor / eğitim kuruluşundan onaylı kabul mektubu
Çalışan veya şirket sahibi ise;
- Son 3 ay içerisinde alınan orjinal şirket Ticaret Odası kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
Çiftçi ise:
- Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi
Öğrenci ise;
- Güncel barkodlu öğrenci belgesi. Barkodlu öğrenci belgesi e-devlet üzerinden temin edilebilir.
- Taahhütname: Başvuru sahibinin hiçbir geçim kaynagına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfüs örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı güncel ve orjinal taahhütname sunmalıdır. (gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır
Geliri olmayan kişiler;
- Taahhütname.Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfüs örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orjinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır.
- Sponsora ait iş evrakları
Reşit olmayanlar;
- Muvafakatname: Seyahate katılmayacak ebeveyn ya da ebeveynlerden (velayet durumuna bakılmaksızın) orjinal muvaffakatname. Muvaffakatname arkasında noter onaylı Vukuatlı Nüfus kayıt örneği yer almalıdır.
Malta Eğitim Vizesi Başvuru Evrakları
- Pasaport: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve icinde en az 2 boş sayfası bulunan orjinal pasaport sunulmalıdır. Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüsten itibaren 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
- Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu
- Bir adet fotoğraf: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
- Pasaport Fotokopisi: Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Gidiş dönüş uçak bileti
- Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası
- olarak kabul edilmemektedir.
- Hotel Rezervasyonu : Kişinin adı soyadı, hotelin adres ve telefon numarası yer almalıdır.
- Gelir Belgeleri: Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler. Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilir.
- İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve baslangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
- SGK giriş bildirgesi
- Maaş Bordroları
- Sigorta hizmet dökümü: Yetiskin basvuru sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilmelidir.
- Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
- Kabul Mektubu: Ders/Derslerin detaylarını, süresini ve ücretini gösteren, kuruluşun mührünü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta eğitim kuruluşundan kabul mektubu ve ödemenin yapıldığını onaylayan makbuz.
- Bütün stajyer başvuru sahipleri için, işveren firmalar tarafından JOBS PLUS’tan alınan, kaşeli ve imzalı belge
Çalışan veya şirket sahibi ise;
- Son 3 ay içerisinde alınan orjinal şirket Ticaret Odası kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
Çiftçi ise:
- Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi
Öğrenci ise;
- Güncel barkodlu öğrenci belgesi. Barkodlu öğrenci belgesi e-devlet üzerinden temin edilebilir.
- Taahhütname: Başvuru sahibinin hiçbir geçim kaynagına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfüs örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı güncel ve orjinal taahhütname sunmalıdır. (gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır
Geliri olmayan kişiler;
- Taahhütname.Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfüs örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orjinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır.
- Sponsora ait iş evrakları
Reşit olmayanlar;
- Muvafakatname: Seyahate katılmayacak ebeveyn ya da ebeveynlerden (velayet durumuna bakılmaksızın) orjinal muvaffakatname. Muvaffakatname arkasında noter onaylı Vukuatlı Nüfus kayıt örneği yer almalıdır.
Malta vizesi için başvuru yapan Türk Vatandaşlarının Malta Konsolosluğu vize bölümü tarafından belirlenen vize harcını ödemesi zorunludur. Malta Konsolosluğu istisnai olarak sadece 6 yaş altı çocuklardan vize harcı talep etmemektedir. Vize başvurusu için yatırılan bu harç bedeli vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması durumunda başvuru sahibine geri ödenmez. Malta vize ücreti vize kategorisine ve ülkede kalış süresine göre de farklılık gösterebilir. Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçtiğiniz takdirde, İtalya vizesi için gereken evrak listesi ile birlikte 2020 Malta vize ücretleri de tarafınıza bildirilecektir.
Malta vizesi ücretleri seyahat amacına, başvuruda bulunulan vize kategorisine, seyahatin süresine ve başvuran durumuna göre değişiklik gösterebilir. Vize ücretinin yatırıldığını gösteren dekontun, başvuru belgeleri arasında bulunması zorunludur. Dekontun orijinalinin vize başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.Malta vizesi başvurusunda bulunmak ve Malta vize ücretinizi ödemek istiyorsanız mutlaka sizin için doğru olan vize kategorisine başvuru yaptığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Size uygun olmayan vize kategorisinde başvuruda bulunmanız ve ücreti yatırmanız durumunda hem vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacak hem de vize başvuru ücretiniz yanacaktır. Bu sebeple vize başvuru işlemlerinizde Vize Merkezi’nde görevli İtalya Vize Uzmanlarımızdan yardım almanızı önermekteyiz. Vize Merkezi telefonla ya da e-mail ile yapılan bilgilendirmeler için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Vize Uzmanlarımızla destek hattı üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Aşağıda Malta Konsolosluğu vize harç ücretlerini,başvuru hizmet bedeli ve VIP hizmet bedelini bulabilirsiniz. Turistik, ticari, aile ziyareti ve diğer vize türlerine göre değişiklik gösteren vize ücretlerini öğrenmek için Vize Merkezi temsilcimizle +90 212 9700583 numaralı telefondan irtibata geçebilirsiniz.
NOT: 03 Şubat 2020 tarihinden itibaren konsolosluk harçlarına 20 Euro zam gelmiştir.
Malta Vizesi Başvuru Ücretleri 2020
Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında dış temsilcilikler (Konsolosluk/Elçilik) adına tahsil edilmektedir.
Vize Türü | Vize Resmi Harç Ücreti | Danışmanlık Hizmeti Ücreti | Toplam Vize Ücreti |
Turistik Vizesi | 110 Euro | 30 Euro | 140 Euro |
Ticari Vize | 110 Euro | 30 Euro | 140 Euro |
Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi | 110 Euro | 30 Euro | 140 Euro |
Eğitim Vizesi (90 Gün Altı) | 180 Euro | ||
6-12 Yaş Arası | 70 Euro | 30 Euro | 100 Euro |
Önemli Not:
*Erasmus vizesi ücretleri duruma göre değişiklik göstermektedir, detaylı bilgi için vize uzmanlarımızla iletişime geçiniz.
** Seyahat Sağlık Sigortası gerekli ücret karşılığında Vize Merkezi tarafından yapılmaktadır. Seyahat Sağlık Sigortası ücreti sigorta süresine göre değişiklik göstermektedir.
Malta Vize Ücreti Hakkında Bilgiler
Malta vize ücreti iade edilmez
Malta vize ücreti devredilmez ve başka şahıslara satılamaz
Malta vize ücreti tek başvuru için öndemektedir. Ret cevabı almanız durumunda yeni başvuru için yeniden ücret ödemeniz gerekmektedir.
Malta vize ücretini sadece Malta vizesi için kullanabilirsiniz.
Schengen vize başvurularının ret sebeplerinin başında başvuru formlarının eksik veya yanlış doldurulması, seyahat amacının net belirtilmemesi, seyahat masraflarının karşılanacağına dair yeterli gelir belgesi ve banka hesabı gösterilmemesi, vize geçerlilik süresi içerisinde ikamet edilen ülkeye geri dönüleceğine dair ikna edici kanıt sunulamaması ve otel rezervasyonlarının sistemde görünmemesi gelmektedir. Başvurularınızı yaparken bu hususları göz önünde bulundurmanız önem arz etmektedir.
Malta vizesi reddi durumunda konsolosluk otoritesi ret nedenlerini size yazılı olarak bildirerek bilgilendirecektir. Başvurunuzun ret edilmesiyle ilgili bilgilendiren formda karara nasıl itiraz edebileceğinize dair bilgileri de bulabilirsiniz. Malta vizesi ret kararına karşı temyize gidebilirsiniz. Malta Konsolosluğu tarafından verilen Malta vize reddi ve vize ret sebepleri standart bir form ile bildirilir. Ret bildiriminde ret kararının nedenleri ve temyiz için son başvuru tarihi yer almalıdır. Ancak, yeni bir başvuruda bulunmadan önce, bir önceki Schengen vize reddinin sebeplerini inceleyerek gerekli yerlerde düzeltmeler yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurusu reddedilirse vize ücreti iade edilmez. Vize ücreti,Malta Schengen vize başvurusunun incelenme giderlerini kapsar.
Vize Merkezi -Malta Schengen Vize Departmanı Çağrı Merkezini arayarak Malta Schengen vize başvuru evraklarını temsilcilerimizden ”bilgi e-maili” olarak talep edebilirsiniz. Durumunuza uygun Malta vizesi başvuru evraklarınızı e-posta hesabınızda bulabilirsiniz. Vize harç ücretinin yanı sıra belli bir hizmet bedeli ödeyerek Vize Merkezi aracılığıyla seyahat amacınıza uygun, eksiksiz, doğru ve hızlı bir başvuru yapabilirsiniz. Vize Merkezi’nden alacağınız hizmet sayesinde yorucu prosedürlerle uğraşmadan, kolay ve hızlı randevuyla vize başvurunuzu sağlama alabilirsiniz. Temsilcilerimizden ücretsiz bilgi e-maili talep etmeden önce tarafınıza yönlendirilecek soruları doğru bir şekilde yanıtlamaya özen gösteriniz ve durumunuza uygun evrakları eksiksiz olarak hazırlayınız.
Malta vize başvurularınızın olumsuzlukla sonuçlanması durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır. Vize başvurunuzun olumsuz bir sonuçla neticelenmemesi için lütfen Malta vizesi başvurusu uyum koşullarını eksiksiz olarak tamamlamaya özen gösterin. Vize Merkezi olarak Malta vize başvurularınızın sonuçlanma süresi, vize başvurunuz hakkında verilecek kararlar ve alacak olduğunuz vize süresi konusunda yetki sahibi olmadığımızı belirtiriz.
Malta vize başvurusunda bulunurken İngilizce hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmanız talep edilir.