Vize Merkezi, İsveç Konsolosluğu tarafından belirtilen evrakların, belirtilen kurallarla göre hazırlanması ve başvuru aşamasında kullanılması konusunda size danışmanlık ederek zaman ve para kaybetmenizi önler.
Turistik İsveç seyahatleriniz için gereken İsveç Turistik Schengen vizesine uygun evrakları kafanız karışmadan, hata yapmadan, zaman kaybetmeden, stres yaşamadan hazırlamanızı ve vize başvurunuzu Schengen Vize kurallarına uygun olarak sunmanız adına danışmanlık hizmeti veriyoruz. İsveç Konsolosluğu’nun uyguladığı vize mevzuatları değişse bile bu konuda en güncel bilgilere sahip olduğumuz için kötü bir sürpriz yaşamamanızı sağlıyoruz.
İsveç Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak İsveç Turistik Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. İsveç turistik vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın. İsveç Turist vizesi için asgari evraklar aşağıdaki gibidir:
İsveç Turist Vizesi
İskandinavya Yarımadası’nda bulunan İsveç’in Batısında Norveç, güney ve güneydoğusunda Baltık Denizi, doğusunda Finlandiya ile Bothnia Körfezi’yle çevrilidir. İsveç’e gitmek için çok neden olsa da öncelikle vize engelinin aşılması gerekir. İsveç Turistik Vizesi başvurusunda bulunmadan önce İsveç’in Schengen Bölgesi’ne dahil bir ülke olduğunun bilinmesinde yarar var. Schengen Bölgesi’nde olan ülkelere seyahat ancak Schengen vizesi ile mümkün olabiliyor. Stockholm ve Malmö İsveç’in en bilinen şehirlerinden. Göteborg film festivali nedeniyle her yıl yaklaşık 60 ülkeden 450 film İsveç’te buluşup izleyici karşısına çıkıyor. Ocak ayı sonunda başlayan festival 10 gün süreyle devam ediyor. Bu festival İskandinavya’nın en büyük sinema etkinliği olarak biliniyor. Kuzey ışıklarıyla bilinen ülkede Şubat ayında Kiruna Kar Festivali düzenleniyor. Festival süresince kuzey ışıklarının büyüleyici gösterisi eşliğinde kızak yarışları ve fuarlar yapılıyor.
Sonbahar ve kış aylarında farklı kültürel aktivitelere ev sahipliği yapan ülkeye her mevsim seyahat edilebiliyor. İsveç’e İstanbul ve Ankara’dan direkt veya aktarmalı uçuşlarla her gün gidilebiliyor. İsveç turist vizesi kısa süreli vize olarak kategorize edilebilir. 180 gün içinde en fazla 90 gün geçerliliğini koruyan vize için bir başvuru dosyası hazırlanması gerekiyor. Başvuru dosyanızda bulunması gereken evraklardan biri de seyahatin detaylarını belirtir dilekçe. Bu dilekçenin uygun içerikle yazılmış olması önemli. Dilekçede seyahat planının ayrıntılarının da belirtilmesi koşulu var. Dilekçe, İsveç Konsolosluğu/Büyükelçiliği’ne hitaben yazılmalı ve ibraz edilen seyahat tarihleri açık olarak belirtilmeli. Konsolosluk/Büyükelçiliğe hitaben yazılmış olan dilekçede belirtilen seyahat tarihleri ile otel ve uçak rezervasyon tarihlerinin birbiri ile uyumlu olması da yerine getirilmesi gereken koşullar arasında yer alıyor.
İsveç turist vizesi başvurusunda 0-5 yaş arası çocuklardan vize ücreti alınmıyor. Vize başvuru dosyasının Başvuru Merkezi’ne tesliminden sonra vize ücretini ödemek gerekiyor. Vize ücretinden muaf olan diğer kişileri Vize Merkezi’nin ülke temsilcilerinden öğrenebilirsiniz. En güncel bilgileri sizinle paylaşacak olan Vize Merkezi ülke temsilcileri başvuru süresince sizi desteklemeyi ve danışmanlık görevini yerine getirmeyi sürdüreceklerdir.
İsveç Başkonsolosluğu vize talebinizi değerlendirme sürecini normal şartlarda 4-5 iş günü içerisinde sonuçlandırır. Bu süre ek belgeler istenmesi veya mülakata çağırma durumunda uzayabiliyor.
İsveç turistik vize başvurusunu Vize Merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz. Pasaportunuzda daha önce alınmış VIS’li bir Schengen vizesi varsa ofisi ziyaret etmeden posta yoluyla evraklarınızı ülke temsilcilerine ulaştırabilir süreci Vize Merkezi temsilcileri aracılığıyla yürütebilirsiniz. Vize merkezi hiçbir durumda telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden bir ücret talep etmez. Başvurunuza dair en güncel bilgileri Vize Merkezi ülke temsilcilerinden edinebilirsiniz. Keyifli yolculuklar!
İsveç Vizesi için Gerekli Evraklar
1. Pasaport (son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, İsveç seyahati sornası en az 3 ay geçerli)
2. Fotoğraf. 2. adet biyometrik fotoğraf (35×45 mm ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
3. İngilizce Vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak vize talep dilekçesi kişinin seyahat tarihlerini ve amacını belirtmeli, kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlanmalıdır)
4. Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (güncel ve orijinal olması gereken belge kişinin aile ve adres bilgilerini içermelidir)
5. 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
6. İsveç vize başvuru formu. Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu.
İsveç Turistik Schengen Vizesi başvuru sahibinin durumuna bağlı ek olarak hazırlanması gereken belgeler
Kişi şirket sahibi ise;
1. Güncel tarihli Şirket evrakları (Orijinal Faaliyet belgesi, Sicil gazete, Vergi levhası, İmza sirküleri fotokopileri)
2. SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü
3. Şirketin Banka hesap özeti (son 3 aylık banka hesap hareketiliğini içeren, en az 5000 TL bakiyesi mevcut, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
Kişi şirket çalışanı ise;
1. Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
Şirketin Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra – son hali belirtten Ticaret Sicil Gazetesi
2 .Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
3. Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
4. SGK Hizmet Dökümü
5. Son 3 aya ait kaşeli imzalı maaş bordrosu
Kişi Emekli ise;
1. Başvuru sahibinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
2. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.
Kişi Öğrenci ise;
1. Okuldan alınmış orjinal Öğrenci Belgesi (Öğrenci Belgesi)
2. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 3 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatname aslı
Başvuru sahibi 18 yaş altında ise (reşit değil ise), başvuru formuna anne ve babanın imzası gerekli
İsveç vizesi için gereken evraklar başvuru öncesinde eksiksiz ve tam olarak hazırlanmalıdır. İsveç turistik vizesi ile İsveç’te ticari faaliyette bulunamazsınız. Konaklama yerinizi aile veya arkadaşınızın konutu olarak gösteremezsiniz. İsveç vize başvuru formunda seyahat amacınızı turistik olarak belirtmeniz gerekmektedir. Vize Merkezi İsveç departmanı vize başvuru sahiplerini seyahat amaçları doğrultusunda yönlendirir, meslek ve durumlarını dikkat alarak evrakların hazırlanmasında ve ilgili formların doldurulmasında destek olur. Temsilcilerimizi ayrıca İsveç vize başvuru dosyasını, vize başvuru sahibinin önceliklerini göz önünde bulundurularak hazırlanmasını sağlarlar. Seyahat amacına uygun şekilde hazırlanmayan başvurular vize reddiyle sonuçlanabilir. İsveç Vize Merkezi vize işlemleri sırasında karşınıza çıkabilecek problemleri giderecek donanıma ve yetkinliğe sahiptir.
İsveç Vizesi Fotoğraf Ölçüsü
İsveç vizesi fotoğraf ölçüsü Schengen vize standartları ile belirlenmiştir. Fotoğraf 3,5×4,5 cm ebatlarında ve güncel olmalıdır. Yüzünüzün net bir şekilde göründüğü biyometrik özellikteki bu fotoğrafın fonu beyaz olması gerekmektedir. Şapka, gözlük gibi yüzün net görünmesi engelleyebilen unsurlar olmamalıdır. İsveç vize işlemlerinde kullanacağınız fotoğrafın diğer Schengen vizelerinde veya başka ülkelere ait vizelerde kullanılmamış olması gerekmektedir.
İsveç Vizesi Başvuru Formu
İsveç vizesi başvuru formu Schengen vize başvuru formu formatındadır. İsveç vize başvuru formu ile yapılan başvurularda ilk giriş yapılacak ülkenin İsveç olması gerekmektedir. Eğer İsveç’le birlikte diğer Schengen ülkelerine de seyahat edilecekse bu ülkelerin adları da yer almalıdır. (Birden fazla ülke seyahatini içeren başvurularda, gidilecek ülkelerdeki konaklama bilgilerinin, otel rezervasyonlarının vize başvuru dosyasında olması gerektiğini unutmayınız).
İsveç vize başvuru formunun dili İngilizcedir. Formun dikkatle doldurulması çok önemlidir çünkü bu form İsveç vizesi için hazırladığınız evrakları destekler niteliktedir. Seyahat tarihleri, amacı, pasaport bilgileri, konaklama bilgileri, seyahat masraflarının kim tarafından üstlenildiği gibi veriler forma işlenirken, belirttiğiniz tarihler ve evrakların içeriklerindeki tarihler benzer olmalıdır. İsveç vize merkezi, İsveç turistik Schengen vizesi işlemlerinin her aşamasını takip ettiğinden Schengen vize başvuru formlarının doldurulmasında da başvuru sahiplerine destek vermektedir.
İsveç Schengen vize başvuru formunu web sitemizdeki Form ve Dilekçeler bölümünden bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
İsveç Turistik Vize Talep Dilekçesi
İsveç turistik vize talep dilekçesi İsveç Konsolosluğuna veya İsveç Büyükelçiliğine hitaben İngilizce yazılacak olup, seyahatin gidiş – dönüş tarihleri, amacı, seyahat masraflarının karşılayacak sponsorun kim olduğu bilgilerini içerir ve başvuru sahibinin imzasını taşır. Belirtilen gidiş – dönüş tarihleri uçak ve otel rezervasyonlarıyla desteklenir. Şirket izin yazıları da dilekçe formatında şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve yetkilinin imzasını taşımalıdır. Eğer İsveç turist vize başvurunuzda kendi gelirinizi belgeleyemeyecek durumda iseniz yani çalışan değilseniz veya öğrenci veya ev hanımı durumundaysanız seyahat masraflarını üstlenecek sponsorun da bu durumu açıklayan sponsorluk yazısını dilekçe formatında kaleme alması gerekmektedir. İsveç seyahatinin masraflarını eğer vize başvuru sahibi karşılamıyorsa, birinci dereceden yakınlar yani anne-baba-eş veya kardeş sponsor olabilir. İsveç vizesi başvurularında sponsorluk konusu birçok detayı içerebilmektedir çünkü sponsorların gelir durumlarına göre (çalışan, emekli, şirket sahibi vb.) evrakları ibraz etmeleri talep edilmektedir. Sponsorlukla ilgili detaylar hakkında Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
İsveç Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?
İsveç turist vizesi, gerekli evrakların konsolosluğa eksiksiz teslim edilmesi durumunda 5 ila 7 iş günü içinde sonuçlanır. Ancak İsveç turist vizesinin kaç günde çıktığıyla ilgili kesi inisiyatif İsveç Konsolosluğuna aittir. Başvuruların yoğun olduğu dönemlerde, eksik evrak veya tamamlayıcı evrak talebi gibi özel durumlarda bu süre evrakın temin süresi, ibrazı gibi şartlardan dolayı uzayabilir.
Vize Merkezi, İsveç Konsolosluğu tarafından belirtilen evrakların, belirtilen kurallarla göre hazırlanması ve başvuru aşamasında kullanılması konusunda size danışmanlık ederek zaman ve para kaybetmenizi önler.
Ticari İsveç seyahatleriniz için gereken İsveç Ticari Schengen vizesine uygun evrakları kafanız karışmadan, hata yapmadan, zaman kaybetmeden, stres yaşamadan hazırlamanızı ve vize başvurunuzu Schengen Vize kurallarına uygun olarak sunmanız adına danışmanlık hizmeti veriyoruz. İsveç Konsolosluğu’nun uyguladığı vize mevzuatları değişse bile bu konuda en güncel bilgilere sahip olduğumuz için kötü bir sürpriz yaşamamanızı sağlıyoruz.
İsveç Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak İsveç Ticari Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. İsveç ticari vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.
İsveç Ticari Vize ve İsveç Vize Davetiyesi
İsveç’e iş amaçlı seyahat edecek şirket çalışanları ve şirket sahipleri İsveç ticari vize başvurusu yapmalıdırlar. İş ziyareti, konferans katılımı, fuar katılımı, etkinlik katılımı, iş görüşmesi, firma ziyareti gibi amaçlarla gerçekleştirilecek İsveç seyahatleri İsveç ticari vize talebinin kapsamında değerlendirilir.
İsveç ticari vize başvurularında İsveç’teki ilgili firmadan gelecek davetiye önemli rol oynar. İsveç Konsolosluğuna hitaben hazırlanacak davetiye seyahat tarihlerini ticari ziyaretin kapsamını içermek durumundadır. Eğer seyahatin masrafları İsveç’teki firma tarafından karşılanıyorsa konaklama bilgileriyle birlikte seyahat masraflarının karşılandığı da belirtilmelidir. İçeriği oldukça geniş olmakla birlikte bu konu vize başvuru sahibine özel unsurlar içerdiği için İsveç ticari vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin İsveç Vize Merkezini arayarak ticari seyahat detaylarını temsilcilerimizle paylaşarak önceliklerine uygun bilgilendirme almalarını tavsiye ederiz.
İsveç ticari vize davetiyesi standart formatında İsveç’teki şirketin antetli kağıdına yazılmalı, firma kaşesi, yetkili imzası imzalı ve davetiye gönderen kişinin İsveç kimliği ve pasaport fotokopisiyle birlikte İsveç ticari vize başvuru dosyasına eklenmelidir. Vize talep edilen kişilerin isimleri ve şirkette çalıştıkları pozisyon davetiyede mutlaka yer almalıdır. Eğer fuar katılımı gibi etkinliklere gidiliyorsa fuar yetkililerinden davetiye ve fuara kabul belgesi gibi belgeler talep edilebilmektedir.
İsveç Ticari Vizesi için Gerekli Evraklar
1.Şirketin antetli kağıdına İsveç Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.
2.Pasaport. Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan
3.Fotoğraf. 2 adet biometrik fotoğraf; 35×45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve pasaportunuzda hiç kullanılmamış
4.Davetiye (İsveç’deki firmadan gelecek olan davetiye e-mail ya da fax olabilir, içeriğinde 3 ana madde belirtilmelidir.)
a. Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir.
b. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri
c. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir – Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.
5.Son 3 ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.
Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
6.Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
Şirketin Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra – son hali belirtten Ticaret Sicil Gazetesi.
7.Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
8.Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
9.SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
10.Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalıdır.
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka memurunun imza sirküleri de eklenmelidir.
11.Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
12.Kimlik fotokopisi
13.Seyahat Sağlık Sigortası; 30 bin Euro teminatlı ve orjinal poliçe
14.İsveç’te gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına) düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız.
İsveç Ticari Vize Başvuru Sahibi Şirket Çalışanı ise Yukarıdaki Listeye ek Olarak Hazırlaması Gereken Evraklar
1. İsveç seyahatine gidecek kişinin SGK İşe Giriş Bildirgesi.
2.İsveç seyahatine gidecek kişinin son 3 aylık Maaş Bordorolarının orjinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).
İsveç Ticari Vize Talep Dilekçesi
İsveç ticari vize talep dilekçesi vize talebinde bulunan şirket sahibi veya çalışanları tarafından yazılabildiği gibi aynı zamanda şirket yetkililerinin de görev yazısı şeklinde dilekçe yazmaları gerekir. Her iki durumda da İsveç ticari vize talep dilekçesi şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılır ve şirketin kaşesi ve yetkilinin imzasıyla birlikte şirketin imza sirküleri ile birlikte ibraz edilir. Dilekçeler üzerinde yer alan tarihlerin davetiyede belirtilen tarihlerle çelişkili olmaması ve yapılmış uçak ve otel rezervasyonları ile uyumlu olması talep edilir. Seyahatin amacı (ticari), seyahat tarihleri, etkinliğin tarihleri gibi bilgilerin hem şirket yazılarında hem de şahsi dilekçelerde yer alması gerekir. İsveç ticari vize başvurusunda evrakların hazırlığında şirketlerden alınıp ibraz edilecek belgelerin mahiyeti önemlidir. Bu anlamda evraklar güncel tarihli olmalıdır. Seyahat masraflarının kim tarafından karşılandığı kesinlikle belirtilmelidir.
Vize Merkezi, İsveç Konsolosluğu tarafından belirtilen evrakların, belirtilen kurallarla göre hazırlanması ve başvuru aşamasında kullanılması konusunda size danışmanlık ederek zaman ve para kaybetmenizi önler.
Eğitim amaçlı İsveç seyahatleriniz için gereken İsveç Öğrenci Schengen vizesine uygun evrakları kafanız karışmadan, hata yapmadan, zaman kaybetmeden, stres yaşamadan hazırlamanızı ve vize başvurunuzu Schengen Vize kurallarına uygun olarak sunmanız adına danışmanlık hizmeti veriyoruz. İsveç Konsolosluğu’nun uyguladığı vize mevzuatları değişse bile bu konuda en güncel bilgilere sahip olduğumuz için kötü bir sürpriz yaşamamanızı sağlıyoruz.
İsveç öğrenci vizesi ile ilgili bilgiler ve evraklar sayfada dikkatinize sunulmuştur. İsveç öğrenci vizesi sayfasını dikkatli bir şekilde inceleyip okumanız durumunda İsveç öğrenci vizesi başvuru işlemlerinizi Vize Merkezi İsveç departmanı ile kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sayfanın devamında Vize Merkezi aracılığıyla İsveç öğrenci vizesini alabilmek için adım adım gerekli olan şartlar bulunmaktadır. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak bilgilendirme e-postası talep edebilirsiniz. Vize Merkezi iletişim adreslerini sayfamızda yer alan şubelerimiz bölümünde görebilir, zaman kaybetmeden Vize Merkezi temsilcileriyle iletişim kurabilirsiniz.
İsveç öğrenci vizesi başvurusunda bulunan kişilerin 18 yaşından küçük olması halinde noter onaylı muvafakatname istenmektedir. Anne ve babanın imzasının bulunduğu noter onaylu muvakatnamede İsveç’te eğitim alacağına istinaden kişinin yurtdışına çıkışına onay verildiği belirtilmelidir. 18 yaşını doldurmul olan kişiler için noter onaylı belgeye ihtiyaçları bulunmamaktadır.
İsveç öğrenci vizesi başvurusunda kullanılacak pasaportun seyahat sonrası için en az 3 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir. Schengen vizelerinin ve T.C. pasaportlarının geçerlilik süreleriyle ilgili işlemleri yurtdışında yapılmamaktadır.
İsveç öğrenci vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin öğrenciliklerini belgeleyen evrakların yanında birinci dereceden yakınlarının durumlarına uygun olan evrakları sponsor evrakları olarak ibraz etmelidirler. Sponsor olacak kişinin öncelikli olarak kişinin anne ya da babasının olması gereklidir. Anne ya da baba mesleki durumlarına ugun olan evrakları başvuru için hazırlamalıdır. Başvuru sahibine sponsor olacak kişi eğer emekli ise emekliliğini gösteren SGK hizmet dökümü ve emekli maaşının yattığı banka hesabını, bir şirkette çalışıyorsa SGK’lı olarak çalışıyor ise şirketten izin yazıs başta olmak üzere son 3 aylık maaş bordroları, şirketteli görev yazısı, SGK işe giriş bildirgesi, şirketin vergi levhası, imza sirküsü, ticari sicil gazetesi fotokopileri ile orijinal faaliyet belgesinin sponsor evrakları arasına eklenmesi gereklidir.
Başvuru yapacak kişiye sponsor olacak kişi devlet memuru ise görev yazısı ile görev kimlik karu fotokopisinin yanında ıslak imza ve kaşeli güncel banka hesap özeti temin etmelidir. İsveç öğrenci vizesine sponsor olacak kişi şirket sahibi ise şirket evraklarını ve banka hesap özetini başvuru dosyasına eklemesi gereklidir.
Hazırlanan evrakların kurallara uygun, güncel ve aslıl ya da suret olup olmadığına dikkat edilmelidir. Hazırlanan evrakların vizenin onaylanması için yeterli olmadığı durumlar olabilmektedir. İsveç vize işlemleri esnasında İsveç Konsolosluğu gerekli gördüğü durumda ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Vize sonucu ve süresinde olduğu gibi bu konuda karar ve yetkişi makam sadece İsveç Konsolosluğu’dur. İsveç öğrenci vizesi başvurunuzu başlatmak için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
İsveç Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar
1. Vize başvuru formu. Doldurulmuş imzalanmış vize başvuru formu.
2. Pasaport. Yeni pasaportlar için kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa, resimli ilk sayfa ve son 3 yıl içinde alınmış schengen vizelerinin fotokopisi. Eski pasaportlar için ilk iki sayfa ile son sayfasının fotokopileri ve son 3 yıl içinde alınmış schengen vizelerinin fotokopisi. Pasaport vizenin sona ermesinden sonra 3 ay boyunca geçerli olmalıdır.
3. Fotoğraf 2 adet son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
4. Vukuatlı nüfus kayıt örneği. Anne, baba, var ise eş ve çocuklar gözükür şekilde. Başvuru sahibi reşit değilse, 18 yaşın altındaysa ve sadece bir ebeveyn veya yasal vasi ile seyahat ediyorsa ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname.
5. Uçak bileti. İsme düzenlenmiş gidiş ve dönüş tarihlerini gösteren uçak rezervasyonları veya öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer ispatlayıcı belgeler.
6. Otel rezervasyonu. İsime düzenlenmiş İsveç’te kalma süresini kapsayan otel rezervasyonu
7. Davetiye. İsveç’teki kurumdan, organizasyondan veya okuldan kişi adına düzenlenmiş imzalı, kaşelli davetiye. Başvuru sahipleri belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olan belgeleri beyan etmeleri gereklidir.
Kişi çalışan ise;
- İşveren mektubu veya izin onayı. İngilizce olmak şartıyla.
- SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK hizmet dökümü ve son ayın maaş bordrosu.
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı. Son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası, imza sirküleri
Kişi şirket sahibi ise;
Şirketin ticaret odasındaki kaydı. Son 6 ay içinde alınmış faaliyet belgesi, ticaret sici gazetesinin kopyası, vergi levhası ve imza sirküleri.
Kişi çiftçi ise;
Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi. Orijinal gösterilmesi zorunludur.
Kişi emekli ise;
Emekli maaşını gösteren belge, banka hesap özeti ya da emeklilik cüzdanı. Orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur.
Başvuru sahibi öğrenci ise;
- Öğrenci belgesi. Orijinal belgenin gösterilmesi şarttır.
- Seyahat masrflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler, son 3 aya ait banka hesap dökümü, İsveç’te her gün 40 euro olarak hesaplanmalıdır. Bankadan kaşeli ve imzalı, orijinal belgenin gösterilmesi zoruludur.
8. Seyahat sağlık sigortası. Seyahat süresini kapsayan Orijinal belgenin gösterilmesi şarttır.
İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesi başvurusunda bulunacak yabancı uyruklu kişiler seyahat dönüşünden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan Türkiye oturma izninin fotokopisini konsolosluğa beyan etmelidir.
Başvurunuz İsveç Başkonsolosluğu tarafından incelenirken gerek duyulursa ek belgeler talep edilebilir.
İsveç Vizesi Fotoğraf Özellikleri
İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesi için istenen fotoğraf yeni ve kişiye benzer olmalıdır. Ayrıca üzerinde oynanmış olmamalıdır. Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır. 35×45 cm yüksekliğine sahip olmalıdır. Biyometrik fotoğraf boyutunda olmalıdır. Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalıdır ve başı düz olmalıdır, yüzün boyutu çenenin altından alına kadar 25×30 cm arasında olmalıdır. Arka fonu beyaz olmalıdır. Güneş gözlüğü kullanılmamalıdır. Gözlük takılması durumuda camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır, gözlüğün çerçevesi gözleri kapatmamalıdır. Baş açık olmalıdır ancak dini sebeplerden ötürü takılan başörtüsü hariç. Nötr bir yüze ifadesi olmalı ve ağız kapalı olmalıdır. Belirtilen standartlara uymayan fotoğraflarla başvuru kabul edilmemektedir.
İsveç Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?
İsveç öğrenci vizesi başvurularının sonuçlanma süresi 5-7 iş günüdür. Bu eksiksiz, tam evraklarla yapılan başvurular geçerlidir. İsveç Konsolosluğu gerekli duurmlarda vize başvuru sahibinden ek evrak talep etme ve mülakata çağırma hakkında sahiptir. İsveç Konsolosluğu’nun belirttiği sürede vizenin sonuçlanması için başvurunun vize prosedürlerine uyumlu olması gereklidir. Konsolosluk mülakatı ve ek evrak talebi gibi durumlara karşı başvuruların seyahat tarihinden ya da vize talep tarihinden en az 15 gün öncesinde yapılması tavsiye edilmektedir. İsveç vize başvuru işlemleri seyahatten en fazla 3 ay öncesinden yapılabilmektedir ve evrakların başvuru tarihi itibariyle güncel olması istenmektedir.
Vize Merkezi, İsveç Konsolosluğu tarafından belirtilen evrakların, belirtilen kurallarla göre hazırlanması ve başvuru aşamasında kullanılması konusunda size danışmanlık ederek zaman ve para kaybetmenizi önler.
Aile ve Arkadaşlarınızı Ziyaret İsveç seyahatleriniz için gereken İsveç Aile-Arkadaş Ziyareti Schengen vizesine uygun evrakları kafanız karışmadan, hata yapmadan, zaman kaybetmeden, stres yaşamadan hazırlamanızı ve vize başvurunuzu Schengen Vize kurallarına uygun olarak sunmanız adına danışmanlık hizmeti veriyoruz. İsveç Konsolosluğu’nun uyguladığı vize mevzuatları değişse bile bu konuda en güncel bilgilere sahip olduğumuz için kötü bir sürpriz yaşamamanızı sağlıyoruz.
İsveç Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak İsveç Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. İsveç vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.
İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi için başvuru sahibine İsveç’ten gönderilen davetiye, davet eden kişinin iletişim bilgileri, davet ettiği kişi ile yakınlık durumu, davet edilen kişi hakkında bilgi, ziyaretin nedeni, talep edilen vizenin süresi, ikamet edilecek evin adresi, seyahat ve konaklama harcamalarının karşılanacağına kanıtlayan ayrıntıların belirtilmesi gereklidir.
İsveç aile ve arkadaş ziyaretinde bulunacak kişinin İsveç Konsolosluğu’na hitaben vize isteğini belirten dilekçe yazması gerekmektedir. İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi İsveç’te yaşayan aile ferdi, akraba ve arkadaş yanında ikamet etme hakkı tanıyan bir vizedir. İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi kısa dönem vize kategorisidir.
İsveç Schengen bölgesine üye bir ülke olduğu için İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi Schengen başvurusu yapılarak alınabilmektedir. İsveç vizesi alınırken biometri ve VIS işlemlerinin doğru olmasına, seyahat amacına uygun vize türü ile başvuru yapılmasına dikkat edilmesi gereklidir.
İsveç aile ve arkadaş vizesi alınırken en önemli husus davetiyedir. Aile ve arkada ziyareti için davet mektubunda ikamet edilecek adres açıkça belirtilmelidir. İsveç aile ve arkadaş ziyareti vize başvurusunda pasaportun geçerlilik süresi seyahat sonrası için en az 3 ay olması gereklidir ve vizenin basılabilmesi için en az 2 boş sayfasının bulunması gereklidir.
İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi için yazılması gereken davetiye sponsorun kendi cümleleriyle yazılmalıdır. Davet mektubunda davet edilen kişiye hitaben yazılması, gidiş nedeni, ne kadar süre ikamet edileceği ve mektubu imzalayan kişi ve başvuru sahibini davet eden kişi ile başvuru sahibi arasındaki yakınlık durumunun belirtilmesi gereklidir. Bu davet mektubunun noter tasdikli olması zorunlu değildir. Davet mektubunda kişinin ne sebeple davet edildiği, kim tarafından davet edildiği, nerede ve ne kadar kalacağının tam ve net olarak belirtilmesi gereklidir.
İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda her aile bireyi için ayrı vize başvurusu yapılması gereklidir. Bir işyerinde SGK’lı olarak çalışmayan ve belirli düzenli maddi geliri olmayan kişiler seyahat masraflarını karşılayacak 1.derecedeb yakınlarının gelir durumu ile ilgili evrak listesindeki evrakları hazırlaması gereklidir.
İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen öğrenci ve ev hanımı gibi kendi geçimini sağlayamayacak kişilerin seyahat masraf ve giderlerini karşılayacak olanlar bir sponsorluk yazısıyla durumu bir dilekçe ile yazarak imzalamalıdır. Sponsor olan kişinin aynı zamanda maddi, finansal ve mesleki evrakları da sponsorluk dilekçesi ile birlikte başvuru dosyasında yer alması gereklidir.
İsveç Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi için Gerekli Evraklar
1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)
2. Pasaport (seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
3. 2 Adet Biometrik Fotoğraf (güncel, 35 x 45mm, beyaz fon arkalı)
4. Davetiye (Davetiye gönderen kişinin pasaport ve kimlik kartı fotokopileri ile)
5. Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri)
6. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
7. Kimlik Fotokopisi
Kişinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlanması gereken belgeler;
Kişi şirket sahibi ise;
Güncel Şirket Evrakları (orijinal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri fotokopileri)
SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü
Banka Hesap Dökümü (şirketin hesabına ait, son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyeli, kaşe, imza ve imza sirküleri ile)
Kişi Şirket Çalışanı ise;
Güncel Şirket Evrakları (orijinal Faaliyet Belgesi,Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri fotokopileri)
SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü
Maaş Bordrosu (orijinal, son 3 aylık, imza ve kaşeli)
Banka Hesap Dökümü (güncel, şahsi hesabınıza ait, son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyeli, kaşe, imza ve imza sirküleri ile)
Kişi Devlet Dairesi Çalışanı ise;
Çalışma Belgesi (Bağlı bulunduğunuz kurumdan alınan yazı)
Görev Kimlik Kartı (önlü – arkalı fotokopisi)
Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
Banka Hesap Dökümü (şahsi hesabınıza ait, son 3 aylık, kaşe, imzalı ve imza sirküleri ile)
Kişi Emekli ise;
Emeklilik Kartı fotokopisi
Emekli maaşa ait Banka Hesap Dökümü (son 3 aylık, kaşe ve imzalı)
Banka Hesap Dökümü (güncel, son 3 aylık, kaşe, imzalı ve imza sirküleri ile)
Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalıdır.
Kişi Öğrenci ise;
Öğrenci Belgesi (Orijinal, güncel)
Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçükse anne baba onaylı, orjinal belge)
Vize Merkezi, İsveç Konsolosluğu tarafından belirtilen evrakların, belirtilen kurallarla göre hazırlanması ve başvuru aşamasında kullanılması konusunda size danışmanlık ederek zaman ve para kaybetmenizi önler.
Kültürel, Sanat veya Sportif amaçlı İsveç seyahatleriniz için gereken İsveç Kültür, Sanat, Spor, Araştırma Schengen vizesine uygun evrakları kafanız karışmadan, hata yapmadan, zaman kaybetmeden, stres yaşamadan hazırlamanızı ve vize başvurunuzu Schengen Vize kurallarına uygun olarak sunmanız adına danışmanlık hizmeti veriyoruz. İsveç Konsolosluğu’nun uyguladığı vize mevzuatları değişse bile bu konuda en güncel bilgilere sahip olduğumuz için kötü bir sürpriz yaşamamanızı sağlıyoruz.
İsveç Schengen bölgesine dahil olduğundan İsveç vize başvurularınız Schengen vizesi olarak verilecektir. İsveç’ya kültürel faaliyetler, organizasyonlar, spor müsabakaları ve sportif aktiviteleri, konferans, seminer gibi etkinlikleri gerçekleştirmek amacıyla seyahat edecek yolcular için Kültürel-sportif-konferans vizesi başlığı altında İsveç vize başvurusu yapabilir. İsveç vize başvurunuzu yaparken dikkat emeniz gereken önemli nokta, İsveç vize sürenizi iyi kullanmaktır. Birden çok ülkeye seyahat edecekseniz İsveç vizenizi aldıktan sonra gideceğiniz ilk ülke İsveç olmalıdır. İsveç vizesi sahibi kişiler seyahatlerini İsveç’dan başlatmak koşuluyla diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilmektedirler.
İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesi için umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize almaları gereklidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşları 90 günü geçmemek şartıyla vizeden muaftır.
İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesi başvuru işlemleri için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak gerekli evrak listesini e-posta aracılığıyla gönderilmesini talep edebilirsiniz. İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesi başvuru işlemleri İsveç Konsolosluğu’na, konsolosluk tarafından yetki verilmiş vize merkezleri veya seyahat acenteleri aracılığıyla yapılabilmektedir. İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesi için şahsen başvuru yapma zorunluluğu yoktur.
İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesinin onaylanması için İsveç Konsolosluğu’nun vize prosedürlerini doğru, tam ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gereklidir. Vizenin değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi İsveç Konsolosluğu’nun inisiyatifinde bulunmaktadır. İsveç Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibini görüşmeye çağırabilmektedir.
İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesi başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 5-7 iş günüdür. İsveç Konsolosluğu’nun belirtmiş olduğu sürede vizenin sonuçlanabilmesi için başvuru işleminin vize prosedürlerine uygun olarak yapılması gerekmektedir.
İsveç Kültürel Sanat Spor Araştırma Vizesi ücreti belirli zamanlarda değişiklik gösterebilmektedir. İsveç vize ücreti vize merkezi koordinasyon ücreti, konsolosluk harç giderlerini kapsamakta olup harç bedelinin ödendiğine istinaden dekontun başvuru evrakları arasında olması gereklidir.
İsveç Kültürel Sportif Konferans Vizesi için Gerekli Evraklar
1. İsveç Kültürel Sportif Konferans vizesi için konsolosluğun istediği ana evrakların yanında vize amacına uygun ek evraklar istenmektedir.
2. İsveç Kültürel Sportif Konferans vize başvurusunda bulunacak iş yeri sahipleri Şirketin antetli kâğıdına İsveç resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak yazılmış vize başvuru yazısı, imza sirküleri, resmi gazete, ticaret sicil kaydı ve vergi levhasını başvuru evraklarına eklemelidir. Şirket çalışanları ise İş yeri izin belgesi, işe giriş belgesi ve üç aylık SGK dökümünü ibraz etmelidir.
3. İsveç Kültürel Sportif- Konferans vize başvurusunda bulunacak emekliler emeklilik belgelerini ve emekli maaşlarının yattığı banka hesap bilgilerini ibraz etmelidir.
4. İsveç Kültürel Sportif Konferans vize başvurusunda bulunacak öğrenciler öğrenci belgesinin aslı ve fotokopisini, okuldan aldıkları izin belgesini ve ailelerinin seyahatlerine destek olacağına dair evraklarını başvuru dosyasına eklemeliler.
5. Reşit olmayanlar İsveç Kültürel- Sportif- Konferans vize başvurusunda bulunacakları takdirde yasal velisini gösteren belgeleri, muvafaknamelerini ibraz etmeliler.
6. İsveç Kültürel Sportif Konferans vize başvurusunda bulunacak yabancı uyruklu vatandaşlar seyahat dönüşünden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan Türkiye oturma/ikametgah izninin fotokopisini konsoloslukla paylaşmalıdır.
Vize Merkezi, İsveç Konsolosluğu tarafından belirtilen evrakların, belirtilen kurallarla göre hazırlanması ve başvuru aşamasında kullanılması konusunda size danışmanlık ederek zaman ve para kaybetmenizi önler.
Taşıma amaçlı İsveç seyahatleriniz için gereken İsveç Şoför Schengen vizesine uygun evrakları kafanız karışmadan, hata yapmadan, zaman kaybetmeden, stres yaşamadan hazırlamanızı ve vize başvurunuzu Schengen Vize kurallarına uygun olarak sunmanız adına danışmanlık hizmeti veriyoruz. İsveç Konsolosluğu’nun uyguladığı vize mevzuatları değişse bile bu konuda en güncel bilgilere sahip olduğumuz için kötü bir sürpriz yaşamamanızı sağlıyoruz.
İsveç şoför vizesi Schengen ülkelerine çalışmaya gidecek tır şoförleri için kullanılmaktadır. İsveç şoför vizesi, İsveç’ye yük veya yolcu taşıyacak kişilerin başvuru yapması gerekli olan bir vize türüdür.
Şoför vizesi ticari amaçlarla tırla ya da özel araçla Schengen alanına girmek ya da Shengen alanından geçmek amacı ile yapılan vize başvurularını kapsamaktadır. İsveç şoför vizesi için gerekli evraklar aşağıda belirtilmektedir. Bu durumda en kısa zamanda istenen belgeleri hazırlayarak beyan edilmesi gereklidir.
İsveç şoför vizesi için hazırlanan sayfayı inceleyip vize başvuru işleminizi Vize Merkezi aracılığıyla hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Vize Merkezi temsilcilerini arayarak bilgilendirme e-postası isteyebilirsiniz. Vize Merkezi iletişim adreslerini sayfada yer alan şubelerimiz bölümünden ulaşılabilir, Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişim kurabilirsiniz.
İsveç Şoför Vizesi Kaç Günde Çıkar?
İsveç Başkonsolosluğu’nun vize işlem süreci başvurunun konsolosluğa iletilmesinden sonra en fazla 15 iş günüdür. Bu nedenle vize başvurunun seyahat tarihinden en az 15 iş günü içerisinde yapılması önemlidir. Resmi tatil günleri öncesinde ve Türkiye’de oturma izni olan yabancı pasaport sahiplerinin yaptığı başvurularda bu süre uzayabilmektedir. İsveç şoför vizesi başvuruları hakkında verilecek kararlar sadece İsveç Konsolosluğu’nun inisiyatifinde bulunmaktadır.
İsveç Şoför Vizesi için Gerekli Evraklar
Hazırlanan evrakların kurallara uygun, aslı ve güncel veya suret olup olmadığına dikkat edilmesi gereklidir. Hazırlanan evrakların vizenin onaylanması için yeterli olmadığı durumlar da bazen olabilmektedir. İsveç vize işlemleri sırasında İsveç Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde ek evrak isteyebilmektedir. Vize sonucu ve süresinde olduğu gibi bu konuda karar ve yetkisi yalnızca İsveç Konsolosluğu’nundur.
- Vize başvuru formu, İngilizce olarak doldurulmalı, imzalı ve tarih yer almalı.
- Türkiye’deki firmadan alınmış taşıt kayıt numarasının belirtilmiş olduğu izin yazısı.
- Türkiye’deki firmanın tüm şoförlerinin gösterildiği şoför listesi
- Fotoğraf. 2 adet 35×40 ölçülerinde, arka fonu beyaz, son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı.
- Pasaport. Yeni pasaportlar için kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa, resimli ilk sayfa ve son 3 yıl içinde alınmış schengen vizelerinin fotokopisi. Eski pasaportlar için ilk iki sayfa ile son sayfasının fotokopileri ve son 3 yıl içinde alınmış schengen vizelerinin fotokopisi. Pasaport vizenin sona ermesinden sonra 3 ay boyunca geçerli olmalıdır.
- Davetiye. Firmaya gönderilmiş imzalı davetiye ya da yazışma
- Başvuru sahibinin SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK hizmet dökümü
- 28.04.1997 tarihinden önce alınmış E tipi veya 28.04.1997 yılından sonra alınan D tipi sürücü belgesi.
- Taşıt kayıt numarasının belirtildiği yeni nakliye için hazırlanmış CMR belgesi
- Eski nakliyeler için hazırlanan CMR belgesi
- Schengen ülkelerine giriş ve çıkışların belirtildiği ve kalış günlerinin yazılı olduğu liste
- Seyahat sağlık sigortası
İsveç Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda ek evrak isteyebilmektedir.
ÖNEMLİ NOTLAR
- Vize başvurusu yapan kişilerin pasaportundaki bilgiler kimlik bilgileriyle uyuşmuyorsa başvuru yapılmadan önce pasaportun yenilenmesi gerekmektedir. Aksi halde başvuru işlemi alınmamaktadır.
- 25 Eylül 2015 yılından sonra alınmış olan VIS Schengen vizesi varsa parmak izi işleminden muaf tutulabilirsiniz.
İsveç Vizesi için Gerekli Evraklar (Ortak Evrak Listesi)
Pasaport (lar): Son 10 yıl içinde düzenlenmiş, geçerlilik tarihinin bitişine 6 aydan fazla süre olan ve en az karşılıklı 2 sayfası boş olan geçerli pasaport. Varsa eski pasaportlar da başvuru dosyanıza eklenmelidir.
Sigorta Poliçesi: 30.000 € teminatlı, tüm Schengen bölgesini kapsayan ve seyahat tarihlerinde geçerli olan orijinal Seyahat Sağlık Sigortası.
2 adet biyometrik fotoğraf: 35×45 ölçülerinde, son 6 ay içinde çekilmiş. (üzerinde dijital olarak düzenleme yapılan fotograflar kabul edilmemektedir.). Fotoğraf, yüzü tam olarak göstermelidir. Sade, eşit bir şekilde aydınlatılmış ve açık bir fona sahip olmalıdır.
Ulaşım Rezervasyonu: İsime düzenlenmiş gidiş-dönüş tarihlerini gösteren uçak veya diğer ulaşım aracı rezervasyonları ve varsa diger kanıtlayıcı belgeler.
Konaklama Rezervasyonu: İsime düzenlenmiş İsveç’te kalış sürelerini kapsayan otel rezervasyonu belgesi. Aile ziyareti veya firma misafirhanesi gibi bir sponsor tarafından sağlanıyorsa bu durumu bildiren belgeler.
Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örnegi: Anne, baba, var ise eş, çocuklar ve ikamet bilgileri gözükecek (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur). Belge Nüfus Müdürlüklerinden veya E-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmalıdır.
Banka hesap özeti: Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az 5.000 TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir.
Kimlik fotokopisi: Kimliğin önlü arkalı fotokopisi.
Muvafakatname: Başvuru sahibi reşit değilse / 18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa; Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul aranmayacaktır) (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
Turistik Vize
- Başvuru sahibi çalışan veya iş yeri sahibi ise:
- İşveren mektubu ve/veya izin onayı (ingilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK “hizmet dökümü” ve son 3 ayın maaş bordrosu
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
- Vergi levhası ve imza sirküleri.
Başvuru sahibi devlet memuru ise:
- Çalışma Belgesi
- Maaş bordrosu (3 aylık)
- Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi
- Resmi kurum görev kimlik kartının önlü – arkalı fotokopisi
Başvuru sahibi çiftçi ise:
- Bağlı oldugu ziraat odası tarafından verilmis çiftçi belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
Başvuru sahibi öğrenci ise:
- Öğrenci Belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler.
- Son 3 aya ait şahsi banka hesap dökümü. İsveç’teki her gün x 50€ olarak hesaplanmalı (bankadan kaşeli ve imzalı)(orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
Ticari Vize
- Firmanıza gönderilmiş yazışma veya davetiye (kaşeli, imzalı)
- Fuara katılacaksa giriş kartı veya katılıma ilişkin resmi belgeler.
- Başvuru sahibi çalışan veya iş yeri sahibi ise:
- İşveren mektubu ve/veya izin onayı (ingilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK “hizmet dökümü” ve son 3 ayın maaş bordrosu.
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
- Vergi levhası ve imza sirküleri.
Başvuru sahibi çiftçi ise:
- Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
- İsveç’den size gönderilmis veya fakslanmış davetiye (Inbjudan) İsveççe veya İngilizce dillerinde doldurulmuş, imzalı ve tarih atılmış davetiye EK-E
- Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da www.skv.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
- Sizi davet eden eden kisinin İsveç kimliği veya pasaportunun fotokopisi, ya da Türk pasaportu ve oturma izinin fotokopisi.
- Eğer masrafları karşı taraf karşılayacak ise ; Lönespecifikation ya da Skatteverket
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler.
- Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir şahsi banka hesap dökümü – İsveç’teki her gün x 50 € olarak hesaplanmalıdır. (bankadan kaşeli ve imzalı) (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
- Eğer sizi davet eden kisi hasta ya da hamile ise, Konsolosluk bu durumu gösteren bir doktor raporu istemektedir.
Başvuru sahibi çalışan ise:
- İşveren mektubu ve/veya izin onayı (ingilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
- SGK (sosyal güvenlik) ise giriş bildirgesi ve barkodlu SGK “hizmet dökümü” ve son 3 ayın maaş bordrosu.
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
- Vergi levhası ve imza sirküleri.
Başvuru sahibi devlet memuru ise:
- Çalışma Belgesi
- Maaş bordrosu (3 aylık)
- Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi
- Resmi kurum görev kimlik kartının önlü – arkalı fotokopisi
Basvuru sahibi sirket sahibi ise:
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
- Vergi levhası ve imza sirküleri.
- Basvuru sahibi çiftçi ise:
- Bağlı oldugu ziraat odası tarafından verilmis çiftçi belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
Basvuru sahibi öğrenci ise:
- Öğrenci Belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
- Kültürel ve Sportif Faaliyet Vizesi
- İsveç’teki kurumdan, organizasyondan ya da spor klübünden kişiye düzenlenmiş imzalı kaşeli davetiye.
Başvuru sahibi çalışan ise:
- İşveren mektubu ve/veya izin onayı (ingilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
- SGK (sosyal güvenlik) ise giris bildirgesi ve barkodlu SGK “hizmet dökümü” ve son 3 ayın maaş bordrosu.
- Sirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
- Vergi levhası ve imza sirküleri.
Başvuru sahibi devlet memuru ise:
- Çalışma Belgesi
- Maaş bordrosu (3 aylık)
- Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi
- Resmi kurum görev kimlik kartının önlü – arkalı fotokopisi
Başvuru sahibi şirket sahibi ise:
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
- Vergi levhası ve imza sirküleri.
Başvuru sahibi çiftçi ise:
- Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmis çiftçi belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
Başvuru sahibi öğrenci ise:
- Öğrenci Belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler; Son 3 aya ait şahsi banka hesap dökümü ; İsveç’teki her gün x 50 € olarak hesaplanmalı (bankadan kaşeli ve imzalı) (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
Eğitim Vizesi
İsveç’teki kurumdan, organizasyondan ya da okuldan kişiye düzenlenmişi imzalı kaşeli davetiye.
Başvuru sahibi çalışan ise:
- İşveren mektubu ve/veya izin onayı (ingilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK “hizmet dökümü” ve son 3 ayın maaş bordrosu.
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
- Vergi levhası ve imza sirküleri.
Başvuru sahibi şirket sahibi ise:
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
- Vergi levhası ve imza sirküleri.
Başvuru sahibi öğrenci ise:
- Öğrenci Belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler; Son 3 aya ait şahsi banka hesap dökümü ; İsveç’teki her gün x 50 € olarak hesaplanmalı (bankadan kaşeli ve imzalı) (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
Şoför Vizesi
- Türkiye’deki şirketten taşıt kayıt numarasının belirtildiği izin yazısı.
- Türkiye’deki şirketin bütün şoförlerinin gösterildiği şoför listesi.
- Firmanıza gönderilmiş yazışma veya davetiye (imzalı).
- Kişinin SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK (4a) hizmet dökümü.
- 28.04.1997 tarihinden önce alınmış E tipi ya da 28.04.1997 tarihinden sonra alınmış D tipi sürücü ehliyeti.
- Taşıt kayıt numarasının belirtildiği yeni nakliye için hazırlanan CMR belgesi.
- Eski nakliyeler için hazırlanmış olan CMR belgesi.
- Schengen ülkelerine giriş/çıkışların belirtildiği ve kalış günlerinin yazıldığı liste.
- Başvurunuzun İsveç Başkonsolosluğu tarafından incelenmesinden sonra ek belgeler gerekli olabilir.
İsveç Vize Ücretleri
İsveç Schengen Vize Ücretleri 2020
Vize Türü | Vize Harç Bedeli | Başvuru Hizmeti Ücreti | Danışmanlık Hizmeti | TOPLAM |
Turistik Vize | 65 € | 25 € | 40 € | 130 € |
Ticari Vize | 65 € | 25 € | 40 € | 130 € |
Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi | 65 € | 25 € | 40 € | 130 € |
Kültür, Sanat, Spor Vizesi | 65 € | 25 € | 40 € | 130 € |
Öğrenci Vizesi | 65 € | 25 € | 40 € | 130 € |
Şoför Vizesi | 65 € | 25 € | 40 € | 130 € |
Önemli Not:
İsveç Vize Ücreti (İsveç Schengen) Hakkında Bilgiler
- İsveç vize ücreti iade edilmez
- İsveç vize ücreti devredilmez ve başka şahıslara satılamaz
- İsveç schengen vize ücreti tek başvuru için ödenmektedir. Ret cevabı almanız durumunda yeni başvuru için yeniden ücret ödemeniz gerekmektedir.
- İsveç Schengen vize ücretini sadece İsveç Schengen vizesi için kullanabilirsiniz.
İsveç Vizesi Kaç Günde Çıkar?
C Tipi Vize (Kısa Süreli Vizeler)
Kısa süreli İsveç ziyaretlerinde kullanabileceğiniz C Tipi Schengen Vizesi için geçecek süreyi ortalama 5 – 7 iş günü olarak hesaplayabilirsiniz. Bununla birlikte Konsolosluğun randevunuzdan sonra sizden ek evrak talep etme hakkı olduğunu ve böyle bir durumun süreci uzatabileceğini unutmayın. Ayrıca başvuruların yoğun olduğu dönemlerde de sürecin uzayabileceğini hesaba katmalısınız. Bu durumda vize sürecinizle ilgili kötü bir sürprizle karşılaşmamak adına başvurunuzu seyahatinize 15 gün kala yapmanız en uygun zamanlama olacaktır.
İsveç’e yapacağınız ziyarete 90 günden fazla süre varsa Başvuru Merkezleri vize başvurunuzu işleme almayacaktır. Dolayısıyla seyahatinize 15 gün ile 90 gün arasında bir süre varken başvuru yapmanız süre açısından en idealidir.
Burada sözü edilen c tipi vize veya diğer adıyla kısa süreli vize her 180 gün içerisinde 90 güne kadar süreyle ilgili ülkede kalabilmeyi ifade eder ve Turistik, Ticari, Aile ve Arkadaş Ziyareti, Kültürel ve Sportif aktivitelere katılım veya Eğitim ve Araştırma gibi amaçlarla alınan vizedir.
D Tipi Vize (Ulusal Vizeler)
Ulusal Vize adıyla da anılan Çalışma İzni, Öğrenci Değişim ve Erasmus Vizesi, Yüksek Lisans ve Doktora Vizesi gibi uzun süreli vizelerde başvuru süreci daha da uzun olacaktır. Bu süreye de kısa bir hesapla 30 iş günü ile 90 iş günü arasında diyebiliriz.
Vize başvurunuz ile vizenizi almanız arasında geçen sürenin uzamasına sebep olabilecek etkenlerden belki de en önemlisi beyan ettiğiniz evrakların hatalı veya eksik olması olabilir. Bu gibi durumlarda Konsolosluklar ek evraklar talep edebilir, sizi başvuru merkezinde yüz yüze görüşmeye çağırabilir veya hakkınızda detaylı incelemeler yapmak için biraz daha zaman harcayabilir. Başvurularınızı Vize Merkezi danışmanlığında yapmanız başvuru dosyanızdaki olası hatalara ve tutarsızlıklara karşı önlem almış olmanızı sağlar. Temsilcilerimiz tecrübelerine dayanarak incelediği evrak dosyanızı konsolosluğun talep ettiği formatta hazırlamanıza yardımcı olacaklardır.