Hollanda Konsolosluğu, Hollanda vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Müşteri temsilcilerimizi +90 212 9700552 numaralı telefondan arayarak Hollanda Schengen Turistik vizesi için gereken 2018 güncel evrak listesini talep edin.
Hollanda Schengen Vize başvuruları direkt olarak Konsolosluğa gerçekleştirilemezken başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri üzerinden başvuru hizmeti alabilirsiniz.
Hollanda Turistik Vizesi
Hollanda turistik vize başvurusu konsoloslukların görevlendirdiği aracı kurumlar eliyle yapılabiliyor. Hollanda’ya 90 güne kadar olan turistik seyahatlerinizde Schengen vizesi almanız gerekiyor. Hollanda, Schengen üyesi ülkelere dahil olduğundan Umumi pasaport (Bordo) sahipleri ancak vize ile yolculuklarını gerçekleştirebiliyorlar. Diğer pasaport sahipleri (Diplomatik, Hizmet ve Hususi vb.) 180 gün içinde 90 gün vizesiz seyahat edebiliyorlar.
Yapacağınız turistik seyahati konsolosluğa sunacağınız evraklarla belgelemeniz gerekiyor. Bu evraklar içinde en önemli olanları otel ve uçak rezervasyonlarına dair evraklar olacaktır. Otel ve uçak konusunda rezervasyon yaptığınızı belgeler evrakları ibraz etmeniz yeterli olacaktır, satın alma zorunluluğu bulunmuyor.
Otel rezervasyonu belgenizde başvuru sahibinin isminin yazılı olması koşulu var. Uçak rezervasyonunda dikkat edilmesi gereken nokta rezervasyon tarihlerinin seyahat tarihleri ile uygunluk içinde olması. Aksi durumda vize talebiniz geri çevrilebilir. Konu hakkında detaylı bilgiyi Vize Merkezi’nde görevli ülke sorumlusu arkadaşlarımızdan edinebilirsiniz.
Hollanda’ya kısa süreli turistik vize başvurusu sonunda evraklarınız eksiksiz teslim edildiğinde adınıza C tipi vize düzenleniyor.
Hollanda turistik vizesi için hazırlamanız gereken evraklar mesleğinize göre farklılık gösteriyor.
Hollanda Turistik Vizesi Evrakları
Çalışanlar için;
- Pasaport – eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
- 2 adet yeni biyometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, fonu beyaz)
- Kimlik fotokopisi
- Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına, kaşe ve ıslak imzalı olarak çalışanın görev başlangıç tarihini, şirketteki pozisyonunu, seyahatin amacını, seyahat tarihlerini içeren)
- SGK işe giriş bildirgesi ve Barkodlu 4A detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)
- Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve kaşeli)
- Güncel tarihli Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
- Uçak ve Otel rezervasyonları
Şirket sahipleri;
- Pasaport – eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
- 2 adet yeni biometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, fonu beyaz)
- Kimlik fotokopisi
- Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı, seyahatin amacını ve seyahat tarihlerini belirtmelidir.)
- Güncel tarihli şirket evrakları (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- 4B detaylı Hizmet kaydı veya BAĞ-KUR hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
- Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
- Uçak ve Otel rezervasyonlarınız (Satın alınmış var ise)
Öğrenciler;
- Pasaport ve eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
- Öğrenci belgesi (Güncel, kaşe, ıslak imzalı)
- 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
- Kimlik fotokopisi
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
- Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne, baba imzalı, noter onaylı orjinal belge sunulmalı.)
- Uçak ve Otel rezervasyonları (Satın alınmış var ise)
- Öğrenciler ve ev hanımlarının Hollanda’ya turistik amaçla gideceklerse seyahat masraflarını karşılayacak bir sponsora gereksinimleri var. Konsolosluğa veya Büyükelçiliğe verecekleri dilekçede bu sponsorun kim olacağını belirtmeleri zorunlu kılınmış. Sponsor bilgisini paylaştıktan sonra söz konusu kişinin evraklarını da başvuru dosyasına eklemeleri gerekiyor. Sponsorun hazırlaması gereken evraklar şöyle sıralanıyor:
İşveren ise;
- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına sponsor olacağı kişinin yakınlık derecesini ve seyahat tarihlerini belirten ıslak imzalı vize talep dilekçesi)
- 4B detaylı Hizmet kaydı veya BAĞ-KUR hizmet kaydı (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
- Güncel tarihli şirket evrakları (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orijinal ıslak kaşeli olmalı)
Çalışan ise;
- Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı, çalışanın görev başlangıç tarihi, şirketteki pozisyonu)
- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olacağı kişinin yakınlık derecesini ve seyahat tarihlerini belirten ıslak imzalı vize talep dilekçesi )
- Güncel tarihli şirket evraklarınız (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK işe giriş bildirgesi ve BARKODLU 4A hizmet dökümü (e-devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)
- Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve kaşeli)
- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
Devlet Memuru ise;
- Çalışma belgesi (Meslek ve görev bilgilerinizi içeren, kaşe ve ıslak imzalı)
- Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve mühürlü veya e-imzalı)
- Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orijinal ıslak kaşeli olmalı)
- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olacağı kişinin yakınlık derecesini ve seyahat tarihlerini belirten ıslak imzalı vize talep dilekçesi )
- Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
Emekli ise;
- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olacağı kişinin yakınlık derecesini ve seyahat tarihlerini belirten ıslak imzalı vize talep dilekçesi )
- Emekli maaşının yattığı banka hesap dökümü ve diğer banka hesap dökümü (Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orijinal ıslak kaşeli olmalı)
- Emekli kart fotokopisi veya e-devletten alınmış emekli olduğunuzu gösterir belge
Hollanda Turistik Vize Başvurusu
Hollanda Turistik Vize başvuru evraklarınızın güncel tarihli olması zorunludur. Eksik evraklarla yapılacak vize başvurularınız kabul edilmeyecektir. Vize uyum koşullarını eksiksiz olarak tamamlamanızı tavsiye ediyoruz. Başvuru işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması vize alışınızı garanti etmemektedir. Hollanda Vize başvurusu hakkında verilecek kararlar Hollanda Konsolosluğu’nun inisiyatifi altındadır. Kurumumuzun, vize başvurularının değerlendirme süresine, verilecek olan vize süresine müdahalesi söz konusu olamaz.
Hollanda vizesi evraklarınızın Hollanda vize prosedürüne uygun, güncel ve asıl veya suret olup olmadığına dikkat ediniz. Hollanda turistik vize uyum koşullarına uygun olmayan evraklarınız konusunda sizleri bilgilendireceğiz.
25.09.2014 tarihi itibariyle vize işlemleriniz için parmak izi alınmaktadır. Bu tarihinden itibaren Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Randevu gününüzde Vize Merkezi temsilcimiz sizlere eşlik edecektir. Biometrik verilerini beyan etmiş yolcularımız verilerinin okunamaması halinde parmak izini yeniden beyan edecektir. Hollanda turistik vizesi işlemlerinizle ilgili her türlü adım tarafımızdan takip edilecek olup parmak izi beyanı dışında bizzat bulunmanız gereken başka bir işlem bulunmamaktadır. Tüm bilgileriniz vize bilgi sisteminde (VIS) 5 seneliğine kayıtlı kalacaktır. Son 5 yıl içinde parmak izi vermiş olan yolcularımızın bir sonraki vize başvurusunda parmak izi beyan etmesine gerek yoktur. Son 5 yıl içinde alınan Schengen vizelerinizden birinde VIS ibaresi varsa parmak izi işlemine gelemden Hollanda tursitik vize başvurunuzu sadece evrak teslim ederek tamamlayabilirsiniz. Parmak izleriniz henüz kayıt altına alınmadıysa sizleri parmak izi beyanında bulunmaya davet edeceğiz. Sağlık sebebi nedeniyle parmak izinde tüm parmaklarını kullanamayan kişiler bunu konsolosluğa bildirir ve sağlıklı parmaklarıyla bu işlemi sonlandırır.
Biometrik fotoğraf çektirdiğinizde dini sebeple başınızı kapatma ihtiyacı duyuyorsanız biometrik fotoğrafınız başınızın üst kısmı, alnınız ve çeneniz açık bir şekilde olmalıdır. Hollanda vize işlemlerinde gözlüklü fotoğraflar kabul edilmemektedir.
Hollanda turistik vize başvurusunda bulunan T.C. vatandaşları beraber seyahat edecekleri kişilerin pasaportlarındaki vize görsellerinin fotokopisini ve ayrıca otel rezervasyonlarında adı geçen diğer kişilerin vize görsellerinin fotokopisini başvuru dosyalarına eklemelidirler.
Hollanda vize işlemleriniz sırasında ikamet etmekte olduğunuz adresi temsilcilerimize mutlaka bildiriniz. Evrak listesi ve parmak izi randevunuz ikamet bilginize göre şekillenecektir.
Vize Merkezi patentiyle hizmet veren vize danışmanlık merkezimiz şubeleri dışında hiçbir kurum ve kuruluşa veya şahsa bağlantılı hizmet vermemektedir. Logomuzun bulunmadığı hiçbir mecraya ve 3. Şahıslara itibar etmeyiniz.
Hollanda vize işlemlerinizin onay sürecinde kesin ve tam yetki Hollanda Konsolosluğu’na aittir. Vize Merkezi olarak görevimiz evraklarınızı hızlı ve doğru bir şekilde konsolosluk onayına sunmaktır. Vize başvuruları için ödenen vize ücreti başvurunun reddi halinde iade edilmeyecektir.
Hollanda vize işlemleriniz sırasında kullanacağınız kargo ve kurye hizmet bedeli vize danışma ücretine dahil değildir. Kargo ve kurye takibi ek hizmetler kategorisine dahil edilmiştir.
Hollanda Turistik Vizenizi Vize Merkezi aracılığıyla nasıl alabilirsiniz?
1. Adım – Çağrı Merkezimizi arayınız.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı Çağrı Merkezimi arayarak Yetkililerimizden durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Yetkililerimizin tarafınıza yönlendirdiği sorulara verecek olduğunuz doğru yanıtlar doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönlendirmiş olduğu bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk vize bölümünce yeni ek evrak talep edilebilir. Bu evrakları tamamlanması zorunludur.
3. Adım – Evraklarınızı Kargo yapın.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak yönlendirilmiş bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek size en yakın Şubemize kargo yapın. Kargonuzun takip numarasını talep ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrası yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili yönlendirecektir. Yönlendirilmiş olan mailde varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biometri bilgi beyanı
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı 2015 / 2016 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini biometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2015 / 2016 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VİS’’ notu düşülmüş yolcularımızın istisnai durumlar dışında şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı, biometrik bilgilerin beyan etmiş veya biometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan yolcularının işlem sürecini tamamen kontrolü altında tutmaktadır. Hollanda Turistik Vizesi başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Hollanda Konsolosluğu koşullara göre Hollanda ticari vize evraklarını değiştirebilmekte ve gerektiği durumlarda vize başvuru sahiplerinden ek evrak talep edebilmektedir.
Hollanda ticari vize evraklarının güncel haline ulaşmak için temsilcilerimizi +90 212 9700552 numaralı telefondan arayınız.
Hollanda Ticari vize başvurularınızı Vize Merkezi danışmanlığında yapabilirsiniz. Holllanda ticari vizenizi kolay ve problem yaşamadan gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcilerimiz sizlere destek verecektir.
Hollanda Ticari Vizesi
Hollanda ticari vizesi ile kısa süreliğine Hollanda’yı ziyaret edebilirsiniz. Pasaportunuzu hazır ettiyseniz aşağıda sıralanan evrakları hazırlamak kalıyor. Bu vize türünü talep ettiğinizde Hollanda’yı iş görüşmeleri, iş toplantısına katılmak gibi ticari faaliyetleri sürdürmek için ziyaret etmek istediğiniz anlaşılır. Hollanda ticari vizesi mesleki bir faaliyeti icra etmek için ziyaretinize izin vermez.
Hollanda konsolosluğu ziyaretinizin amacını belirtir dilekçeniz ile birlikte bazı evrakları ibraz etmenizi isteyecektir. Davet mektubunun kaşeli ve imzalı olması şartı aranıyor ancak ıslak imzalı olması koşulu getirilmemiş, davet mektubu taratılıp mail yoluyla başvuru sahibine gönderilebiliyor. Hollanda ticari vizesi başvurularını Vize Merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz. Evrakların güncelliği konusunda Vize Merkezi’nin ülke sorumluları ile görüşebilirsiniz. Size bir telefon mesafesi kadar yakın olacağız.
Hollanda ticari vizesi başvurusunda bölge sınırlaması bulunmuyor. Hollanda ticari vizesi başvuru sahipleri istedikleri Başvuru Merkezi’nden başvurularını yapıp başvuru sürecini tamamladıktan sonra pasaportlarını teslim alabilirler.
Hollanda konsolosluğu ticari vize başvurularını 15 içinde sonuçlandırıyor. Ancak konsolosluğun talebi durumunda ek evraklar gerekirse bu süre uzayabiliyor.
Hollanda Ticari Vizesi Evrak Listesi
- Pasaport: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına, kaşe ve ıslak imzalı, çalışanın görev başlangıç tarihi, şirketteki pozisyonu, seyahat tarihlerini içeren)
- Fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezinde ödenmektedir.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
- Şirketin Banka hesap özeti: (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
- Otel Rezervasyonu:Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir. Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz
- Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası)
- Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
Başvuru sahibi çalışan ise;
- İşveren izin belgesi
- SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
- Davetiye
- Şirketin banka hesap dökümü
- Güncel tarihli şirket evrakları (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
Serbest meslek ise;
- Vergi levhası,
- Ticaret gazetesi kaydı,
- İlgili meslek odası sicil kaydı.
- Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır
- Şirketin Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
Kamu personeli ise;
- Kurum yazısı
Çiftçi ise;
- Ziraat odası sicil kaydı
- Ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
Emekli ise;
- Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
Başvuru sahibi şoför ise;
- Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND tarafından verilen teminat yazısı
- Şoförlerin/çalışanların listesi,
- C2 belgesi,
- Uluslararası ehliyet,
- Hollanda’daki şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi.
- TIR numarası da belirtilmiş olan eski ve güncel CMR kayıtları
Hollanda Ticari Vizesi nasıl alınır?
Hollanda ticari vize talebinde bulunan kişinin Hollanda’ya planlanan seyahatinin mesleki gerekliliği çalışanı veya sahibi olarak bağlı bulunduğu şirket tarafından konfirme edilmiş; bir iş organizasyonuna (kongre, fuar, eğitim, seminer vb.) dahil olmak üzere veya katkı sağlamak amacıyla ya da Hollanda’ya ticari bir faaliyette bulunmak için seyahat etmeyi planlayan yolcuların başvurduğu vize türüdür. Hollanda ticari vize talebinde bulunan kişinin hazırlayacağı, sahibi veya çalışanı olduğu şirket bilgilerini içeren ek evraklar mevcuttur.
Hollanda’ya ticari amaçla seyahat etmeyi planlıyorsanız Hollanda’daki şirketten gelecek davet mektubunu başvuru dosyasına eklemeyi unutmayınız. Eğer bir şirket çalışanı olarak Hollanda ticari vize başvurusunda bulunacaksanız davet mektubuna ek olarak; bağlı bulunduğunuz şirketten temin edeceğiniz antetli kağıda, yurt dışına hangi sebeple seyahat edeceğinizi açık bir şekilde belirttiğiniz metni de Hollanda vizesi başvuru dosyanıza eklemeniz gerektiğini hatırlatırız.
Önemli Not: Şirket sahibi yazacağı dilekçede Hollanda’ya seyahat edecek personelinin şirkette izinli olduğu tarihleri ve personelin Türkiye’deki işine devam edeceğini belirtmeli, belgeyi kaşeli ve ıslak imzalı olarak hazırlamalıdır.
Hollanda ticari vizesine şirket sahibi olarak başvuru yapacaksanız da Hollanda Konsolosluğu’na hitaben şirketin antetli kağıdına hazırlayacağınız dilekçe metninde seyahat amacınızı, tarihlerinizi belirtmeyi; kağıdı ıslak imzalı ve kaşelenmiş bir şekilde vize başvuru dosyasına eklemeyi unutmayınız.
Hollanda Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda Hollanda ticari vize talebinde bulunan kişileri mülakata çağırmaktadır. Hollanda ticari vize talebinizi kurumumuz üzerinden gerçekleştirmeniz durumunda Hollanda Vize Merkezi yetkilimiz mülakat sürecinde size eşlik edecek ve gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır. Mülakatın olumsuz değerlendirilmesi durumundan kurumumuz sorumlu değildir.
Ticari amaçla Hollanda’ya gerçekleştireceğiniz seyahatinizin devamında diğer Schengen ülkelerini de ziyaret etmeyi planlıyorsanız, diğer ülkelerin rezervasyon bilgileri hakkındaki detayları da başvuru dosyanıza eklemenizi tavsiye ederiz.
Hollanda Ticari Vizenizi Vize Merkezi aracılığıyla nasıl alabilirsiniz?
1. Adım – Çağrı Merkezimizi arayınız.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı Çağrı Merkezimi arayarak Yetkililerimizden durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Yetkililerimizin tarafınıza yönlendirdiği sorulara verecek olduğunuz doğru yanıtlar doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönlendirmiş olduğu bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk vize bölümünce yeni ek evrak talep edilebilir. Bu evrakları tamamlanması zorunludur.
3. Adım – Evraklarınızı Kargo yapın.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak yönlendirilmiş bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek size en yakın Şubemize kargo yapın. Kargonuzun takip numarasını talep ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrası yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili yönlendirecektir. Yönlendirilmiş olan mailde varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biometri bilgi beyanı
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı 2015 / 2016 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini biometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2015 / 2016 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VİS’’ notu düşülmüş yolcularımızın istisnai durumlar dışında şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı, biometrik bilgilerin beyan etmiş veya biometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan yolcularının işlem sürecini tamamen kontrolü altında tutmaktadır. Hollanda Turistik Vize başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi için gereken güncel evrak listesini Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişim kurarak talep ediniz. Güncel evrak listesi tarafımızdan e-posta adresinize gönderilecektir. Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Schengen vizesi için gereken evrak listesinde değişiklik yapabilmektedir. Vize Merkezi deneyimli kadrosuyla Hollanda aile ve arkadaş ziyareti vizesiniz sorunsuz bir şekilde almanız için destek olmaktan mutluluk duyacaktır.
Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
Hollanda, aile ve arkadaş ziyareti için kısa süreliğine vize alınmasını zorunlu tutuyor. Hollanda’da yaşayan aile bireyleri ile arkadaşları ziyaret etmek isteyen kişi konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçede ziyaret amacını belirtmek durumunda. Bu yol ile başvuru sahibine hangi tür vizenin verilebileceğine karar veriliyor. Hollanda Schengen bölgesinde olduğundan vize başvuru sonucunda başvuru sahibine Schengen vizesi düzenleniyor.
Hollanda aile ve arkadaş vizesi talep edilirken dikkat edilmesi gereken husus daha öce alınmış olan vizelerde parmak izi bilgisinin (VIS) bulunup bulunmadığı olacaktır. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra alınmış parmak izlerinin 5 sene geçerliliği bulunuyor. Eğer daha önce alınmış vizeniz VIS’li ise parmak izi için Başvuru Merkezi’ne gidilmesine gerek kalmıyor. Vize Merkezi ülke sorumlularına evraklarınızı posta yoluyla iletmeniz yeterli olacaktır. Konusunda uzman ülke sorumlusu arkadaşlarımız başvuru sürecini sizin adınıza takip ediyor olacaklar.
Hollanda aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda dikkat edilmesi gereken bir başka husus da davet mektubudur. Hollanda’da yaşayan aile bireyleri veya arkadaşlarınız vize başvuru dosyasına eklenmek üzere bir davet mektubu yolluyorlar. Bu mektubun Hollanda’da yaşayan yakınlarınızın kendi cümleleri ile yazılmış olması önem taşıyor. Mektubun davet edilen kişiye hitaben yazılması, kişinin geliş amacı ve seyahat tarihinin belirtilmesi gerekiyor.
Hollanda Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Evrak Listesi
- Pasaport aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir. Vize başvuru formu için tıklayınız.
- Fotoğraf : Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezinde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Belediye davetiyesi: Hollanda’dan davet eden şahıstan 3 aydan eski olmayan, tamamen doldurulmuş ve belediye tarafından tasdiklenmiş bir davetiye. Orjinal ve fotokopisi
- Davet eden şahsa ait evraklar: Davet eden kişinin gelirini gösteren evraklar: son 3 ayın maaş bordroları veya mühasebecisinden aylık net geliri beyannamesi, hesap dökümleri.
- Hollanda pasaport fotokopisi veya Hollanda oturum kartının önlü arkalı fotokopisi.
- Davet eden şahıs ile nüfus kayıt örneği: Davet eden kişi ile yakınlık derecenizi gösteren tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
- Çalışmayan kişilerden : Geçimi sağlayan kişinin evrakları.
- Öğrenci durum belgesi: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı
- Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
- Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
- Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası )
Başvuru sahibi çalışan ise:
- İşverenden izin belgesi
- SGK işe giriş bildirgesi
- Hizmet dökümü.
Serbest meslek ise:
- Vergi levhası,
- Ticaret gazetesi kaydı,
- İlgili meslek odası
- Sicil kaydı ve imza sirküleri.
- Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır
Kamu personeli ise:
- Çalıştığınız kurumdan yazı.
Çiftçi ise:
- Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
Emekli ise:
- Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
Yukarıda sayılan evraklara ek olarak konsolosluk yeni evraklar talep edebiliyor. Başvuru sahibinin mesleki durumuna göre evraklar çeşitlilik gösterebiliyor. Vize Merkezi’nde görevli ülke sorumlusu arkadaşlarımızdan konsolosluğun talep ettiği evraklara dair güncel evrak listesini talep edebilirsiniz.
Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?
Hollanda aile ve arkadaş ziyareti vizesi ile Hollanda’da yaşayan akraba, aile ferdi ve arkadaşlarınızda kalarak özel ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Hollanda aile arkadaş ziyareti vizesi kısa dönem için verilen vize grubuna dâhildir. Hollanda Schengen bölgesi üyesi olduğu için Hollanda aile ve arkadaş ziyareti vizesi Schengen başvurusuyla alınır. Hollanda vizesi alırken biometri ve VİS işlemlerinizin doğru olmasına, doğru vize türüne başvuru yapmaya dikkat etmenizde fayda vardır. Aile ve arkadaş ziyareti vizenizi alırken en önemli hususlardan biri davetiyedir. Aile arkadaş ziyareti için davetiye basit bir dille ve kalınacak adreslerin açıkça beyan edilmesiyle doldurulur. Aşağıda Hollanda vize evrakları listesini bulabilir, ayrıntılar ve Hollanda turistik vizesi hakkındaki sorularınız için Vize Merkezimizi arayabilirsiniz.
Hollanda Aile/Arkadaş Ziyareti Schengen Vize başvurusunda pasaportun geçerlilik şartları; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli süreye sahip olmalı ve Hollanda Aile/Arkadaş Ziyaret Vizesi’nin basılabilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaport 10 yıldan daha eski tarihli ve yıpranmış-deforme olmamalıdır.
Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesi başvurusunda her aile ferdi için ayrı vize başvurusu yapılması gereklidir. Bir iş yerinde SSK’lı olarak çalışmayan ve belirli bir maddi geliri olmayan kişiler seyahat masraflarını karşılayacak birinci dereceden yakınlarının gelir durumu ile ilgili evrak listesine bakmalıdır. Hollanda Aile ve Arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen öğrenci ve ev hanımı gibi kendi geçimini sağlayamayacak durumda olan kişilerin seyahat masraflarını karşılayacak olanlar bir sponsorluk yazısıyla bu durumu dilekçe formatında yazmalı ve imzalamalıdır. Sponsor ayrıca finansal ve mesleki belgeleri de sponsorluk dilekçesi ile birlikte başvuru dosyasında yer almalıdır.
Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyaret vizesi almak için aşağıda, Hollanda Konsolosluğu tarafından belirlenen evrak listelerinin bulunduğu dosyayı tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir. Aile başvurularında, çocuklar da dahil, herkes için ayrı bir başvuru formu ve dosya oluşturulmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır.
Hollanda Konsolosluğu’na, Hollanda Aile/Arkadaş Ziyaret Vizesi başvurusu yapacak kişinin şahsen vize talebini belirten dilekçe; Hollanda Konsolosluğu’na hitaben, planlanan Hollanda seyahatinin sebebini açıklayıcı bir şekilde ve ülkenin kendi dilinde hazırlanmalıdır. Vize Talep sahibinin ekonomik durumunun iyi olması ya da yakın bir geçmişte AB’de seyahat etmiş olması halinde, mali imkanların belgelenmesi yeterli olacaktır. Şartların bu şekilde olmadığı durumlarda, ziyaret edilecek kişiye başvuru sahibi adına bankaya teminat yatırması tavsiye edilmektedir. Başvuru anında teminatın orijinal sureti ibraz edilmelidir. Talep sahibinin bunu ibraz edememesi durumunda, mali imkanlara sahip olduğunu ispat etmelidir.
Hollanda Konsolosluğu vize talebi ile ilgili karar vermeden önce vize talep edenleri konsolosluk görevlisi ile kişisel görüşmeye çağırabilir, başka doğrulayıcı belgeleri talep etme hakkını saklı tutar.
Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyareti Davetiye Mektubu
Hollanda aile arkadaş akraba ziyareti vizesi için yazılacak davetiye mektubu sponsorunuzun kendi cümleleriyle yazılmalıdır. Mektubun davet edilen kişiye yazılması, gidiş nedeni, ne kadar kalınacağı ve mektubu imzalayan kişi ve/veya müracaatçıyı davet eden kişi ile müracaatçının arasındaki yakınlık derecesinin belirtilmesi gereklidir. Bu mektupların noter tasdikli olması gerekli değildir. Davetiyede kişinin neden davet edildiği, kim tarafından davet edildiği, ne kadar ve nerede konaklayacağı açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Aile ve Arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda mutlaka istenecek evrak davetiye mektubudur. Hollanda’daki belediyeden alınmış davetiyenin aslı ibraz edilmelidir.
Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizenizi Vize Merkezi aracılığıyla nasıl alabilirsiniz?
1. Adım – Çağrı Merkezimizi arayınız.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı Çağrı Merkezimi arayarak Yetkililerimizden durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Yetkililerimizin tarafınıza yönlendirdiği sorulara verecek olduğunuz doğru yanıtlar doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönlendirmiş olduğu bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk vize bölümünce yeni ek evrak talep edilebilir. Bu evrakları tamamlanması zorunludur.
3. Adım – Evraklarınızı Kargo yapın.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak yönlendirilmiş bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek size en yakın Şubemize kargo yapın. Kargonuzun takip numarasını talep ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrası yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili yönlendirecektir. Yönlendirilmiş olan mailde varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biometri bilgi beyanı
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı 2015 / 2016 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini biometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2015 / 2016 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VİS’’ notu düşülmüş yolcularımızın istisnai durumlar dışında şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı, biometrik bilgilerin beyan etmiş veya biometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan yolcularının işlem sürecini tamamen kontrolü altında tutmaktadır. Hollanda Turistik Vize başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Değerli Ziyaretçimiz,
Ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa, Hollanda Schengen Vize Başvuru işlemleri üzerine hazırlanmış bir sayfadır. Hollanda Schengen vizesine dair sık sorulan soruları burada bulabilirsiniz.
Sayfamızı dikkatli bir şekilde incelenmeniz halinde Hollanda Schengen vize başvurularınızı Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı ile +90 212 970 05 52 numaralı telefondan iletişime geçerek en kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Hollanda Schengen vizesi
Hollanda Schengen vizesi, Schengen Bölgesi’ne dahil ülkelerin kendi aralarında dolaşım serbestisi sağlayan bir vize türüdür. Umumi pasaport sahipleri bu vize eliyle 90 gün süreyle (kısa süreli) Hollanda’yı ziyaret edebiliyorlar. Hollanda Schengen vizesi seyahat amacına göre farklılık gösteriyor. Turistik, ticari, aile&arkadaş ziyareti vizeleri bunlardan sadece birkaçı. Schengen Bölgesi 26 ülkeden oluşuyor. Bu ülkelerden 22 tanesi Avrupa Birliği (AB) üyesi kalan 4’ü de Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi ülkeler arasında yer alıyor. Schengen Bölgesi, İngiltere dışında Avrupa ülkelerinin çoğunluğunu içine alıyor. Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn ise Schengen bölgesinde yer alan ancak AB üyesi olmayan ülkeler olarak sıralanıyor.
Seyahatin amacına göre 3 tip Schengen vizesi düzenlenebiliyor. Bu vize türleri şöyle sıralanıyor: Tek Tip Schengen Vizesi, Sınırlı bölgesel geçerliliği olan vize ve Ulusal vize. Tek Tip Shengen vizesi ile Schengen’e üye ülkelerden birine giriş tarihinizden başlayarak altı ayda bir en fazla 90 güne kadar istenilen bölgeye geçme olanağınız oluyor. Bu vize türü ile söz konusu bölgede ikamet de edilebiliyor. Sınırlı bölgesel geçerliliği olan vize türünde ise sadece vizeyi düzenleyen Schengen Ülkesine seyahat edilebiliyor. Özel durumlarda sadece vizeye başvururken adı geçen ülkeye seyahat izni veriliyor. Ulusal vizede ise Schengen üyesi ülkelerinden birinde eğitim alma, çalışma veya kalıcı olarak ikamet etme durumunda düzenleniyor.
Tek tip Schengen vizesi iki kategoride veriliyor. Schengen ‘A’ ve Schengen ‘C’. İlk kategoride Havalimanı Transit Vizesi düzenleniyor ikinci kategoride ise kısa süreli (90 güne kadar) Turistik, Ticari, Aile ve Arkadaş ziyareti olmak üzere vize veriliyor.
Hollanda Schengen vizesi ‘C’ tipi tek girişli ise vize sahibine, bir Schengen ülkesine (Schengen Bölgesi’ne dahil) belirlenmiş süreye istinaden bir kez girme izni verir. Çift girişli ise Schengen Bölgesine dahil ülkelere iki kez girme hakkı tanır. Bir başka deyişle vize tarihlerinin sona ermesine kadar Schengen Bölgesi’ne giriş yapılabiliyor. Çoklu girişli Schengen vizesi ile Schengen bölgesine vizenin geçerlilik tarihleri boyunca giriş-çıkış yapılabiliyor. Çoklu girişlerde belirlenmiş olan süre 180 gün içinde 90 gündür.
Sahip olunan Schengen vizesi ile birden fazla ülkeye seyahat edilecekse başvurunun en fazla kalınacak olan ülkeden yapılması önem taşıyor. Hollanda Schengen vizesine ne zaman başvuracağınız vize alım sürecini etkiliyor. Vize başvurusunun seyahat edeceğiniz tarihten en az 15 önce en çok da 4 hafa önce yapılması işlemlerin sorunsuz yürütülmesi bakımından önemli. Vize başvuru dosyanızı eksiksiz hazırladıysanız bile konsolosluk/elçilik ek evrak talebinde bulunabileceği için işlemleriniz son dakikaya kalabilir. Bu durumu gözeterek başvurunuzu başlatmanız gerekiyor.
Hollanda vize başvurunuzu şahsen yapabileceğiniz gibi Vize Merkezi’nin danışmanlığıyla da yapabilirsiniz. Temsilcilerimiz Hollanda vize başvuru sürecini sorunsuz atlatmanız için size yol göstereceklerdir. Vize Merkezi aracılığıyla randevunuz alınıp işlemleriniz başlatılabilir. Evrak ve pasaportunuzu Vize Merkezi’ne yolladığınız taktirde ofisimize gelmeden posta yoluyla başvuru sürecinin her adımı hakkında bilgilendiriliyor olacaksınız.
Hollanda Schengen Vizesine Dair Sık Sorulan Sorular
Hollanda Shengen Vizesi Nedir?
Hollanda Shengen vizesi 180 günlük bir dönemde 90 günü aşmayacak süre Schengen Üye Devletlerinin sınırları içindeki planlı ziyaretleri veya bu sınırlardan yapılan transit geçişleri kapsayan “kısa süreli vize” türüdür. Schengen Üye Ülkelerinin havaalanlarının uluslararası transit alanlarından asıl gidilecek olan ülkeye aktarmalarda kullanılan “havaalanı transit vize” de Schengen vizesi kapsamındadır. Hollanda Schengen vizesi, vizenin geçerli olduğu süre zarfında diğer Schengen Ülkelerini ziyaret etmenize fırsat tanır.
Hollanda Schengen vizesi için pasaportun özellikleri ve geçerlilik süresi nedir?
Hollanda Schengen vizesi için kullanılan pasaport seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olmalıdır. Pasaport son 10 yıl içinde alınmış olması ve eksik, yırtık sayfasının olmaması gerekmektedir. Bazı Schengen başvurularında fotokopileri talep edilmektedir. Eğer eski pasaportlarınızda önceden alına vizelere ve Schengen vizeleri varsa bunu diğer başvuru evraklarıyla birlikte sunmak gerekebilir.
Shengen vizesinin geçerli olduğu ülkeler nelerdir?
Schengen bölgesi, Schengen Ülkeleri olarak anılan 26 ülkeyi kapsar. Schengen Anlaşmasına taraf olan bu ülkelerin vatandaşları kendi ülke sınırlarının dışında, Schengen bölgesi sınırları dahilinde serbest dolaşım hakkına sahiptir. Schengen ülkeleri; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Hollanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Fransa, İtalya, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç ve İsviçre. Bu ülkeler kısa süreli vize kategorilerinde ortak bir vize politikası uygulamaktadır. Bu ülkelerden İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lihtenştayn Avrupa Birliği üyesi olmamalarına rağmen Schengen bölgesine dahildir.
Hollanda Schengen Vizesi Başvurusu nasıl yapılır?
Türkiye’de Hollanda Schengen vize başvuruları Hollanda konsoloslukların akredite ettiği vize başvuru merkezleri ve seyahat acenteleri vasıtasıyla kabul edilmektedir. Eğer birden fazla Schengen ülkesine seyahat edilecekse, Schengen vize başvurusunun ilk gidilecek ülkenin konsolosluğuna yapılması gerekir. Eğer Schengen vize başvurunuzu Hollanda konsolosluğu üzerinden gerçekleştirecekseniz ilk giriş yapacağınız ülkenin Hollanda olması doğru olur.
Hollanda Shengen Vizesi Nasıl Alınır?
Hollanda Schengen vizesi için seyahat amacınıza uygun vize kategorilerini ve durumunuza göre Schengen vizesi için gereken evrak listesini Hollanda Vize İşlemleri bölümümüzün altında bulacaksınız. Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçtiğiniz takdirde en güncel evrak listesi e-mail adresinize gönderilir. Hollanda Schengen vizesi evraklarınızı bize kargo ile gönderdikten sonra başvuru dosyanız hazırlanır. Daha önceden alınmış bir Schengen vizeniz yoksa VIS prosedürü dahilinde parmak izi verme işlemi gerçekleştirmeniz gerekecektir. Bu süreçte yetkililerimiz, biometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır. Schengen yönetmeliği gereğince 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize işlemleriniz için parmak izi uygulamasına (VIS) geçilmiştir. Bu tarihinden itibaren Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Randevu gününüzde temsilcimiz sizlere eşlik edecektir.
Hollanda Shengen Vizesinin Geçerlilik Süresi ne kadardır?
Hollanda Schegen vizesi kısa süreli bir vizedir. Schegen vize yönetmeliği kurallarına göre kısa süreli vize 180 günlük bir dönemde 90 günlük kalış izni veren vize olarak tanımlanmıştır. Buna göre 180 günlük herhangi bir dönemde Schegen bölgesinde kalış süresi en fazla 90 gün olabilmektedir. Vizenizin geçerliliğine dair kesin süre vize etiketinde yer alan “Duration of visit” (Ziyaret süresi) başlığı altında gösterilir. Tek girişli vize Hollanda Schengen vizesi Schengen bölgesine sadece tek giriş hakkı vermektedir. Bu da vize etiketinde “Number of Entries” (Girişlerin Sayısı) başlığı altında ‘1’ rakamı ile gösterilir. Çift girişli veya çok girişli Hollanda Schengen vizesi vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla giriş yapma hakkı verir. Bu da yine vize etiketinde Number of Entries” (Girişlerin Sayısı) başlığı altında ‘02’ rakamı veya ‘MULT’ yazısıyla gösterilir.
Hollanda Shengen Vizesi almak ne kadar sürer?
Hollanda Schengen vizesi başvuruları bütün evraklar teslim edildikten sonra 3 ila 10 içinde sonuçlanmaktadır. Ancak Hollanda konsolosluğunun iş yoğunluğu veya ek evrak talebinde bulunması veya gerekli gördüğü taktirde başvuru sahibini mülakata çağırması gibi durumlarda bu süre 14 ila 21 günü bulmaktadır. Hollanda Schengen vizesinin sonucuna dair karar verecek tek tek yetkili kurumun Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği olduğu unutulmamalıdır. Hollanda Schengen vize başvurunuzu yaparken zaman kayıplarını önlemek ve güncel evrak listesi ile işlemlerinizi gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçin. Bulunduğunuz şehre en yakın Vize Merkezi iletişim bilgilerini “Şubelerimiz” başlığı altında görebilirsiniz.
Hollanda Shengen vize başvuru formu nasıl doldurulur?
Hollanda Schengen vize başvuru tüm kişisel bilgilerinizi içeren bir formdur. Burada vereceğiniz bilgilerin diğer vize evraklarında belirtiğiniz bilgilerle uyumlu olmasına özen gösteriniz. Örneğin vize dilekçenizde belirttiğiniz giriş çıkış tarihleriyle aynı olmalıdır. Pasaport numaranız, kimlik numaranızın doğru yazıldığından emin olmalısınız. Hollanda Schengen vize başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve ilgili kutuların tarafınızdan imzalanması gerekir. Seyahatinizde size eşlik eden aile bireyleri için de ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekmektedir. Hollanda Schengen vize başvuru formunun sağ üst köşesinde yer alan fotoğraf bölümüne yapıştırılması gereken fotoğrafın biyometrik özellikte olması gerekmektedir. 35×45 mm ölçülerinde, fonun beyaz olduğu, yüzü net bir şekilde görüldüğü bir fotoğraf kullanılmalı ve kişini güncel halini yansıtmalıdır.
Hollanda Schengen Vize Başvuru Formu için tıklayınız.
Hollanda Schengen vize başvurusu ne zaman yapılmalı?
Hollanda Schengen vize başvurularının planlanan seyahatten 15 gün önceden yapılması tavsiye edilir. Ancak seyahattin başlangıç tarihinden 3 ay öncesinden yapılan başvurularda kabul edilmektedir. Hollanda Schengen vize başvurularında Türkiye’deki Hollanda konsolosluklarının ve Hollanda’daki yetkili makamların resmi tatil günleri göz önünde bulundurulmalıdır. Randevu tarihlerinde bu ve benzeri nedenlerden kaynaklanabilecek aksamalar vizenin çıkış süresini uzatabilmektedir. En az 6 aylık bir dönem için geçerli olan Schengen çoklu giriş vizesi sahipleri başvurularını bu vizenin bitiş tarihinden önce yeni bir vize başvurusu yaparak gerçekleştirebilirler. Hollanda Schengen vizesine acil ihtiyaç duyanlar randevudan sonra 48 saat içinde sonuçlanan Hollanda Ekspres vize uygulamasından faydalanabilirler. Ancak Hollanda Ekspres vizenin ekstra ücretlere tabi olduğu unutulmamalıdır. Vize Merkezi, Hollanda Schengen vizesi işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurum olarak, vize sürecinde yaşanabilecek her türlü faktörü göz önünde bulundurarak size asistanlık eder. Temsilcilerimize iletişim ve şubelerimiz bölümünden ulaşabilirsiniz.
Hollanda Schengen vizesi C tipi vize nedir?
Hollanda Schengen C tipi vize kısa süreli vizelere verilen bir ad olup, tek girişli, çift girişli ve çok girişli vize niteliğindedir. Hollanda Schengen C tipi vize, sahibine 180 günlük bir süre zarfında en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma hakkkı vermektedir. Schengen yönetmeliğinde “Tek tip vize” kategorisi içinde yer alır. Kısa süreli Hollanda turistik vize, Hollanda ticari vize, Hollanda aile ziyareti vizesi Hollanda Schengen C tipi vize kategorisinde değerlendirilir. Hollanda Turistik, ticari ve aile ziyareti Schengen vizesi için gereken evrakları web sayfamızın Vize İşlemleri bölümde görüntüleyebilirsiniz.
Hollanda Schengen vizesi D tipi vize nedir?
Hollanda Schengen D tipi vizesi sahibine ülkede uzun süreli kalma veren vize türüdür. Schengen D tipi vizeler ulusal vize olarak da bilinmekte olup, başvuruda bulunulduğu takdirde ülkede çalışma ve oturum izni hakkı da tanımaktadır. Hollanda Schengen D tipi vize ile diğer Schengen ülkelerine giriş yapılabilmekle birlikte Hollanda dışında bir ülkeye giderken yine 180 gün içinde en fazla 90 gün kalma kuralı geçerlidir. Hollanda çalışma izni, Hollanda oturum izni ve öğrenci vizeleri Schengen D tipi vize kategorisini içinde yer alırlar ve başvuruları doğrudan Hollanda konsolosluklarına yapılmalıdır.
Hollanda Shengen vizesi tek giriş ne demektir?
Schengen tek girişli vize sahibine Schengen bölgesinde belirli bir süre zarfında Schengen alanından ayrılmadan dolaşım hakkı verir. Tek girişli Schengen vizesi dilediğinizi kadar Schengen ülkesine giriş yapabilirsiniz ancak Schengen alanından ayrıldığınız taktirde vize geçerliliğini yitirir. Eğer Schengen vizeniz tek girişli ise Schengen bölgesinden çıkış yaptıktan sonra yeniden giriş yapacağınız taktirde yeni bir vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir.
Hollanda Shengen vizesi çok girişli alınabilir mi?
Hollanda Schengen çok girişli vize ile belli bir zaman aralığında Schengen bölgesinde dolaşım hakkına sahip olursunuz ve verilen bu süreden istendiğinde çıkış yapıp tekrar vize başvurusu yapmadan giriş yapabilirsiniz. Örneğin 6 aylık çok girişli Hollanda Schengen vizesi aldığınızda Schengen bölgesinde 90 gün dolaşım hakkı elde edersiniz. Tek girişli ve çok girişli kısa süreli Schengen vizesi hakkında ayrıntılı bilgi almak ve vize başvurusu yapmak için temsilcilerimizi arayın.
Hollanda Schengen vizesi dilekçesi nasıl yazılır?
Hollanda Schengen vizesi alırken hazırlanacak dilekçede seyahatin amacı, ülkeye giriş çıkış tarihleri ve seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağı mutlaka belirtilmelidir. Hollanda seyahatine dair diğer ayrıntılarında yer almasında bir sakınca yoktur. Örneğin Hollanda’ya aile ziyaretinde bulunuyorsanız dilekçe Hollanda’da kalacağınız yakınınız adı, ikametgâhı gibi bilgilere yer verebilirsiniz. Örneğin turistik turla gidiyorsanız bunu belirtmeniz doğru olur. Uluslararası bir fuara ya da konferansa katılım amaçlı gidiyorsanız katılacağınız organizasyonun tam adını ve gerçekleştiği tarihleri belirtmeniz yerinde olur. Türkçe dilekçeyle de başvuru kabul eden Hollanda Konsoloslukları, Hollanda ticari Schengen vizesi başvurularında, iş amaçlı yapılacak seyahatlerde dilekçenin İngilizce veya Hollandanca olmasını talep etmektedir.
Hollanda Schengen vizesi davetiyesi nasıl alınır?
Hollanda Schengen vizesi ile aile ve arkadaş vizesi için başvuruda bulunacaksanız Hollanda’daki yakınınızın göndereceği davetiyeyi başvuru evraklarına eklemeniz gerekir. Davetiye aynı zamanda Hollanda’ya hangi amaçla gittiğiniz de gösterir. Davetiyeyi gönderen kişi Hollanda vatandaşı değilse ikamet (oturum) iznine dair belgeleri de göndermekle yükümlüdür. Hollanda ticari Schengen vizesi için Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçin.
Hollanda Shengen vizesi gerekli evraklar nelerdir?
Hollanda Schengen turistik vize, Hollanda Schengen ticari vize, Hollanda Schengen aile ziyareti vizesine dair evrak listesine Hollanda sayfamızdaki Vize İşlemleri bölümünden ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte Hollanda Schengen vizesi için başvurularda seyahat amacı veya başvuru yaptığınız vize kategorisi ne olursa olsun bazı evrakların her halükarda bulunması şarttır. Schengen Vize Başvuru Formu, Pasaport, 2 Adet Biyometrik fotoğraf, Banka hesap dökümleri, Hollanda Schengen Vize Başvuru dilekçesi Hollanda Schengen vize başvuruları için gereken evraklardan bazılarıdır. Hollanda Schengen vize başvurularında evraklarınızın güncelliğinden emin olun. Eski tarihli, süresi dolmuş, yıpranmış ve okunaksız evraklar kabul edilmemektedir. Hollanda Schengen vize başvurularında 18 yaş altı başvuru sahipleri için – seyahati ve başvuruyu ebeveynleriyle birlikte gerçekleştirecek olsalar bile – ebeveynlerden alınmış noter onaylı muvaffakatnamenin ibrazı zorunludur. Hollanda Konsolosluğu gerektiği gördüğü taktirde ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Hollanda schengen vize başvurularında tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ibrazı – kişi aile sponsorluğu ile seyahat etmeyecekse – zorunlu değildir.
Ayrıca turistik amaçlı yapılan seyahatlerde işverenlerden de sigorta evrakları talep edilmemektedir. Hollanda da tıpkı diğer Schengen üye devletlerinin birçoğunda olduğu gibi güncel şirket evrakları ve özellikle orijinal faaliyet belgesi talep etmektedir.
Hollanda Schengen vizesi için gereken güncel evrak listesini edinmek ve vize başvurunuzu başlatmak için Vize Merkezi temsilcimizle iletişime geçin. Hollanda Schengen vizesi güncel evrak listesi size e-posta ile gönderilecektir.
Hollanda Shengen vizesi en kolay nasıl alınır?
Hollanda Schengen vizesi, doğru başvuru evraklarıyla yapıldığı takdirde biyometri işleminden sonra normal koşullarda 3 ila 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Hollanda Schengen vize başvurunuzu zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yapmak için Vize merkezi ile iletişime geçin. Sitemizin sol menüsünde bize ulaşabileceğiniz iletişim bilgilerini görebilirsiniz.
Hollanda Shengen vizesi ile başka bir Schengen ülkesinden giriş yapılabilir mi?
Schengen vize yönetmeliğinde Hollanda Schengen vizesi ile başka bir ülkeden giriş yapma hakkı verir ve Schengen bölgesindeki bütün ülkelerde geçerliliğe sahiptir. Ancak bununla birlikte ilk giriş yapacağınız ülkenin konsolosluğuna başvuru yapmaya özen gösteriniz. Schengen vizenizin bölgesel geçerliliği vize etiketinde belirtilmektedir.
Hollanda Shengen vizesi kaç günde çıkar?
Hollanda Schengen vizesi randevu tarihinden sonra 3 ila 10 iş gününde sonuçlanmaktadır. Hollanda Schengen vize başvurularında öngörülen vize başvuru sonuçlanma süreleri; 3 ila 10 iş günü arasında değişmektedir. Hollanda VIP vize başvuruları ise başvuru tarihi sonrası 48 ila 72 saat arasında sonuçlanabilmektedir. Vize sonuçlanma süreleri konsolosluk resmi tatil günlerini, yabancı pasaportları ve konsolosluğun yoğunluğa bağlı olarak ek değerlendirme sürelerini kapsamaz. Başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak Konsolosluk Vize Bölümü’nce yeni evraklar talep edilebilir. Bu evrakların tamamlanması, teslim edilmesi ve incelenmesi de Hollanda Schengen vizesinin çıkış süresini uzatabilen unsurlardır. Hollanda Schengen vizesi başvurularınızda kullandığınız evrakların güncelliği çok önemlidir. Hollanda Schengen vizesi güncel evrak listesi için temsilcilerimizle irtibata geçin.
Hollanda Shengen vizesi ile kalış süresi ne kadardır?
Hollanda Schengen vizesi ile ülkede kalış süreniz vizenizin tek girişli veya çok girişli olmasına göre değişiklik gösterir. Tek girişli Schengen vizesi ile Hollanda’da belli bir zaman aralığında kalabilirsiniz. Vizenizde belirtilen tarihten sonra çıkış yaptığınızda tekrar aynı vize ile Schengen bölgesine giriş yapamazsınız. Ancak çok Hollanda Schengen vizenizi çok girişli aldıysanız vizenin bitiş süresine göre Schengen bölgesine giriş çıkış yapabilirsiniz.
Hollanda Shengen vizesi parmak izi verme prosedürü nedir?
Schengen vize başvuru işlemlerinde 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle Parmak İzi Uygulamasına (VIS) başlanmıştır. Schengen kuralları gereğince Hollanda vize başvurusunda bulunan yolcularımızın randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde biometrik verilerini beyan etmek üzere hazır bulunmaları gerekmektedir. Hollanda Schengen vize başvurularında verilen parmak izi verisi 5 yıl süre ile geçerli olmaktadır. Ancak Hollanda konsolosluğu tarafından gerekli gördüğü taktirde bazı özel durumlara ve diğer Schengen ülkeriyle yapılan ikili anlaşmalara göre parmak izi talebinde bulunabilir. Teknik nedenlerden ötürü parmak izi datasına ulaşılamadığı durumlarda da parmak izi işleminin yeniden yapılması gerekmektedir. Randevu gün ve saatinizde başvuru asistanımız sizlere eşlik ederek Hollanda vize başvuru işlemlerinizin sorunsuz biçimde gerçekleşmesi için yardımcı olacaktır.
Hollanda Schengen vizesi seyahat sağlık sigortası zorunlu mu?
Tüm Schengen vizesi başvurularında olduğu gibi Hollanda Schengen başvuru prosedüründe de seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Schengen seyahat sağlık sigortası 30 bin Euro teminatlı şekilde yapılmaktadır. Seyahat sırasında yaşanabilecek yaralanma ve kazalar ve diğer tıbbi acil müdahale gerektiren durumlara karşı bir önlem niteliği taşımaktadır. Seyahat sigortası sağlık sigortasından biraz farklı olarak seyahatinizde sizin dışınızda gelişen olumsuz faktörlerin (kayıp bavullar, seyahat acentesinden kaynaklanan sorunlar vb.) yaşanabilecek problemlerin önüne geçmek amacıyla yapılmak zorundadır. Seyahat ve sağlık sigortasının kapsamı Hollanda’da veya Schengen bölgesinde geçirdiğiniz gün sayısı ile doğru orantılı şekilde yapılır.
Hollanda Schengen vizesi sponsor dilekçesi nasıl olmalı?
Hollanda Schengen vizesi sponsor dilekçesinde, sponsor seyahat sahibinin seyahat masraflarını üstleneceğini belirtir. Gereken sponsor evrakları Hollanda Schengen vize başvuru dosyasında yer almalıdır. Bu evraklara Hollanda Vize İşlemleri bölümünden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler ve ev hanımları gibi SGK kaydı olmayan şahıslara birinci dereceden yakınları sponsor olabilmektedir. Öğrenciler ve ev hanımlarına sponsor olacak şahıslardan istenen İtalya Schengen vizesi evraklarını vizenin türüne göre (turistik, aile ziyareti, öğrenim vb.) Hollanda Vize İşlemleri başlığında görebilirsiniz.
Shengen vizesi uzatma işlemi nasıl yapılır?
Schengen vizesi uzatma başvurusunda, vize süreniz bitmeden önce Schengen bölgesinden ayrılmanızın mümkün olmadığı mücbir sebepleri veya kişisel sebepleri (tıbbi tedavi veya diğer çok acil durumlar) kanıtlarıyla birlikte göstermeniz gerekmektedir. Schengen vize yönetmeliği gereğince vize ancak Schengen bölgesinde 180 gün içinde en fazla 90 gün kalmanıza izin veren kısa süreli vizeler sözkonusu olduğunda uzatılmaktadır. Daha kısa süreli kalışlarda uzatma mümkün olmamaktadır. Bu kurallar çerçevesinde Hollanda Schengen vizesini uzatmak için vize süreniz bitmeden Hollanda İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Hollanda Schengen vizem reddedilirse ne yapmalıyım?
Hollanda Schengen vize reddi kararına karşı temyize gidebilirsiniz. Hollanda Konsolosluğu tarafından verilen Hollanda Schengen vize başvurusu ret kararı ve ret nedenleri standart bir form ile bildirilir. Ret bildiriminde ret kararının nedenleri ve temyiz için son başvuru tarihi yer almalıdır. Ancak, yeni bir başvuruda bulunmadan önce, bir önceki Schengen vize reddinin sebeplerini inceleyerek gerekli yerlerde düzeltmeler yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurusu reddedilirse vize ücreti iade edilmez. Vize ücreti, Hollanda Schgen vize başvurusunun incelenme giderlerini kapsar.
Hollanda’ya acil seyahat etmeniz gereken durumlar için Hollanda Expres vize olanağı bulunmaktadır. Acil Hollanda vizesi başvurularınızda biyometri işlemleri randevunuz başvuru tarihinizi takip eden ilk iş gününe verilir. Bu şekilde Hollanda vizenizi alma süreciniz hızlanmış olur. Ekspres vize başvurularının sonuçlanma süresi randevu tarihinizden sonra 4 ila 5 iş günüdür ancak Hollanda Konsolosluğunun yoğunluğu, tatil günleri, kapalı olduğu günler veya ek evrak talep ettiği durumlarda vize alma işlemi 7 ila 15 iş günü içinde sonuçlanabilmektedir.
Hollanda Expres vizesi başvuru işlemleriniz ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen Vize Merkezine mail yoluyla ulaşarak ya da telefonla arayarak müşteri temsilcilerimiz ile irtibata geçiniz.
Müşteri temsilcilerimiz acil Hollanda vizesi başvuru işlemleriniz ile ilgili evrak listesini sizinle e-mail yoluyla paylaşacaktır.
Acil Hollanda Vizesi ile ilgili belgelerinizi bize kargo ya da kurye ile ulaştırmanız yeterli olacaktır.
Müşteri temsilcilerimiz acil Hollanda Vizesi ile ilgili başvuru ve randevu işlemlerinizi hemen tamamlayıp sizi bilgilendirecektir.
Vize başvuru işlemleriniz sonuçlandığında pasaportunuzun size kolayca ulaşması için kargo ve kurye hizmetimizden faydalanabilirsiniz.
Acil Hollanda vizesi ile ilgili tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Acil Hollanda Vizenizi Vize Merkezi aracılığıyla nasıl alabilirsiniz?
1. Adım – Çağrı Merkezimizi arayınız.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı Çağrı Merkezimi arayarak Yetkililerimizden durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Yetkililerimizin tarafınıza yönlendirdiği sorulara verecek olduğunuz doğru yanıtlar doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.
2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönlendirmiş olduğu bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk vize bölümünce yeni ek evrak talep edilebilir. Bu evrakları tamamlanması zorunludur.
3. Adım – Evraklarınızı Kargo yapın.
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak yönlendirilmiş bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek size en yakın Şubemize kargo yapın. Kargonuzun takip numarasını talep ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrası yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.
4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili yönlendirecektir. Yönlendirilmiş olan mailde varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve onayınız alınacaktır.
5. Adım – Biometri bilgi beyanı
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı 2015 / 2016 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini biometrik bilgilerini Parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.
Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2015 / 2016 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VİS’’ notu düşülmüş yolcularımızın istisnai durumlar dışında şahsen gelmesine gerek yoktur.
6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi – Hollanda Vize Departmanı, biometrik bilgilerin beyan etmiş veya biometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan yolcularının işlem sürecini tamamen kontrolü altında tutmaktadır. Hollanda Turistik Vize başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.
Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.
Hollanda Şoför vizesi, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre Hollanda’yı ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, Türkiye’de kayıtlı araçlar ile Hollanda’ya uluslararası kargo ve yolcu taşımacılığı hizmetleri veren sürücüler içindir. Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.
Hollanda Vize Başvuru Merkezleri’nde bölge sınırlaması yoktur. Başvuru sahipleri istedikleri başvuru merkezinden başvurularını yapıp, pasaportlarını teslim alabilirler.
Schengen vizesi, yabancı ülke vatandaşlarının Hollanda’yı ve Schengen Bölgesi’ndeki diğer ülkeleri sınırlı bir süre ziyaret etmesine izin vermek amacıyla verilmektedir. Eğer Schengen Bölgesi’nde uzun bir süre (90 günden fazla) kalmak istiyorsanız direkt olarak Elçilik / Başkonsolosluk’tan uzun dönem vizeye başvuru yapmanız gerekmektedir.
Hollanda Şoför Vizesi Evrak Listesi 2020
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- 1 adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35×45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası ).
- Otel Rezervasyonu: Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir. Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz .
- Seyahat programı: Başka Schengen ülkelerine de seyahat ediliyorsa, detaylı seyahat planı gösterir evrak.
- Ticari davetiye: Hollanda’da ziyaret edeceğiniz şirketten/kurumdan adınıza antetli kağıtta imzalı davetiye. Davet eden şirketin/kurumun iletişim bilgileri, masrafların kimin tarafından karşılanacağı, konaklama bilgileri ile seyahat tarihleri ve sebepleri ayrıntılı bir biçimde belirtilmiş olmalıdır.
- Fuar katılım belgesi: Fuar davetiyesi veya giriş kaydı gösterir evraklar.
- Basvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden antetli kağıtta iş yerindeki pozisyonu, seyahat amacı ve seyahat tarihleri belirten görev belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü.
- Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır.
- İş yeri sahibi ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı, şirket imza sirküleri.
- Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
- Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
- Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
- Öğrenci ise: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı.
- Çalışmayan kişilerden: Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
- Başvuru sahibi şoför ise: Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND tara fından verilen teminat yazısı, şoförlerin/ça lışanların listesi, C2 belgesi, uluslararası ehliyet, Hollanda’daki şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi. TIR numarası da belirtilm iş olan eski ve güncel CMR kayıtları.
- Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları, şirketin h esap cüzdanı.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
- Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni.
Transit vize Türkiye´den hareketle Schengen ülkesi olmayan üçüncü bir ülkeye giderken Hollanda’da bir havalimanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak ya da kara yoluyla üçüncü bir ülkeye gitmek için kullanılır. Hollanda transit vizesi kısa dönem için verilen vize grubuna dâhildir. Hollanda Schengen bölgesi üyesi olduğu için Hollanda transit vizesi Schengen başvurusuyla alınır. Hollanda vizesi alırken biometri ve VİS işlemlerinizin doğru olmasına, doğru vize türüne başvuru yapmaya dikkat etmenizde fayda vardır. Aşağıda Hollanda vize evrakları listesini bulabilir, ayrıntılar ve Hollanda turistik vizesi hakkındaki sorularınız için vize merkezimizi arayabilirsiniz.
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35×45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Ziyaret edilecek üçüncü ülke için vize
- Gidilecek ülkeye vize gerekmiyorsa: Seyahat amacınızı gösteren evraklar; gidilecek ülkeye ait davetiye, otel rezervasyonu, tapu v.b. ve mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları, maaş bordroları vb.
- Uçak bileti rezervasyonu: Türkiye’ye geri dönme durumunda gidiş dönüş.
- Muvafakatname: Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlik te sunulmalıdır.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
- Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni.
Hollanda Denizci Vizesi Gerekli Evrak Listesi
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35×45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Denizci cüzdanı: Aslı ve fotokopisi.
- İş vereninizden yazı: Antetli kağıda, yetkili tarafından imzalanmış.
- Türk şirketinin imza sirküleri
- İş sözleşmesi / kontratı: Gemi / armatör ile yapılm ış iş sözleşmesi veya SGK işe giriş ve hizmet dökümü.
- Hollanda’daki şirketten garanti yazısı: Antetli kağıda yazılmış, imza lanmış, müracaatçının kişisel bilgileri (isim soy isim, doğum tarihi ve pasa port numarası) ve seyahat
- tarihleri içeren resm i yazı.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik sürele ri, varsa vizeli ve
- mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
- Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni
Kültürel-Sanat-Spor-Konferans ve Araştırma Faaliyetleri Vizesi Evrakları
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş (6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35×45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası ).
- Otel Rezervasyonu: Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir. Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz .
- Muvafakatname: Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname. Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlik te sunulmalıdır.
- Sanat amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan gönderilmiş, faaliyetleri belirten davetiye. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
- Spor amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise : Hollanda’dan davet yazısı ve varsa lisans belgesi. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
- Eğitim amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise : Hollanda’daki davet eden kurumdan gezinin amacı ve süresini belirten yazı. Türkiye’deki okuldan/kurumdan yazı.
- AB eğitim ve araştırma programları / projeleri: Hollanda’daki üniversite veya araştırma biriminden orijinal davetiye. Türk Ulusal Ajans veya TÜBİTAK tarafın dan yazılmış AB programlarından burs/destek alındığına dair yazı. Türkiye’deki eğitim kurumundan yazı.
- Grup halinde gitmek isteyenler: Hollanda’daki federasyondan davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı.
- Başvuru sahibi çalışan ise:
- İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
- Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır.
- İş yeri sahibi ise:
- Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ve imza sirküleri.
- Kamu personeli ise:
- Çalıştığınız kurumdan yazı.
- Çiftçi ise :
- Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge.
- Emekli ise:
- Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
- Öğrenci ise:
- Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı.
- Çalışmayan kişilerden:
- Geçimi sağlayan kişinin evrakları.
- Finansal Durumu Gösterir Belgeler:
- Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
- Pasaport fotokopileri:
- Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
- Yabancılar için ikamet belgesi :
- Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni.
Geri Dönüş Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35×45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Çalıntı ya da kayıp belgesi: Oturum izninizin kayıp ya da çalıntı olması durumunda polis tutanağı.
- Oturum izninin süresi dolma durumunda: Oturum izninizin geçerlilik süresi geçti ise: oturum izninizin aslı + fotokopisi, Hollanda’dan veya Schengen bölgesinden çıkış tarihinizi gösteren belge (pasaportta çıkış damgası, uçak biletleri vs.)
- Açıklayıcı dilekçe: Türkiye’ye giriş tarihiniz, Türkiye’de ne kadar ve neden kaldığınızı anlatır dilekçe .
- Giriş çıkış yazısı: Eğer pasaportunuzda ülkeye son giriş damgası okunaklı değil ise veya giriş yaptığınız pasaport kayıp olması durumunda, T.C. Emniyet Müdürlüğünden giriş çıkış tarihlerinizi gösteren döküm.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
Hollanda Remigrant Erken Emeklilik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35×45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Erken emeklilik belgesi: Sosyal sigorta bankasından (SVB) ödenek aldığınıza dair belge.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
NOT: Zorunlu belgelere ek olarak, 18 yaş altı (reşit olmayan) başvuru sahipleri için aşağıdaki belgeler gerekmektedir:
Yurtdışı seyahat için, başvuru formu anne ve baba tarafından veya yasal vasi tarafından imzalanacak. Başvuru sahibi sadece ebeveynlerin birinin koruması altında ise, bu gerekliliği gösteren bir belge eklenmelidir.
Başvuru sahibi çocuk ile ilgili anne ve babasının imzaladığı Muvafakatname gereklidir ve Noter tarafından onaylanmak zorundadır. Ebeveynlerden birisi çocuğa refakat ediyor ise yine kalan anne veya baba tarafindan imzlanmış ve Noter tarafından onaylanmış muvafakatname eklenmelidir. Reşit olmayanlar için (18 yaş altı): Yasal velisini gösterir belgeler (Kimlik cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği vb.)
Hollanda Antilleri ülkeleri Aruba, Curaçao ve st Maarten ve Hollanda Antilleri adaları Bonaire, St Eustatius ve Saba.
Hollanla Kraliyeti Karayip Adalarina 90 günden kısa süreli seyahat edecek olan, Gri (Görev), Kırmızı (Diplomatik) ve Yeşil (Hususi) pasaporta sahip olan kişiler, vizesiz seyahat edebilirler. Bu tür pasaport sahiplerinin vize alma zorunlulukları yoktur. Ancak, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk seyahat süresini kapsayan seyahat ve sağlık sigortası yaptırmanızı ve muhtemel sınır kontrolü için belgenin bir nüshasını yanında taşımanızı önermektedir
Vize muafiyeti olan kategoriler (Karayip bölgesi):
- Geçerli ve seyahat süresini kapsayan bir Schengen vizesine sahip olan olanlar.
- ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, İsviçre veya herhangi bir Schengen ülkesi oturumuna sahip olanlar,
- St Maarten Fransız bölgesinden oturum sahibi olanlar,
- Bonaire, St Eustatius ve Saba gibi Hollanda Krallığı Antillerinden herhangi birinin oturumuna sahip olanlar,
- Vize zorunluluğu yaş ayrımı yapılmaksızın çocuklar için de geçerlidir. Çocukların da ayrı stickerı olması gerekmekte, yani ayrı pasaportları olmalıdır. 6 yaşın altındaki çocuklar için vize ücreti alınmamaktadır.
- Hollanda vatandaşı ile evli olsa dahi, kişinin milliyeti vize gerektiriyorsa vize başvurusunda bulunması ve vize ücreti ödemesi gerekmektedir.
Aşağıda belirtilen ülke vatandaşlarının Hollanda Antilleri için vize almasına gerek yoktur:
Andora, Antigua & Barbuda, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Bahamalar, Barbados, Belçika, Belize, Brunei, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kosta Rika, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dominik, Ekvator, El Salvador, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Grenada, Yunanistan, Guatemala, Guyana (St Maarten İçin Vize Gereklidir), Hondurasi Hong Kong: İngiliz Denizaşırı Pasaportu Sahibi, Hong Kong: Özel Yönetim Bölgesi Pasaportu Sahipleri, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Jamaika (Aruba Ve St Maarten İçin Vize Gereklidir), Japonya, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Makao: Özel Yönetim Bölgesi Pasaportu Sahipleri, Malezya, Malta, Mauritius, Meksika, Monako, Yeni Zelanda, Nikaragua, Norveç, Panama, Paraguay, Portekiz, Romanya, San Marino, Seyşeller, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, St Kitts Ve Nevis, St Lucia, St Vincent Ve Grenadines, Surinam, İsveç, İsviçre, Tayvan, Trinidad Ve Tobago, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Uruguay, Vatikan Şehri Ve Venezuella.
Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.
Hollanda Antilleri Vizesi İçin Gereken Evraklar
1. Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
2. Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış
3. Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş (6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35×45 ebat)
4. Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, tüm dünyada geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
5. Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası)
6. Otel Rezervasyonu: Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir.
7. Davetiye: Eğer adalardan bir davetiye söz konusu ise tasdiklenmiş davetiye.
8. Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter
9. Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
10. Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
11. Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanların oturum izni.
12. Zorunlu belgelere ek olarak, 18 yaş altı (reşit olmayan) başvuru sahipleri için aşağıdaki belgeler gerekmektedir:
- Yurtdışı seyahat için, başvuru formu anne ve baba tarafından veya yasal vasi tarafından imzalanacak. Başvuru sahibi sadece ebeveynlerin birinin koruması altında ise, bu gerekliliği gösteren bir belge eklenmelidir.
- Başvuru sahibi çocuk ile ilgili anne ve babasının imzaladığı Muvafakatname gereklidir ve Noter tarafından onaylanmak zorundadır. Ebeveynlerden birisi çocuğa refakat ediyor ise yine kalan anne veya baba tarafindan imzlanmış ve Noter tarafından onaylanmış muvafakatname eklenmelidir. Reşit olmayanlar için (18 yaş altı): Yasal velisini gösterir belgeler (Kimlik cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği vb.)
Basvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü. Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır.
İş yeri sahibi ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı.
Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge .
Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
Öğrenci ise: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı.
Çalışmayan kişilerden: Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
Hollanda vizesi için gerekli evraklar seyahat amacına, seyahat masraflarını destekleyen maddi kaynağın biçimine ve başvuru sahibinin Türkiye’deki durumuna göre değişmektedir. Hollanda vizesi evrakları, başvuruda bulunan kişinin seyahat amacına ve mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir. Hollanda vizesi başvuru sahibi, Hollanda seyahatinin amacını belirlemesi sonrası meslek durumuna ve seyahat amacına yönelik başvuru evraklarını Vize Merkezi Hollanda sayfamızın Vize İşlemleri bölümünde bulabilir. Başvuru sahibinin mesleki pozisyonunda ve seyahatinin amacıyla ilgili spesifik durumlar var ise Hollanda vizesi başvurusu için hazırlaması gereken evraklara ek olarak yeni evrakların dahil olmasına neden olabilecektir. Bu sebeple; değerli ziyaretçilerimiz mevcut durumunuzu, seyahat tarihlerinizi, çalışma koşullarınızı ve medeni durumunuza yönelik bilgileri lütfen temsilcilerimizle paylaşmayı unutmayınız. Ayrıca, Vize Merkezi – Hollanda Schengen Vize Departmanı Çağrı Merkezini arayarak 2018 Hollanda Schengen vize başvuru evraklarını temsilcilerimizden e-posta yoluyla ücretsiz olarak talep edebilirsiniz. Durumunuza uygun Hollanda vizesi başvuru evraklarınızı e-posta hesabınızda bulabilirsiniz. Hollanda vizesi başvurunuzun önceliklerini belirlemek ve sorunsuz bir başvuruyu gerçekleştirmek için Vize Merkezi ile iletişime geçin!
Hollanda Vize İşlemleri İçin Ortak Evrak Listesi
- Pasaport: Hollanda Konsolosluğu’na vize başvurusu esnasında pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması gerekiyor. Bununla birlikte pasaportunuzun içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunması ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olması koşulu aranıyor.
- Vize Başvuru Formu: Hollanda vize başvurusu esnasında başvuru sahibinden istenen Vize Başvuru Formu’nun doldurulmasıdır. Söz konusu form el yazısı veya bilgisayar çıktısı olarak başvuru sahibi tarafından doldurulabiliyor. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formunda ebeveynlerinin imzasının bulunması gerekiyor.
- Fotoğraf: Başvuru formunuza yapıştırılmak üzere bir adet biyometrik fotoğrafı hazırda bulundurmanız gerekiyor. İbraz edilen fotoğrafların standartlara uygun (yüz görünür), 6 aydan daha eski olmaması, arka fon beyaz (35×45 ebat) olması gerekiyor.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Hollanda Konsolosluğu’na sizin adınıza başvuru yapacak kişinin imzasının ve bilgilerinin olduğu bir form ibraz edilmesi gerekiyor. Başvuru şahsen yapılıyorsa bu belgenin ibrazı zorunlu değil.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat süresini içeren, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası yapılması gerekiyor.
- Uçak Bileti: Gidiş dönüş uçak rezervasyonunu gösteren bir çıktının da dosyaya eklenmesi gerekiyor. Uçak biletini satın alma koşulu gözetilmiyor.
- Otel Rezervasyonu: Hollanda’ya seyahatiniz süresince kalacağınız otelin rezervasyon bilgisini içeren bir çıktı da dosyada yer almalı. Otel rezervasyonundaki tarihler ile dilekçenizde ibraz etmiş olduğunuz tarihin birbiriyle uyumlu olması gerekiyor.
- Finansal Bilgiler: Banka hesap dökümü, tapular, ruhsatlar, kira kontratları, araba ruhsatı.
- Pasaport fotokopileri: Adınıza düzenlenmiş pasaportların işlenmiş tüm sayfalarının fotokopilerinin ibraz edilmesi önemli.
Hollanda Turistik Vizesi Evrakları
Çalışanlar için;
- Pasaport – eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
- 2 adet yeni biyometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, fonu beyaz)
- Kimlik fotokopisi
- Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına, kaşe ve ıslak imzalı olarak çalışanın görev başlangıç tarihini, şirketteki pozisyonunu, seyahatin amacını, seyahat tarihlerini içeren)
- SGK işe giriş bildirgesi ve Barkodlu 4A detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)
- Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve kaşeli)
- Güncel tarihli Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
- Uçak ve Otel rezervasyonları
Şirket sahipleri için;
- Pasaport – eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
- 2 adet yeni biometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, fonu beyaz)
- Kimlik fotokopisi
- Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı, seyahatin amacını ve seyahat tarihlerini belirtmelidir.)
- Güncel tarihli şirket evrakları (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- 4B detaylı Hizmet kaydı veya BAĞ-KUR hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
- Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
- Uçak ve Otel rezervasyonlarınız (Satın alınmış var ise)
Öğrenciler için;
- Pasaport ve eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
- Öğrenci belgesi (Güncel, kaşe, ıslak imzalı)
- 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
- Kimlik fotokopisi
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
- Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne, baba imzalı, noter onaylı orjinal belge sunulmalı.)
- Uçak ve Otel rezervasyonları (Satın alınmış var ise)
- Öğrenciler ve ev hanımlarının Hollanda’ya turistik amaçla gideceklerse seyahat masraflarını karşılayacak bir sponsora gereksinimleri var. Konsolosluğa veya Büyükelçiliğe verecekleri dilekçede bu sponsorun kim olacağını belirtmeleri zorunlu kılınmış. Sponsor bilgisini paylaştıktan sonra söz konusu kişinin evraklarını da başvuru dosyasına eklemeleri gerekiyor. Sponsorun hazırlaması gereken evraklar şöyle sıralanıyor:
İşveren ise;
- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına sponsor olacağı kişinin yakınlık derecesini ve seyahat tarihlerini belirten ıslak imzalı vize talep dilekçesi)
- 4B detaylı Hizmet kaydı veya BAĞ-KUR hizmet kaydı (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
- Güncel tarihli şirket evrakları (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orijinal ıslak kaşeli olmalı)
Çalışan ise;
- Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı, çalışanın görev başlangıç tarihi, şirketteki pozisyonu)
- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olacağı kişinin yakınlık derecesini ve seyahat tarihlerini belirten ıslak imzalı vize talep dilekçesi )
- Güncel tarihli şirket evraklarınız (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK işe giriş bildirgesi ve BARKODLU 4A hizmet dökümü (e-devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)
- Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve kaşeli)
- Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
Devlet Memuru ise;
- Çalışma belgesi (Meslek ve görev bilgilerinizi içeren, kaşe ve ıslak imzalı)
- Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve mühürlü veya e-imzalı)
- Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte /belge orijinal ıslak kaşeli olmalı)
- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olacağı kişinin yakınlık derecesini ve seyahat tarihlerini belirten ıslak imzalı vize talep dilekçesi )
- Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
Emekli ise;
- Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben, sponsor olacağı kişinin yakınlık derecesini ve seyahat tarihlerini belirten ıslak imzalı vize talep dilekçesi )
- Emekli maaşının yattığı banka hesap dökümü ve diğer banka hesap dökümü (Son 3 aylık, emeklilik maaşının yattığını gösterecek şekilde, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge orijinal ıslak kaşeli olmalı)
- Emekli kart fotokopisi veya e-devletten alınmış emekli olduğunuzu gösterir belge
Hollanda Ticari Vizesi Evrakları
Çalışanlar için;
- Pasaport – eski pasaportunuzu da kullanabilirsiniz (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
- 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 mm ölçülerinde, beyaz fon üzeri, güncel olmalı)
- Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına, kaşe ve ıslak imzalı, çalışanın görev başlangıç tarihi, şirketteki pozisyonu, seyahat tarihlerini içeren)
- Davetiye (Hollanda şirketinin antetli kağıdına, imzalı, davet edilen kişinin ad soyad ve pasaport numarası belirtilmiş, İngilizce olarak mail ortamında gönderilen davetiye ayrıca davet eden kurumun iletişim bilgileri, masrafların kimin tarafından karşılanacağı, konaklama bilgileri ve seyahat tarihleri belirtilmesi gerekiyor.)
- Güncel tarihli şirket evrakları (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu 4A hizmet dökümü (Hizmet dökümünüzü e-devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)
- Son 3 aylık maaş bordrosu (ıslak imza ve kaşeli)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Şirketin banka hesap dökümü (En az 4000 TL bakiyesi olan, son 3 ay bilgilerini içerir, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı)
- Uçak ve Otel rezervasyonlarınız (Satın alınmış olması zorunluluğu bulunmuyor)
Şirket sahipleri için;
- Pasaport – eski pasaportlarınızı ibraz edebilirsiniz (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olmalı)
- 2 adet yeni biometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, fonu beyaz)
- Kimlik fotokopisi
- Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına, kaşe ve ıslak imzalı, seyahat tarihlerini içeren)
- Davetiye (Hollanda şirketinin antetli kağıdına, imzalı, şirketin iletişim bilgilerinin masrafların kimin tarafından karşılanacağının, konaklama bilgilerinin, seyahat tarihlerinin, davet edilen kişinin adı-soyadının, geliş amacının belirtilmesi gerekmektedir) İngilizce, e-mail yoluyla iletilebilir.
- Güncel tarihli şirket evrakları (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
- 4B detaylı Hizmet dökümü veya BAĞ-KUR hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
- Şirketin Banka hesap özeti (En az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
- Uçak ve Otel rezervasyonlarınız (Satın alınmış olması zorunluluğu bulunmuyor)
Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Evrakları
- Pasaportun aslı :10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının
- altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf : Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında,
- Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Belediye davetiyesi: Hollanda’dan davet eden şahıstan 3 aydan eski olmayan, tamamen doldurulmuş ve belediye tarafından tasdiklenmiş bir davetiye. Orjinal ve fotokopisi
- Davet eden şahsa ait evraklar: Davet eden kişinin gelirini gösteren evraklar: son 3 ayın maaş bordroları veya mühasebecisinden aylık net geliri beyannamesi, hesap dökümleri.
- Hollanda pasaport fotokopisi veya Hollanda oturum kartının önlü arkalı fotokopisi.
- Davet eden şahıs ile nüfus kayıt örneği: Davet eden kişi ile yakınlık derecenizi gösteren tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Maaş Bordroları:Son 3 aylık olmalıdır
- Öğrenci durum belgesi: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden
- okuldan izin yazısı
- Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter
- tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa
- vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
- Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
- Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası )
- Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
Başvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
Serbest meslek ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ve imza sirküleri.
Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
Çalışmayan kişilerden : Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
Transit Vize Evrakları
- Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının
- altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf : Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında,
- Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Ziyaret edilecek üçüncü ülke için vize
- Gidilecek ülkeye vize gerekmiyorsa: Seyahat amacınızı gösteren evraklar; gidilecek ülkeye ait davetiye, otel rezervasyonu, tapu v.b. ve mali durumunuzu gösteren son
- dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları, maaş bordroları vb.
- Uçak bileti rezervasyonu: Türkiye’ye geri dönme durumunda gidiş dönüş
- Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
- Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter
- tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa
- vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
Şoför Vizesi Evrakları
- Pasaport
- 2 adet biometrik fotoğraf (35×45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz, güncel)
- Vize talep dilekçesi (Hollanda konsolosluğuna hitaben, seyahatin amacı, tarihleri, sponsoru ve geri dönüş taahhüttü verilmelidir.)
- Güncel şirketi evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri)
- SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet dökümü
- Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (her iki belgede zorunludur)
- Müracaat tarihi öncesine kadar Schengen-ülkelerine yapılmış seferler hakkında şahsen imzalanmış olan beyanname
- Tüm Schengen-ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası ve buna ek beyanname
- Sürücü ehliyeti
- Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- CMR (Uluslararası Karayolu Mal Taşımacılığı) belgesinin aslı ve fotokopisi.
- Şirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı aslı ve fotokopisi
- Türkiye’deki şirkette çalışan şoförlerin listesi
- Seyahat Sağlık Sigortası (30.000€ teminatlı)
Geri Dönüş Vizesi Evrakları
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının
- altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Çalıntı ya da kayıp belgesi: Oturum izninizin kayıp ya da çalıntı olması durumunda polis tutanağı.
- Oturum izninin süresi dolma durumunda: Oturum izninizin geçerlilik süresi geçti ise: oturum izninizin aslı + fotokopisi, Hollanda’dan veya Schengen bölgesinden çıkış
- tarihinizi gösteren belge (pasaportta çıkış damgası, uçak biletleri vs.)
- Açıklayıcı dilekçe: Türkiye’ye giriş tarihiniz, Türkiye’de ne kadar ve neden kaldığınızı anlatır dilekçe
- Giriş çıkış yazısı: Eğer pasaportunuzda ülkeye son giriş damgası okunaklı değil ise veya giriş yaptığınız pasaport kayıp olması durumunda, T.C. Emniyet Müdürlüğünden giriş
- çıkış tarihlerinizi gösteren döküm.
Erken Emeklilik Vizesi Evrakları
- Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının
- altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf : Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Erken emeklilik belgesi: Sosyal sigorta bankasından (SVB) ödenek aldığınıza dair belge.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli
- ve mühürlü sayfalar, vb.)
Mavi Halı Uygulaması-Denizci Vizesi Evrakları
- Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının
- altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf : Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Denizci cüzdanı: Aslı ve fotokopisi
- İş vereninizden yazı: antetli kağıtta, yetkili tarafından imzalanmış.
- Türk şirketinin imza sirküleri
- İş sözleşmesi / kontratı: Gemi / armatör ile yapılmış iş sözleşmesi veya SGK işe giriş ve hizmet dökümü.
- Hollanda’daki şirketten garanti yazısı: Antetli kağıda yazılmış, imzalanmış, müracaatçının kişisel bilgileri (isim soy isim, doğum tarihi ve pasaport numarası) ve seyahat
- tarihleri içeren resmi yazı
- Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü
- sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
Hollanda Kültürel- Sportif- Konferans Vize Evrakları
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının
- altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf : Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında,
- Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Sanat amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan gönderilmiş, faaliyetleri belirten davetiye. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
- Spor amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan davet yazısı ve varsa lisans belgesi. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
- Eğitim amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’daki davet eden kurumdan gezinin amacı ve süresini belirten yazı. Türkiye’deki okuldan/kurumdan yazı.
- AB eğitim ve araştırma programları / projeleri: Hollanda’daki üniversite veya araştırma biriminden orijinal davetiye. Türk Ulusal Ajans veya TÜBİTAK tarafından yazılmış
- AB programlarından burs/destek alındığına dair yazı. Türkiye’deki eğitim kurumundan yazı.
- Grup halinde gitmek isteyenler: Hollanda’daki federasyondan davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı.
- Öğrenci durum belgesi: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı
- Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
- Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
- Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
Başvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
Serbest meslek ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ve imza sirküleri.
Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır
Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
Çalışmayan kişilerden: Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
Turuncu Halı Uygulaması Evrakları
- Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının
- altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
- Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz iki adet biyometrik fotoğraf (35X45 ebat)
- Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
- Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
- Referans mektubu: Şirketinizden antetli kağıda yazılmış, Orange Carpet için imza yetkisi bulunan kişi tarafından imzalanmış referans mektubu. Seyahat amacı ve istenilen vize
- süresi belirtmiş olmalıdır.
- Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi
Hollanda vizesi için başvuru yapan Türk Vatandaşlarının Hollanda Konsolosluğu vize bölümü tarafından belirlenen vize harcını ödemesi zorunludur. Hollanda Konsolosluğu istisnai olarak sadece 12 yaş altı çocuklardan vize harcı talep etmemektedir. Vize başvurusu için yatırılan bu harç bedeli vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması durumunda başvuru sahibine geri ödenmez. Ayrıca biyometri işlemi, aracı kurum hizmet bedelleri, kargo masrafları gibi ücretler yatırılacak olan vize harcının dışındaki ödemelere girmektedir.
Hollanda vizesi ücreti, başvuru yaptığınız vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Hollanda vize ücretleriyle ilgili olarak Vize Merkezi Hollanda temsilcimizle +90 212 9700552 numaralı telefondan iletişime geçerek 2020 güncel Hollanda vize ücretlerini öğrenebilirsiniz. Acil Hollanda vizesi durumlarında Konsolosluğun talep ettiği ücretlere ek olarak masraf maliyetleri alınabilmektedir. Aracı kurum hizmet bedelleri ve kargo ücreti gibi masraflar vize harcına ek olarak talep edilebilmektedir.
Hollanda Vizesi Ücretleri 2020
Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında dış temsilcilikler (Konsolosluk/Elçilik) adına tahsil edilmektedir.
Vize Kategorisi | Vize Harç Ücreti | Başvuru Hizmet Ücreti | Danışmanlık Hizmet Ücreti | Toplam Vize Başvuru Ücreti |
Turistik Vizesi | 60 Euro | 25 Euro | 40 Euro | 125 Euro |
Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi | 60 Euro | 25 Euro | 40 Euro | 125 Euro |
Ticari Vizesi | 60 Euro | 25 Euro | 40 Euro | 125 Euro |
Gemici Vizesi | 60 Euro | 25 Euro | 40 Euro | 125 Euro |
Şoför Vizesi | 140 Euro | |||
Transit-HavalimanıTransit Vizesi | 60 Euro | 25 Euro | 40 Euro | 125 Euro |
Kültürel Vize | 60 Euro | 25 Euro | 40 Euro | 125 Euro |
Hollanda Antilleri | 140 Euro | |||
Hollanda vatandaşlarının eşi | 60 Euro | 25 Euro | 40 Euro | 125 Euro |
Ekspres vize | 175 Euro+KDV | |||
Hollanda Antilleri Ekspres Vize | 190 Euro+KDV |
Önemli Not:
*Erasmus vizesi ücretleri duruma göre değişiklik göstermektedir, detaylı bilgi için vize uzmanlarımızla iletişime geçiniz.
** Seyahat Sağlık Sigortası gerekli ücret karşılığında Vize Merkezi tarafından yapılmaktadır. Seyahat Sağlık Sigortası ücreti sigorta süresine göre değişiklik göstermektedir.
Hollanda Vize Ücreti Hakkında Bilgiler
Hollanda vize ücreti iade edilmez
Hollanda vize ücreti devredilmez ve başka şahıslara satılamaz
Hollanda vize ücreti tek başvuru için öndemektedir. Ret cevabı almanız durumunda yeni başvuru için yeniden ücret ödemeniz gerekmektedir.
Hollanda vize ücretini sadece Hollanda vizesi için kullanabilirsiniz.
Hollanda Konsolosluğu’na ve Hollanda Büyükelçiliği’ne yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından talep edilen şartlar yerine getirilmediği durumlarda reddedilmektedir. Hollanda vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Hollanda konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Hollanda Vizesi Ret Sebepleri
Seyahat Belgelerinden kaynaklı Hollanda Vize reddi
Hollanda Konsolosluğu sahte ya da yıpranmış seyahat belgeleri ile yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir. Hollanda vizesi başvurusunda sunulan seyahat belgeleri güncel, orijinal, geçerliliği devam eder nitelikte olmalıdır. Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Hollanda vize reddi ile karşılaşmamak için ibraz ettikleri seyahat belgelerinin Hollanda Konsolosluğu tarafından talep edilen niteliklere uygun olduğundan emin olmalıdır.
Eksik evrak ile yapılan Hollanda vizesi başvuruları da Hollanda vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.
Seyahat şartları ve seyahat amacından kaynaklı Hollanda Vizesi reddi
Hollanda Vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Hollanda’ya yapacakları seyahatin amacını ve seyahat için gerekli şartları taşıdıklarını belgelemekle yükümlüdür. Örneğin; kişi Hollanda’ya Aile ziyareti amacıyla seyahat ediyorsa Hollanda’da ikamet eden yakınlarına ve yapacağı seyahatin şekline ilişkin belgeler sunmalıdır. Hollanda seyahat şartları ve seyahat amacına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunamayan başvuru sahipleri Hollanda vizesi reddi ile karşı karşıya kalabilmektedir.
Kişinin seyahat amacı ve şartlarına ilişkin sunduğu belgelerin inandırıcı bulunmaması durumunda da Hollanda vizesi reddi söz konusu olabilmektedir.
Ekonomik durumdan kaynaklı Hollanda Vize reddi
Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Hollanda seyahatleri süresince ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik koşullara sahip olduklarını ve sahip oldukları gelirin yasal yollarla elde edildiğini gösterir belgeler sunmalıdır. Hollanda Konsolosluğu Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişinin seyahat için yeterli maddi imkana sahip olmadığını ya da sahip olduğu maddi olanaklara yasal yollarla kavuşmasının mümkün olmadığına kanaat getirmesi durumunda, bu kişilerin Hollanda vize başvurularını reddetmektedir.
Schengen vizesi süresinden kaynaklı Hollanda Vizesi reddi
Schengen vizesi 6 aylık süre içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkı veren bir vizedir. Hollanda Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişi son 6 ay içerisinde Schengen Bölgesi’nde 90 gün konaklamış ise, kişi Hollanda vize reddi ile karşılaşabilmektedir.
Schengen Giriş yasağından kaynaklı Hollanda Vize reddi
Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin Schengen vizesi konusunda aldığı karar Schengen Bölgesi’ne üye diğer ülkeler açısından da bağlayıcı olabilmektedir. Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) üye ülkelerden herhangi birine girişi yasak olduğuna dair kayıt bulunan kişilerin başvuruları Hollanda vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.
Kamu Güvenliği nedeniyle Hollanda Vizesinin reddedilmesi
Hollanda Vizesi başvurusunda bulunan kişinin belirlenen yasal çerçevede Schengen bölgesine üye ülkelerden biri ya da birkaçı için kamu düzeni, kamu sağlığı, güvenlik gibi konularda tehlikeli bulunması durumunda Hollanda vizesi talebi reddedilir.
Sağlık sigortası sebebiyle Hollanda Vizesinin reddedilmesi
Hollanda’ya seyahat edecek kişiler seyahat sürelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası yaptırmalıdır. Geçerli ve istenen standartlara uygun seyahat sağlık sigortası sahibi olduklarını kanıtlayan belgeler sunamayan kişilerin Hollanda vizesi başvuruları Hollanda vizesi reddi ile sonuçlanabilmektedir.
Kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe olmasından kaynaklı Hollanda Vizesi reddi
Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişilerin Hollanda vize sürelerinin sona ermesi ile birlikte ülkelerine geri döneceklerini kanıtlayan belgeler sınması gereklidir. Kişilerin Hollanda vize süresi sonunda ülkeden ayrılma niyetinde olmadığı anlaşıldığı takdirde kişilerin Hollanda vize başvurusu reddedilir.
Hollanda Vize reddine itiraz
Hollanda vize başvuruları ret ile sonuçlanan kişilerin karara itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Hollanda vize ret cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Hollanda Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuruda bulunabilmektedir.
İtirazlar yazı ile bildirilmelidir
Hollanda vizesi başvurunuz reddedildiğinde bu kararı açıklayan resmi bir mektup gönderilir. Daha sonra bu karara yazılı olarak itiraz etmek için 4 haftanız bulunmaktadır. Nasıl itiraz edeceğinizi öğrenmek için size gelen mektubu okuyun. İtirazınızı göndermeniz gereken adres mektupta yazılı olacaktır.
Hollanda vizesi reddine itiraz etmek için başka bir kişiye yetki verebilirsiniz. Sizin adınıza itirazda bulunacak başka bir kişiye yetki verdiğinize dair bir mektup yazabilirsiniz. Yetkilendirme mektubu Hollandaca, Fransızca, Almanca, İngilizce dillerinden birinde yazılmalıdır.
Vize reddi durumunda vize başvuru ücretleri iade edilmez
Vize başvurunuz reddedilirse, ödediğiniz başvuru ücreti size iade edilmez.