Çin Konsolosluğu Çin turistik vizesi için gerekli evraklar hakkında değişiklik yapabilmektedir. Gerekli evrakların güncel haline Vize Merkezi’nin temsilciliklerini arayıp e-mail olarak size gönderilmesini isteyerek ulaşabilirsiniz. Evraklarınızı hazırlayıp bize teslim ettikten sonra Çin turistik vizesi işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştiriyoruz.
Çin Halk Cumhuriyeti Türk vatandaşları için uyguladığı vize rejimi pasaport türüne göre değişmektedir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları her bir sene için 30 günü aşmaması koşuluyla Çin Halk Cumhuriyeti’nde vizesiz gidebilmektedir. Fakat, umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları ise Çin’e yapacakları turistik seyahatler için de Çin’e girişlerinden önce vize alması gerekmektedir.
ÖNEMLİ NOT: Çin Halk Cumhuriyeti turistik amaçla Çin’e seyahat etmek isteyen kişiler için turist vizesinin kaldırıldığını duyurmuştur. Buna göre Çin’e turistik vize yerine grup vizesi alınması zorunluluğu getirilmiştir. Çin Halk Cumhuriyeti 15 Şubat 2016 tarihinde yaptığı açıklamayla bireysel turistik vize başvurularını kaldırdığını duyurmuş, buna istinaden Çin’e turistik amaçla seyahat edecek kişilerin turistik vize başvurusu yerine, Çin grup vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Çin grup vizesine başvurusu için en az 5 kişi gereklidir.
Çin’e turistik amaçlı seyahat etmek isteyen kişiler Çin’in uyguladığı vize türlerinden Çin turistik vizesini almaları gerekmektedir. Çin turistik vizesi L vizesi olarak adlandırılmaktadır. Bu sebeple, Çin’e yapılacak turistik geziler için L kategorisinden başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Haziran 2007 tarihi itibariyle Çin Konsolosluğu, turist vizesi başvuruları altındaki ziyaret, kısa süreli öğrenim ve gezi amaçlı başvuruların bütününü yetkili turizm seyahat acenteleri ve vize merkezleri aracılığıyla kabul etmektedir. Bu sebeple Çin turist vizesi için Çin Konsolosluğuna doğrudan başvurmanız mümkün değildir. Çin turistik vize için bütün vizeler için istenen temel evrakların yanında sabıka kaydı gibi evraklar istenmekte olup gidiş dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonunu ibraz etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Vize Merkezi, Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapacağınız ziyaretleriniz öncesinde vize işlemleriniz için danışmanlık hizmeti vermektedir. Vize Merkezi sizin yerinize vize başvurusunda bulunup işlemlerinizi takip etmekte ve Çin turistik vizesi almanıza yardımcı olmaktadır.
Çin Turist Vizesi Nasıl Alınır?
Çin turist vizesi Çin’e kısa süreli kalış sağlayan bir vize türüdür. Bu sebeple Çin turistik vizesi için vize başvuruları konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş turizm seyahat acentaları yoluyla yapılabilmektedir. Çin turistik vize için başvurular Çin İstanbul Başkonsolosluğuna veya Ankara Çin Büyükelçiliğine yapılmamaktadır. Türkiye’de yaşadığınız her yerden kargo yoluyla Vize Merkezi’ne Çin turist vizesi için gerekli evrakları göndermeniz halinde Vize Merkezi zaman kaybetmeden sizin adına vize başvurularını gerçekleştirmektedir.
Çin turistik vizesini almak için, vize için istenen bütün evraklar vize başvurusundan önce eksiksiz ve doğru olarak verilmelidir. Bununla birlikte Çin Konsolosluğu gerekli görmesi halinde size mülakata çağırabilmekte veya ek evraklar talep edebilmektedir. Vize Merkezi, Çin vize işlemlerini baştan sona kadar takip eder ve bir gelişme olması halinde sizle mümkün olan en kısa zamanda iletişime geçer. Çin vize işlemlerinde vize sonucu belirleyen tek kurum Çin Konsolosluğudur. Çin’in uyguladığı karmaşık vize başvuru prosedürü hakkında daha fazla bilgi almak ve vize başvurusunu doğru olarak gerçekleştirebilmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçiniz.
Önemli Not: Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet eden Çin uyruklu vatandaşların ve üçüncü ülke vatandaşlarının Çin turistik vize başvuruları için konsolosluğa şahsen başvuruda bulunmalıdır. Bu kişiler başvurularını firmamız yoluyla gerçekleştirseler bile Çin Konsolosluğunca talep edilen mülakata gitmeleri gerekecektir.
Çin Turistik Vize için Gerekli Evraklar
Çin turistik vizesi başvuruları için gereken evrak listesi aşağıda yer almaktadır. Bu evrakları hazırlayıp Çin turistik vize başvurusunda bulunduktan sonra Çin Konsolosluğunun vize işlemlerini olumlu sonuçlandırması halinde size verilecek Çin turist vizesi tek girişli vize olmaktadır. Size verilecek Çin turistik vize süresi kısa süreli vize olup Çin turist vizesinin süresi sadece Çin Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Çin’de daha uzun süre kalmak istiyorsanız Çin’e giriş yaptıktan sonra Çin’deki yerel emniyet müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir. Çin’deki yerel emniyet müdürlüğü başvurunuzu durumunuza göre kabul veya reddetmekte olup başvurudaki tek sorumluluk başvuran şahsa aittir.
1. Davetiye. Çin turistik vize başvurusu için davetiye gerekmektedir. Çin Konsolosluğu her davetiyeyi kabul etmeyip Çin turist vizesi için vermeniz gerek davetiye Çin’de yer alan turizm şirketi tarafından hazırlanmış olup, kaşeli ve imzalı olmalıdır. Çin Konsolosluğu bu davetiyenin aslını vize başvurusu için kabul etmektedir.
2. Pasaport. Çin turist vizesini alabilmeniz için pasaportunuzun seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerliliği olmalıdır. Pasaportun iki boş sayfasının olması gereklidir.
3. Fotoğraf. Çin turistik vize için istenen 2 adet fotoğraf 33×48 mm ölçülerinde vesikalık olup, fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır. Turist vizesi için fotoğrafın güncel olması da gerekmektedir.
4. Sabıka kaydı. Çin turist vizesi için adli sicil ve arşiv kaydı ile ilgili belge almanız gerekmektedir. Bu belgenin üzerinde adli sicil kaydı yoktur yazısının olması gerekip belgede arşiv kaydı yoktur ibaresi de olmalıdır.
5. İkametgah Belgesi. Çin turistik vize için ikametgah belgesi muhtarlıktan alınmış olup belge ıslak imzalı ve mühürlü olmalıdır.
6. Geçim durumunuzla ilgili belge. Çin sizden geçim durumunuzla ilgili olarak banka hesap özetini istemektedir. Çin turistik vizesini alabilmeniz için hesap özetinizde olması gereken asgari bakiye miktarını Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçerek bilgi alabilmektesiniz. Banka hesap özetinde gereken miktarda bakiye ile birlikte kaşe, imza ve imza sirküleri de olmalıdır.
- Vergi levhası fotokopisi.
- Son 6 ay içerisinde Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Odası’ndan alınan faaliyet belgesinin aslı, şahıs şirketi ise vergi dairesinden alınan ıslak imzalı vergi mükellefiyet yazısı.
- Limited şirket veya anonim şirket ise ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
- Şirket antetli kağıdı üzerine basılmış kaşe ve imzalı dilekçenin aslı.
- Firma sahibi ise e-devletten alınan 4B SGK dökümü, çalışan ise e-devletten alınan 4A SGK hizmet dökümü.
- Banka Hesap Cüzdanı: Banka hesabında en az 5.000 USD bakiye olması gereklidir. Kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle hesap dökümü alınmalıdır.
7. Kimlik. Çin turistik vize için sizden nüfus cüzdanı fotokopisini istenmektedir.
8. Eski Pasaport. Çin turistik vize için güncel pasaportunuzun yanında eski pasaportunuzu da vermelisiniz. Eğer eski pasaportunuz yoksa veya kayıpsa, durumunuz ile ilgili şirketin antetli kağıdına yazılmış, imzalı ve kaşeli dilekçe vermelisiniz. Vereceğiniz bu dilekçe ise sadece İngilizce dilinde olması hallinde kabul edilebilmektedir.
Çin Turistik Vizesi İçin Gerekli Belgeler Hakkında Önemli Notlar
Çin Konsolosluğu vize başvuru formuna çok önem vermekte olup başvuru formundaki bütün bilgiler eksiksiz, düzgün, net ve doğru olarak verilmelidir. Çin turistik vize başvuru formu bu kriterlere uymazsa vize başvurunuz reddedilmektedir. Çin Konsolosluğu Çin turistik vizesi için gerekli belgeler hakkında da çok hassas olup eksik göndermeniz halinde vize işlem süreciniz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Çin Konsolosluğu vize başvuru sonrasında gerektiğinde sizden ek evrak isteyebilmektedir.
Çin turist vizesi için gerekli olan davetiye, başvuru formu, evrak listesi, vize ücretleri ve Çin vizesi ile ilgili diğer bütün prosedürler hakkında sorularınız için bizimle iletişime geçiniz. Çin turistik vize başvurunuz için gerekli olan belgeleri Vize Merkezi’ne bizzat gelerek teslim edebileceğiniz gibi kargo ile de Vize Merkezi’ne göndermeniz yeterli olacaktır. Evraklarınız bize ulaştırdıktan sonra eksik evrak tespiti halinde sizle hemen iletişime geçilecektir. Bu durumda Vize Merkezi temsilcilerimiz çözüm üretmeye çalışarak size yardımcı olmaktadır. Çin vizesi başvurularınız ile ilgili verilecek kararlar Çin Konsolosluğunun yetkisi altındadır.
Çin Turistik Vize Çıkış Süresi
Çin turistik vize çıkış süresi evrakların eksiksiz olarak teslim edilmesi ve vize işlemleri sırasında özel bir durum olmaması halinde ortalama 7 iş günüdür. Çin Konsolosluğuna Çin turistik vize başvurularını gerçekleştirebilmek için başvurular Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapılmaktadır. Ayrıca Çin Konsolosluğunun vize başvuruları nedeniyle yoğun olması veya vize işlemleri sırasında sizden ek evrak talep etmesi gibi farklı durumla karşılaşmanız halinde de vize işlem süresi uzayabilmektedir. Bu nedenle vize başvurunuzun tarihini doğru belirlemeniz önem taşımaktadır, aksi takdirde vizeniz Çin’e gidiş tarihinden önce çıkamayabilir. Vize Merkezi evraklarınızı Çin’in belirlediği formata göre turist vize başvurularınızı yaparak size destek olmaktadır.
Çin Turistik Vize Ücreti
Çin turistik vize ücreti sabit olmayıp belirli dönemlerde değişebilmektedir. Çin turistik vize ücreti iki ülke arasındaki sosyal ve ticari ilişkiler hakkındaki gelişmelere göre de değişebilmektedir. Çin Konsolosluğu Çin turist vizesi ücretini değiştirmekle yetkilidir ancak başvurular yetkili acenteler tarafından kabul edildiğinden ücret bilgisi hakkındaki bilgiyi ilgili seyahat acentelerinden almanız mümkündür. Çin turistik vize ücreti başvuran şahsın seyahat planındaki seyahat acentelerinin düzenlediği Çin turlarını kapsamasına veya kişisel turistik amaçlı ziyaretler gerçekleştirmenize göre değişmektedir. Seyahat tarihine yakın bir zamanda Çin turistik vizesi ücretleri hakkında bilgi almanız tavsiye edilmektedir.
Çin turist vizesi ücretleri güncel hakkında çağrı merkezimizi arayarak size yardımcı olabilmekteyiz. Vize Merkezi aracılığıyla yapacağınız Çin turistik vizesi için ödeyeceğiniz ücret konsolosluk harç bedelleri, vize ücreti, randevu ücreti ve hizmet bedelini içermektedir. Vize Merkezi, Çin vizesi işlemlerini baştan sona kadar takip etmektedir. Evraklarınız Çin Halk Cumhuriyeti’nin belirlediği vize prosedürlerine göre tarafımızdan değerlendirildikten sonra size başvurunuzu sağlamlaştırmaya yarayacak gerekli bildirimlerde bulunulur.
Çin Konsolosluğu, Çin ticari vize için gerekli evraklar hakkında değişiklik yapabilmektedir. Gerekli evrakların güncel haline Vize Merkezi’nin ilgili temsilcilerini arayıp e-mail olarak size gönderilmesini isteyerek ulaşabilirsiniz. Evraklarınızı hazırlayıp bize teslim ettikten sonra Çin ticari vize işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştiriyoruz.
Çin Ticari Vize, Çin M Vizesi
T.C. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 günü aşmayan seyahatleri için Çin Halk Cumhuriyeti’nde vize alması gerekmemektedir. Ancak, umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ise Çin’e yapacakları kısa süreli de olsa ticari amaçla yapacakları bütün seyahatleri için Çin’e girişlerinden önce vize alması gerekmektedir.
Çin’e ticari amaçlı gitmek isteyen vatandaşlar Çin’in uyguladığı vize tiplerinden Çin ticari vize almaları gerekmektedir. Çin ticari vize Çin m vizesi olarak gruplandırılmaktadır. Bu sebeple, Çin’e ticari faaliyetlerde bulunmak amacıyla gitmeden önce Çin vizesi m kategori için başvuruda bulunmalısınız. Ticari amaç taşıyan Çin vize başvuruların bütünü yetkili turizm seyahat acenteleri ve vize merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bu sebeple Çin ticari vize için Çin Konsolosluğuna doğrudan başvurma imkanınız olmamaktadır. Çin ticari vize için bütün vizeler için istenen temel evrakların yanında imza sirküleri gibi evraklar istenmekte olup gidiş dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonunu da evrak olarak göstermeniz sizin için yardımcı olacaktır. Vize Merkezi, Çin’e yapacağınız seyahat öncesinde gerçekleştireceğiniz vize işlemleriniz için danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Vize Merkezi sizin adınıza Çin m tipi vize olarak adlandırılan Çin ticari vize başvurusunda bulunup işlemlerinizi takip etmekte ve ticari vizeyi almanıza yardım etmektedir.
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere iş ve ticari amaçla yapılacak seyahatler için online vize başvurusu ve randevu sistemine geçildiğini bildirdi. Online başvuru işlemleri Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinden yapılabilecek.
Son dönemde Çin vize başvurularıyla ilgili yapılan değişikler başvuruda bulunacak kişi ve kurumlarda birtakım karışıklığa sebep olmuştur. Çin ticari vizesi uygulamasında ibraz edilen belgelerde herhangi bir değişiklik olmayıp sadece davet mektubu ile ilgili aşağıdaki durumlarda değişiklik göstermektedir.
1. Küçük ölçekli işletmelerin Barkodlu belediye davetiyesi temin etmeleri ve başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belediye davetiyesi ile yapılan başvurular 7-10 işgünü içerisinde sonuçlanacaktır.
2. Küçük ölçekli işletmelerin belediye davetiyesi temin edememeleri durumunda Çin’deki davet eden firma tarafından alınan davet mektubu ile başvuru yapabilirler. Fakat bu durumda vize başvuru işleminin sonuçlanma süresi belirsiz olacaktır. Vize başvuru fişi TBD (Tarihi Belli Değil) şeklinde kesilecek, Konsolosluk veya Büyükelçilik gerekli incelemeleri yaptıktan sonra vizeyi onaylayacaktır. Bu süreç 2 ay olabileceği gibi 6 aya kadar sürme ihtimali bulunmaktadır.
3. Başvuru yapacak şirket Türkiye’de büyük bir şirket ise belediye davetiyesi sunmasına gerek kalmayacaktır. Çin’deki davet eden firmadan alacağı davet mektubu yeterli olacaktır. Yine bu şirketlerde çalışan kişiler firma davetiyesi ile başvuru yapabileceklerdir.
Çin Ticaret Vizesi Nasıl Alınır?
Çin ticari vize Çin’e kısa zamanlı kalış sağlayan bir vize tipidir. Bu yüzden Çin ticaret vizesi için vize başvuruları Çin makamları tarafından yetkilendirilmiş turizm seyahat acentaları aracığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Çin ticari vize için Çin İstanbul Başkonsolosluğuna veya Ankara Çin Büyükelçiliğine başvuruda bulunma imkanı olmamaktadır. Türkiye’de ikamet ettiğiniz her ilden kargo yoluyla Vize Merkezi’ne Çin ticari vizesi için gerekli evrakları teslim ederek Vize Merkezi vakit kaybetmeden adınıza vize başvurularını gerçekleştirmektedir. Çin ticaret vizesini almak için gereken bütün evraklar vize başvurusundan önce eksiksiz ve doğru olarak teslim edilmelidir. Ayrıca Çin Konsolosluğu gerek görmesi durumunda sizi mülakata çağırabilmekte ya da ek evraklar isteyebilmektedir. Vize Merkezi, Çin vize işlemlerinin süreçlerini takip eder ve bir gelişme olması durumunda sizle hemen iletişime geçer. Çin vize işlemlerinde sadece Çin Konsolosluğu vize sonucu için karar verme hakkına sahiptir. Çin’in uygulamaya koyduğu karışık vize başvuru prosedürüne yönelik daha çok bilgi almak ve Çin ticari vize başvurusunu doğru olarak yapabilmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçiniz.
Önemli Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan Çin uyruklu kişilerin ve üçüncü ülke vatandaşlarının Çin ticari vize başvuruları için konsolosluğa şahsen gitmeleri gerekmektedir. Bu kişiler başvurularını firmamız aracılığı ile gerçekleştirseler dahi Çin Konsolosluğunca talep edilen mülakata gitmeleri gerekecektir.
Çin Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
Çin vize başvuru işlemlerinde 04.12.2017 tarihinden itibaren parmak izi verilmesi zorunludur. Parmak izi randevusu tarafımızdan yapılabilmektedir. Parmak izi verildikten sonra 5 yıl geçerliliği vardır. 1 yıllık Çok Girişli Çin Ticari Vizesi için başvuru sahibinin pasaportunda en az 2 Çin vizesinin bulunması zorunludur. Çin ticari vizesi dilekçesinin noter onaylı olması gerekmektedir.
Çin vizesi başvuruları hakkında verilecek kararlar Çin Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Çin vize başvuruları için gerekli davetiye belgesi ve eksik evraklara dair tüm sorularınız için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçiniz.
Çin ticari vize için gerekli evraklar aşağıdaki liste olarak belirtilmektedir. Bu evrakları teslim ederek Çin ticari vize için başvuruda bulunduktan sonra Çin Konsolosluğunun vize işlemlerini olumlu değerlendirmesi halinde size verilecek Çin ticari vizesi tek girişli vize olup ticari vizenin geçerlilik süresi 3 aydır. Çin’de daha uzun süre bulunmak istiyorsanız Çin’e girişinizden sonra Çin’de bulunduğunuz yerin emniyet müdürlüklerine başvurmak zorundasınız. Çin’in yerel emniyet müdürlüğü, başvurunuzu durumunuza göre kabul veya reddetmekte olup başvuruda tek sorumlu olan uzatım için başvuruda bulunan kişidir.
1. Pasaport. Çin ticari vize için planlanan seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerlilik süresi olan pasaportlar kabul edilmektedir.
2. Davetiye. Çin’deki şirket tarafından e-mail ile gönderilmiş İstanbul Konsolosluğuna hitaben yazılmış davetiye. Çin ticari vizesi için davetiye almanız şarttır. Çin Konsolosluğu her davetiyeyi kabul etmez. Çin ticari vizesi için gerekli olan davetiye Çin’deki valilik tarafından onaylı, barkod numaralı ve konsolosluğa hitaben yazılmış olmalıdır. Bu davetiyenin e-mail aracılığı ile iletilmesi gerekmektedir.
3. Ticari Lisans. Çin’deki firmanın ticari lisansı, şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve firmanın ticaret hacmi kaydı en az 10.000 USD. Çin ticari vize için Çin’de bulunan firmanın ticari lisansı istenmektedir. Başvuran kişi Çin ticari vizesine ilk defa başvuruda bulunuyorsa ticari lisansa ek olarak firmanın işletme belgesi ve şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi de istenmektedir.
4. Fotoğraf. Çin ticari vize için 2 adet 33×48 mm ölçülerinde vesikalık, arka fonu beyaz fotoğraf gerekmektedir. Ticari vize için fotoğrafın güncel olması gerekmektedir.
5. Kimlik. Çin ticari vize için kimlik fotokopisi ve nüfus kayıt örneğinin aslı gerekmektedir.
6. Çin ticari vize dilekçe. Çin ticari vize talebi için özel bir dilekçe gerekmektedir. Bu belge hakkında detaylı bilgi alabilmek için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Vize Merkezi aracılığıyla yapılan Çin ticari vize başvurularunda temsilcilerimiz Çin ticari vize dilekçenin temin edilmesi ve hazırlanmasında vize başvuru sahiplerine yardımcı olmaktadır.
7. Sabıka kaydı. Çin ticaret vizesi için 2 maddeli sabıka sicil kaydı gerekmektedir. Bu belgeyi e-devlet yoluyla alabilirsiniz.
8. Eski Pasaport. Çin ticari vize için güncel pasaportunuzla birlikte eski pasaportunuz da gereklidir. Eski pasaportunuz yok veya kayıp olması halinde, durumunuzu açıklayan şirketin antetli kağıdına yazılmış, imzalı ve kaşeli dilekçe vermelisiniz. Bu dilekçe sadece İngilizce dilinde yazılması halinde kabul edilmektedir.
9. İş durumunuzla ilgili belgeler. Çin ticari vize için iş durumunuzla ilgili birtakım belgeler gerekmektedir. Bu evraklar işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü ve şirket evraklarıdır. Noter onaylı beyanname (şirket yetkilisi tarafından kişinin çalıştığına dair beyanname) En az 5.000 USD bakiyeli banka hesap dökümü aslı, en az 3 aylık kaşeli ve imzalı. Çin ticari vize için gerekli güncel tarihli şirket evrakları ise orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ve sicil gazete fotokopileridir. Şirket evraklarınızın güncel olması da gereklidir.
Çin Ticari Vize Evrakları Hakkında
Yukarıda belirtilen Çin ticari vize evrakları Çin makamları tarafından ticari vize için normal şartlarda istenen evraklardır. Çin Konsolosluğu gerekli evrak listesine çok önem verip eksik göndermeniz halinde vize işlem süreciniz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Çin Konsolosluğu vize başvuru sonrasında gerektiğinde sizden ek evrak isteyebilmektedir. Çin ticari vize evrakları, vize ücretleri ve Çin vizesi ile ilgili diğer bütün prosedürler hakkında sorunuz varsa bizimle iletişime geçiniz. Çin ticari vizesini almanız için gerekli olan evrakları Vize Merkezi’ne kendiniz gelerek verebileceğiniz gibi kargo ile de Vize Merkezi’ne göndermeniz yeterli olacaktır. Hazırladığınız Çin ticari vize evrakları bize geldikten sonra eksik evrak tespiti halinde sizle mümkün olan en kısa sürede iletişime geçilecektir. Bu durumda Vize Merkezi temsilcilerimiz size çözüm üretmeye çalışarak yardımcı olacaktır. Çin vizesi başvurularınız ile ilgili karar veren tek yetkili kurum Çin Konsolosluğudur.
Çin Ticari Vize Başvuru Formu
Diğer Çin vizelerinde olduğu gibi Çin ticari vize için de vize başvuru formu Çin makamları tarafından istenen temel evraklar arasındadır. Çin, ticari vize başvuru formu konusunda çok hassas olup başvuru formundaki tüm bilgiler eksiksiz, düzgün, net, ve doğru olarak verilmelidir. Çin ticari vize başvuru formu bu kriterlere uymadığı takdirde vize başvurunuz olumsuz olarak sonuçlanmaktadır. Çin ticari vizesi için gerekli olan başvuru formu, evrak listesi hakkında bizimle iletişime geçip bilgi alınız. Vize Merkezi temsilcileri Çin vize başvuru formunu doğru olarak doldurmanıza yardımcı olarak Çin ticari vizesini almanıza önemli bir şekilde katkıda bulunmaktadır.
Çin Ticari Vize Dilekçe Örneği
Çin ticari vize dilekçe Çin ticari vize için istenen evraklardandır. Bununla birlikte Çin, ticari vize için her dilekçeyi kabul etmeyip dilekçenin belirli özelliklere uyması gerekmektedir. Bu nedenle Çin ticari vize dilekçe örneği görmek önemlidir. Ayrıca, Çin vizesi için ilk defa başvuruda bulunuyorsanız bu dilekçe şirket sahibi tarafından noter onaylı olmalıdır. Çin ticari vize başvurusu için vereceğiniz davetiyenin uygun olmaması vize işlem süresinin uzamasına veya başvuru işlemlerinin ret ile sonuçlanmasına yol açabilmektedir. Çin ticari vize dilekçe örneği ve detayları hakkında bilgi edinip dilekçeyi almanız için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçin.
Çin Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?
Vize başvurunuzu sağlıklı olarak gerçekleştirmeniz halinde Çin ticari vize genelde ortalama olarak 7 iş günüde çıkar. Ancak Çin Konsolosluğunun vize başvuruları nedeniyle yoğun olması veya vize işlemleri sırasında sizden ek evrak talep etmesi gibi farklı durumla karşılaşmanız halinde de vize işlem süresi uzayabilmektedir. Bununla birlikte Çin Konsolosluğunun çalışmadığı hafta sonları ve Çin Konsolosluğu resmi tatil günleri iş günü olarak sayılmamaktadır. Çin ticari vizenin kaç günde çıkar olması bu nedenlere bağlı olduğundan vize başvurunuzun zamanını doğru belirlemeniz çok önemlidir, aksi takdirde vizeniz Çin’e yapmayı planladığınız seyahatinizden önce çıkamayabilir. Vize Merkezi evraklarınızı Çin’in belirlediği formata göre ticari vize başvurularınızı adınıza gerçekleştirerek size destek olmaktadır.
Çin Ticari Vize Ücreti
Çin ticari vize ücreti her zaman aynı olmayıp belirli zamanlarda değişebilmektedir. Türkiye ve Çin arasında gerçekleşen sosyal ve ticari ilişkiler gelişmeler de Çin ticari vize ücretini etkileyebilmektedir. Çin ticari vize ücretini belirleme yetkisi Çin Konsolosluğuna aittir fakat başvurular yetkili acenteler tarafından gerçekleştirildiğinden ücret bilgisi hakkındaki bilgiyi ilgili seyahat acentelerinden alabilirsiniz. Çin ticari vizesi ücretleri hakkında en doğru bilgi için seyahat tarihine yakın bir zamanda iletişime geçmeniz tavsiye edilir.
Çin ticari vize ücreti konusunda çağrı merkezimizi arayarak size yardımcı olabilmekteyiz. Vize Merkezi aracılığıyla gerçekleştireceğiniz Çin ticari vize için ödeyeceğiniz ücret vize ücreti, konsolosluk harç bedelleri, randevu ücreti ve hizmet bedelini içermektedir. Vize Merkezi, Çin vizesi işlemlerini baştan sona kadar takip etmektedir. Evraklarınız Çin Halk Cumhuriyeti’nin uyguladığı vize prosedürlerine göre Vize Merkezi’nce değerlendirildikten sonra size başvurunuzu sağlamlaştırmanız için gereken bildirimlerde bulunulur.
Çin vize uygulamasına istinaden T.C. umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Çin’e seyahatlerinden önce vize almaları gerekmektedir. Bu sebeple Çin’e seyahat edecek Türk vatandaşlarının Çin’e yapacakları kısa veya uzun sürecek seyahatlerinden önce Çin vizesi almaları gereklidir. Çin ile Türkiye arasındaki vize yönetmeliğine göre hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 güne kadar Çin’e seyahatlerinde vizeden muaftırlar ancak uzun süreli seyahatler için vize başvurusunda bulunmaları gereklidir. Çin Türk vatandaşlarına kapıda vize vermeyip Türk vatandaşlarının Çin’e seyahatlerinden önce Çin’in dış temsilciliklerine vize başvurunda bulunarak vize almaları gereklidir.
Çin Transit Vizesi (G vizesi)
Çin vize türleri arasında bulunan Çin transit vizesi (G vizesi); Çin’den transit geçiş yapacak kişilere verilen bir vize türüdür. Çin üzerinden herhangi bir üçüncü ülkeye geçişlerde havalimanı sınırlarından çıkılmadığı sürece 24 saate kadar vize alınmasına gerek yoktur. Havalimanından çıkılması ya da 24 saatten daha uzun bir süre konaklama gerektiren durumlarda transit vize alınması gerekmektedir. 24 saatten az kalınması durumunda Türk vatandaşlarından vize talep edilmemektedir.
Beijing ve Shanghai’de uygulanan 45 ülkenin vatandaşlarına transit geçişlerinde 72 saatlik vize muafiyeti 1 Ocak 2013 tarihten geçerli olmak üzere başladı.
1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla aşağıda belirtilen ülke vatandaşları için Beijing Capital International, Shanghai Pudong International ve Shanghai Hongqiao International Havalimanlarında transit geçiş yapacak olan yolcular, mevcut geçerli olan pasaportları, gidecekleri ülkelerin geçerli vizeleri, uçak biletlerini yanlarında bulundurmak şartıyla 72 saatten az kalmak şartıyla Pekin ve Şanghay’da vizesiz olarak kalabilirler.
Arjantin, Avusturya, Avustralya, Belçika, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri.
Sadece Pekin, Şanghay Pudong Uluslararası Havaalanı ve Şanghay Hongqiao Uluslararası Havaalanı Pekin Capital Uluslararası Havaalanı üzerinden geçiş yapan yolcular için geçerlidir. Hedef ve yer ayrılırken aynı olamaz.
- Bu uygulama tren, gemi veya diğer ulaşım araçlarıyla seyahat eden yolcular için geçerli değildir .
- Yolcuların 72 saat süresince, Pekin veya Şangay dışında diğer şehirlere gitmelerine izin verilmez. Geldiğiniz şehirden ayrılmanız gerekir. Örneğin, Şangay Pudong Havalimanı’na iniş yaptıysanız yine Şanghay’dan hareket etmelisiz, Pekin Uluslararası Havaalanı’ndan veya diğer havaalanlarından hareket edilemez.
- 72 saat vizesiz bulunma sürei transit izin belgesi alınan saatte başlamaktadır, uçağın iniş saati dikkati alınmamaktadır.
Çin vizesi için pasaport süresi Çin seyahati sonrası için en az 6 ay geçerli olmalıdır. Aynı zamanda 30 günü geçmeyen seyahatler için Çin vizesi alamaya ihtiyacı olmayan hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahiplerinin Çin seyahati için pasaport süresi organize edilen Çin seyahati sonrası için en az 6 ay olmalıdır. Çin seyahati ya da Çin vizesi için pasaport süresi konusunda harekete geçmeden önce kontrol yapılması tavsiye edilmektedir.
Türk vatandaşlarının vizelerinin tek girişli mi çok girişli mi olduğunu Çin’e seyahatlerinden önce kontrol etmeleri Çin’e giriş yaptıktan sonra vize sürelerini geçirmemeye dikkat etmeleri tavsiye edilmektedir. Vize ihlalinde bulunan yabancılara cezai yaptırımlar uygulanmakta ve Çin’e giriş yasağı konulabilmektedir. Çin vizesini değerlendirilme ve sonuçlandırma yetkisi Çin Ankara Büyükelçiliği ve Çin İstanbul Başkonsolosluğu’nun inisiyatifinde bulunmaktadır.
Çin ‘in vize uygulaması gereği T.C. umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Çin’e seyahatlerinden önce vize almaları gerekmektedir. T.C. hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türk Vatandaşları ise 30 güne kadar Çin’e yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır fakat uzun süreli seyahatler için vize almaları gerekmektedir.
Kısa süreli Çin vizesi başvuru işlemleri Çin Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize merkezleri, seyahat acenteleri aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Vize Merkezi aracılığıyla Çin vizesine başvuru yapabilirsiniz. Vize Merkezi Çin vizesi için başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştirebilmektedir.
Çin mürettebat vize başvurunuzu gerekli evrakları eksiksiz olarak hazırlayıp Vize Merkezi’ne göndererek başvuru işlemleriniz daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Çin vize başvurunuz hakkında karar yetkisine sahip tek kurum Çin Konsolosluğudur.
Çin vize türleri arasında bulunan Çin mürettebat vizesi (C vize) uluslararası ulaşım araçlarını kullanan yabancı mürettebat için verilmektedir. Uçak, tren, gemi, sınır ötesi ulaşım faaliyetlerinde bulunan motorlu taşıt sürücüleri ve gemi personelinin birlikte seyahat ediyorlarsa aile bireylerine verilir.
Başvuru sahibi randevu günü şahsen gelmek zorundadır. Eğer Ocak 2018 tarihinden itibaren alınan Çin vizesi var ve vize üzerinde bulunan fotoğrafın alt kısmında ‘’Y’’ ibaresi mevcut ise parmak izi tekrarı için başvuru sahibinin gelmesine gerek bulunmamaktadır.
Çin Vizesi Parmak İzinden Muaf Olanlar
Çin kanun ve yönetmeliklerine göre, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Türk vatandaşları dahil olmak üzere tüm vize işlemlerinde, başvuru sahiplerinden 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere parmak izi almaya başlamıştır.
Aşağıdaki belirtilen kişiler parmak izinden muaf tutulacaktır:
1. 14 yaşın altındaki ve70 yaşın üzerindeki kişiler;
2. Diplomatik pasaportu, hususi pasaportu ve hizmet pasaportuna sahip kişiler;
3. 5 yıl içinde aynı pasaportla, aynı büyükelçiliğe veya konsolosluğa vize başvurusu yapan ve parmak izi alınmış kişiler;
4. Parmak izi alınamayacak derecede bedensel engelli bulunan kişiler.
Çin Mürettebat Vizesi için Gerekli Evraklar
Çin mürettebat vizesi (Çin C vize); hava, kara ve deniz firmalarında mürettebat olarak çalışan; uluslararası tren taşımacılığı, havacılık, denizcilik firmaları görevlileri; uluslararası karayolu taşımacılığı yapan araç sürücüleri ve bu kişilerin ailelerinin başvuru yapması gerekli olan vize türüdür.
- Pasaport. Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
- Fotoğraf: 2 adet arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf.
- Dilekçe. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı vize dilekçesinin aslı.
- Bilgi formu
- İş sözleşmesi. Eğer kişi görev aldığı şirkette resmi olarak SGK’lı değil ise; noterden şirket ile işçi arasında iş sözleşmesi yapılması gereklidir.
- Gemi Adamı Cüzdanı. Mürettebat vizesine başvuru yapacak olan kişi gemi personeli ise Gemi Adamı Cüzdanı’nın aslını sunmalıdır.
- Davet Mektubu BARKODLU: Mürettebat vizesine başvuracak kişi için mevcut yabancı nakliye firması tarafından teminat mektubu veya Çin’deki ilgili birimden bar kodlu resmi davetiyenin temin edilmesi gerekmektedir.
- Şirtket Evrakları;
- Faaliyet Belgesi: Deniz Ticaret Odası’ndan son 6 ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesinin Aslı.
- Vergi Levhası: Yeni yılı onaylı, şirketin vergi levhasının fotokopisi.
- Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
- İmza sirküleri fotokopisi
- SSK işe giriş bildirgesi
- Barkodlu güncel SGK hizmet dökümü
- Son 3 aylık maaş bordrosu kaşeli imzalı
- Şirket davetiyesi kaşeli imzalı
Çin Mürettebat Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Çin mürettebat vizesi için hazırlanan evrakların eksiksiz olarak teslim edilip Çin vize işlemlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra Çin Konsolosluğunun vize işlemini olumlu sonuçlandırması durumunda Çin vizesi ortalama olarak randevudan sonraki 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat vize işlemlerinin Çin Konsolosluğunun resmi tatillere ya da hafta sonuna denk gelmesi halinde, konsolosluğun ek evrak talep etmesi gibi durumlarda vize işlem süresi uzayabilmektedir.
Çin çalışma vizesi için gerekli evraklar mevcut şartlara göre değişebilmekte olup güncel olmayan evraklarla başvurular gerçekleştirilememektedir. Çin Z vizesinin güncel evrak listesinie ulaşmak için Vize Merkezi temsilcilerimizle irtibat kurunuz. Çin çalışma vizesinin güncel evrak listesi e-mail aracılığıyla size ulaştırılacaktır. Doğru evraklarla, vize başvurusunu eksikiz olarak gerçekleştirebilmek için lütfen Vize Merkezi’nin deneyimli temsilcileri ile iletişime geçiniz.
Çin Çalışma Vize Başvurusu
Son yıllarda Çin ekonomi açısından Dünya’da önemli bir güç haline gelmiş olup bu ülkede çalışmak isteyen veya çalışan yabancı sayısında önemli bir artış olmuştur. Z Visa olarak adlandırılan Çin çalışma vizesi ile yabancı şahıslar Çin’de yasal olarak çalışabilmektedir. Çin Z vizesi yabancı şahıslar için oturum imkanı da vermekle birlikte hem çalışma izninin geçerli olması hem de Çin’de oturma izninin olması yabancı şahsın Çin’e girişinden sonra yapması gereken işlemlerle gerçekleşebilmektedir.
Çin çalışma vizesi için Çin’in konsolosluğuna bizzat başvuruda bulunabileceğiniz gibi Vize Merkezi aracılığıyla da başvurabilirsiniz. Türkiye’nin hangi ilinden ikamet ederseniz edin kargo veya kurye aracılığıyla Vize Merkezi’ne Çin Z vizesi için gerekli evrakları ulaştırdığınızda Vize Merkezi sizin adınıza zaman kaybetmeden vize başvurunuzda bulunur. Vize Merkezi Çin çalışma vizesi başvuru işlemlerinizi yürütme konusunda tam yetki sahibidir. Fakat, unutulmamalıdır ki Çin vizesi başvurularınızdan sonra Çin çalışma vizesinin kabulü veya reddi hakkında tek yetkili olan kurum Çin Konsolosluğudur. Ayrıca, Çin Konsolosluğu başvurunuz sonrası sizi mülakata çağırma ya da ek evrak isteme yetkisine de sahiptir.
Çin Konsolosluğu Çin Z vizesi başvurusu için gereken tüm evraklar eksiksiz ve doğru olarak teslim edilmesine önem vermektedir. Ayrıca vize işlemlerinden önce Çin’de çalışacağınız firmanın sizin için çalışma izni alması gerekmektedir. Bunu gerçekleştirebilmek için iş sözleşmesi, CV’niz, diplomanız, eski çalıştığınız firmanız hakkında referans mektubu gibi evraklar olabilmekte olup bu evraklardan bazılarında da belirli kriterle uygunluk gerekebilmektedir. Vize Merkezi, Çin çalışma vizesi hakkında size danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Vize Merkezi sizin adınıza Çin Z vizesi başvurusunu gerçekleştirip vize işlemlerinizi takip etmekte ve Çin çalışma vizesini almanıza destek olmaktadır. Vize Merkezi, Çin Z vizesi işlemlerinin aşamalarını takip edip herhangi bir gelişme olması durumunda mümkün olan en kısa sürede sizinle iletişime geçer. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Çin çalışma vizesi için uyguladığı zorlu ve kafa karıştırıcı ayrıntılarından dolayı zaman kaybetmeyerek çalışma vizesi başvurusunu daha sağlam olarak gerçekleştirmek için Vize Merkezi ile irtibata geçiniz.
Çin Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar
Çin Z vizesi için gereken evraklar aşağıdaki listede yer almaktadır.
1. Davetiye. Çin çalışma vizesi için iki çeşit resmi davetiye vermeniz gerekmektedir. Bunlar konsolosluğa hitaben olacak beyaz davetiye ve yeşil davetiyedir. Çin vize başvurusu için davetiyelerin orijinallerini vermeniz gerekmektedir. Davetiyeler hakkında daha detaylı bilgi için Vize Merkezi ile iletişime geçin.
2. Çin’deki firmaya ait bilgi. Çin Z vizesi için Çin’de bulunan şirketin vergi levhasının fotokopisi gerekmektedir. Çin’e girişin ilk defa gerçekleşmesi durumunda ise bu belgeye ek olarak ID ve davet de gerekmektedir.
3. İkametgah. Çin çalışma vizesi için ikametgah belgesi alıp bu belgenin aslını veriniz.
4. Sabıka Kaydı. Belge olarak savcılıktan sabıka kaydınızı da almalısınız. Adli sicil kaydınızı gösteren belgede adli sicil kaydı yoktur yazısı olmalıdır. Bu belgenin de sadece aslı kabul edilmektedir.
5. Kimlik. Çin çalışma vizesi için nüfus cüzdanınızın fotokopisi istenmektedir.
6. Pasaport. Çin Z vizesi için sizden hem şimdi kullandığınız pasaportun hem de eski pasaportunuzun aslı istenmektedir. Vize Merkezi ile iletişime geçerek pasaportunuzla ilgili durumu paylaşıp pasaport prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
7. Fotoğraf. Çin çalışma vizesi için sizden belirli kriterlere uyan vesikalık fotoğraf istenmektedir. Fotoğrafın mat, kalın kağıtlı ve beyaz arka fonlu olması gerekmektedir. Fotoğraf kulak ve alın açık, ön cepheden çekilmiş, gözlüksüz olmalıdır. Fotoğraftaki kıyafetinizin koyu renkli olması de gerekenler arasındadır. Z vizesi için istenen fotoğraf 2 adettir.
Önemli Notlar
Listede belirtilen Çin Z vizesi için gerekli evraklar bütün Çin çalışma vizesi başvuruları için istenen evraklardır. Çin makamları gerek görmesi durumunda daha sonra sizden ek evrak talep edebilmektedir. Çin makamları çalışma vizesi için istenen evrakların eksiksiz ve doğru olarak gönderilmesine önem vermektedir. Aksi takdirde vize işlemleriniz uzayabilmekte veya ret olarak sonuçlanabilmektedir. Özellikle Çin makamları davetiye konusunda çok hassas olup çalışma vizesi için istenen davetiyeleri getirmemeniz durumunda ya da getirdiğiniz davetiyelerin Çin makamlarının istediği kriterlere uymaması durumunda başvuru işleminiz gerçekleştirilememektedir. 1 yıllık çok girişli Çin ticari vizesi için de başvuran kişin pasaportunda en az iki Çin vizesi olması gerektiğini de unutmayın.
Çin Z vizesini Vize Merkezi aracılığıyla başvurmanız durumunda başvurunuzu daha sağlam şeklide gerçekleştirip Z vizesini alma ihtimaliniz yükselmektedir. Vize Merkezi temsilcileri gerekli davetiye belgeleri de dahil vize için gereken tüm evraklar hakkında detaylı bilgiler verip vize başvurunuz için size kolaylık sağlamakta olur. Çin vize başvurunuz için getirdiğiniz evraklar bize ulaştıktan incelenir. Belgeleriniz ile ilgili eksiklik tespit edilirse sizle mümkün olan en kısa sürede iletişime geçilecektir. Eksik evraklara dair tüm sorularınız için Vize Merkezi ile iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Çin konsolosluğu sizden ek evrak talep etmesi durumunda da sizle hemen iletişime geçilip size çözüm üretmeye çalışarak yardımcı olmaktadır. Çin çalışma vizesi evraklarına dair aklınıza takılan her şey için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile irtibata geçiniz.
Çin Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Gereken evraklar eksiksiz verilip vize işlemlerinde özel bir durum olmaz ise Çin çalışma vizesi ortalama 7 iş günüde çıkar. Fakat, Çin Konsolosluğunun çalışma zamanlarının yoğun olması ya da vize başvurunuz sonrasında sizden ek evrak istemesi gibi farklı bir durumun olması halinde Çin çalışma vizesi daha uzun sürede çıkabilmektedir. Ayrıca Çin Konsolosluğu hafta sonları ve konsolosluk resmi tatil günlerinde kapalı olduğundan bu günler iş günü olarak dahil edilmez. Bu yüzden Çin Z vizesi başvurunuzun zamanını iyi belirlemeniz gerekmektedir, aksi takdirde Çin çalışma vizesi Çin’e gitmek istediğiniz tarihten önce çıkmayabilir. Vize Merkezi Çin çalışma vizesi başvurularınızı Çin tarafından uygulanan prosedürler doğrultusunda adınıza gerçekleştirip size destek olmaktadır.
Çin Z Vizesi Ücreti
Çin Z vizesi ücreti her zaman aynı olmayıp belirli bir zamanlarda güncellenebilmektedir. Çin makamları Çin çalışma vizesi ücretini belirlemekle birlikte Türkiye ve Çin arasında resmi gelişmeler olması da Çin Z vizesi ücretini etkileyebilmektedir. Çin Z vizesi ücreti hakkında en güncel bilgiye ulaşmak için Vize Merkezi’nin temsilcileri ile iletişime geçiniz. Vize Merkezi aracılığıyla başvuruda bulunacağınız Çin çalışma vizesi için ödeyeceğiniz toplam ücret, vize ücreti, konsolosluk harç bedelleri, randevu ücreti ve hizmet bedelini içermektedir. Kargo veya kurye ile alınan hizmet ücretleri vize başvuru sahibi tarafından karşılanır. Belgeleriniz Çin Halk Cumhuriyeti’nin uyguladığı vize prosedürlerine göre Vize Merkezi’nce değerlendirilip başvurunuzu daha sağlıklı hale getirmeniz gerektiğinde sizle irtibata geçilir. Vize Merkezi, Çin Z vizesi işlemlerini baştan sona kadar takip etmektedir. Çin vize başvurunuz hakkında bir gelişme olması halinde sizle hemen irtibata geçilip verilecek bilgiler ve önerilerle başvuru işlemlerinizin başarılı olarak sonuçlanmasında katkıda bulunur.
Çin’de Çalışmak ve Oturum
Çin çalışma vizesi Çin’de yasal olarak çalışmak için gereken bir vizedir. Çin Z vizesi Çin’de çalışma hakkını verdiğinden Çin’de oturma imkanını da sunmaktadır. Ancak, Çin Z vizesi almanızla birlikte Çin’de oturma izniniz olmamaktadır. Çin’de yasal olarak oturma hakkınız olabilmesi için Çin’e giriş tarihinizden itibaren ilk 30 günlük süre içinde Çin’de ikamet ettiğiniz yerin ilçe düzeyinin üstünde olan Yerel Halk Hükümet Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi’ne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Oturma izni için başvuran kişilerden oturumla ilgili gerekli evrakların teslimi ve parmak izi gibi biyometrik dataların alınması istenecektir. Çalışma vizesi olan yabancının başvuracağı makama vereceği evraklar Çin Z vizesi için verdiği evraklar ile birlikte Çin’de alacağı ek evraklar olabilmektedir.
Çin’den alınacak ek evraklara örnek olarak ev adresi, kira sözleşmesi, sağlık raporu verilebilmektedir. Oturma izni başvurusu Çin makamlarınca belirtilen kriterlere göre gerçekleşmesi halinde ortalama 15 iş gününde sonuçlanabilmektedir. Ancak ülkedeki Çin makamları sizden ek evrak isteme ve oturum izni başvurunuzu olumlu veya olumsuz olarak değerlendirme yetkisine sahiptir. Çin makamları oturma izni başvurunuzu olumlu olarak değerlendirmesi halinde size vereceği oturma izninin süresi en az 90 gün en fazla 5 sene olabilmektedir. 1 seneden uzun süreli olan oturma izni başvuruları sağlık raporu verilmesi koşuluyla gerçekleşmektedir. Çin’de yasal olarak çalışmak için hem Z vizenizin hem de oturma izninizin olması gerekmektedir. Oturum izni olan diğer vizelere sahip yabancıların ise sadece oturum izni olup çalışma izni yoktur.
Uzun süreli Çin S1 vizesi ve kısa süreli Çin S2 vizesi için gerekli evrak listesi mevcut duruma göre değişiklik gösterebilmektedir. Güncel olmayan evraklarla yapılan vize başvuru işlemleri kabul edilmemektedir. S1 vizesi ve S2 ziyaret vizelerinin güncel evrak listesini öğrenmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişim kurabilirsiniz. Temsilcilerimiz ziyaret vizesi için güncel evrak listesini e-mail aracılığıyla tarafınıza göndereceklerdir. Vize başvurunuzu eksiksiz ve doğru olarak yapmak için Vize temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
S1 Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?
Çin ziyaret vizesi, S1 vizesi ve S2 vizesi Çin’de bulunan akraba, aile, arkadaş ziyaretlerinin yapılabilmesi için alınması gereken bir vize türüdür. Bu sebeplerden ötürü ülkeye gidilmesi durumunda ziyaret vizesi başvurusunda bulunulması gerekmektedir. S1 vizesi sahibi olabilmek için Çin’de ikamet eden akraba veya tanıdık kişilerden davetiye alınması zorunludur. Davet mektubunun temin edilememesi durumunda ziyaret vizesi alınma ihtimali bulunmamaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu direkt olarak yapılacak aile, akraba ziyaret vizesi başvurularını kabul etmemektedir. Çin ziyaret vizesi başvuru işlemleri için yetkili acenteler aracılığıyla vize başvurusunda bulunulurken tam ve doğru bir şekilde ibraz edilmiş başvuru evrakları ile birlikte ziyaretçi vizesi alınabilir.
S1 Vize Gerekli Evraklar
Çin ziyaret vizesi (S1) vizesi ziyaret amacıyla 180 günden fazla ikamet etmek amacıyla Çin’de çalışan, eğitim gören, ikameti bulunan yabancı uyruklu kişilerin anneleri, babaları, eşleri, on sekiz yaşın altındaki küçük çocukları veya herhangi bir özel durum için ülkeye gitmesi gereken kişilerin başvurduğu bir vizedir. Çin’e girişten sonra 30 gün içerisinde ikamet başvurusunda bulunulması gerekmektedir. S1 vizesi ile seyahat etmeyi planlayan kişiler için gereken evrak listesi şu şekildedir:
1.Pasaport. Geçerlilik süresi en az altı ay ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı ve pasaportun fotoğrafının bulunduğu sayfanın fotokopisi.
2.Fotoğraf. 2 adet güncel olmak koşuluyla arka fonu beyaz biometrik fotoğraf.
3.Davetiye. Ülkede ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşın gönderdiği davetiye. Davetiyenin üzerinde şu bilgilerin belirtilmesi gereklidir:
4.Davet edilen kişinin bilgileri. Adı, soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi.
5.Davet edilen kişinin ziyaretine ilişkin bilgiler. Seyahatin amacı, gidiş tarihi, ikamet adresi, kalma süresi, davet eden kişiyle olan yakınlık durumu, harcamaların karşılanacağını gösteren belge.
6.Davet eden kişinin bilgileri. Davet eden kişinin adı, soyadı, telefonu, adresi, imzası.
7.Davet eden kişinin pasaport ve ikamet belgesinin fotokopisi.
8.Vize başvuru sahibi ile davet eden kişinin arasındaki akrabalık ilişkisini gösteren belge. Emniyet kurumu tarafından verilen akrabalık ilişkisini gösteren belge veya noterden onaylı evrakın aslı ve fotokopisi.
9.Sabıka kaydı. Vize başvuru sahibinin savcılıktan alacağı sabıka kaydının aslı.
10.En az 5000 Türk Lirası olmak üzere banka hesap defteri veya banka mevduatı.
11.İlgili kişilerin ülkeye giriş yapmalarının ardından 30 gün içinde ikamet edecekleri yerdeki Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi’ne ikamet belgesi almak için başvuru yapmaları gerekmektedir.
S2 Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?
S2 vizesi, ziyaret amaçlı 180 günden az kalmak şartıyla Çin’de çalışan, öğretim gören, ikameti olan yabancı uyruklu kişilerin eşleri, çocukları, çocuklarının eşleri, anne babaları ve eşlerinin anne babası, kardeşleri, torunları veya özel iş için ülkeye gitmesi gereken kişilerin başvurduğu vizedir. S2 vizesi Çin’de bulunan akraba, arkadaş veya tanıdık kişileri ziyaret etmek amaçlı alınması gerekli bir vizedir. Ziyaret vizesi almak için ülkede bulunan ve ziyaret edilecek kişiden davet mektubu gerekirken, davet mektubunun alınmaması durumunda vize alınma hali bulunmamaktadır. Ziyaret vizesi için Çin’de bulunan akrabalardan davet mektubu ve akrabalık ilişkisini gösteren noterden tasdik zorunlu bir evraktır.
S2 Vizesi Gerekli Evraklar
Kısa süreli akraba ziyareti sebebiyle seyahat etmek isteyen kişiler için gerekli S2 vizesi evrakları şu şekildedir:
1.Pasaport. Geçerlilik süresi en az altı ay ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı ve pasaportun fotoğrafının bulunduğu sayfanın fotokopisi.
2.Fotoğraf. 2 adet güncel olmak koşuluyla arka fonu beyaz biometrik fotoğraf.
3.Davet eden kişi (çalışma, eğitim gibi sebeplerden ötürü ülkede ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin) pasaport ve ikamet belgesinin fotokopisi.
4.Davette bulunan kişinin davetiyesi. Davetiyenin üzerinde belirtilmesi gerekenler:
5.Davet edilen kişinin bilgileri. Adı, soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi.
6.Davet edilen kişinin ziyaretine ilişkin bilgiler. Ülkeye gitme amacı, gidiş dönüş tarihi, ülkede ziyaret edeceği yer ve davet eden kişiyle olan yakınlık durumu, masrafların nasıl karşılanacağını gösteren belgeler.
7.Davet eden kişinin iletişim bilgileri. Davet eden kişinin adı, soyadı, telefonu, adresi, imzası.
8.Vize başvuru sahibi ile davet eden kişinin akrabalık ilişkisini gösteren belge. Emniyet kurumunun verdiği akrabalık durumunu gösteren belge veya akrabalık ilişkisini gösteren noterden onaylı evrakın aslı ve fotokopisi.
9.Sabıka kaydı.Başvuru sahibinin savcılıktan alacağı sabıka kaydı.
10.En az 5000 Türk Lirası banka hesabı veya banka mevduatı.
Herhangi özel işlerin olması durumunda Başkonsolosluk yetkilisinin talep ettiği evrakların da sağlanması gerekmektedir. Vize için başvuru belgelerin tamamlanma ve değerlendirilme sürecine göre değişiklik gösterebilmektedir. Konsolosluk belgelerin değerlendirilmesi için ek zamana ihtiyaç duyabilmektedir. Tüm sürecin göz önünde bulundurulması halinde ziyaretçi vizesi 7-10 işgünü arasında sonuçlanabilmektedir. Konsolosluğun eğer ihtiyaç duyması durumunda ek evrak isteğinde bulunabilir.
Uzun süreli Çİn ziyaret vizesi; S1 vizesi ve kısa süreli S2 ziyaret vizelerinin çıkış süresi Çin aile ziyareti vizesinin türüne göre değişiklik göstermektedir. Vize başvurusu için evrakları tam olarak teslim edilmeli, vize başvuru işlemleri sırasında herhangi bir özel durumla karşılaşılmaması halinde aile ziyareti vizesinin çıkış süresi 10 işgünüdür. Ancak vize başvurusu esnasında Çin Konsolosluğu’nun yoğun olmasından ya da ek belge istemesi gibi durumlarla karşılaşılması halinde vizenin onaylanma süreci uzayabilmektedir. Ayrıca Çin Konsolosluğu hafta sonları ve resmi tatil günlerinde kapalı olup bu günler işgünü olarak sayılmamaktadır. Bu nedenle Çin aile ziyareti vizesini planladığınız seyahat tarihinden önce almak ve vize için istenen evraklar hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz. Seyahat tarihlerinizi ve vize başvuru tarihini bu bilgileri göz önünde tutarak planlayınız. Tarihleri doğru bir şekilde belirlememeniz durumunda vizenin planlanan seyahatten önce onaylanma ihtimali artmaktadır. Seyahatinizden 1 ay öncesinde vize başvuru işleminin yapılması tavsiye edilmektedir.
S1 vizesi ve S2 vizesi başvuruları hakkında daha bilgi almak, ücretlerini öğrenmek için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayabilirsiniz. Ziyaret vizesi için başvuru evraklarınızı hazırlayıp tarafımıza ulaştırmanız halinde bize başvuru işlemlerinizi sizin adınıza takip edebilmekteyiz.
Uzun süreli Çin Q1 Aile Birleşimi Vizesi ve Kısa Süreli Çin Q2 Aile Birleşimi vizesi için gereken evrak listesi mevcut duruma göre değişkenlik gösterebilmektedir. Güncel olmayan belgelerle yapılan başvuru işlemleri gerçekleştirilememektedir. Çin Q1 ve Çin Q2 aile birleşimi vizelerinin güncel evrak listelerine ulaşmak için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayabilirsiniz. Uzun süreli Q1 ve kısa süreli Q2 vizesinin güncel evrak listesini e-mail aracılığıyla tarafınıza ulaştıracaklardır. Vize başvurunuzu tam ve eksiksiz olarak yapabilmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
Çin Aile Birleşimi Q1 Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?
Çin aile birleşimi vizesi Q1 vizesi, aile birleşimi için başvurulan bir vize türüdür. Aile bütünlüğünü korumak amacıyla, Çin’de yaşamak isteyen Çin vatandaşı aile bireylerine ve Çin’de süresiz oturma hakkına sahip yabancı uyruklu kişilerin aile fertlerine olduğu kadar çocuklarına da uzun süreli ikamet etmeler için verilen bir vize kategorisidir.
Çin uzun süreli Q1 aile birleşimi vizesi, Çin’de oturma amaçlı verilen bir vize tipidir. Çin’de sürekli oturma izini olan yabancıların aile bireyleri, örneğin, eş, anne baba, çocuk, çocukların eşleri, kardeşleri, anneanne babaanne, dede, torun. Çin Halk Cumhuriyeti’ne giriş yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde oturma için başvuru yapılması gerekmektedir. Evlatlık alınan kişinin vize başvurusu Çin’e giriş yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde yapılması gerekmektedir.
Çİn Aile Birleşimi Vizesi (Q1) için Gerekli Evraklar
Çin aile birleşimi vizesi, Q1 Uzun Süreli vize ve aile birleşimi nedeniyle Çin’e gitmeyi planlayan kişiler için gerekli olan evraklar şunlardır:
- Pasaport: Geçerlilik süresi en az altı ay ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı ve pasaportun fotoğrafının bulunduğu sayfanın fotokopisi.
- Fotoğraf: 2 adet güncel olmak koşuluyla arka fonu beyaz biometrik fotoğraf.
- Çin’de oturmakta olan Çin Vatandaşı ya da Çin’de süresiz oturma hakkına sahip olan yabancı uyruklu vatandaşın gönderdiği davetiye. Davetiyenin üzerinde şunların belirtilmesi gerekmektedir.
- Davet edilen şahsın bilgileri: Ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi gibi.
- Davet edilen şahıs ziyaretine ilişkin bilgiler. Çin’e gidiş amacı, ülkeye varış tarihi, Çin’deki adresi, ikamet süresi, davet eden kişiyle yakınlık durumu gibi.
- Davet eden şahıs bilgileri: Davet eden kişinin ad, soyad, telefon, adres, imzası.
- Davet eden kişinin Çin nüfus cüzdan fotokopisi veya yabancı uyruklu vatandaşın pasaport, ikamet belgesi fotokopisi.
- Başvuran kişi ile davet eden kişi arasındaki akrabalık ilişkisini (eşleri, anne babaları, çocukları, çocukların eşleri, kardeşleri, büyükanne büyükbabaları, eşlerinin büyükanne büyükbabaları, torunları) gösteren belgenin (evlilik cüzdanı, doğum belgesi, emniyet kurumunun vermiş olduğu akrabalık ilişkisini gösteren belge veya akraba ilişkisini gösteren noterden evrak) aslı ve fotokopisi.
- Başvuru sahibinin savcılıktan alacağı sabıka kaydının aslı.
- En az 5000 Türk Lirası olmak üzere banka hesap defteri veya banka mevduatı.
Çocuklarının uzun süreli Çin’deki aile ve yakınlarına verilmesi amacıyla oturum almak isteyen kişiler için gerekli evraklar şunlardır:
- Çin’in diğer ülkelerdeki Büyükelçilik veya Başkonsoloslukları tarafından verilen çocuk bakımı tasdik belgesi veya bulunduğu ülke ya da Çin’deki noter tarafından tasdik edilmiş çocuk bakımı için vekaletname.
- Vekalet veren kişinin pasaportunun aslı, fotokopisi. Çocuğun uzun süreli bakımını üstlenecek kişi ile akraba olduğunu gösteren belge (evlilik cüzdanı, doğum belgesi, emniyet kurumunun vermiş olduğu akrabalığı gösteren noterden onaylı evrak.
- Çocuğun uzun süreli bakımını üstlenen kişinin gönderdiği çocuk bakımını kabul yazısı ve nüfus cüzdanının fotokopisi.
- Çin’deki aile ve yakınlarına çocuklarının bakımına uzun süreli teslim etmek isteyen anne ve babanın veya taraflardan herhangi birinin Çin vatandaşı olması durumunda çocuğun doğumu sırasında Çin vatandaşı olan anne ve babanın Çin sınırları dışarısında sürekli ikamet etme durumunu gösteren belgenin fotokopisi.
Dikkat edilmesi gereken hususlar: İlgili kişilerin Çin sınırlarına giriş yapmalarından 30 gün içinde ikamet edecekleri yerdeki ilçe düzeyi üstündeki Yerel Halk Hükümet Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi’ne ikamet belgesi almak için başvuruda bulunmaları gereklidir.
Çin Aile Birleşimi Q2 Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?
Çin aile birleşimi Q2 vizesi, Çin’e kısa süreli 180 günden az olmak üzere seyahat amaçlı ziyaret için verilen bir vize türüdür. Çin’de ikamet eden Çin vatandaşlarının akrabaları ve süresiz Çin’de oturma izni olan yabancı uyruklu kişilerin akrabaları için verilen bir vizedir.
Çin Aile Birleşimi Q2 Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?
Çin’de ikameti olan Çin Vatandaşı veya Çin’de süresiz ikamet etme hakkına sahip olan yabancı uyruklu kişi tarafından gönderilen davetiye. Davetiyenin üzerinde şunların belirtilmesi gereklidir:
- Pasaport: Geçerlilik süresi en az altı ay ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı ve pasaportun fotoğrafının bulunduğu sayfanın fotokopisi.
- Fotoğraf: 2 adet güncel olmak koşuluyla arka fonu beyaz biometrik fotoğraf.
- Davet edilen kişinin bilgileri, ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi.
- Davet edilen kişinin ziyaretine ait bilgiler: Çin’e gitme sebebi, gidiş ve dönüş tarihi, Çin’de ziyaret edeceği yer ve davet eden kişiyle yakınlık derecesi, masrafların, giderlerin nasıl karşılanacağına dair kaynak.
- Davet eden kişinin bilgileri: Davet eden kişinin adı, soyadı, telefonu, adresi ve imzası.
- Davet eden kişinin Çin nüfus cüzdanının fotokopisi veya yabancı uyruklu kişinin pasaportu ve oturma belgesinin fotokopisi.
- Başvuru sahibi ile davet eden kişi arasındaki akrabalık ilişkisini gösteren belge (evlilik cüzdanı, doğum belgesi, emniyet kurumunun akrabalık derecesini gösteren belge veya akrabalık ilişkisini gösteren noter onaylı evrakın aslı ve fotokopisi.
- Başvuru sahibinin ikamet ettiği yerden alacağı sabıka kaydının aslı.
- En az 5000 Türk Lirası olmak üzere banka hesabı veya banka hesabı mevduatı.
Çin Halk Cumhuriyeti yönetmeliğine göre Çin Ankara Büyükelçiliği’ne veya Çin İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılacak tüm vize başvuru işlemlerinde başvuruda bulunacak kişilerin parmak izi vermesi zorunludur.
Ancak belirtilen kişiler parmak izinden muaftırlar:
- 14 yaşından küçük olan ve 70 yaşından büyük olanlar.
- Diplomatik, hizmet, hususi pasaport sahipleri.
- 5 sene içinde başvuru yaptığı temsilcilikte parmak izi vermiş olanlar.
- Parmak izi alınamayacak durumda olan bedensel engeli olan kişiler.
Çin aile birleşimi vize türleri; Q1 ve Q2 vize başvuruları hakkında daha fazla bilgi almak, soru ve sorularınız için Vize Merkezi temsilcilerimizden yardım alabilirsiniz. Çin Q1 ve Q2 aile birleşimi vize başvuru ile ilgili gerekli olan belgeleri hazırlayıp tarafımıza ulaştırdığınız takdirde vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebilmekteyiz.
Uzun süreli Çin öğrenci vizesi için gerekli evrak listesi mevcut şartlara göre değişebilmekte olup güncel olmayan evraklarla başvuru işlemleri gerçekleştirilememektedir. Çin X1 vizesinin güncel evrak listesine ulaşmak için Vize Merkezi temsilcilerimizle irtibata geçiniz. Uzun süreli Çin öğrenci vizesinin güncel evrak listesi e-mail yoluyla size ulaştırılacaktır. Doğru evraklarla, vize başvurusunu eksikiz olarak gerçekleştirebilmek için lütfen Vize Merkezi’nin deneyimli temsilcileri ile iletişime geçiniz.
Çin Öğrenci Vizesi, Çin X1 Vizesi
Çin Halk Cumhuriyeti, bu ülkede okumak isteyen yabancılara imkan sağlayıp bunu Çin öğrenci vizesi vererek gerçekleştirmektedir. Çin, bu ülkede okumak isteyen kişiler için Çin’de gerçekleştirmek istenen öğrenim süresine göre farklı vize türü vermektedir. Çin, öğrenim süresi 180 günü geçecek olan şahıslar için Çin X1 vizesi olarak gruplandırılan uzun süreli Çin öğrenci vizesini vermektedir. Çin X1 vizesi Çin’de öğrencilerin uzun süreli olarak okumasını sağlayan tek vize olduğundan Çin’de uzun süreli öğrenci olarak bulunmak isteyen kişiler Çin X1 vizesi ismindeki vizeye başvurması durumunda bu amaçlarını gerçekleştirebilmektedir.
Çin öğrenci vizesi için Çin İstanbul Başkonsolosluğuna veya Ankara Çin Büyükelçiliğine şahsen başvuruda bulunabileceğiniz gibi Vize Merkezi aracılığıyla da başvurabilirsiniz. Türkiye’de ikamet ettiğiniz her yerden kargo veya kurye yoluyla Vize Merkezi’ne uzun süreli Çin öğrenci vizesi için gerekli evrakları ulaştırdığınızda Vize Merkezi zaman kaybetmeden vize başvurunuzu gerçekleştirmektedir. Uzun süreli Çin öğrenci vizesi başvurusu için gereken tüm evraklar eksiksiz ve doğru olarak teslim edilmelidir. Buna ek olarak Çin makamları gerek görmesi durumunda Çin vize başvurunuz sonrası sizi mülakata çağırabilmekte veya ek evraklar isteyebilmektedir. Çin vize işlemlerinde sadece Çin Konsolosluğu vize sonucu için karar verme hakkına sahiptir.
Vize Merkezi, Çin’e planladığınız seyahat öncesinde gerçekleştireceğiniz vize işlemleriniz için danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Vize Merkezi sizin adınıza Çin öğrenci vizesi başvurusunda bulunup işlemlerinizi takip etmekte ve uzun süreli Çin öğrenci vizesini almanıza yardım etmektedir. Vize Merkezi, Çin X1 vizesi işlemlerinin süreçlerini takip edip herhangi bir gelişmede sizle hemen iletişime geçer. Çin’in hassas olduğu vize başvuru prosedürü ve vize başvurusu hakkında detaylı bilgi alıp doğru olarak vize başvurusunu gerçekleştirmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçiniz.
Çin Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar
Uzun süreli Çin öğrenci vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki listede yer almaktadır. Bu belgeleri teslim etmeniz koşuluyla Çin makamları uzun süreli okumanız için Çin X1 vizesi başvuru işlemlerini gerçekleştirip değerlendirme yapacaktır. Uzun süreli Çin öğrenci vizesi ile Çin’de 180 günden daha uzun sürede kalabilmenizle birlikte Çin’e girişinizden sonra Çin’de ikamet ettiğiniz yerde ilçe düzeyinin üstünde olan Yerel Halk Hükümet Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi’ne giriş tarihinizden itibaren ilk 30 gün içinde başvuruda bulunmak zorundasınız. Bu başvuru ikamet tezkeresi almanız için uygulanmaktadır.
1. Pasaport. Çin öğrenci vizesi için planladığınız seyahat sonrası en az 8 ay daha geçerlilik süresi olan pasaportlar kabul edilmektedir.
2. Kimlik. Çin öğrenci vizesi için sizden nüfus cüzdanının fotokopisi istenmektedir.
3. Fotoğraf. Çin öğrenci vizesi için gereken fotoğraf vesikalık olup güncel olmalıdır. Çin X1 vzesi için fotoğrafın arka fonunun da beyaz olması da gerekmektedir. Çin öğrenci vizesi için bu fotoğraftan 2 tane istenmektedir.
4. Okula Kayıt Mektubu. Çin X1 vizesi ile öğrenci olarak Çin’de uzun süreli okumak için Çin’de okumak istediğiniz eğitim kurumundan kayıt mektubu almanız gerekmektedir. Eğitim alınacak kurumdan verilen imzalı, kaşeli okula giriş bildirim mektubunun aslı.
5. Sabıka Kaydı. Çin öğrenci vizesi için adli sicil kaydı – temiz kağıdını almalısınız. Adli sicil kaydınızı gösteren belgede adli sicil kaydı yoktur yazısı olmalıdır. Bu belge adli sicil kaydı ile birlikte alınmalıdır.
6. Sağlık raporu. Uzun süreli Çin öğrenci vizesi için sağlık durumunuzla ilgili belge de gerekmektedir. Sağlık raporunuzun geçerli olması için raporunuzun tam teşekküllü devlet hastanesinden tarafından verilmiş, heyet tarafından onaylı, ıslak imzalı ve mühürlü olması gerekmektedir. Türk ya da Çin Devlet hastaneleri tarafından son 6 ay içinde alınmış sağlık veya heyet raporunun aslı, kan testleriyle beraber.
7. Eski Pasaport. Çin X1 vizesi için şimdi kullandığınız pasaportunuza ek olarak eski pasaportunuz da gereklidir. Eski pasaportunuz yok veya kayıp olması durumunda, bu durumu açıklayan şirketin antetli kağıdına yazılmış, imzalı ve kaşeli dilekçe vermelisiniz. Bu dilekçe yalnızca İngilizce dilinde yazılması durumunda kabul edilmektedir.
Çin Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar Hakkında
Çin öğrenci vizesi gerekli evraklar ile ilgili yukarıda belirtilenler öğrenci olarak Çin’de uzun süreli okumak isteyenler kişiler için normal şartlarda Çin makamları tarafından belirtilen evraklardır. Çin konsolosluğu, gerekli evraklar konusunda çok hassastır. Çin öğrenci vizesi başvurusunda eksik ya da hatalı evrak vermeniz halinde vize başvuru işlemleri gerçekleştirilmeyecektir. Çin X1 vizesi için istenen bu evraklara ek olarak, Çin vize başvurunuz sonrasında Çin Konsolosluğu sizden ek evrak isteme yetkisine sahiptir. Bununla birlikte, Çin vize başvurunuz hakkında karar verme yetkisine sahip tek yetkili kurum Çin Konsolosluğudur. Çin X1 vizesini Vize Merkezi aracılığıyla yapmanız durumunda başvurunuzu daha sağlıklı şeklide gerçekleştirip Çin vizesi alma şansınız yükselmektedir. Çin vize başvurunuz için getirdiğiniz evraklar bize ulaştıktan incelenir. Belgeleriniz ile ilgili eksiklik tespit edilirse sizle mümkün olan en kısa sürede iletişime geçilecektir. Çin konsolosluğu sizden ek evrak talep etmesi durumunda da sizle hemen iletişime geçilip size çözüm üretmeye çalışarak yardımcı olmaktadır. Çin vizesi evrakları hakkında bütün sorularınız için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçiniz.
Çin Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Çin X1 vize başvurusu için evraklarınızı eksiksiz getirip vize işlemlerinde farklı bir durum olmaması halinde uzun süreli Çin öğrenci vizesi ortalama olarak 10 iş günüde çıkmaktadır. Ancak Çin Konsolosluğunun vize başvurularından dolayı yoğun olması veya vize işlemleri sırasında sizden ek evrak istemesi gibi özel durumla karşılaşmanız halinde Çin öğrenci vizesinin çıkış süresi uzayabilmektedir. Bununla birlikte Çin Konsolosluğu hafta sonları ve konsolosluk resmi tatil günlerinde çalışmayıp bu günler iş günü olarak sayılmamaktadır. Bundan dolayı Çin öğrenci vize başvurunuzun zamanını doğru belirlemeniz çok önemlidir, aksi takdirde vizeniz Çin’e yapmayı planladığınız seyahatinizden önce verilemeyebilir. Vize Merkezi uzun süreli Çin öğrenci vize başvurularınızı Çin’in belirlediği formatlar doğrultusunda adınıza gerçekleştirerek size yardımcı olmaktadır.
Çin Öğrenci Vizesi Ücreti
Çin öğrenci vizesi ücreti her zaman aynı olmayıp belirli bir süre sonra güncellenebilmektedir. Çin öğrenci vizesi Çin konsolosluğu tarafından belirlenmekle birlikte Türkiye ve Çin arasında gerçekleşen sosyal ve ticari gelişmeler de Çin X1 vizesi ücretini etkileyebilmektedir. Çin öğrenci vizesi ücreti hakkında en güncel bilgiyi alabilmek için Vize Merkezi’nin çağrı merkezi ile iletişime geçiniz. Vize Merkezi aracılığıyla gerçekleştireceğiniz Çin öğrenci vizesi için ödeyeceğiniz ücret, vize ücreti, konsolosluk harç bedelleri, randevu ücreti ve hizmet bedelini kapsayan toplam ücrettir. Kargo veya kurye ile alınan hizmet ücretleri vize başvuru sahibi tarafından gerçekleştirilir. Belgeleriniz Çin Halk Cumhuriyeti’nin uyguladığı vize prosedürlerine göre Vize Merkezi’nce incelendikten sonra başvurunuzu sağlamlaştırmanız gerektiğinde sizinle iletişime geçilir. Vize Merkezi, Çin vizesi işlemlerini baştan sona kadar takip etmektedir. Çin vize başvurunuzla ilgili bir gelişme olduğunda sizle hemen iletişime geçilip başvuru işlemlerinizin başarılı olarak sonuçlanmasına yardımcı olur.
Çin X1 Vizesi için Bize Ulaşın!
Vize Merkezi’nin Çin vizesi ile ilgili temsilcileri, Çin vize işlemlerini sizin adınıza planlamaya ve takibini yapmaya hazırdır. Çin X1 Vizesi ile ilgili evrakların detaylı listesi ve Çin vize başvuru işlemleri hakkındaki en güncel bilgiler için web sayfamızın Çin bölümünü ziyaret ediniz. www.vizemerkezi.com web sayfası Türkiye’de vize işlemleri hakkında yapılmış en kapsamlı bilgileri içerir.
Çin X1 vize başvurunuz hakkında soru ve sorunlarınız için Vize Merkezi’ne gelerek, veya Vize Merkezi’nin vize danışmanlarına telefon ya da e-mail aracılığıyla iletişime geçerek Vize Merkezi temsilcilerimiz size yardımcı olmaktadır.
Çin vize başvurunuzla ilgili gereken belgeler hakkında bilgiye ulaştıktan sonra, lütfen hazırlamış olduğunuz evraklarınızı şahsen gelerek ya da adresimize kargo veya kurye aracılığı ile yollayarak bize teslim ediniz.
Çin X1 vizesi başvuru işlemlerinin sonuçlanmasının ardından pasaportunuz isteğiniz doğrultusunda kargo veya kurye ile size en kısa sürede teslim edilecektir.
Kısa süreli Çin öğrenci vizesi için gerekli evraklar mevcut şartlara göre değişebilmekte olup güncel olmayan evraklarla başvurular gerçekleştirilememektedir. Kısa süreli Çin öğrenci vizesinin güncel evrak listesinie ulaşmak için Vize Merkezi temsilcilerimizle irtibat kurunuz. Kısa süreli Çin öğrenci vizesinin güncel evrak listesi e-mail aracılığıyla size ulaştırılacaktır. Doğru evraklarla, vize başvurusunu eksikiz olarak gerçekleştirebilmek için lütfen Vize Merkezi’nin deneyimli temsilcileri ile iletişime geçiniz.
Kısa Süreli Çin Öğrenci Vizesi, Çin X2 Vizesi
Çin Halk Cumhuriyeti’ne öğrenim görmek amaçlı olarak seyahat edebilmeniz gerçekleştirilecek seyahat süresi fark etmeksizin pasaportunuzda Çin öğrenci vizesi olmasıyla mümkündür. Ancak Çin’in öğrenim amaçlı verdiği öğrenci vizesi kişinin gerçekleştirmek istediği öğrenim süresine göre değişir. Çin, öğrenim süresi 180 günü aşmayacak olan şahıslar için kısa süreli Çin öğrenci vizesini vermektedir. Kısa süreli Çin Öğrenci Vizesi Çin X2 vizesi olarak gruplandırılmaktır. Bu Çin öğrenci vizesi Çin’de kısa süreli öğrenim görecek kişiler için yeterli olup Çin’de öğrenim süresi 180 günü geçecek şahıslar ancak uzun süreli Çin öğrenci vizesini alarak Çin’de 180 günlük vizeyi alabilir.
Kısa süreli Çin öğrenci vizesi için konsolosluğa şahsen başvuruda bulunmanıza gerek kalmadan Vize Merkezi aracılığıyla başvurabilirsiniz. Türkiye’de yaşadığınız her ilden kargo ya da kurye yoluyla Vize Merkezi’ne kısa süreli Çin öğrenci vizesi için gereken evrakları ulaştırdığınızda Vize Merkezi zaman kaybetmeden vize başvurunuzu adınıza gerçekleştirir. Kısa süreli Çin öğrenci vizesi başvurusu için gereken tüm evraklar eksiksiz ve doğru olarak gönderilmelidir. Ayrıca Çin yetkilileri Çin vize başvurunuz sonrası sizi mülakata çağırma ve ek evraklar isteme yetkisine sahiptir. Çin vize işlemlerinde vize sonucu hakkında karar verme yetkisi Çin Konsolosluğunun altındadır.
Vize Merkezi, Çin’e planladığınız seyahat öncesinde gerçekleştireceğiniz vize işlemleriniz için danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Vize Merkezi sizin adınıza Çin öğrenci vizesi başvurusunda bulunup işlemlerinizi takip etmekte ve öğrenci vizesini almanıza yardımcı olmaktadır. Vize Merkezi, kısa süreli Çin öğrenci vizesi işlemlerinin süreçlerini takip edip bir haber olması durumunda sizinle hemen iletişime geçer. Çin yetkililerince çok önem verilen vize başvuru prosedürü ve vize başvuru evrakları hakkında detaylı bilgi alıp doğru olarak vize başvurusunda bulunmanız için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayınız.
Kısa Süreli (Çin X2) Çin Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar
Kısa süreli Çin öğrenci vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki listede yer almaktadır. Bu belgeleri teslim ettiğinizde Çin makamları başvurunuzu olumlu olarak sonuçlandırması halinde size Çin X2 vizesi olarak da bilinen kısa süreli Çin öğrenci vizesini vermektedir. Kısa süreli Çin öğrenci vizesi ile Çin’de en fazla 180 gün kalabilirsiniz. Çin’de daha uzun süre yasal olarak kalmak için ise Çin’e giriş gerçekleştirmenizden sonra Çin’deki yerel emniyet müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir. Çin’in yerel emniyet müdürlüğü başvurunuz hakkında durumunuza bağlı olarak olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirip başvurunuzdaki tek sorumluluk size ait olacaktır.
1. Davetiye. Çin öğrenci vizesi için 2 tane davetiye getirmelisiniz. Bu davetiyelerden bir tanesi resmi kurumdan diğeri ise okuldan alınmış olmalıdır. Çin öğrenci vizesi için sadece orjinal davetiyeler kabul edilmektedir. Davetiyeler hakkında daha fazla bilgi için lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçiniz.
2. İkametgah. Kısa süreli Çin öğrenci vizesi için ikametgah belgesi getirmeniz gerekli olup sadece belgenin aslı Çin makamlarınca kabul edilmektedir.
3. Sabıka Kaydı. Çin öğrenci vizesi için savcılıktan sabıka kaydınızın aslını almalısınız. Sabıka kaydınızda sicil kaydınızın olmadığına ve arşiv sicil kaydınızın olmadığına dair bilgiler yer almalıdır.
4. Banka Hesap Cüzdanı. Çin öğrenci vizesi için bakiyenizi gösteren banka hesap cüzdanının aslı gereklidir. Banka hesap cüzdanınızda her sene için belirlie bir miktarda paranız olmalıdır. Olması gereken miktar hakkında bilgi alabilmeniz için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçiniz.
5. Pasaport. Çin öğrenci vizesi için pasaportunuzun aslı gerekir. Pasaportunuzun az 6 ay daha geçerli ve boş sayfası olmalıdır.
5. Sabıka Kaydı. Çin öğrenci vizesi için adli sicil kaydı – temiz kağıdını almalısınız. Adli sicil kaydınızı gösteren belgede adli sicil kaydı yoktur yazısı olmalıdır. Bu belge adli sicil kaydı ile birlikte alınmalıdır.
6. Kimlik. Çin öğrenci vizesi için nüfus cüzdanınızın fotokopisini getirmelisiniz.
7. Fotoğraf. Çin öğrenci vizesi için özel bir vesikalık fotoğraf getirmelisiniz. Vesikalık resminiz mat, kalın kağıtlı ve beyaz fon üzeri olmalıdır. Vesikalık resminiz koyu renkli kıyafetlerle kulaklar ve alın açık, gözlüksüz ve ön cepheden çekilmiş olmalıdır. Çin öğrenci vizesi için bu fotoğraftan 2 adet istenmektedir.
Çin Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar Hakkında
Yukarıda belirtilen evraklar kısa süreli Çin öğrenci vizesi ile ilgili normal şartlarda istenen evraklar olup bütün kısa süreli Çin öğrenci vize başvuruları için geçerlidir. Çin konsolosluğu, gerekli evrakları eksiksiz olarak teslim etmenize ve evraklarda yer alan bilgilerin doğru olmasına çok önem vermektedir. Çin öğrenci vizesi başvurusunda eksik ya da hatalı evrak vermeniz durumunda vize başvurularınız reddedilmektedir. Davetiyenizin olmaması durumunda ya da Çin makamları tarafından kabul eden davetiyelerin verilmemesi durumunda başvuru işlemelerinin gerçekleşmesi mümkün olmamaktadır. Kısa süreli Çin öğrenci vizesi için listede belirtilen evraklara ek olarak, Çin vize başvurunuz sonrasında Çin Konsolosluğu sizden ek evrak göndermenizi isteyebilmektedir. Ayrıca, Çin vize başvurunuzu değerlendirip olumlu ya da olumsuz olarak sonuçlandırmak yalnızca Çin Konsolosluğunun inisiyatifi altındadır.
Çin öğrenci vizesini Vize Merkezi yoluyla yapmanız durumunda başvurunuzu daha iyi bir şeklide gerçekleştirip Çin vizesi alma ihtimaliniz artmaktadır. Vize Merkezi Çin makamlarına kabul gören davetiyeler de dahil olmak üzere Çin vizesi için gereken evraklar hakkında detaylı bilgi verip size yardımcı olacaktır. Çin vize başvurusu için gerekli evraklar Vize Merkezi’ne verildikten sonra Vize Merkezi bu evrakları incelenir. Eksik evrak getirdiğiniz tespit edilirse sizle hemen iletişime geçilecektir. Çin konsolosluğu sizden ek evrak talep etmesi durumunda da Vize Merkezi sizle mümkün olan en kısa süre içinde irtibat kurup size çözüm üretmeye çalışarak yardımcı olur. Çin öğrenci vizesi için gerekli evraklar hakkında merak ettiğiniz her şey için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçiniz.
Çin Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Çin öğrenci vize başvurusu için evraklarınızı eksiksiz getirip vize işlemlerinde konsolosluğun özel bir durum uygulamaması halinde kısa süreli Çin öğrenci vizesi ortalama olarak 7 iş günüde çıkmaktadır. Ama, Çin Konsolosluğunun vize başvuruları sebebiyle yoğun olması veya vize işlemleri sırasında sizden ek evrak istemesi gibi farklı bir uygulama olması halinde Çin öğrenci vizesi daha uzun sürede çıkabilmektedir. Ayrıca Çin Konsolosluğu hafta sonları ile birlikte Konsolosluk resmi tatil günlerinde kapalı olup bu günler iş günü olarak sayılmamaktadır. Bu sebeple Çin öğrenci vizesinin Çin’e gerçekleştirmek istediğiniz seyahatin tarihinden önce çıkabilmesi için vize başvurunuzun zamanını doğru belirlemelisiniz. Vize Merkezi kısa süreli Çin öğrenci vize başvurularınızı Çin’in uyguladığı prosedürler doğrultusunda sizin adınıza yapıp size yardımcı olmaktadır.
Çin Öğrenci Vize Ücreti
Çin öğrenci vizesi ücreti sabit olmayıp belirli zamanlarda değişebilmektedir. Öğrenci vizesi için ücretler Çin konsolosluğunca düzenlenmekle birlikte Türkiye ve Çin arasında gerçekleşen sosyal ve ticari ilişkiler de Çin öğrenci vizesi ücretini etkileyebilmektedir.
En güncel Çin öğrenci vizesi ücreti ile ilgili bilgi edinmek için Vize Merkezi’ndeki temsilcilerimizi arayınız. Vize Merkezi yoluyla başvuruda bulunacağınız Çin öğrenci vizesi için ödenen miktar konsolosluk harç bedelleri, randevu ücreti, vize ücreti ve hizmet bedelini kapsan toplam ücrettir. Kargo veya kurye ile alınan hizmet ücretleri vize başvurusunda bulunmak isteyen kişi tarafından karşılanır. Evraklarınız Çin makamlarının gerçekleştirdiği vize prosedürlerine göre Vize Merkezi’nce değerlendikten sonra gerekmesi durumunda başvurunuzu sağlamlaştırmanız için sizle iletişime geçilir. Çin vizesi işlemlerini baştan sona kadar Vize Merkezi tarafından takip edilmektedir. Çin vize işlemleri hakkında bir gelişme olursa sizle hemen irtibat kurulup başvuru işlemlerinizin başarılı olarak sonuçlanmasına destek olur.
Çin Öğrenci Vizesi için Bize Ulaşın!
Vize Merkezi’nin temsilcileri, Çin öğrenci vizesi için Çin vize işlemlerini sizin adınıza planlayıp takibini yapmaya hazırdır. Kısa süreli Çin öğrenci vizesi için gerekli olan evrakların detaylı listesi ve Çin vize başvuru işlemleri ile ilgili en güncel bilgiler için web sitemizin Çin sayfasını ziyaret ediniz. www.vizemerkezi.com web sayfası Türkiye’de vize işlemleri ile ilgili yer alan en kapsamlı bilgileri içerir.
Kısa süreli Çin öğrenci vize başvurunuz hakkında soru ve sorunlarınız için Vize Merkezi’ne gelerek, ya da Vize Merkezi’nin temsilcilerine telefon ya da e-mail aracılığıyla ulaşarak Vize Merkezi temsilcilerimiz size yardımcı olmaktadır. Çin’de kısa süreli öğrenim amaçlı başvuruya dair özel bir durumunuz varsa Vize Merkezi ile iletişime geçerek temsilcilerimiz size yardımcı olmaya çalışacaktır.
Çin vize başvurunuzla ilgili gereken evrak listesi hakkında detaylı bilgi edinmenizden sonra, lütfen hazırladığınız evraklarınızı şahsen gelerek veya adresimize kargo ya da kurye aracılığı ile göndererek bize teslim ediniz.
Çin öğrenci vizesi için vize başvuru işlemlerinin sonuçlanmasından sonra pasaportunuz isteğinize uygun olarak kargo veya kurye yoluyla en kısa sürede size teslim edilecektir.
Bir evrakın tasdik işlemi, evrakın üstündeki imzanın gerçek olduğunu ve evrakı imzalayan kişinin görevini teyit etmek için resmi bir belgeye resmiyet kazandırmak ve evrakın yasal olduğunu kanıtlamak amacıyla başka bir ülkede de geçerliliğini sağlamak için yapılan bir resmi işlemdir. Her ülkenin tasdik işlemi ile ilgili farklı uygulamaları bulunabilmektedir. Konsoloslukların evrak tasdik işlem prosedürleri, harç ücretleri hakkında bilgi almak için Vize Merkezi danışmanlarımızı arayabilirsiniz.
Çin Konsolosluğu, Çin Halk Cumhuriyeti sınırlarında kullanılmak üzere Çin’e gönderilmesi gereken ve konsolosluğun yönetimindeki bölgelerden alınan her çeşit resmi belge onaylarını kabul etmektedir. Evrak tasdik işleminin onaylanma süresi 7 işgünüdür. Çin evrak tasdik işlemi onayları iki kategoriden oluşmaktadır.
Şahsi Evraklar: Kişiye ait resmi evraklar (nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı, kimlik, pasaport, diploma, şahsi banka dökümü, tapu, muvafakatname, taahhütname, öğrenci belgesi, doğum belgesi)
Ticari Evraklar: Bir kuruma ait ya da bir işle ilgili resmi ve ticari evraklar (vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, şirketin banka hesap dökümleri, referans mektubu, atama mektubu, mahkemeye sunulacak ekspertiz raporu)
Çin evrak tasdik işlemi onay aşamaları:
Onaylanması istenen evrak, yeminli tercüman tarafından Çince ya da İngilizce olarak tercüme edilmelidir. Ardından tercüme ettirilen evrak noter tarafından onaylatılır. Evrak İstanbul Valiliği tarafından da onaylatılır. Eğer evrak Türkiye’nin diğer bölgelerinde onaylatılmışsa tekrar İstanbul Valiliği’nde de onaylatılması gerekmektedir. Onaylanması gerekli olan evrakların birer yedek fotokopileri alınmalıdır. Çin Konsolosluğuna evrak tasdik işlem başvuruları Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri saat 10:00-12:00 arası kabul edilmektedir.
Çin Evrak Tasdik İşlemi Detayları
Şahsi Evraklar için Başvuru: Şahsi Evrak sahibi T.C. nüfus cüzdanı Türk vatandaşı şahsen Çin Konsolosluğuna başvuru yapabilir veya noterden vekaletname aslı çıkartarak üçüncü bir kişiye, yetkili acenteye yetki verebilir. Kişinin onay başvuru formunu internet üzerinden doldurması gerekmektedir. T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi veya vekaletnamenin aslı, onaylanacak evrakların asılları ve fotokopileriyle beraber başvuru yapılabilir. Şahsi Evrak tasdik süresi 7 işgünüdür.
Ticari Evraklar için Başvuru: Ticari Evrak sahibi, T.C. nüfus cüzdanı ile beraber şahsen konsolosluğa başvuru yapabilir veya başvuru sahibi kendisine ait şirketin imza sirküleri örneği ile üçüncü kişileri, yetkili acenteleri görevlendirebilir. Onay başvuru formunun internet üzerinden doldurulması gerekmektedir. T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi, yetki belgesinin aslı, imza sirkülerinin fotokopisi, onaylanacak evrakların orijinalleri ve fotokopileri ile başvuru yapılabilir. Ticari evrak tasdik süresi 7 işgünü sürmektedir.
Evrak Tasdik İşlemi
Çin Başkonsolosluğu’nun sorumlu olduğu bölgelerdeki Çin Vatandaşı veya Çin asıllı yabancıların Çin’e gönderilen hukuki evraklarının örneğin; beyanname, kimlik belgesi, diploma, marka belgesi, vekaletname, gayrimenkul mirası, tapu belgesi gibi evrakları tasdik ettirebilirler. İstanbul’daki noter veya ilgili makamlar tarafından tasdikinin ardından yine İstanbul Valiliği’nde tasdik edilmeli, yine Başkonsolosluk tarafından tasdik işlemi onaylatılmalıdır. Evrakın dili İngilizce veya Çince olmalıdır.
Noter İşlemi
Çin Başkonsolosluğu’nun sorumlu olduğu bölgelerdeki Çin Vatandaşı veya Çin asıllı yabancıların Çin’de gerçekleşen eylem veya olaylara ait örneğin; evlilik, diploma, doğum, ölüm, cezai yaptırıma tabi olmamış bunun gibi olaylara ilişkin evrak tasdik işlemleri yapamamaktadır. Bu kişilerin Çin’e dönerek veya vekalet vererek noter işlemi yaptırması gerekmektedir. Ardından evrakın Çin Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi veya Yerel Dışişleri Bürosu yetkilileri tarafından tasdik edilmesiyle ve son olarak T.C. Çin Büyükelçiliği ya da Konsolosluklar tarafından tasdik işleminin yapılması gerekmektedir. Başkonsolosluğun yetki alanı olduğu bölgelerdeki Çin Vatandaşlarının vekaletname, yetki yazısı ve kişi sağ belgesi gibi evrak işlemleri için şahsen Başkonsolosluğa gitmesi gerekmektedir.
Çin Evrak Tasdik İşlemleri Başvuru Prosedürü
1) Evrak tasdik işlemi başvurusu yapılmadan önce evrakların Türkiye’deki yerel noterlik tarafından onaylanması gerekmektedir.
2) Noter tarafından onaylanan evraklar İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne gönderilip tasdik ettirilmelidir.
3) Noter ve tasdik işlemleri tamamlandıktan sonra Çin Başkonsolosluğu’na tasdik başvurusu yapılabilmektedir.
Çin Evrak Tasdik İşlemleri için Gerekli Evraklar
1) Başvuru sahibinin pasaportu, kimlik ve ikamet kartı fotokopileri.
2) Vekil tayin edilen kişi başvuru sahibi yerine evrak tasdik başvurusu yaparsa, vekil tayin edilen kişi ve başvuru sahibinin geçerli kimliğinin fotokopileri beyan edilmelidir.
3) Şirket evrak tasdik işlemi için şirketin resmi temsilcisinin pasaport fotokopisi ve resmi temsilci kimliğini ispatlayan şirket evrakları da beyan edilmelidir.
4) Eksiksiz, tam ve doğru olan başvuru formunun doldurulması gereklidir.
5) Tasdik edilecek evrakların asılları ve fotokopileri gereklidir.
6) Konsolosluk tasdik bölümü tarafından gerekli olduğu düşünülen diğer belgeler istenebilir.
Çin Evrak Tasdik İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Başvuru sahibinin ilgili evrakları Türkiye Dışişleri Bakanlığı veya konsolosluk evrak tasdik işlemine yetkili olan kurumlar tarafından tasdik edilir.
1) Evraklar yasal ve gerçek olup, Çin’in ulusal çıkarlarına zarar verebilecek hiçbir içerik içermemelidir.
2) Tasdik yapılacak evrakın iki sayfadan (iki sayfa dahil) fazla olması halinde, mühür mumu ile mühürleme, sayfaların köşelerinin birleşim yerlerine mühür basma veya kabartmalı mühür türünde değiştirilmesi kolay olmayan yöntemler uygulanarak birleştirilmelidir.
3) Çin’de ilgili makamların düzenlemelerine göre, Çin’de evlilik kaydı için kullanılmak üzere olan bekarlık belgesinin alındığı tarihten itibaren 6 ay geçerliliği vardır, eğer 6 ayı geçmiş ise başvuru sahibinin evrakı yenilemesi gerekmektedir.
4) Çin’e evlat edinmek için gidenlerin evlilik, sağlık ve adli sicil durumlarını gösteren noter belgelerinin yapıldığı günden itibaren 6 ay geçmiş ise belgeler kabul edilmeyecektir.
5) Konsolosluğa dışarıdan getirilen evraklar konsolosluk çalışanları tarafından kontrol edilir. Eğer bir sorun olduğu fark edilirse örneğin, yerel noter veya tasdik prosedürlerinde eksiklik olması, standart şekilde olmaması, yasal olmayan içerik bulunması, evrakta değişiklik yapılmış olması veya açılıp değiştirilmiş olması gibi durumlarda, tasdik başvurusu kabul edilmemektedir.
6) Konsolosluk görevlileri başvuru sahibinden tasdik işlemleri ile ilgili başka belgeler de isteyebilirler.
7) Konsolosluk tarafından tasdik edilmiş evrakların içeriğinde bir değiştirme veya yer değişikliği varsa evrak geçersiz sayılır.
8) Büyükelçilik veya konsolosluk tarafından tasdik edilmiş evraklar düzeltilmemeli veya değiştirilmemelidir. Başvuru sahibinin değişiklik veya düzeltme yapmasından kaynaklanan sorunlardan ve hukuki yükümlülüklerden başvuru sahibi sorumludur.
Hong Kong ve Macao ile ilgili noter ve tasdik işlemleri
Hong Kong ve Macao özel idari bölgesi pasaportuna sahip veya Hong Kong-Macao süresiz nüfus cüzdanına sahip olan Çin Vatandaşları, yetkilendirme, vekaletname veya Hong Kong-Macao avukatlarının hazırlamış olduğu evraklar üzerinde imzalı tasdik işlemleri için Başkonsolosluğa gelerek işlem yapabilmektedirler.
Çin Vatandaşlığından çıkmış veya uyruk değişikliği yaptırmış kişilerin ilk önce yerel noter veya ilgili makamlardan noter işlemi yaparak daha sonra İstanbul’daki kurumlarına tasdik yaptırması, son olarak da Başkonsolosluğa tasdik işlemi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Başkonsolosluğa noter veya evrak tasdik işlemleri için başvuruda bulunan kişilerin, kimlik belgesi, pasaport, ilgili evrakların fotokopilerini temin etmeleri gerekmektedir.
Çin Başkonsolosluğu evrakların tercüme işini üstlenmemektedir. Tercüme edilmesi gereken evraklar mevcutsa yerel mahkemelerin tanıdığı tercüme bürolarından tercüme hizmeti alınabilmektedir.
Posta aracılığıyla yapılan başvuru işlemleri kabul edilmemektedir. Noter işlemleri için kişi kendisi başvuruda bulunmalıdır. Tasdik işlemleri vekaletlendirme yöntemi ile yaptırabilir.
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu vize işlemleri için görev alanına giren şehirler: İstanbul, Bursa, İzmir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Yalova.
Bu bölgelerde yaşayan ve çalışan kişiler konsoloslukta her tür vize ve tasdik işlemi yaptırabilirler.
Bu bölgeler dışında yaşayan ve çalışan kişiler için vize müracaatları ve diğer işlemler için Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmaları gerekmektedir.
Çin Evrak tasdik işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak ve tasdik işlem ücretlerini öğrenmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz. Çin evrak tasdik işlemleri için gerekli belgeleri tarafımıza ulaştırmanız halinde evrak tasdik işlemlerinizi sizin adınıza tamamlayabilmekteyiz.
Çin vize başvurusunda bulunurken eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmanız talep edilir.