Cezayir Turistik Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!
Cezayir turist vizesi için gereken evraklar koşullara göre farklılık göstermektedir. Cezayir vizesi güncel evraklarına ulaşmak için temsilcilerimizi arayın. Vize Merkezi Temsilcilerimiz Cezayir vize işlemlerinize dair tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.
Cezayir Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport: Cezayir turistik vize evrakları, ülkeye kısa süreli gidişlerde toplanması gereken belgelerdir. Bunun için öncelikle pasaport sahibi olunması gerekiyor. Bu pasaport son 10 yıl içerisinde çıkartılmış, işlem yapılabilmesi için en az iki boş sayfaya sahip olması ve altı ay daha geçerliliği olması gerekiyor. Deforme olmuş pasaportlar ise Cezayir vize başvurularında işleme alınmıyor.
- Vize Başvuru Formu: Pasaport dışında yapılması gereken en önemli şey bir başvuru formunu doldurmak. Bu evrak ile başvuru sahibi hakkında genel bilgiler verilmiş oluyor. Vize Başvuru Formunun İngilizce olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olması gerekiyor. Burada ayrıca seyahat tarihleri, seyahat amacı ve ülkeye giriş tarihleri eksiksiz şekilde belirtilmiş olması gerekiyor. Vize başvuru formunun doldurulması konusunda temsilcilerimizden destek alabilirsiniz.
- Davetiye: Cezayir turistik vizesi almak için davetiye kullanılacaksa, Cezayir vatandaşı veya Cezayir’de oturum izni olan bir kişiden gelen Cezayir Belediyesi onaylı davetiye veya Cezayir’deki turizm acentesinden satın alınmış tur sözleşmesi temin edilmesi gerekiyor. Tur sözleşmesinde yer alan otel onayı otelin antetli kâğıdına yazılması ve kişi bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmeli. Ayrıca otelin kaşe ve imzası da olmalı. İnternet üzerinden yapılan otel rezervasyonları kabul edilmiyor. Vize talebinde ayrıca iki adet biometrik fotoğraf da hazırlanması gerekiyor.
- Dilekçe:Cezayir Konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılacak vize talep dilekçesinde seyahat amacı ve seyahat tarihleri net bir şekilde yer almalıdır.
Cezayir Vizesi
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti tarafından belirlenen Cezayir vizesi prosedürüne tabidir. Afrika’nın Kuzeybatı bölgesinde bulunan bu ülke bir yandan Akdeniz’e bakan kıyıları, diğer tarafta ise ıssız çölleri, farklı kültürü ve kendine özgü mimarisiyle aynı zamanında turistik bir cazibe merkezi konumunda da bulunuyor. Türkler için “Cezayir vizesi var mı?” sorusuna verilecek en net cevap “evet” olur. Ancak Cezayir vize türlerinin her biri için izlenmesi gereken adımların farklı olduğu unutulmamalıdı. Kısa süreli turistik geziler için ülkeye gitmek isteyenlerin de dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Örneğin, toplantı, fuar ve seminer gibi amaçlarla bu ülkeye yapılan seyahatler Cezayir turistik değil ticari vize kapsamına giriyor. Cezayir turistik vizesi veya aile ziyareti vizesi ile ülkede ticari faaliyette bulunamazsınız veya çalışamazsınız.
Cezayir vize başvuruları Cezayir Konsolosluğu veya Cezayir Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir ve vize sonucuna da yine bu kurumlar karar verir. Vize Merkezi Cezayir vizesi konusunda uzman bir kurum olarak, sizi durumunuza uygun şekilde yönlendirerek ihtiyaç duyduğunuz vizeyi almanıza yardımcı olur.
Konsolosluğun Cezayir vizesi için talep ettiği evraklar ülkeye giriş yapacak olan kişi hakkında bilgi sahibi olmak ve bir tehdit oluşturmadığı kanaatini edinmek için isteniyor. Bunun ilk adımı da Cezayir Vize başvuru formunun düzgün bir şekilde doldurulmasıdır. Cezayir’e gitmek isteyenler öncelikle Cezayir vizesi başvuru formu doldurmaları gerekir. Eksiksiz bir şekilde ve istenen formatta yazılması gereken form, daha sonra Cezayir turistik vizesi için gerekli evraklarla birlikte Vize Merkezi aracılığıyla ilgili ülke temsilciliğine teslim edilebilir. Form ve belgelerdeki bilgiler birbirlerini onaylaması gerekir. Zira yanlış veya tutarsız bilgiler işlemlerin uzamasına veya olumsuz şekilde sonuçlanmasına sebep olabilir. Tabii seyahat için kullanılacak olan pasaportun da 10 yıldan eski olmaması, yıpranmamış olması ve bitimine en az altı ayın kalmış olması gerekiyor. Ayrıca vize talebi yapılırken yolculuk biletlerinin gidiş ve dönüşleri ile kalınacak otelin rezervasyon ve ayrılma tarihleri de netleşmiş olmalı. Elbette mali kaynak bildirimi ve seyahat süresini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası da Cezayir Konsolosluğunun talep ettiği evraklardan sadece birkaçı. Cezayir turistik vize ile bu ülkede çalışma imkânı bulunmuyor. Böyle bir eylemde bulunulmasının karşılığı ise tespiti halinde cezalandırılma ile sonuçlanıyor.
CEZAYİR TURİSTİK VİZESİ SIK SORULAN SORULAR
Cezayir Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Hazırlanan evrakların yeterliliğine göre, “Cezayir vizesi kaç günde çıkar?” sorusu da yanıtını alır: Eğer eksik yoksa evraklar gerektiği gibi doldurulduysa ve ek bilgi talebi olmazsa Cezayir vizesi 10 güne kadar çıkar. Cezayir vize politikası, kendi vatandaşı olmayan yabancılara ülkeye girişleri için izin verilmesi ile bu hakkın tanınmasını kapsıyor. Bu durum her ülke için geçerli olmamakla birlikte Türkiye’den bu ülkeye gidecek olanların vize talebinde bulunmaları gerekiyor. Bu kural sadece normal pasaport sahipleri için geçerlidir. Resmi ve diplomatik pasaport sahibi olanlar 90 güne kadar Cezayir’e turistik amaçlarla vize olmadan gidebiliyor.
Cezayir Turistik Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
Cezayir Turistik Vize talebi yapılabilmesi için önce gerekli evrakları öğrenmek gerekiyor. Daha sonra bu evrakların gerekli yerlerden toplanması ve gerektiği gibi onaylanması gerekiyor. Belgeler tam olduğunda ise Cezayir vize işlemleri için başvuru yapılabilir. Başvuru bu konuda uzman olan vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla da Cezayir Konsolosluğu’na iletilebiliyor. Böylece eksik veya hata yapma olasılığı azaltılarak işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
Cezayir Turistik Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Cezayir vize dilekçesi kaşe ve ıslak imza atılmış şekilde Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine hitaben yazılması gerekir. Cezayir Turistik vize dilekçesi, Cezayir vize başvuru formu ile aynı belge değildir. Cezayir vizesi başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı, Cezayir vize talep dilekçesi Cezayir Konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Cezayir vizesi başvurusu için hazırlanan dilekçede vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgileri, maaş bilgileri, Cezayir’e gerçekleştirecek olduğu seyahatin tarih aralıkları ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği gibi bilgiler beyan edilmeli.
Cezayir Turistik Vizesi Fotoğraf Ölçüsü Ne Olmalı?
Cezayir vize fotoğrafı başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğraflardır ve konsolosluğun talep ettiği şekilde çekilmeli. Bunlar iki adet ve Cezayir vizesi fotoğraf ölçüsü 3.0×3.5 santimetre olmalı. Cezayir vize başvuru sahibinin güncel halini temsil etmeleri ve en geç son üç ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olması gerekir.
Cezayir Turistik Vize Ücreti Ne Kadar?
Cezayir vize ücretleri seyahatin süresi, meslek ve talep edilen vize türüne göre değişebiliyor. Cezayir turistik vizesi ücretinin güncel halini Cezayir Vize Merkezi departmanımızdan öğrenebilirsiniz. Cezayir turistik vizesi 30 günlük ve tek girişli veriliyor.
Cezayir Turistik Vizesi Nereden Alınır?
Cezayir turistik vize başvuruları bu ülkenin Türkiye’deki resmi temsilciliklerine yapılabiliyor. Türkiye’de Afrika ülkesinin iki tane temsilciliği bulunuyor. Bunlardan biri olan Cezayir Ankara Büyükelçiliği daha çok diplomatik işlerle ilgilense de vize ile ilgili işlemler de yapıyor. Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte belirlenen kendi bölgesindeki insanlara hizmet veriyor. Örneğin Cezayir vizesi için İzmir’den başvuru Ankara’ya değil, İstanbul’a yapılması gerekiyor.
Cezayir Vizesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Cezayir Vizesi için başvuruya şahsen gelmeniz gerekmemektedir. Şirketimiz Konsoloslukta sizin adınıza başvuru ve takip yetkisine sahiptir.
- Cezayir vize başvurularınızı sonuçlandırma yetkisi yalnızca Cezayir Konsolosluğuna aittir.
- Yukarıda bulunan belgelerin aşağıda ki adresimize ulaştırılması yeterlidir.
- Kargo ve Kurye ile alınan hizmet ücretleri vize başvuru sahibi tarafından karşılanır.
- Cezayir Vize Çıkış Süresi ortalama olarak 7-10 iş günüdür.
Cezayir Ticari Vize Başvurularınızı Sizin Adınıza Yapalım!
Cezayir ticari vizesi için gereken evraklar koşullara göre farklılık göstermektedir. Cezayir vizesi güncel evraklarına ulaşmak için temsilcilerimizi arayın. Vize Merkezi Temsilcilerimiz Cezayir ticari vize başvurularınıza dair tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.
Cezayir Ticari Vize
Cezayir Ticari Vize başvuru işlemleriniz hakkında kapsamlı bilgiye web sayfamız üzerinden ulaşabilir veya müşteri temsilcimizi arayarak Cezayir Ticari Vize evrak listesinin olduğu bilgilendirme mailini talep edebilirsiniz.
Cezayir Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport: Cezayir ticari vizesi için başvuru yapılırken kullanılacak olan pasaport 10 yıldan eski olmamalı, bitiş tarihine en az altı ay süre olmalı ve yıpranmamış olmalı. Bu şartlar karşılanmadığında ise başvurular kabul edilmiyor. Ayrıca vize başvuru sahibi, eğer var ise eski Pasaportlarını, eski Pasaportu bulunmayan kişiler ise Emniyet Şube Müdürlükleri’nden alınmış Pasaport Protokol Belgesini Cezayir Konsolosluğuna ibraz etmek mecburiyetinde.
- İngilizce Vize Talep Dilekçesi: Ticari vize başvurusu iş amaçlı yapıldığı için bunu kanıtlamaları isteniyor. Bunun için de Cezayir Konsolosluğuna hitaben yazılacak olan dilekçenin de şirketin antetli kâğıdına hazırlanması gerekiyor. Elbette işveren tarafından veya şirketin imza atma yetkisi bulunan kişi tarafından kaşe vurularak ve ıslak imzalı şekilde de olmalı. Bu belgede vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgileri, maaş bilgisi, ülkeye gerçekleşecek olan seyahatin tarih aralıkları ve yolculuğun kim tarafından finanse edileceği de belirtilmeli. Bu belgenin elektronik yoldan iletilmesi kabul edilmiyor.
- Cezayir Vize Başvuru Formu. Cezayir vize başvuru formu iki adet hazırlanmalı, eksiksiz ve gerçeği yansıtan beyanlarla doldurulmalıdır.
- 2 Adet Biyometrik Fotoğraf. Cezayir Ticari vize başvurusunda ayrıca şahsın en güncel halini gösteren fotoğraflar da bulunmalı. Bunlar talep edilen formatta hazırlanmalı.
- Davetiye (Cezayir şirketinin antetli kağıdına, kaşe ve imzalı)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- İş Sözleşmesi ya da İmza sirküsü (kişi şirket çalışanı ise şirket yetkilisinin ve başvuru sahibinin imzasının bulunduğu İş Sözleşmesi, kişi şirket sahibi ise durumunu gösterir şirketin imza sirküleri.)
—-
Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Afrika’nın ticari açıdan en potansiyeli yüksek ülkelerinden biri. Akdeniz’e olan kıyısı sayesinde önemli Avrupa’da Afrika kıtasına önemli bir geçiş noktası olmasını sağlıyor. Bu durum ise iş imkânlarını artırıyor. Uluslararası çapta faaliyet gösteren şirketlerin ülkeye yaptığı yatırımlar veya potansiyeli keşfetmek için yapılan ziyaretleri daha önemli kılıyor. Bu ise vize alma ihtiyacını daha önemli kılıyor. Ancak her ülke, topraklarına serbest giriş hakkı tanımıyor. Yaptığı uluslararası anlaşmalar çerçevesinde bazı ülkelerin vatandaşlarına sınırları içerisine giriş yapabilmeleri için geçiş izni anlamını taşıyan vize almasını istiyor.
Cezayir’e iş amaçlı seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da Afrika ülkesine gidebilmek için vize almaları gerekiyor. Cezayir ticari vize iş gerekçesi ile gidenlerin yanı sıra fuar, kongre, eğitim veya seminer gibi amaçlar için yapılacak yolculuklar öncesinde de alınması gerekiyor. Ancak her farklı vize başvuru nedenine göre ticari vize başvurusunda da hazırlanması istenen bazı farklı belgeler bulunuyor. Bu ülkeye iş amaçlı yapılacak seyahatlerde de vize almak için bu durumu kanıtlamak gerekiyor. Bu ise iş faaliyeti için görüşülecek şirketten alınacak bir davetiye ile kanıtlanması isteniyor. Tabii şirket sahibi olan herkes Cezayir ticari vize alma zorunluluğu bulunmuyor. Seyahat amacı turistik ise turistik vize alınabilir. Ziyaretin amacı ticari ise Cezayir ticari vize başvurusu yapılması daha doğru olur. Zira Cezayir turistik vizesi ile ticari bir faaliyette bulunulamayacağını hatırlatırız.
CEZAYİR TİCARİ VİZE SIK SORULAN SORULAR
Cezayir Ticari Vizesi Nedir?
Cezayir’in uyguladığı vize politikası, kendi vatandaşı olmayan bazı yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girişleri için vize almaları zorunluluğunu getiriyor. Bu durum her ülke için uygulanmasa da Türkiye’den Afrika ülkesine gidecek olanlar vize almaları gerekiyor. Normal pasaport sahipleri iş amaçlı Cezayir’e gitmek isterlerse bunu gerekli evrakları temin ederek vize için başvuru yapabiliyor. Belgelerin tam olması ve işlemlerin istenen aşamalardan geçmesi halinde Cezayir ticari vizesi 10 güne kadar olan bir sürede veriliyor. Ülkeye iş amaçlı giriş izni veren ticari vize, üç değişik şekilde veriliyor. Bunlar ise; 30 günlük süre veren tek girişli, yine 30 günlük olan ancak çok girişli ve Cezayir’e birden fazla giriş yapılabilen 90 günlük vizelerdir.
Cezayir Vize Çıkış Süresi Kaç Gündür?
Cezayir vize çıkış süresi ortalama olarak 10 iş günüdür. (Konsolosluk resmi tatil günlerini ve yabancı pasaport sahiplerini kapsamaz)
Cezayir Vize Ücreti?
Cezayir vize ücreti Cezayir’deki kalma sürenize ve seyahat amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Durumunuza uygun Cezayir vize ücretlerinin de içinde bulunduğu detaylı evrak listesini müşteri temsilcimizden talep edebilirsiniz.
Cezayir Ticari Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
Cezayir ticari vize talebi için başvuru süreci diğer vize türleri için yapılandan farklı işlemiyor. Cezayir’in belirlediği kurallar dâhilinde ve talep edilen evraklarla birlikte eksiksiz olarak yapılması gerekiyor. Cezayir ticari vize için hangi evrakların talep yapılabilmesi için önce gerekli evrakların güncel listesini öğrenmek için ülkenin Türkiye’deki resmi temsilciliklerine veya Vize Merkezi’ne danışılabilir. Zira bazen talep edilen belgelerde değişiklik olabiliyor. İstenen tüm evraklar eksiksiz bir şekilde tamamlandıktan sonra ve gerekli yerlerde onaylandıktan sonra başvuru gerçekleştirilebilir.
Cezayir Ticari Vizesi İçin Davetiye Gerekli Mi?
Cezayir’e iş amaçlı vize talep ediliyorsa, ziyaret edilecek olan şirketten bir davetiye alınması mecburiyeti de bulunuyor. Bu mecburiyet seyahatin ticari amaçlarla yapıldığının kanıtı olacak. İlgili şirketten davetiye alınmazsa Cezayir ticari vize başvurusu kabul görmeyecektir ve başvuru yapılan Türkiye’deki Cezayir Konsolosluğu talebe ret cevabı verecektir. Davetiye olmadan Cezayir ticari vizesi alma imkânı yoktur. Cezayir ziyaret edilecek olan kurumdan alınan davetiye vize işlemlerinin daha sorunsuz geçmesini sağlar. Cezayir ticari vize işlemleri için hem kişisel olarak hem de toplu şekilde başvuru yapılabiliyor. Davetiye ayrıca Cezayir’de kurumun bağlı olduğu belediyeden de onaylanmış olması gerekiyor.
Cezayir Ticari Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Cezayir için yapılacak ticari vize taleplerinde yazılacak dilekçe kaşe ve ıslak imza atılmış şekilde Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine hitaben yazılması gerekiyor. Bu başvuru için hazırlanan dilekçede vize başvuru sahibinin kişisel nüfus bilgilerinin yanı sıra meslek ve görev bilgileri, maaş bilgileri, Ayrıca Cezayir’e gerçekleştirecek seyahatin tarih aralıkları ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği gibi bilgiler de eklenmeli.
Cezayir Ticari Vizesi Fotoğraf Ölçüsü Ne Olmalı?
Cezayir vize fotoğrafı ülkenin bu konuda belirlediği kurallara göre hazırlanmalı. İki adet olarak istenen Cezayir vizesi fotoğraf ölçüsü 3.0×3.5 santimetre boyutunda olmalı. Ayrıca vize başvuru sahibinin en güncel halini temsil etmesi isteniyor. Bu yüzden son üç ay içerisinde çekilmiş olmaları ve arka fonu beyaz da olması gerekir.
Cezayir Ticari Vize Ücreti Ne Kadar?
Cezayir vize ücretleri vize türlerine göre değişir. Üç farklı şekilde verilen Cezayir ticari vizesinin fiyatı da değişiyor. Tek girişli veya çok girişli olması, 30 günlük veya 90 güne kadar olmaları da farklı fiyatların ortaya çıkmasını sağlıyor. Cezayir ticari vize ücretinin en güncel halini öğrenebilmek için Konsolosluğa veya hizmet alınan vize danışmanlık şirketlerine danışmak gerekir.
Cezayir Ticari Vizesi Nereden Alınır?
Cezayir’e yapılacak olan ticari vize başvuruları bu ülkenin Türkiye’de bulunan iki resmi temsilciliğine yapılır. Bunlar ise Cezayir Ankara Büyükelçiliği ve Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu… Her iki temsilcilik de farklı bölgelere yönelik hizmet veriyor. Hizmet alanı dışında yaşayan biri Cezayir ticari vizesi için uzaktaki konsolosluğa başvuru yapamıyor.
Önemli Notlar
- Cezayir Vizesi için başvuruya şahsen gelinmesine gerek yoktur. Şirketimiz, Konsoloslukta işlemlerinizi yürütme ve takip etme yetkisine sahiptir.
- Cezayir vize başvuruları hakkında verilecek kararlar Cezayir Konsolosluğunun inisiyatifinde olacaktır. Kurumumuz vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar ve vize başvurunuzun sonuçlanma süresi hakkında karar verme yetkisine sahip değildir.
- Cezayir vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilir, dilekçe örnekleri, başvuru formları ve tüm diğer dökümanlar için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
- Yukarıda bulunan belgeleri adresimize ulaştırmanız yeterlidir. Kargo ve Kurye hizmetlerinden yararlanmak istemeniz halinde ise kargo masraflarının başvuru sahini tarafından karşılanacağı bilgisini unutmamalıdırlar.
Cezayir aile ziyareti vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişiklik göstermektedir. Cezayir vizesi güncel evraklarına ulaşmak için temsilcilerimizi arayın. Vize Merkezi Temsilcilerimiz Cezayir aile ziyareti vize işlemlerinize dair tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.
Cezayir Aile Ziyareti Vizesi
Sayfamızı dikkatli bir şekilde incelerseniz Cezayir Aile Ziyareti Vize başvuru işlemlerinize dair aradığınızı bulabilirsiniz. Cezayir aile ziyareti vizesi için gerekli evrak listesini adresimize posta ile ulaştırmanız yeterli olacaktır. Belgelerinizin ulaşması ile birlikte Cezayir vize başvurunuzu gerçekleştirecek ve tarafınıza bilgi vereceğiz. Cezayir vizesi sonuçlanma süresi ortalama olarak 7-10 iş günüdür.
Cezayir Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport: Aile, arkadaş veya akraba ziyareti amaçlı yapılacak Cezayir ziyaretlerinde kullanılacak olan pasaportun bitiş süresine en az altı (6) ay olması gerekir. Ayrıca pasaport 10 yıldan eski ve üzerinde herhangi bir fiziksel hasar bulunmamalı. Bir de vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalı. Aksi durumlarda yapılan başvuru değerlendirilmiyor.
- Davetiye: Aile ziyareti vize başvurusu bir tanıdık insanın yanına yapılacağı için bu durumun kanıtlanması da talep ediliyor. Bu zorunluluğu yerine getirmek içinse bir davetiye almak gerekiyor. Davetiyeyi gönderen, Cezayir vatandaşı veya Cezayir ikamet izninin bulunması gerekiyor. Ayrıca bu kişinin bağlı bulunduğu Cezayir’deki belediyesi tarafından da onaylanmış olması isteniyor. Ülkenin resmi dilinde veya İngilizce hazırlanması gereken davetiye belgesinde Cezayir’e gidecek kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi kişisel bilgiler de olmalı. Diğer şart ise davetiye gönderenin Cezayir vatandaşı veya Cezayir’de ikamet iznin bulunması. Bunu kanıtlamak için sahip olunan oturum kartı veya Cezayir pasaportunun fotokopisi de başvuru dosyasına eklenmeli. Ayrıca seyahat içeriğini nelerin oluşturduğu ve referans olan kişi tarafından masrafların karşılanacağına dair bilgileri de içermeli.
- Vize Talep Dilekçesi: Türkiye’de başvuru yapılacak ilgili Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine hitaben yazılması gereken vize talep dilekçesinde, vize başvuru sahibinin mesleki ve görev bilgilerinin yanı sıra maaş bilgileri, Cezayir’e gerçekleştireceği seyahat ile ilgili tarih aralıkları ve kim tarafından finanse edileceğine dair gibi bilgiler yer almalı. Bu belgenin elektronik yoldan, yani internetten iletilmesi kabul edilmiyor.
- Vize başvuru formu: Bu formun vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olması gerekir. İçeriğinin ise kişinin Cezayir vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri desteklemesi ve ıslak imzalı olmalı. Cezayir vize başvuru formu orijinal olarak iki adet hazırlanmalıdır.
- Cezayir Aile Ziyaret Vizesine başvururken istendiği şekilde çekilmiş iki (2) adet fotoğraf, Cezayir vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi
Dünya ülkelerinin sınırları sadece sahip olunan toprakları belirlemiyor. Aynı zamanda insanları da birbirlerinden ayırıyor. Daha çok komşu ülkelerde geçerli olsa da, bazen uzak bir ülkeye evlilik, iş veya farklı bir sebepten dolayı gidip oraya yerleşmek de ihtimaller arasında bulunuyor. Bu ülkelerde oturum iznine sahip olan, hatta vatandaşlık alan akraba, aile üyeleri veya arkadaşları ziyaret etmek istendiğinde ise vize almak gerekebiliyor. Bu durum ise Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne bu amaçla yapılacak yolculuklar için de geçerli.
Ülkesine kısa süreli ziyaretlerde gelişin amacına göre farklı vizeler veren Cezayir, aile ziyareti nedeniyle başvuru yapılmasına da müsaade ediyor. Türkiye’den Cezayir’e Aile Ziyaret Vizesi ile gidebilmek için öncelikle bu ülkenin vatandaşı veya oturum sahibi olan bir aile üyesi, akraba veya arkadaş olmalı. Cezayir aile ziyareti vize talebinde bulunabilmek için Cezayir’den bir davetiye alınması ve bu belgenin gerekli yerlerden onaylanmış olması da isteniyor. Yabancı bir ülkeye vize talebi yaparken, belirtilen nedeni ve geçerliliği hem talebin olumlu bir şekilde sonuçlanmasına etki ediyor hem de istenen evraklar toplanırken bazı farklıkların oluşmasına da neden olabiliyor. Talep edilen davetiye de bu zorunluluklardan biri.
Cezayir Aile Ziyaret Vizesi, farklı uzunluklarda ve farklı giriş hakkı da tanıyor. 30 gün ve 90 günlük vizelerin yanı sıra bu sürelerin içinde birden çok giriş hakkı da tanınabiliyor.
CEZAYİR AİLE ZİYARET VİZESİ SIK SORULAN SORULAR
Cezayir Aile Ziyaret Vizesi Nedir?
Afrika kıtasının Kuzeybatı bölgesinde bulunan Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, uyguladığı vize politikası ile kendi vatandaşı olmayan yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilere vize uygulayabiliyor. Bu zorunluluk her ülke için geçerli olmasa dahi Türkiye’den bu ülkeye gidecek olan normal pasaport sahipleri vize almaları gerekiyor. Aile, akraba veya arkadaş ziyareti amaçlı yapılan Cezayir vizesi başvurularının olumlu sonuçlanması için talep edilen tüm belgelerin temin edilmesi, içeriklerinin doğru bilgilerle doldurulması ve gerekli yerlerden onaylanması gerekiyor. Olumlu veya olumsuz karar yetkisinin sadece Cezayir Konsolosluğu’nun olduğu ülkeye verilen vizeler bir aksaklık olmadığı sürece ve genel olarak 10 iş günü içerisinde veriliyor.
Cezayir Aile Ziyaret Vizesi İşlemleri Nasıl Yapılır?
Cezayir’e kısa süreli ziyaret için gitmek isteyenler için aile ziyaret vizesi başvuru süreci diğer vize türleri ile aynı şekilde işliyor. Belirlenen kurallar çerçevesinde ve istenen belgeler hazırlandıktan sonra yapılabilen başvurular eksiksiz tamamen hazır olduklarında Cezayir’in Türkiye’de bulunan resmi temsilciliklerine teslim edilir. Ancak eksiklik olması durumunda işlemlerin tekrar baştan başlanması gerektiği unutulmamalı. Ayrıca ilgili konsolosluk bazen başvuru sahibi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için ek evrak isteme hakkına da sahip. Bu gibi durumlarda işlemler uzayabileceği de unutulmamalı. İşlemler ve evraklar ile ilgili en doğru bilgiler doğrudan Cezayir Konsolosluğu veya vize başvuru danışmanlık hizmeti veren Vize Merkezi’nden alınabilir.
Cezayir Aile Ziyaret Vizesi İçin Davetiye Gerekli Mi?
Cezayir’e aile, arkadaş veya akraba ziyareti amaçlı vize talep ediliyorsa, ziyaret edilecek olan kişiden bir davetiye yazısı alınması mecburiyeti de bulunuyor. Bu belge seyahatin tanıdık bir kişinin yanına yapılacağının kanıtı olacak. İlgili şahıstan davetiye alınmazsa Cezayir Aile Ziyaret Vizesi başvurusu kabul görmeyecek ve başvurunun yapıldığı Türkiye’deki Cezayir Konsolosluğu bu talebe ret cevabı verecektir. Davetiye yazısı olmadan Cezayir’e Aile Ziyaret Vizesi alma olanağı bulunmuyor. Davetiyenin ayrıca gönderen kişinin Cezayir’de bağlı olduğu belediye tarafından de onaylanmış olması gerekir.
Cezayir Aile Ziyaret Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Cezayir için yapılacak ziyaret vize talepleri ıslak imzalı olması gerekiyor. Ayrıca başvurunun yapılacağı Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine hitaben yazılması gerekiyor. Hazırlanan dilekçede vize başvuru sahibinin kişisel nüfus bilgileri ve meslek ve görev bilgileri, maaş bilgileri de yer almalı. Talep edilen bir başka bilgi de Cezayir’e gerçekleştirecek seyahatin tarih aralıkları ve seyahatin kim tarafından finanse edileceği de bulunuyor.
Cezayir Aile Ziyaret Vizesi Fotoğraf Ölçüsü Ne Olmalı?
Cezayir vizesi için iki (2) adet fotoğraf isteniyor ve ülkenin bu konuda belirlediği kurallara göre çekilmeleri gerekiyor. Ölçüsü 3.0×3.5 santimetre boyutunda olması talep edilen fotoğrafların arka zeminleri beyaz fonlu olmalı. Ayrıca vize başvuru sahibinin en güncel halini temsil etmesini, yani son üç (3) ayda çekilmiş olmaları gerekiyor.
Cezayir Aile Ziyaret Vize Ücreti Ne Kadar?
Cezayir için yapılacak Aile Ziyaret Vize taleplerinin ücretleri verilecek vize türlerine göre değişir. Üç farklı şekilde verilen bu tür vize tek girişli veya çok girişli olma ihtimalinin yanında, 30 günlük veya 90 güne kadar sürelerde de verilebilir. Bu farklılıklar ise fiyatların değişmesine de sebep oluyor. Cezayir Ziyaret Vizesi ücretinin en güncel halini öğrenebilmek için ilgili Cezayir Konsolosluğu’na veya hizmet alınan vize danışmanlık şirketine danışılabilir.
Cezayir Aile Ziyaret Vizesi Nereden Alınır?
Bu ülkeye yapılacak aile akraba veya arkadaş ziyareti için vize başvuruları Cezayir’in Türkiye’de bulunan iki resmi temsilciliğinden birine yapılır. Cezayir Ankara Büyükelçiliği sadece Ankara ve çevresine hizmet verirken, Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu tüm Türkiye’den başvuruları kabul ediyor. Her iki temsilcilik de farklı bölgelere yönelik hizmet yaptığı için yaşanan bölgenin görev alanı dışındaki temsilciliğe yapılan başvurunun kabul edilmeyeceğini hatırlatırız.
Cezayir Aile Ziyareti Vizesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Cezayir Vizesi için başvuruya şahsen gelmeniz gerekmemektedir. Şirketimiz Konsoloslukta sizin adınıza başvuru ve takip yetkisine sahiptir.
- Cezayir vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Cezayir Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.
- Cezayir vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilir, dilekçe örnekleri, başvuru formları ve açılmayan her türlü linkler için gerekli olan tüm dökümanları edinebilirsiniz.
- Yukarıda bulunan belgelerin adresimize posta ile göndermeniz yeterlidir.
- Cezayir vize çıkış süresi ortalama olarak 7-10 iş günüdür.
Cezayir Çalışma Vizesi Başvurularını Sizin Adınıza Yapalım!
Cezayir Çalışma (İşçi) Vizesi başvuru işlemleriniz hakkında kapsamlı bilgiye için web sayfamızda erişebilirsiniz. Cezayir Turistik Vize başvuru işlemleri için hazırlamanız gereken evrakların bilgisini ziyaret etmekte olduğunuz sayfamızın devamında bulabilirsiniz.
Cezayir Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Güncel ve arka fonu beyaz olan 2 adet biyometrik fotoğraf.
- Cezayir Çalışma Bakanlığı onaylı, Cezayir’de bulunan firmayla yapılmış iş sözleşmesi.
- Cezayir Çalışma Bakanlığı onaylı, ülkeye geri dönüş taahhütnamesi.
- Cezayir Çalışma Bakanlığı Onaylı, geçici çalışma izni.
- Vize Talep Dilekçesi. Şirketin antetli kağıdına, Cezayir Konsolosluğuna hitaben yazılmış, kaşeli ve ıslak imzalı.
- Pasaport ve eski pasaportlar (Eski pasaport yok ise Emniyet Şube Müdürlüğünden alınmış Protokol Belgesi)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
Cezayir Çalışma Vizesi Ücreti
Cezayir Çalışma Vizesi ücreti seyahat amacınıza, Cezayir’de kalma sürenize ve mesleki durumunuza göre değişiklik göstermektedir. Cezayir çalışma vize ücretinin içinde bulunduğu detaylı evrak listesini müşteri temsilcimizden e-mail olarak talep edebilirsiniz. Cezayir vize ücreti konsolosluk harcını, hizmet bedelini ve koordinasyon tutarı dahildir.
Cezayir Vizesi Kaç Günde Alınır
Cezayir vizesi ortalama olarak 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanır.
Cezayir Çalışma Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Cezayir Çalışma Vizesi başvurusuna şahsen gelmenize gerek yoktur. Şirketimizin Cezayir Konsolosluğunda sizin adınıza başvuruda bulunma yetkisi vardır.
- Cezayir vize müracaatlarınız hakkında tek karar merci Cezayir Konsolosluğudur. Şirketimiz başvuru evraklarınızı prosedürlere uygun şekilde hazırlamanıza yardım eder ve başvurunuzu gerçekleştirir. Vize sonucunu etkileme yetkisi
CEZAYİR KISA SÜRELİ DİĞER VİZELER
Değerli ziyaretçilerimiz, web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cezayir Kısa Süreli Vize başvuru işlemleriniz hakkında kapsamlı bilgi için web sayfamızı dikkatli bir şekilde incelemenizi öneriyoruz. Cezayir vizesinin ortalama sonuçlanma süresi 7-10 iş günüdür. Cezayir Kısa Süreli Vize başvuru işlemleri için hazırlamanız gereken evrakların bilgisini ziyaret etmekte olduğunuz sayfamızın devamında bulabilirsiniz.
Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizeler İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport: Cezayir Basın, Tıbbi Tedavi, Grup ve Kültürel vizelerinde kullanılacak olan pasaportun bitimine en az altı ay olmalı. Ayrıca hasar almamış, kullanılabilecek en az iki boş sayfası ve son 10 yıl içerisinde çıkartılmış olması gerekir. Aksi hallerde vize işlemi yapılmıyor.
- Vize Başvuru Dilekçesi: Bu vize türleri için yazılacak olan dilekçelerde başvuruyu yapan kişi ile ilgili gerekli tüm bilgiler yer almalı.
- Vize Başvuru Formu: İki adet olarak hazırlanan bu formda vizeyi talep eden kişinin yolculuğu ile ilgili bilgiler yer alıyor. Ayrıca içerikleri de sunulan diğer bilgilerle eşleşmesi gerekir.
- Davetiye: Gerekli hallerde temin edilmesi gereken davetiyeler, Cezayir’de yaşayan bir kişi veya faaliyet gösteren bir kuruluş tarafından hazırlanması gerekir. İmzalı, yetkili biri tarafından imzalanmış ve antetli kâğıda hazırlanması gerekiyor. Ayrıca gerekli mercilerden onay alması da isteniyor.
- Fotoğraf: Vize başvurusunda kullanılacak fotoğraflar son üç ayda çekilmeli, 3.0×3.5 santimetre boyutunda ve arka fonu beyaz olmalı.
- Seyahat Sağlık Sigortası: 40000 Euro değerinde olup yolculuk tarihlerini kapsamalı. Acil tedavi masrafları için talep ediliyor.
- Kişisel Bilgiler: Gelir beyan eden belge, kimlik bilgilerini onaylayan Vukuatlı Nüfus Örneği ve benzeri evraklar başvuru sahibinin bilgilerinin kontrollerinin ve seyahat yeterliliğinin belirlenmesi için isteniyor.
- Yolculuk ve konaklama bilgilerini teyit eden uçak ve otel rezervasyon bilgiler de vizeyi talep eden kişi tarafından sunulması gerekir.
Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kuzey Afrika’nın Batı bölgesinde bulunuyor. Akdeniz’e olan kıyısı, çölleri, kültürü, yemek alışkanlıkları, tarihi geçmişi ve sunduğu olanaklarla ülke hem turistik hem ticari amaçlarla yoğun bir ziyaretçi talebi alıyor. Özellikle renkli yapısı ve doğası nedeniyle tatil, iş olanakları sebebiyle çalışmak için ve Avrupa ile Afrika kıtasını birbirine bağlayan konumu nedeniyle oluşan yatırım fırsatlarından dolayı ticaret için gelen bazı yabancı ülke vatandaşları Cezayir topraklarına giriş yapmadan önce vize almaları gerekiyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye… Normal pasaport sahipleri ülkeye giriş için bir izin belgesi almaları gerekiyor. Diplomatik ve resmi pasaport sahibi olanlar ise 90 güne kadar olan sürelerde bu mecburiyetten muaflar.
Cezayir’e gidebilmek için sadece turistik veya iş amaçlı vize talep edilmiyor elbette. Ülkeye farklı nedenlerden dolayı da kısa süreli vize talep edilebiliyor. Örneğin tedavi amaçlı bir seyahat yapılacaksa Cezayir Tıbbi Vize, kültürel, sportif veya bilimsel bir etkinliğe katılmak için Cezayir Kültür Vizesi ve bir organizasyonu takip edecek olan basın mensupları için de Cezayir Basın Vizesi alma imkânı bulunuyor. Ülke topraklarına girişlerde ayrıca toplu olarak ziyaret gerçekleştirecekler için bir de Cezayir Grup Vizesi de sunuluyor.
Ancak bu vize türleri ile ilgili başvuru yapılacaksa dikkat edilmesi gereken bazı ek hususlar da bulunuyor. Özel vize türleri olduğu için bazı ek evrakların da temin edilmesi gereken Cezayir’in sunduğu bu vize türlerinde vize talep süreci diğerlerinden farklı işlemiyor. Tüm gereksinimler karşılandığı takdirde ve başvuru doğru bir şekilde yapıldığı zaman yaklaşık 10 günlük sürede talepler karşılanıyor. Başvurular, Cezayir’in Türkiye’deki iki temsilciliği olan Cezayir Ankara Büyükelçiliği ve Cezayir Ankara Başkonsolosluğuna yapılması gerekiyor.
Bu vizelerin süresi ve verilebilecek ülkeye giriş sayısı hakkı değişebiliyor. Bu konu hakkında ve gerekli evraklar ile başvuru sürecinin nasıl işlediğine dair sorular hakkında en güncel bilgiler resmi Cezayir Konsoloslukları ve vize danışmanlık hizmeti veren Vize Merkezi’nden alınabilir. Hazırlanan ve sunulan belgelerin içerisindeki tüm bilgilerin başvuru sahibinin kişisel bilgileriyle eşleşmesi gerekir. Zira aksi durumda işlemlerin olumsuz sonuçlanma ihtimali de bulunuyor.
CEZAYİR GRUP VİZESİ
Bu vize türü pek kullanılmasa da Cezayir talep edenlere grup vizesi sunabiliyor. Bu tür vize geçerlilik süresi olan ve grup pasaportu ile birlikte seyahat eden yabancı ülke vatandaşlarına veriliyor. “Kolektif” veya “müşterek” pasaport olarak da isimlendirilen bu belge toplu halde seyahat edenlere belirli kurallar dâhilinde verilir. Bu pasaport türünde de Umuma Mahsus pasaport ile ilgili kurallar geçerli olarak kabul edilir. Ancak uyulması gereken başka ayrıntılar olabilir. Altı aydan fazla geçerlilik süresi olan grup pasaportu, otel rezervasyonu, seyahat boyunca geçerli olacak yeterli gelir belgesi ve seyahat belgesi gibi evrakların talep edildiği bu vize türündeki başvuru süreci de diğerleri gibi dilekçe, vize başvuru formu, Seyahat Sağlık Sigortası, istenen özelliklerde çekilmiş fotoğraflar, yolculukla ilgili konaklama ve seyahat bilgileri ile gelir beyan eden belgeler de hazırlanması gerekir.
CEZAYİR KÜLTÜREL ZİYARET VİZESİ
Cezayir’e bir kültürel, bilimsel, eğitim veya spor etkinliğine gidecek olanlar, Cezayir Kültürel Ziyaret Vize başvurusu yapmaları gerekir. Ancak bu vize türüne başvuru yaparken şahısların bu organizasyonu düzenleyen kurum tarafından davet edilmeleri gerekir. Davetiyenin ayrıca bu organizasyonun antetli kâğıdına yazılmış, onaylanmış ve imzalanmış olması da isteniyor. Alınacak olan davetiyenin yanı sıra ilgili Cezayir’deki kurum tarafından imzalanan sözleşme, akreditasyon belgesinin de temin edilmesi istenebilir.
Cezayir Kültürel Ziyaret Vizesi için gerekli diğer evraklar arasında standart belgeler istendikleri şekillerde hazırlanmaları gerekir. Bunlara vize başvuru formu, dilekçe, Seyahat Sağlık Sigortası, konaklama ve yolculuk tarihlerini gösteren belgeler, kişisel bilgilerin olduğu ve gelir/sponsor beyan eden evraklar da bulunuyor.
Kültürel ziyaretlerle ilgili verilen vize üç farklı şekilde sunuluyor. Davetiye içeriğine göre olmak üzere; 30 günlük ve tek girişli, 30 günlük ve çok girişli ile 90 günlük ve çok girişli… Bu vize çeşitlerinin fiyatları da süresi ve giriş hakkına göre değişebiliyor.
CEZAYİR BASIN VİZESİ
Bazı mesleklere özel vize sunan ülkelerden biri olan Cezayir, Türkiye’den ülkeye gitmek isteyen basın mensupları için de bu olanağı tanıyor. Cezayir Basın Vizesi almak için hazırlanması gereken bazı farklı evraklar bulunuyor. Bunlardan biri iki adet olarak doldurulmuş Basın Başvuru Formu… Bu belgenin yanı ısıra başvuru sahibi medyada çalıştığını da kanıtlamak zorunda. Bunun içinse hem kendisi hem de çalıştığı kuruluştan onaylı evraklar temin etmesi gerekiyor. Sahip olduğu Basın Kimliği ve fotokopisi bu belgeler arasında bulunuyor. Başvuru için hazırlanması gereken dilekçe ise diğer vize türlerinden farklı olarak çalışılan şirket tarafından hazırlanması gerekiyor. Gazeteci için sunulacak vize dilekçesi bu şirketin antetli kâğıdında, yetkili bir kişi tarafından imzalanmış ve kaşeli olmalı. Vize başvurusunda ayrıca Cezayir’e seyahat edecek olan basın mensubunun yanında taşıyacağı mesleki teknik, görsel ve işitsel malzemelerin listesi de sunulması isteniyor. Ayrıca oluşabilecek acil sağlık ihtiyaçlarından doğabilecek hastane tedavi ve geri dönüş masraflarının karşılanabilmesi için bir Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi de olmalı. Bu belgenin geçerlilik süresi istenen vize süresiyle aynı olması gerekir.
Cezayir Basın Vize’sinin fiyatları verilen üç farklı vizeye göre değişiyor. 30 ve 90 günlük sürelerde verilen basın vizesi, tek ve çok girişli olabiliyor. Hangi Cezayir Basın Vize’sinin verileceği ise yapılan basın akreditasyonuna göre değişiyor.
CEZAYİR TIBBİ TEDAVİ VİZESİ
Cezayir’e sağlık amacıyla seyahat edecek olanlar, bu ülkeye giriş hakkına sahip olmak için Cezayir Tıbbi Tedavi Vizesi için başvuru yapabilir. Afrika ülkesine tedavi için gidecek olanlar hazırlaması gereken standart evrakların dışında vize başvuru sebeplerini de desteklemeleri gerekir. Bunun için öncelikle evrakların arasına geçerli bir Sağlık Raporu sunulması gerekir. Vize talebi ayrıca ülkede kalınacak olan süre boyunca sağlık masraflarını karşılama belgesi ile de desteklemesi isteniyor. Hastane veya sağlık merkezi onaylı bir belge ve seyahat süresince yeterli gelir beyan eden belgeler ise diğer gereksinimler arasında bulunuyor.
CEZAYİR KISA SÜRELİ DİĞER VİZELER İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR
Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizeler Nedir?
Kendi vize politikası kapsamında bazı yabancı ülke vatandaşlarına topraklarına girmesi için vize isteyen Cezayir, bazı durumlar için özel vize uygulamaları da bulunuyor. Bu ülkeye seminer, kültürel bir etkinlik, spor müsabakası veya benzeri bir davet üzerine gidiliyorsa Cezayir Kültürel Vizesi için başvuru yapılabiliyor. Aynı şekilde basın mensupları da bir organizasyonu takip edecekleri zaman Cezayir Basın Vizesi talebinde bulunabiliyor. Toplu halinde seyahat edecek belirli sayıdaki insanlar Cezayir Grup Vizesi, tedavi amaçlı ülkeye gitmek isteyenler ise Cezayir Tıbbi Tedavi Vizesi alabiliyor.
Cezayir Kısa Süreli Diğer Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
Cezayir’in verdiği kısa süreli özel vizeler için işlemler diğer çok talep edilen Ticari ve Turistik vizelerden farklı işlemiyor. Ancak hazırlanması gereken bazı özel evraklar olabiliyor. Bunlar ise genellikle talebin türüne göre değişebiliyor. Tıbbi Vize için sağlık raporu, Grup Vizesi için kolektif pasaport, Basın vizesi için çalışılan kurumdan görev belgesi ve Kültür Vizesi için de organizasyonu düzenleyen kurum tarafından davetiye gibi ek belgeler hazırlamak gerekiyor. Belgeler eksiksiz olduğunda, içerikleri doğru bir şekilde doldurulduğunda tüm evraklar Cezayir’in Türkiye’deki iki temsilciliğinden birine teslim ediliyor. Başvurular bu konuda hizmet veren Vize Merkezi gibi danışmanlık şirketleri aracılığıyla da yapılabilir. Bu şekilde ise daha hızlı ve sorunsuz vize alınabiliyor.
Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizeler İçin Dilekçe Nasıl Yazılır?
Bu vizeler için yazılacak dilekçelerin Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine hitaben yazılması ve ıslak imzalı olması isteniyor. Ayrıca üzerinde talep edilen bilgiler, sunulacak diğer evraklarla eşleşecek şekilde en doğru halleriyle yazılmalı. Aksi takdirde vize başvurusu değerlendirilmez.
Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizelerin Ücreti Ne Kadar?
Cezayir vize ücretleri seyahatin süresi ve verilen giriş hakkı sayısına göre değişebiliyor. En güncel fiyatları öğrenmek için ilgili Konsolosluğa veya hizmet alınan vize danışmanlık merkezine sorulabilir.
Cezayir Kısa Süreli Diğer Vizeler Nereden Alınır?
Cezayir vizeleri Türkiye’deki ilgili resmi temsilciliklerden alınır. Başvurular Cezayir Ankara Büyükelçiliği veya Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken şey temsilciliklerin hizmet verdiği bölgeler. Zira hizmet alanında olmayan vize başvuruları konsolosluklar tarafından değerlendirilmiyor.
Cezayir Basın, Tedavi, Grup, Kültür Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Cezayir Vizesi için başvuruya şahsen gelmeniz gerekmemektedir. Şirketimiz Konsoloslukta sizin adınıza başvuru ve takip yetkisine sahiptir.
- Cezayir vize müracaatınız hakkında verilecek kararlar sadece Cezayir Konsolosluğunun inisiyatifi altındadır.
- Cezayir vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilir, dilekçe örnekleri, başvuru formları ve açılmayan her türlü linkler için gerekli olan tüm dökümanları edinebilirsiniz.
Tasdik edilecek belgenin Fransızca ve Arapça tercüme ettirilmiş, noter onaylı ve bağlı bulunan ilin Ticaret Odası tasdikli orijinal ticari evrağı olmalıdır.
Cezayir Tasdik işlemlerinin ortalama sonuçlanma süresi 3 iş günüdür.
Evrak tasdiki, belgedeki imzanın doğruluğunu ve evrakı imzalayanın görevini doğrulamak suretiyle yabancı bir resmi evraka geçerlilik kazandıran, bir belgenin yasallığının tasdik edilerek başka bir ülkede de geçerliliğini sağlayan idari bir işlemdir. Belge tasdik işleminde, bölgenin valiliği ve Türkiye’den mal ithal eden firmanın bağlı bulunduğu ülkenin konsolosluğu belgenin gerçek olduğunu onaylayarak belgeyi (fatura, menşe sertifikası) Türkiye dışında da yasal hale getirirler.
Menşe Sertifikası, ihracatçının bağlı olduğu Ticaret Odası tarafından tasdik edilen ve ürünlerin menşeini gösteren belgedir. İhraç ürününün menşeini belgelemek için ürünlerin ihraç edileceği ülkenin diplomatik temsilcilikleri tarafından onaylanması gerekmektedir. Türkiye’den gerçekleştirilen ihraç işlemlerinde ihraç konusu ürüne ait Menşe Sertifikası ve faturaların malların ihraç edileceği ülkenin konsolosluğuna onaylatılması gerekmektedir.
Cezayir, Fas, İran, Mısır, Ürdün, Suriye, Dubai, Tunus ve Lübnan’a yapılan ihracatlarda evrakların tasdik edilmesi gerekmektedir. Cezayir evrak tasdik işlemleri için gerekli belgeleri tarafımıza ulaştırmanız halinde, ticari faaliyetlerinize göre değişiklik gösteren evrak tasdik işlemlerini sizin adınıza İstanbul’dan gerçekleştirebiliriz.
Orta Doğu ülkeleri konsolosluklarından fatura tasdiki, menşe şahadetnamesi, vekaletname, sözleşmeler, sağlık sertifikası gibi evrakların dışında söz konusu ülkelerde açılan ihalelere dahil olacak şirketlere ait resmi evrakların tasdikleri de yapılmaktadır. Orta Doğu ülkeleri konsolosluklarının tasdik koşulları ve harç ücretleri hakkında uzman kadromuzdan detaylı bilgiyi alabilirsiniz.
Konsolosluk tasdikli faturanın (Consular Invoice) diğer bir adı da Tasdikli Fatura (Certified İnvoice-Visaed İnvoice) olan belgenin ihracatçının kendi orijinal faturasını düzenleyerek, ihraç edeceği ülke konsolosluğuna tasdik ettirdikten sonra ithalatçıya gönderdiği faturadır. İhracatçı önce kendi orijinal faturasını düzenler, sonra bağlı bulunduğu ilin valiliğine giderek hazırladığı faturayı tasdikletir. Özellikle Orta Doğu ülkeleri ve İsrail bu faturayı talep etmektedir.
Orta Doğu ülkelerinin dış ticaret rejimleri, söz konusu ülkeler tarafından ithal edilecek ürünlerin gümrük işlemlerine esas teşkil edecek konsolosluk tarafından tasdik edilmiş faturanın ibrazını istemektedir. Bu sebeple ithalatı gerçekleştirilecek ürünlerinin faturasının Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından tasdiklenmelidir. Birçok Orta Doğu ülkesinin turistik, ticari, diplomatik amaçlarla seyahat edenleri vize prosedürüne tabi tutmalarına benzer şekilde Türkiye’den ihracatı yapılacak ürünler için ülkeler fatura, menşe şahadetnamesi gibi evrakların ilgili birimlerce tasdik edilmesi şartını getirmiştir. Türkiye’de düzenlenmiş olan apostilli belge başka bir ülkede ibraz edilecekse konsolosluk görevlileri tarafından onaylanması zorunluluğu bulunmaktadır.
Vize Merkezi olarak Orta Doğu ülkeleri ile ilgili vize ve fatura tasdik işlemleri için danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Vize prosedürlerinizi, fatura, menşe şahadetname tasdikinizi en hızlı şekilde ve güvenle gerçekleştirmek için Vize Merkezi Orta Doğu departmanımızı arayabilirsiniz. Orta Doğu departmanı başvuru belgelerinizi inceledikten sonra eksik olan beyanlar, tamamlamanız gereken belgeler konusunda firmanızı bilgilendirir. Evraklar tamamlandıktan sonra ilgili diplomatik temsilciliklerde tasdik işlemi yaptırılır ve belgeler tasdiklenmiş olarak tarafınıza gönderilir. İstanbul dışında ihracat yapan firmalar faturalarını il valiliğine onaylattıktan sonra firmamıza ilettikleri takdirde ihraç edilen ülkenin konsolosluğuna tasdikleme işleme tarafımızca yapılmaktadır.
İthalat yapılacak ülkenin ithalat mevzuatında tasdik belgesinin bulunması koşulu varsa, ihracat yapan firma adına ülkenin konsolosluğuna giderek, temin edilecek boş fatura formunu doldurmakta, ilgili konsolosluklara tasdik ettirmekte, tarafınıza tasdik edilmiş faturayı göndermekteyiz. Bu fatura ile ürünlerin menşei ve ihraç edildiği ülkenin belirlenmesi gibi ürünlerin ihraç fiyatının cari piyasa fiyatına uygunluğu ithal ülkesi Konsolosluğunca kontrol edilmiş, böylece damping yapılması engellenmiş olur ve ithalatçı ile ihracatçı firma anlaşarak ülke dışına döviz kaçırmasının önüne geçilmiş olur. Fatura tasdiki ile ithalatçı ülkenin düşük faturalarla mal bedellerinin düşük göstermek suretiyle vergi kaçakçılığı yapmasının önüne geçilmiş olur veya ithalatçının ihracatçı ile anlaşarak ülkesi dışına döviz kaçırmaması sağlanır. Fatura tasdiki alıcı alıcı ülke mevzuatına göre değişiklik göstermektedir.
Vize Merkezi Orta Doğu ülkeleri konsolosluklarının vize şartları, vize için istenen evraklar, vize ücretleri, vize çıkış süresi gibi hususlarda danışmanlık hizmeti vermenin yanı sıra uçak ve otel ön rezervasyonlarınızı gerçekleştirerek Orta Doğu ülkelerine olan seyahat planınızı doğru zamanda gerçekleştirmeniz konusunda size yardımcı olmaktadır.
Onayı istenen belgeler genellikle menşe şahadetnamesi, fatura ve sağlık sertifikası olmaktadır. Bu belgelerin ihracatı yapılacak ülke temsilciliklerinden onaylatılması gerekmektedir. Aksi halde ürünleri alan firma kendi gümrük işlemlerini yapamamaktadır. Ülke temsilciliklerinin evrak tasdik işlemleri ile ilgili prosedürleri değişebilmektedir. Elçilerin evrak onay prosedürleri, maliyetleri hakkında detaylı bilgi ve hizmet almak için Orta Doğu bölgesi evrak tasdik işlemlerine bakan Orta Doğu departmanımızı arayabilirsiniz. Evrak tasdik işlemlerini İstanbul’dan sizin adınıza yürütebilmemiz için tarafımıza ulaştırmanız gereken belgeler aşağıda bulabilirsiniz.
Cezayir Tasdik İşlemleri İçin Gerekli Belgeler
- Tasdik edilecek resmi belgenin aslı
- Şirketin antetli kağıdına yazılmış yetkilendirme yazısı
- Türkiye’den ihracatı gerçekleştiren kişi yabancı ise pasaportu veya Türkiye’deki oturum izni
Cezayir vizesi için gerekli evrakları ve Cezayir seyahatiniz için vize çıkış süresi hakkında detaylı bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.
Cezayir Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Cezayir vizesine başvurmak için bir takım evrakları hazır hale getirmek gerekmektedir. Bunların temel olanlarını aşağıda belirtiyoruz.
1- Pasaport
2- Vize talep dilekçesi
3- Davetiye
4- Kimlik ya da oturum kartı
5- 2 adet biometrik fotoğraf
6- Banka hesap özeti
7- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Yukarıda sayılı olanlar temel evrak listesi olup, sizin başvurmanız gereken vize türüne göre güncel evrakları vize uzmanımızı arayarak ücretsiz temin etmeniz gerekmektedir. Vize uzmanımıza 0212 970 05 29 numaralı telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.
Cezayir Vize Ücreti
2019 yılı Cezayir vize ücretleri aşağıda belirtilmektedir. Başvuracağınız vize türünü aşağıda belirtilen listeden seçebilir ve vize başvurusunda bulunmak için vize uzmanımıza 0212 970 05 29 numaralı telefonla ya da afrika@online.com adresine e-mail üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Cezayir Vize Ücreti 2019
Cezayir resmi olarak Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak geçmektedir. Kuzey Afrika’da yer alan Cezayir, Afrika’nın yüz ölçüm olarak en büyük ülkesi olarak yer almaktadır. Cezayir’ in bir tarafında Akdeniz iklimi yer alırken diğer kesiminde çöl iklimi görülmektedir. Resmi dil Arapça olmasına karşın halkın büyük çoğunluğu Fransızca konuşmaktadır.
Bu güzel ülkeyi seyahat etmek isteyen kişiler için istenen vize harç ücretleri aşağıda yer almaktadır.
Cezayir Vizesi Ücreti (Güncel)
Vize Türü | Vize Süresi | Giriş Sayısı | İşlem Süresi | Ücret |
Cezayir Ticari Vizesi | 1 ay | Single | 2-4 gün | 90 € |
Cezayir Ticari Vizesi | 3 ay | Multi | 2-4 gün | 150 € |
Cezayir Evraksız Vize (Ticari) | 1 ay | Single | 5-7 gün | 210 € |
Cezayir Evraksız Vize (Ticari) | 3 ay | Multi | 5-7 gün | 310 € |
Cezayir Evraksız Vize (Ticari) | 6 ay | Multi | 5-7 gün | 450 € |
Cezayir Turistik Vizesi | 1 ay | Single | 2-4 gün | 90 € |
Cezayir Turistik Vizesi | 3 ay | Multi | 2-4 gün | 150 € |
Cezayir Geçici Çalışma Vizesi | 6 ay | 250 € | ||
Cezayir Evrak Tasdik | 5-7 gün | 100 € |
Yukarıda belirtilen fiyatlar tek kişi için geçerli olup güne özel kampanyalardan yararlanmak için vize uzmanımızı aramanızı öneririz. Cezayir vize uzmanımıza 0212 970 05 29 numaralı telefonu arayarak ya da afrika@vizemerkezi.com adresine e-mail yollayarak ulaşabilirsiniz.
Cezayir Konsolosluk Vize Ücreti 2019 İle İlgili Önemli Bilgiler
1-Cezayir Vizesi Fiyat Listesi 2019 yılına ait olup değişiklik olması durumunda güncelleme yapılacaktır.
2-Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo dâhil değildir.
3-Cezayir Vizesi Fiyat Listesi belirlenirken Cezayir Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
4-Yukarıdaki ücret tablosunda belirtilen Cezayir Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
5-Cezayir vize ücreti ile ilgili aklınıza takılan soruları vize uzmanımıza ücretsiz bir şekilde sorabilirsiniz.
Resmi adı Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti olan Cezayir yüz ölçümü itibari ile Afrika’nın en büyük ülkesidir. Aynı zamanda denize kıyısı olan bir ülke olduğu için de Türkiye Cumhuriyeti’nden Cezayir’e turistik ve ticari amaçlarla seyahat etmek isteyenlerin sayısı her geçen yıl artmaktadır. Bölgenin siyasi istikrarı da arttıkça Türkiye’den Cezayir’e seyahatler oldukça artmıştır.
Türkiye’den Cezayir’e turistik, ticari, kültürel gezi gibi amaçlarla seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir. Bunun yanında hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Cezayir’e yapacakları 3 ayı geçmeyen seyahatlerde vizeden muaftır. Cezayir vizesine tabi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de yasal ikamet sahibi yabancı uyruklu kişiler Cezayir seyahatlerinden önce Türkiye’deki Cezayir dış temsilciliklerine Cezayir vize başvuru formu ve destekleyici dokümanlarla birlikte Cezayir vize başvurusu yapabilirler.
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cezayir’e giriş ve çıkışlarda döviz ithali ve ihracı Cezayir yasalarınca denetlemeye tabidir. Cezayir’e girişte, döviz miktarı ne olursa olsun ülkeye girişte gümrük kapılarında mevcut döviz miktarı yetkililere beyan edilmelidir. Cezayir’e girişte beyan edilen döviz miktarı kadar ülkeden çıkarken döviz çıkarılabilir. Girişte beyan edilen döviz miktarı harcamaya bağlı olarak azalmış veya tamamen bitmişse, Cezayir’deki döviz ofislerinde bozdurulan dövize ilişkin imzalı kaşeli bozdurma belgeleri de gümrük yetkililerine ibraz edilmelidir. Cezayir yasalarına göre döviz yönetmeliğine uymayanlar hakkında hapis ve para cezası öngörülmektedir.
Cezayir vize başvurusu sırasında seyahati amacına uygun evraklar hazırlanmalı ve Cezayir dış temsilciliklerine başvuru anında ibraz edilmelidir. Cezayir vize başvuru formu dikkatlice ve eksiksiz bir biçimde hazırlanmalıdır. Cezayir vizesi için istenen evraklar güncel olmalı, seyahatin amacına uygun olmalı ve yanlış bilgi içermemelidir. Bu evraklardan en önemlisi davetiyedir. Cezayir’in her ne kadar turistik vize uygulaması olsa da başvuru esnasında Cezayir’den alınmış bir davetiye de sunulmalıdır. Cezayir’e ticari amaçla seyahat etmek isteyen kişiler de yine davetiye sunmalıdır. Davetiye sizin adınıza ve pasaport bilgilerinize göre düzenlenmiş olmalıdır.
Cezayir vize başvurusunda bulunurken Türkçe veya İngilizce hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmanız talep edilir.