Çek Cumhuriyeti turistik vize evrakları güncel koşullara göre farklılıklar ve değişiklikler içerebilmektedir. Çek Cumhuriyeti’ne yapacağınız turistik seyahatlerle ilgili gerekli evrak listesinin en güncel halini e-mail olarak almak ve eksiksiz evraklarla başvuru yapmak için lütfen Vize Merkezi Çek Cumhuriyeti vizesi departmanımızı +90 212 9700528 numaralı telefondan arayınız.
Çek Cumhuriyeti Turistik Vize
Çek Cumhuriyeti’ne turistik amaçla seyahat ediyorsanız Schengen vizesi alma zorunluluğu bulunuyor. Çek Cumhuriyeti turistik vizesi 90 gün(kısa süreli vize) süreyle geçerli. Çek Cumhuriyeti turistik vizesi için otel ve uçak rezervasyonlarının yapılmış olması ve belgelendirilmiş olması gerekiyor. Vize başvuru dosyasına eklenecek olan otel rezervasyonu belgesinde vize başvurusunda bulunan kişinin isminin yazılı olması koşulu var. Uçak rezervasyonu tarihleri seyahat tarihleri ile uyumlu olmalı. Birkaç ülke ziyaret edilecekse, ülkeler arası seyahati gösteren uçak, tren ya da otobüs rezervasyonlarını belirtir belgeleri de başvuru dosyasına eklemeniz gerekiyor. İki rezervasyon için de satın alma koşulu getirilmemiş.
Seyahate katılacak olan çocuklarınız 0-6 yaş aralığında ise vize ücreti ve aracı kurumun hizmet bedeli talep edilmiyor. Çocuklarınız 6-12 yaş aralığında ise vize ücreti ödemiyorsunuz ancak aracı kuruma hizmet bedelinin ödenmesi gerekiyor. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Cape Verde, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Gürcistan vatandaşları ise turistik vize başvurusu için normal talep edilen vize ücretinden daha az ödeme yapıyorlar.
Çek Cumhuriyeti turistik vizesi için başvuru formunun İngilizce doldurulma zorunluluğu var. Çek Cumhuriyeti turistik vizesi başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan reşit olmayanlar için ayrıca form doldurulması gerekiyor. Çek Cumhuriyeti Vizesi için hazırlanacak olan başvuru dosyasına eklenecek fotoğrafın arka fonu beyaz, son altı ay içinde çekilmiş, 35-40 mm ölçülerinde, yüzün fotoğrafın yüzde 70-80’ini kaplayacak şekilde başın ve omzun göründüğü yakın çekim olması koşulu var.
Kızlık soyadının yazılı olduğu eski pasaportunuzu kullanmak istiyorsanız evliliğinizi takip eden ilk üç ay içerisinde geçerli olmak üzere kızlık soyadının yazılı olduğu pasaportunuzu kullanabiliyorsunuz. 3 ayı geçirdiyseniz yenilenmiş olan pasaportunuzu kullanmanız koşulu getirilmiş. Pasaportunuzla birlikte mutlaka evlilik cüzdanınızı da ibraz etmeniz gerekiyor.
Eğer başvurunuzu Ankara’dan yapıyorsanız ve seyahatinizi bir tur aracılığı ile gerçekleştiriyorsanız satın alınan turların programları da başvuru dosyasına eklenmesi gerekiyor.
Seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağı konusu da belgelendirilmesi gereken konulardan bir tanesi. Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümündeki meblağ Çek Cumhuriyeti’nde kalınacak her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde gösterilmeli. Belgenin kaşeli ve ıslak imzalı olması şart koşulmuş. Ankara’dan yapılacak başvurular için günlük 130 TL olarak hesap edilmeli. Eğer Çek Cumhuriyeti’ne seyahat masraflarını başvuru sahibinin dışında bir başkası karşılayacak ise bu durumun bir dilekçe ile belirtilmesi şartı bulunuyor. Masrafları karşılayacak kişinin ekonomik durumunu belirtir belgelerin de başvuru dosyasında bulundurulması isteniyor.
Çek Cumhuriyeti vize işlem süresi konsolosluk/elçilikteki yoğunluğa göre değişiklik göstermekte. Vize başvuru dosyası kurallarına uygun hazırlanmış ise Ankara veya İstanbul’a gönderilme süreleri hariç 15 iş günü içerisinde başvuru sonucunu alabiliyorsunuz. Evrak dosyasına ek evraklar istemek konsolosluk/elçiliğin inisiyatifindedir.
Çek Cumhuriyeti vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla da yapabilirsiniz. Konusunda uzman ülke temsilcisi arkadaşlarımız başvuru adımları ve gerekli güncel evraklar konusunda sizi bilgilendiriyor olacaklar. Bir telefon mesafesi uzağınızdayız!
Çek Cumhuriyeti Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport: Seyahat sonrası en az 3 ay 15 gün geçerli olması talep edilen pasaportunuz vize bitiş tarihi itibariyle 90 gün geçerli olmalıdır. Evlilik nedeniyle soyadı değişikliği olduysa, evlilik tarihinden sonra en az 3 ay daha pasaportunuzu kullanabilirsiniz. Bu süreyi aşan durumlarda veya boşanma nedeniyle bir değişiklik olduysa yeni kimlik ve pasaport bilgileriniz ile başvuru yapmanız gerekmektedir.
- Dilekçe: Vize başvuru sahibi tarafından Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna hitaben yazılan dilekçe İngilizce yazılacak olup ülkeye yapılacak seyahatin amacını ve seyahat tarihlerini içerir. Çalışan kişiler hem şahsi dilekçelerini hem de şirketlerin alacakları izin yazısını dilekçe formatında sunarlar. Bu konu seyahate özel detayları içerdiği için Vize Merkezi temsilcilerimizden güncel ve doğru bilgi alabilirsiniz.
- 2 adet Biyometrik fotoğraf: 35*45 mm ölçülerindeki biyometrik fotoğrafınız güncel halinizi yansıtmalıdır.
- Banka hesap özeti: Banka hesap özetleri son 3 aylık hareketleri göstermelidir. Kaşe ve imzalı olması gereken banka hesap özetindeki bakiyenin en az 3000 TL olması gerekmektedir ancak bankada bulundurulması gereken para miktarı kalış süresine göre hesaplandığı için temsilcilerimizden detay hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Kimlik Fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Otel rezervasyonu: Seyahat tarihiniz itibariyle geçerli otel rezervasyonunuz olması gerekmektedir. Ayrıca eğer birden fazla ülke seyahati söz konusu ise gideceğinizi diğer ülkelerdeki konaklamanıza dair bilgileri ve rezervasyon bilgilerini vize dosyanıza eklemeniz gerekecektir.
Çek Cumhuriyeti Turistik Vize için başvuru sahibinin mesleğine/durumuna bağlı ek olarak hazırlaması gereken belgeler;
Kişi Şirket Sahibi İse;
- 4B Bağ-Kur Hizmet Dökümü
- Şirketini güncel tarihli belgeleri: Faaliyet belgesi aslı, Sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopileri.
- Şirketin banka hesap özeti: Son 3 aylık hesap hareketliliğine göre bakiyesi en az 3000 TL olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.
Kişi şirket çalışanı ise;
- 4A Hizmet dökümü, SGK işe giriş bildirgesi
- Güncel şirket belgeleri: Faaliyet belgesinin orijinali, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri)
- Maaş bordrosu: Islak imza ve kaşeli, son 3 aylık maaş bordroları
Kişi Devlet Dairesi Çalışanı ise;
- Çalışma ve İzin Belgesi: Kişinin bağlı bulunduğu devlet kurumundan
- Görev Kimlik Kartı Fotokopisi: Çalışılmakta olan devlet kurumundan
- Maaş Bordrosu: Son 3 aylık, ıslak İmza ve kurumdan kaşeli
Kişi Emekli ise;
- Emeklilik yazısı: güncel tarihli orijinal belge olmalıdır
- Emeklilik cüzdanı fotokopisi
Kişi Öğrenci ise;
- Öğrenci Belgesi: Öğrencilik durumu devam ediyorsa bu belge alınmalıdır, yeni mezun durumda okuldan yeni mezun olunduğuna dair belge alınmalıdır.
- Muvaffakatname: Çek Cumhuriyeti vizesine başvurun kii 18 yaşından küçük ise ebeveynlerin her biri tarafından imzalanmış muvaffakatname noter tasdikli olmalıdır.
Ev Hanımı ise;
- Sponsor yazısı: Seyahatin masraflarını karşılayacak kişi tarafından yazılacaktır
- Sponsor evrakları: Sponsorun mesleki durumuna göre hazırlanacaktır.
NOT: Ev hanımları için sponsor olacak kişi Devlet Memuru ise çalıştığı kurumdan mühür ve ıslak imzalı çalıştığına dair belge almalıdır.
Çek Cumhuriyeti Vize Evrakları Hakkında
Çek Cumhuriyeti vizesi gerekli evrak listeleri kişilerin durumuna, mesleğine, sosyal pozisyonuna göre göre değişmektedir. SGK’lı çalışanların, işverenlerin, devlet memurlarının, öğrenci, emekli, ev hanımı ve çalışamayana kişilerin hazırlamaları gereken evraklar birbirinden farklı göstermektedir. Evraklar, evrak detayları dikkate alınarak hazırlanmalı, güncel olmayan ve eksik evraklarla yapılan başvuruların ret ile sonuçlanacağı unutulmamalıdır. Çek Cumhuriyeti vize evraklarının seyahat amacınızla uyumlu olduğundan emin olunuz. Sunacağınız bütün evraklar ülkeye geri dönüş garantisine dair bilgileri içerir, bu nedenle doğru ve kendi içinde tutarlı bir dosya sunmanız vizeyi alabilmenizin ön koşuludur.
Alacağınız vize size 180 günlük süre içinde 90 gün kalış izni verecek şekilde olacaktır ki bu bir Schengen vize kuralıdır. Bu süreden daha uzun süreli kalış talep eden kişiler başvurularını doğrudan konsolosluğa yapmak durumdadırlar.
Vize Merkezi çağrı merkezini arayarak talep edeceğiniz evraklar ilgili şubemize gönderildikten sonra dikkatle incelenmekte, seyahat amacınıza uygun hale getirilmektedir. Evrak hazırlık aşamasında gözden kaçabilecek küçük detaylar vize almanızın önünde bir engel teşkil edebilmektedir. Evraklardaki tarihlerin uyumu, vize talebinizin gerçekçi olması, daha önceki vize deneyimleriniz gibi kriterler dikkate alınarak vize randevunuzdan önce sizden ek evrak talebinde bulunabilmekteyiz. Çek Cumhuriyeti vizesinin sonucuna karar veren tek kurum Çek Cumhuriyeti Konsolosluğudur; sizden talep edebileceğimizi evraklar Schengen prosedürleri gereğidir.
Çek Cumhuriyeti Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Çek Cumhuriyeti vizesinin çıkış süresi ortalama 15 iş günüdür; seyahat tarihinize 15 gün kala yapacağınız başvurunuzun sonuçlanma süresi gecikebilir ve bu konsolosluğun inisiyatifinde olan bir durumdur. Başvurunuzu seyahatinden 3 ay önce veya seyahatinize en geç 1 ay kala yapmanızı tavsiye ederiz. Vizenin çıkış süresi olan 15 günlük süreye tatiller ve konsolosluğun kapalı olduğu günler dahil değildir. Eksik evraklarla yapılan başvurularda ek evrak talepleri vize çıkış süresini uzatabilir. Evraklarınızı dikkatli bir gözün incelemesi ileride vize işlem süreci boyunca karşılaşabileceğiniz kötü sürprizlerin önüne geçecektir. İşte bu noktada Vize Merkezi profesyonel vize çözümleri ile size destek olarak zaman kayıplarınız önlemektedir.
Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?
- Aşağıdaki adımları takip edeceğiniz bir vize başvurusunda Çek Cumhuriyeti vizesi almak hiç de zor değildir.
- Vize Merkezi Çek Cumhuriyeti Vizesi departmanımızı arayın, durumunuzu izah edin, seyahat planınızı paylaşın, hazırlamanız gereken evrakları e-posta olarak talep ediniz.
- Evrakları hazırladıktan sonra bize kargo veya elden ulaştırın, şayet eksik evrakınız varsa bu durum size en kısa zamanda bildirilmektedir.
- Evraklarınız ulaştıktan sonra vize randevunuz sizin planlarınıza en uygun tarihe alınmakta gerekli bilgilendirme asistanlarımız tarafından yapılmaktadır.
- Randevu tarihi ve saatinde gelin ve parmak izinizi ibraz edin. Schengen kuralları gereği başvuru sahiplerinin parmak izi ve biyometrik verilerini sunma zorunluğu vardır.
- Vize sonucunuz açıklandıktan ve pasaportunuz çıktıktan sonra size kargo ile ulaştırabiliriz.
Çek Cumhuriyet Ticari vizesi evraklarını ve vize işlemlerini içeren sayfamızı dikkatlice incelemeniz halinde başvurularınızı kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirmenizde yol gösterecek bilgilere sahip olabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti Ticari vize evrak listesi 2019 yılı itibariyle değişiklik gösterebilir. Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçerek Ticari Vize evraklarının güncel listesini talep ediniz. Evrak listesi vermiş olduğunu e-mail adresine gönderilecektir.
Çek Cumhuriyeti ticari vizesine sadece geçerli ticari davet mektubu olan şirket sahipleri ve şirket çalışanları başvurabilmektedir.
Çek Cumhuriyeti Ticari Vize
Çek Cumhuriyeti’ne ziyaretiniz ticari sebepler (fuar, toplantı, kongre) veya iş görüşmesi nedeniyle yapılıyorsa bir Schengen vize türü olan ticari vizeye başvuru yapmanız bekleniyor. Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusunu Başvuru Merkezi’nden şahsen yapabileceğiniz gibi Vize Merkezi aracılığıyla da yapabilirsiniz. Konusuna hakim ülke temsilcileri başvuru sürecini sorunsuz atlatmanız için süreç boyunca danışmanlık görevini yürüteceklerdir.
Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusu yapacağınız pasaportunuza dair dikkat edilmesi gereken hususlar var. Başvurunuz için hazırlayacağınız evrak dosyasında pasaportun kimlik bilgileri sayfasının fotokopisi ile son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri içeren sayfaların fotokopisinin de bulunması koşulu getirilmiş. Pasaportunuzun son 10 yıl içinde alınmış olması ve başvuru sahibinin dönüşünden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmasına dikkat edilmesi zorunlu. Ticari amaçlarla yapılacak olan seyahatinize eşlik edecek kişi/kişiler varsa ve bu kişilerin pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunuyorsa o vizenin fotokopisini de başvuru dosyasının arasındaki evraklara eklemeniz bekleniyor.
Ticari amaçla Çek Cumhuriyeti’ne vize başvurusu yapılacaksa dikkat edilmesi gereken konulardan biri de seyahat sağlık sigortasının yapılmış olması. Schengen ülkelerinde geçerliliği olan sağlık sigortasının, ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan bir sigorta olması isteniyor. Seyahat sağlık sigortasının tutarının minimum 30.000 € teminatlı olması da yine istenen koşullar arasında bulunuyor. Sağlık sigortasının ıslak imza ve kaşeli olması, seyahat tarihinden bir gün önce başlayıp bir gün sonra bitecek şekilde düzenlenmesi talep edilen koşullar arasında yer alıyor. Sigorta evrakında doğum tarihi bilgisinin yer alması zorunlu.
Ticari vize talebinde bulunurken sizi Çek Cumhuriyeti’ne davet eden firmanın davetiye mektubunu da yine hazırlayacağınız dosyaya eklemenizde fayda var. Söz konusu davet mektubu Çek Cumhuriyeti’nde ziyaret edeceğiniz şehrin polis departmanından alınan resmi davetiye olarak düzenlenmeli, orijinali ile birlikte fotokopisi de dosyada bulunuyor olmalı. Başvuruyu Ankara’dan yapıyorsanız Çek Cumhuriyeti’ndeki şirketten kişiye gönderilmiş imzalı ve kaşeli davetiye sunulması bekleniyor. Çek Cumhuriyeti konsolosluğu/elçiliğine İbraz edilecek davetiyelerin, ıslak imza kaşeli olarak hazırlanması koşulu getirilmiş. E-mail yoluyla imzalı kaşeli gönderilecek olan davetiyeler kabul edilmiyor.
Çek Cumhuriyeti ticari vizesi başvurusunda bulunurken ibraz etmeniz beklenen evraklar arasında başvuru formu da bulunuyor. Formun eksiksiz olarak büyük harflerle doldurulmuş olması vize başvuru koşulları arasında yer alıyor. Son altı ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğrafınızın ibrazı da söz konusu.
Çek Cumhuriyeti vize başvurusunu yapan kişi 18 yaşından küçük ve bir ebeveyniyle seyahat edecekse Gitmeyen ebeveynden noter tasdikli orijinal muvafakatname alınması gerekiyor. Başvuru İstanbul’dan yapılacak ise aile üyeleri beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa noterden orijinal muvafakatname alınması kuralı getirilmiş. Muvafakatnamede bulunması gereken ifade “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu” ibaresidir. Noterden tasdikli belgede Çek Cumhuriyeti’ne seyahat edileceği mutlaka belirtilmelidir.
Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz. Ülke temsilcilerimiz vize başvurusunun her aşamasında yanınızda olacaktır. Eğer 2017’ten sonra alınmış parmak izi bilginiz varsa ofisimize gelmeden posta yoluyla da başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Evraklarınızı hazır edip pasaportunuzla birlikte bize ulaştırdığınız anda Başvuru Merkezi’nden randevunuzu alıyor olacağız. İşlemlerin tamamlanmasının ardından pasaportunuzu yine posta yoluyla size ulaştırıyor olacağız. Vize Merkezi’nin alanında deneyimli ülke temsilcileri sorunsuz bir başvuru süreci için çalışıyor olacaklar.
Çek Cumhuriyet Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport: Çek Cumhuriyeti ticari vizesi içi başvuruda bulunacak olan Bordo pasaport sahipleri seyahat sonrası en az 3 ay 15 gün geçerli, vize etiketinin işlenebileceği en az 2 boş sayfası olan ve son 10 yıl içinde çıkarılmış pasaportları ile başvuru yapmalıdırlar.
- Dilekçe: İngilizce olarak Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılacak dilekçe şirket sahibi veya işveren tarafından yazılmalıdır. Ticari vize talebi olan çalışanların şirkette görev yaptıkları pozisyon, ne kadar süreyle çalışmakta oldukları, seyahatin tarihi ve amacı, ne kadar süre ile Çek Cumhuriyeti’nde kalacakları ve seyahat masraflarına dair bilgiler vize talep dilekçesinde yer almalıdır. Ticari vize başvurularında vize talebi olan kişinin şahsi dilekçesi ve işveren tarafından antetli kağıda olmak üzere 2 farklı dilekçe ibraz edilebilmektedir. Bu konu vizeye özel bir durum içerdiği için Vize Merkezi temsilcilerimizden destek alarak durumunuzun gerektirdiği şekilde dilekçe hazırlanmasına dair detaylı bilgi alabilirsiniz.
- Biyometrik fotoğraf: 2 adet biyometrik fotoğraf Schengen standartlarında, 35×45 mm ölçüsünde olmalıdır. Fotoğrafla birbirinin aynı olmalı, eski pasaportlarda ve eski vize etiketlerinde kullanılmamış olmalıdır, ayrıca eğer pasaportunuz 3 aydan eski ise pasaporttaki fotoğrafın da kullanılmaması gerekmektedir.
- Banka hesap özetleri: Çek Cumhuriyeti vize başvurularında son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahsi ve şirkete ait, bankanın imza sirküleri, kaşesi ve yetkilinin imzası taşıyan banka hesap özetleri sunulmaktadır. Bankada bulundurulması gereken para miktarı Çek Cumhuriyetinde kalış süresi ile doğru orantılıdır. En az 3000 TL. bakiyesi olan banka hesap özetiyle ilgili olarak temsilcilerimizle paylaşacağınız seyahat detaylarınız doğrultusunda daha güncel bilgi alınız.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi: Kimliğinizdeki bilgilerle pasaportunuzdaki bilgiler aynı olmalıdır. Kimlik değişimi yapıldıysa ve pasaportunuz da değiştirilmiş olması gerekmektedir. Evlilik nedeniyle soyadınızda değişiklik olmuşsa eski soyadınızı taşıyan pasaportlarla, evlilik tarihinden itibaren en fazla 3 aya kadar seyahat edebilirsiniz.
- Güncel tarihli şirket evrakları: Firmanın faaliyet belgesi, imza sirküleri, güncel vergi levhası ve sicil gazetesi hazırlanması gereken evraklardır. Faaliyet belgesinin aslı, diğer evrakların fotokopisi kabul edilmektedir.
- Davetiye: Ticari vize davetiyesi Çek Cumhuriyetinde görüşülecek firma tarafından gönderilmektedir. Çek Cumhuriyetindeki polis birimlerinin onayını taşıyan davetiye, şirketin antetli kağdına yazılacak olup gönderen kişinin ve şirketin iletişim bilgilerini, ticari faaliyetin içeriğini de kapsamalıdır. Davetiyenin aslı gönderilmelidir. Ticari davetiye mektubu ayrıca seyahat tarihlerini ve etkinliğini süresini içermelidir.
Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Başvuru sahibinin duruma bağlı olarak hazırlaması gereken ek belgeler
Kişi Şirket Sahibi İse;
- 4B Bağ-Kur Hizmet Dökümü
- Şirketin banka hesap özetleri
Kişi şirket çalışanı ise;
- 4A SGK Hizmet dökümü ve SGK işe giriş bildirgesi
- Maaş bordroları: Son 3 aya ait imzalı, kaşeli maaş bordroları
Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi Nasıl Alınır?
Özellikle yurtdışı ticari faaliyetlerinin yoğunluğu nedeniyle seyahat etmek durumda olan İş dünyası profesyonelleri vize işlemleri ile vakit kaybetmemek ve zamandan kazanarak bir an önce vize alabilmek için danışman firmaları tercih etmektedirler. Vize Merkezi Çek Cumhuriyeti vize departmanı ticari vize işlemlerinizi sizin adınıza sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren deneyimli bir kuruluştur. Vize Merkezi evrak takibinden vizenin sonuçlanması kadar geçen sürede, vize işlemeleri sürecini yöneterek şirket sahiplerinin ve şirket çalışanlarının ihtiyaç duydukları ticari vizeyi sorunsuz şekilde almalarında destek vermektedir. Vize randevusunun alınması, eksik evrakların başvuru öncesinde belirlenmesi, seyahat planıyla uyumlu form ve dilekçelerin hazırlanmasında destek verilmesi, seyahat sağlık sigortası ve otel rezervasyonlarının alınması başta olmak üzere vize işlemlerine dair bütün süreç yönetimi Vize Merkezinin çalışma sahası içindedir. Aşağıdaki adımları takip ederek Çek Cumhuriyeti ticari vize işlemlerinizi evraklarınızı sadece kargo ile göndererek gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.
Sitemizin sol tarafında yer alan Çağrı Merkezi numaralarından temsilcilerimizi arayarak güncel ticari vize evraklarını içeren bilgi e-maili talep ediniz.
Evraklarınızı hazırladıktan sonra şubemize gelerek veya kargo ile göndererek teslim ediniz.
Evraklarınız bize ulaştıktan sonra randevunuz hemen alınacak ve randevunun tarih ve saati size bildirilecektir. Son 5 yıl içinde aldığınız Schengen vizenizde geçerli parmak iziniz varsa, randevusuz işlem yapabilirsiniz. Evraklarınız asistanlarımız tarafından Konsolosluk temsilciliğine teslim edilebilmektedir.
Vize sonucu açıklandıktan sonra belirtmiş olduğunuz adrese kargo yoluyla gönderilebilmektedir.
Değerli Ziyaretçimiz
Çek Cumhuriyeti vizesi başvurunuzu eksiksiz ve güncel evraklarla yapmak başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir. Eksik evraklarla yapılan başvurular, formlar doldurulurken gözden kaçan detaylar vize reddine neden olabilmektedir. Eksik veya güncel olmayan evrakın temin süresi zaman kaybına yolaçabilmektedir. Evrakların, seyahat planınıza uyumu Vize Merkezi danışmanları tarafından kontrol edilmekte, gerekli uyarılar önceden yapılmakta ve evraklar buna göre yeniden organize edilmektedir. Gerektiği taktirde alternatif evrakların sunumu da söz konusu olabilir.
Bütün evraklarınızı vize kurallarına uygun şekilde hazırlamış olsanız dahi Konsolosluk ek evrak talep etme hakkını saklı tutmaktadır. Ayrıca yine Konsolosluk gerektiği durumlarda başvuru sahiplerini vize mülakatına çağırabilmektedir. Ortaya çıkabilecek sıradışı her durum için çözüm üretmek Vize Merkezinin çalışma alanı içindedir. Uzun deneyimlerimiz doğrultusunda, arzu ettiğinizi vizeyi alabilmeniz için var gücümüzle hizmet vermeye devam ediyoruz.
Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu
Çek Cumhuriyeti Konsolosluğunun vize başvuru sahibini yakında tanımak için oluşturduğu form Schengen vize başvuru formudur. Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formunda vereceğinizi bilgiler seyahat planınızı destekler mahiyette olmalıdır. Form örneğine sayfamızda yer alan Form ve Dilekçe bölümü altından ulaşabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Vize başvuru formu, vize dosyanızın adeta bir özeti halindedir. Sorulara vermiş olduğunuz yanıtlar, sunduğunuz vize evrakları ile desteklenmektedir. Pasaport bilgileriniz, seyahat masraflarınızın nasıl ve kim tarafından karşılandığı, konaklama bilgileriniz gibi seyahatinize dair tün detaylara dair bilgileri bu form aracılığı ile vermektesiniz. Formda yanlış veya eksik verilen bilginin vize reddine neden olabildiği unutulmamalıdır.
Çek Cumhuriyeti Vizesi Ücreti
Çek Cumhuriyeti vizesi ücreti seyahatin amacına ve süresine farklılık gösterir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu harç bedeli, vize başvuru merkezi ve Vize Merkezi koordinasyon ücretlerini içermekte olup Konsolosluk tarafından güncellenebilmektedir. Çek Cumhuriyeti vizesi ücreti 2019 yılı itibariyle güncel fiyatlar hakkında bilgi almak için lütfen Vize Merkezi danışmanlarımız ve temsilcilerimizle iletişime geçiniz.
Çek Cumhuriyeti Vizesi Ne Zaman Çıkar?
Çek Cumhuriyeti Vizesi başvuru işlemlerinizi seyahatinizden 3 ay öncesinden başlatabilirsiniz. Seyahatine 15 gün kala başvuru yapan yolcuların vize çıkışı seyahat tarihine yetişmeme ihtimalini içerir. Başvurunuz seyahatinizden en az 1 ay öncesinden yapmak size zaman kazandıracaktır. Vize çıkış süresi ortalama 15 iş günüdür ancak başvurunun eksiksiz evrakla tam olarak yapılması gerekmektedir. Ayrıca vize sonucuna ve süresine karar veren yetkili kurumların sadece Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği olduğu unutulmamalıdır. Vize başvuru merkezlerinin ve danışman firmaların vizenin çıkış süresine dair verdiği bilgiler Konsolosluk kaynaklarından alınmaktadır ancak gecikme durumlarında inisiyatifi sadece Çek Cumhuriyeti diplomatik misyonlarına aittir.
Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Çek Cumhuriyeti Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Çek Cumhuriyeti vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizle iletişime geçiniz.
Çek Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vizesi Evrak Listesi
- Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı)
- Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
- Pasaport fotokopisi (Daha önceki seyahatlerin fotokopileri)
- Davet eden kişinin pasaport fotokopisi
- 2 adet Biyometrik Fotoğraf (Güncel, 35×45 mm ölçülerinde, beyaz fon arkalı)
- Davet mektubu (Çek Cumhuriyetice veya İngilizce yazılmalı) ve davet eden kişi tarafından yollanmalıdır.
- Başvuru sahibinin işvereninden alınan izin mektubu: izinli olduğuna dair izin yazısı ve ziyaret sonrası çalışmaya devam edeceği bilgileri eklenmelidir.
- Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuruda bulunan kişi yeterli mali varlığa sahip değilse, Çek Cumhuriyeti’teki polisten onay damgalı ve orijinal “Garanti Formu” sunulmalıdır.
- Güncel Tarihli Şirket Evrakları (Oda Sicil Kaydı, Orijinal Faaliyeti Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri)
- SGK İşe giriş bildirgesi ve Hizmet dökümü
- Banka Hesap Özeti (Son 3 aylık banka hesap hareketliliğini içeren, en az 4000 TL bakiyesi olan kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
- Eğer başvuru sahibi nişanlısını, erkek veya kız arkadaşını ziyaret etmek istiyorsa birlikte çekilmiş bir fotoğrafları
- Aile ve akrabalık bağlarını kanıtlayıcı belge.
- Kimlik fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Çek Cumhuriyeti vizesi davetiye mektubu
Çek Cumhuriyeti’e aile arkadaş ziyareti vizesi ile gidecek olan kişilerin Çek Cumhuriyeti’te oturma izni olan yakınlarından veya Çek Cumhuriyeti vatandaşı olan yakınlarından davetiye talep etmeleri gerekmektedir. Aile ve Arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda mutlaka istenecek evrak davetiye mektubudur. Çek Cumhuriyeti’teki belediyeden alınmış davetiyenin aslı ibraz edilmelidir.
Çek Cumhuriyeti Davetiye mektubu gönderen kişinin kişinin oturum kartı veya kimlik kartının fotokopisi, Çek Cumhuriyeti belediyesinden alınmış aile toplum kağıdının aslı ibraz edilmelidir.
Davet eden kişinin gelir belgeleri:
- Maaşlı çalışan ise: Son üç aylık maaş bordrosu.
- Serbest çalışan ise: Son yıla ait vergi beyannamesi (tüm sayfaların eksiksiz fotokopisi).
- Davet eden kişi ile akrabalık bağı varsa: Aile bağını kanıtlayan vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Aile ve Arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda bulunan emekliler son emekli maaş fişini, sosyal yardım veya işsizlik maaşı alıyorsa son üç aylık ödeme kanıtını ibraz etmelidir.
- Davet eden kişi arkadaş ise: Davet eden kişinin adres bilgileri, telefon numarası ve kalış süresinin yer aldığı Çek Cumhuriyeti resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak yazılmış bir davet dilekçesi gerekir.
- Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesine başvuracak reşit olmayan kişiler için yasal velisini gösteren belgeler (Kimlik cüzdanı fotokopisi, vukuatlı nüfus kayıt örneği vb.) istenmektedir. Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerden muvafakatname. Ebeveynlerinden biriyle seyahat ediyorsa seyahat etmeyen anne veya babadan muvaffakatname. Ebeveynleriyle birlikte seyahat ediyorsa, ebeveynleriyle olan akrabalık kanıtı istenmektedir.
- Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesine başvuracak yabancı uyruklu T.C vatandaşları planlanan seyahat dönüşünden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan Türkiye oturma/ikametgah izninin fotokopisini vize başvuru evraklarına eklemelidirler.
- Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesine başvuracak öğrenciler için öğrenci belgesinin aslı ve fotokopisi ile okuldan aldığı izin belgesi ibraz edilmelidir.
Çek Cumhuriyeti Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Hakkında Önemli Notlar
Çek Cumhuriyeti vizesinin sonucuyla ilgili karar vermeye tek yetkili kurum Çek Cumhuriyeti Konsolosluğudur.
Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu gerek duyması halinde vize başvuru sahibinden ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Bu ve benzeri durumlarda tarafınıza gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.
Değerli yolcularımız; Vize Merkezi temsilcilerimiz, başvuru işlemlerinizin sorunsuz gerçekleşmesi için parmak izi alımı sırasında sizlere eşlik edecektir. 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle Schengen üye ülkelere yapılacak vize başvuruları için başvuru sahiplerinin biyometrik verilerini ibraz etmesi zorunlu hale gelmiştir. Pasaport işlemleri sırasında vermiş olduğunuz parmak izi Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından tanınmamaktadır.
Başvuru belgelerini eksiksiz olarak tamamlamış yolcularımızın randevuları uygun olan ilk iş gününe alınacaktır. Randevu saati ve tarihi sizlerin onayına sunulacaktır.
Seyahatinizi ispat eden diğer belgeler (otel ve uçak rezervasyonu, seyahat sigortası vb.) kurumumuz tarafından tamamlanacaktır.
Çek Cumhuriyeti Şoför Vizesi, yabancı uyruklu kişilerin Çek Cumhuriyeti’ne sınırlı bir zaman dilimi içinde giriş yapabilmesini amaçlayan vizedir. Şoför vizesi Türkiye’de kayıtlı araçlarla Çek Cumhuriyeti’ne uluslararası yük ve yolcu taşıyan şoförler içindir.
Çek Cumhuriyeti Şoför Vizesi Başvuru Evrakları
- Başvuru Formu: Eksiksiz ve ingilizce olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve 2 yerden imzalanmış
- Ek Bilgi Formu: (Istanbul başvuruları için zorunludur.)Eksiksiz olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış
- Pasaport Fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri içeren sayfaların fotokopisi gerekmektedir.
- 2 Biyometrik Fotoğraf 5×40 mm ölçülerinde son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz 2 fotoğraf
- Seyahat Sigortası:Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası. (Sigorta gidiş tarihinden bir gün önce başlayıp dönüş tarihinden bir gün sonra bitmelidir ve doğum tarihi muhakak yer almalıdır)
- Davetiye: Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş Çek Cumhuriyet’indeki anlaşmalı şirketten gönderilmiş imzalı ve kaşeli
- İşveren mektubu ve/veya izin onayı: Türkiyedeki şirketinin antetli kağıdına yazılmış, seyahat tarihlerinin belirtildiği (ıslak imza kaşeli)
- Şirketin imza sirküleri, son 6 aya ait ticaret odası kaydı,faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası.
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve güncel SGK “hizmet dökümü”(Ankara başvuruları için ıslak imza kaşeli ya da e-devletten barkodlu çıktı getirilmelidir)
- Son üç aya ait maaş bordroları (ıslak imza kaşeli)
ÖNEMLİ NOT: KAMU PERSONELİ OLAN BAŞVURU SAHİPLERİNİN ,KURUMLARINDAN ALMIŞ OLDUKLARI İŞVEREN YAZISI VE MAAŞ BORDROLARINDAN EN AZ BİRİNİN BARKODLU OLMASI GEREKMEKTEDİR.
- Şirketin C2 yetki belgesi
- Başvuru sahibinin sürücü belgesi ve aracın ruhsatı
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
- Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir) (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orijinal ve güncel banka hesap cüzdanı (tutar Ankara başvuruları için günlük 130 TL’den hesaplanmalıdır.) Kredi kartı (ön yüzünün ) fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
- Masraflar başvuru sahibinin dışında başka biri tarafından karşılanıyorsa eğer; karşılayan kişiden masrafların kendisi tarafından karşılandığını kabul eden imzalı dilekçe ve o kişiye ait son üç aylık banka hesap dökümü eklenmelidir. Banka hesabı yukarda belirtildiği gibi olmalıdır.
- Muvafakatname: Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa: Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname eklenmelidir. (Istanbul başvuruları için, anne-baba ve çocuk beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa, yine noterden orjinal muvaffakatname alınmalıdır. Muvaffakatnamede; “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna”diye belirtilmiş olup, seyahat edilecek ülkenin Çek Cumhuriyeti olduğu mutlaka belirtilmelidir. Seyahat tarihlerinin ve vize türünün (single ya da multiple) de açıkça yazılmış olması gerekmektedir.)
- Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma izni. (dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olacak.)
Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuru yapan Türk Vatandaşlarının Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu vize bölümü tarafından belirlenen vize harcını ödemesi zorunludur. Vize başvurusu için yatırılan bu harç bedeli vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması durumunda başvuru sahibine geri ödenmez. Çek Cumhuriyeti Vizesi başvurusu esnasında 0-6 yaş arası çocuklardan vize harç ücreti talep edilmemektedir.
Çek Cumhuriyeti vizesi başvurusunda bulunmak ve Çek Cumhuriyeti vize ücretinizi ödemek istiyorsanız mutlaka sizin için doğru olan vize kategorisine başvuru yaptığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Size uygun olmayan vize kategorisinde başvuruda bulunmanız ve ücreti yatırmanız durumunda hem vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacak hem de vize başvuru ücretiniz yanacaktır. Bu sebeple vize başvuru işlemlerinizde Vize Merkezi’nde görevli Vize Uzmanlarımızdan yardım almanızı önermekteyiz. Vize Merkezi telefonla ya da e-mail ile yapılan bilgilendirmeler için herhangi bir ücret talep etmemektedir.
Çek Cumhuriyeti vizesi ücreti Konsoloslukların belirlediği şekildedir ve durumunuzla ilgili olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Çek Cumhuriyeti vize ücretleriyle ilgili olarak Vize Merkezi Çek Cumhuriyeti temsilcimizle +90 212 9700528 numaralı telefondan iletişime geçerek güncel ücretleri öğrenebilirsiniz. Aracı kurum hizmet bedelleri ve kargo ücreti gibi masraflar vize harcına ek olarak talep edilebilmektedir. Vize ücretinin yatırıldığını gösteren dekontun başvuru belgeleri arasında bulunması zorunludur. Dekontun orijinalinin vize başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.
Çek Cumhuriyeti Vize Ücretleri
Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında dış temsilcilikler (Konsolosluk/Elçilik) adına tahsil edilmektedir.
Vize Türleri | Vize Harç Ücreti | Başvuru Hizmeti Ücreti | Danışmanlık Hizmeti Ücreti | Toplam Vize Başvuru Ücreti |
Turistik Vizesi | 60 Euro | 20 Euro | 40 Euro | 120 Euro |
Turistik VIP Vize | 170 Euro+KDV | |||
Ticari Vizesi | 60 Euro | 20 Euro | 40 Euro | 120 Euro |
Ticari VIP Vize | 170 Euro+KDV | |||
Aile Arkadaş Ziyareti | 60 Euro | 20 Euro | 40 Euro | 120 Euro |
Aile Arkadaş Ziyareti VIP Vize | 170 Euro+KDV | |||
Şoför Vizesi | 60 Euro | 20 Euro | 60 Euro | 140 Euro |
Şoför Vizesi VIP Vize | 190 Euro+KDV | |||
6-12 Yaş Arası Schengen Vizesi | 35 Euro | 20 Euro | 40 Euro |
Önemli Not:
*Erasmus vizesi ücretleri duruma göre değişiklik göstermektedir, detaylı bilgi için vize uzmanlarımızla iletişime geçiniz.
** Seyahat Sağlık Sigortası gerekli ücret karşılığında Vize Merkezi tarafından yapılmaktadır. Seyahat Sağlık Sigortası ücreti sigorta süresine göre değişiklik göstermektedir.
Çek Cumhuriyeti Vize Ücreti Hakkında Bilgiler
- Çek Cumhuriyeti vize ücreti iade edilmez
- Çek Cumhuriyeti vize ücreti devredilmez ve başka şahıslara satılamaz
- Çek Cumhuriyeti vize ücreti tek başvuru için ödenmektedir. Ret cevabı almanız durumunda yeni başvuru için yeniden ücret ödemeniz gerekmektedir.
- Çek Cumhuiyeti vize ücretini sadece Çek Cumhuriyeti vizesi için kullanabilirsiniz.
Çek Cumhuriyeti vizesi için evraklar güncel koşullara göre farklılıklar ve değişiklikler içerebilmektedir. Çek Cumhuriyeti’ne yapacağınız seyahatlerle ilgili gerekli evrak listesinin en güncel halini ücretsiz e-mail olarak almak ve eksiksiz evraklarla başvuru yapmak için lütfen Vize Merkezi Çek Cumhuriyeti vizesi departmanımızı +902129700528 numaralı telefondan arayınız.
Çek Cumhuriyeti Vizesi
Çek Cumhuriyeti’ne kısa süreli seyahat ler için Schengen vizesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi 90 gün (kısa süreli vize) süreyle geçerli. Çek Cumhuriyeti vizesi için otel ve uçak rezervasyonlarının yapılmış olması ve belgelendirilmiş olması gerekiyor. Vize başvuru dosyasına eklenecek olan otel rezervasyonu belgesinde vize başvurusunda bulunan kişinin isminin yazılı olması koşulu bulunmaktadır. Uçak rezervasyonu tarihleri seyahat tarihleri ile uyumlu olmalı. Birkaç ülke ziyaret edilecekse, ülkeler arası seyahati gösteren uçak, tren ya da otobüs rezervasyonlarını belirtir belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. İki rezervasyon için de satın alma koşulu getirilmemiş.
Seyahate katılacak olan çocuklar 0-6 yaş aralığında ise vize ücreti ve aracı kurumun hizmet bedeli talep edilmemektedir. Çocuklar 6-12 yaş aralığında ise vize ücreti ödenmemekte ancak aracı kuruma hizmet bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Cape Verde, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Gürcistan vatandaşları ise turistik vize başvurusu için normal talep edilen vize ücretinden daha az ödeme yapmaktadırlar.
Çek Cumhuriyeti turistik vizesi için başvuru formunun İngilizce olarak doldurulması zorunludur. Çek Cumhuriyeti vizesi başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan reşit olmayanlar için de ayrıca form doldurulmalıdır. Çek Cumhuriyeti Vizesi için gerekli evraklar arasına eklenecek fotoğraf arka fonu beyaz, son altı ay içinde çekilmiş, 35-40 mm ölçülerinde, yüzün fotoğrafın yüzde 70-80’ini kaplayacak şekilde başın ve omzun göründüğü yakın çekim olmalıdır.
Kızlık soyadının yazılı olduğu eski pasaport evliliği takip eden ilk üç ay içerisinde geçerli olmak üzere kızlık soyadının yazılı olduğu pasaport kullanabilir. 3 ayı geçen evliliklerde yenilenmiş olan pasaport kullanılması koşulu vardır. Pasaportla birlikte mutlaka evlilik cüzdanı ibrazı da gerekmektedir.
Eğer başvuru Ankara’dan yapılıyorsa ve seyahat bir tur aracılığı ile gerçekleştiriliyorsa satın alınan turların programları da başvuru dosyasına eklenmelidir.
Seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağı konusu da belgelendirilmesi gereken konulardan biridir. Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümündeki meblağ Çek Cumhuriyeti’nde kalınacak her gün için günlük 100 TL olacak şekilde gösterilmelidir. Belgenin kaşeli ve ıslak imzalı olması şartı vardır. Ankara’dan yapılacak başvurular için günlük 130 TL olarak hesap edilmelidir. Eğer Çek Cumhuriyeti’ne seyahat masraflarını başvuru sahibinin dışında bir başkası karşılayacak ise bu durumun bir dilekçe ile belirtilmesi gerekmektedir. Masrafları karşılayacak kişinin ekonomik durumunu belirtir belgelerin de başvuru dosyasında bulundurulması istenir.
Çek Cumhuriyeti Vizesi Ortak Evrak Listesi
- Pasaport: Seyahat sonrası en az 3 ay 15 gün geçerli olması talep edilen pasaportunuz vize bitiş tarihi itibariyle 90 gün geçerli olmalıdır. Evlilik nedeniyle soyadı değişikliği olduysa, evlilik tarihinden sonra en az 3 ay daha pasaportunuzu kullanabilirsiniz. Bu süreyi aşan durumlarda veya boşanma nedeniyle bir değişiklik olduysa yeni kimlik ve pasaport bilgileriniz ile başvuru yapmanız gerekmektedir.
- Dilekçe: Vize başvuru sahibi tarafından Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna hitaben yazılan dilekçe İngilizce yazılacak olup ülkeye yapılacak seyahatin amacını ve seyahat tarihlerini içerir. Çalışan kişiler hem şahsi dilekçelerini hem de şirketlerin alacakları izin yazısını dilekçe formatında sunarlar. Bu konu seyahate özel detayları içerdiği için Vize Merkezi temsilcilerimizden güncel ve doğru bilgi alabilirsiniz.
- 2 adet Biyometrik fotoğraf: 35*45 mm ölçülerindeki biyometrik fotoğrafınız güncel halinizi yansıtmalıdır.
- Banka hesap özeti: Banka hesap özetleri son 3 aylık hareketleri göstermelidir. Kaşe ve imzalı olması gereken banka hesap özetindeki bakiyenin en az 3000 TL olması gerekmektedir ancak bankada bulundurulması gereken para miktarı kalış süresine göre hesaplandığı için temsilcilerimizden detay hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Kimlik Fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Otel rezervasyonu: Seyahat tarihiniz itibariyle geçerli otel rezervasyonunuz olması gerekmektedir. Ayrıca eğer birden fazla ülke seyahati söz konusu ise gideceğinizi diğer ülkelerdeki konaklamanıza dair bilgileri ve rezervasyon bilgilerini vize dosyanıza eklemeniz gerekecektir.
- Gelir durumunu gösterir belgeler: Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir) (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orijinal ve güncel banka hesap cüzdanı (tutar Ankara başvuruları için günlük 130 TL’den hesaplanmalıdır.) kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
Masraflar başvuru sahibinin dışında başka biri tarafından karşılanıyorsa eğer; karşılayan kişiden masrafların kendisi tarafından karşılandığını kabul eden imzalı dilekçe ve o kişiye ait son üç aylık banka hesap dökümü eklenmelidir. Banka hesabı yukarda belirtildiği gibi olmalıdır. Sadece reşit olmayan başvurular ya da birlikte seyahat eden eşler birbirine sponsor olabilir diğer bütün başvuru sahipleri şahsi hesap hareketi sunmalıdır. - Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası (ıslak imza kaşeli olmalı ve gidiş tarihinden bir gün önce başlayıp dönüş tarihinden bir gün sonra bitmelidir ve doğum tarihi gün/ay/yıl olarak muhakak yer almalıdır)
Çek Cumhuriyeti Turistik Vizesi Evrak Listesi
- Eksiksiz ve ingilizce olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve 2 yerden imzalanmış BAŞVURU FORMU
- Eksiksiz olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış EK BİLGİ FORMU (Istanbul başvuruları için zorunludur.)
- Bir başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan diğer kişiler (reşit olmayanlar) ayrı başvuru formları doldurmalıdır. Vize aynı seyahat belgesine yapıştırılacaktır ve tüm vize sahipleri için en az 2şer boş sayfa içermelidir.
- Pasaportun kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıla ait Schengen vizelerin ve mühürlerin olduğu sayfaların fotokopisi gerekmektedir. Pasaportunuz son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve dönüşünüzden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Bu seyahatinizde size eşlik eden biri varsa ve o kişinin seyahati kapsayan geçerli vizesi varsa, o vizenin fotokopisini de başvurunuza eklemeniz gerekmektedir.
Pasaportunda kızlık soyadını kullanan başvuru sahiplerinin dikkatine:
Sadece evlendikten sonraki ilk üç ay içerisinde pasaportunuzu kullanabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti başvurusu yapmak için üç ayı doldurduysanız pasaportunuzu güncel soyadınızla yenilemeniz gerekmektedir.Nüfus cüzdanı fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
- 35×40 mm ölçülerinde son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz 2 fotoğraf
- Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası (ıslak imza kaşeli olmalı ve gidiş tarihinden bir gün önce başlayıp dönüş tarihinden bir gün sonra bitmelidir ve doğum tarihi gün/ay/yıl olarak muhakak yer almalıdır)
- Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır. Birkaç ülkeye birden gidiliyorsa, ülkeler arası geçişi gösteren uçak, tren ya da otobüs rezervasyonları da eklenmelidir.
- Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler sunulmalı ve başka ülkeleri de kapsayan bir tura gidiliyorsa, o ülkelerdeki otel rezervasyonları da aynı şekilde eklenmelidir.(Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirketlerin imza ,kaşesi kabul edilmemektedir.Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)
- Ankara başvuruları için tur satın alanların tur programını sunmaları gerekmektedir.
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
- Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir) (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orijinal ve güncel banka hesap cüzdanı (tutar Ankara başvuruları için günlük 130 TL’den hesaplanmalıdır.) kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
- Masraflar başvuru sahibinin dışında başka biri tarafından karşılanıyorsa eğer; karşılayan kişiden masrafların kendisi tarafından karşılandığını kabul eden imzalı dilekçe ve o kişiye ait son üç aylık banka hesap dökümü eklenmelidir. Banka hesabı yukarda belirtildiği gibi olmalıdır. Sadece reşit olmayan başvurular ya da birlikte seyahat eden eşler birbirine sponsor olabilir diğer bütün başvuru sahipleri şahsi hesap hareketi sunmalıdır.
Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:
Başvuru sahibi çalışan ise:
- Şirketinin antetli kağıdına yazılmış, seyahat tarihlerinin belirtildiği işveren mektubu ve/veya izin onayı (ıslak imza kaşeli)
- Şirketin imza sirküleri, son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı,faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve güncel SGK “hizmet dökümü”(Ankara başvuruları için ıslak imza kaşeli ya da e-devletten barkodlu çıktı getirilmelidir)
- Son üç aya ait maaş bordroları (ıslak imza kaşeli) (İstanbul başvuruları için, ek olarak maaşınızın yattığı bankadan da imzalı ve kaşeli olarak son 3 aylık maaş hesabı sunmanız gerekmektedir.)
ÖNEMLİ NOT: KAMU PERSONELİ OLAN BAŞVURU SAHİPLERİNİN ,KURUMLARINDAN ALMIŞ OLDUKLARI İŞVEREN YAZISI VE MAAŞ BORDROLARINDAN EN AZ BİRİNİN BARKODLU OLMASI GEREKMEKTEDİR.
Başvuru sahibi çiftçi ise;
- Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (ıslak imza kaşeli)
- Başvuru sahibi şirket sahibi ise:
- Şirketten alınan pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı (ıslak imza kaşeli)
- 4B Bagkur dökümü (ıslak imza kaşeli)
- Şirketin son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı, faaliyet belgesi,imza sürküleri ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
- Vergi levhası
Başvuru sahibi emekli ise:
- Emekli maaşını gösterir belge (güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)(ıslak imza kaşeli)
Başvuru sahibi öğrenci ise:
- Öğrenci Belgesi (E-Devletten alınmış ve kare kodlu olmak zorundadır.)
- Ankara başvurularında okuldan alınmış ıslak imzalı, kaşeli,güncel öğrenci belgesi istenmektedir.
- Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa:
Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname eklenmelidir. (Istanbul başvuruları için, anne-baba ve çocuk beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa, yine noterden orjinal muvaffakatname alınmalıdır. Muvaffakatnamede; “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna”diye belirtilmiş olup, seyahat edilecek ülkenin Çek Cumhuriyeti olduğu mutlaka belirtilmelidir. Seyahat tarihlerinin ve vize türünün (single ya da multiple) de açıkça yazılmış olması gerekmektedir.)
12 yaşın altındaki çocuklar, başvuruları için Vfs Global ofislerine gelmek zorunda değildir. Ancak çocuğun evraklarına E- Devlet’ ten alınmış Nüfus Kayıt Örneği eklenmelidir. Bu evraktaki anne ve baba adının Muvafakatname’ deki isimlerle bire bir aynı olması gerekmektedir.
- Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma ve çalışma izni( dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.)
Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Evrak Listesi
- Eksiksiz ve İingilizce olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve 2 yerden imzalanmış BAŞVURU FORMU
- Eksiksiz olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış EK BİLGİ FORMU (İIstanbul başvuruları için zorunludur.)
- Bir başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan diğer kişiler (reşit olmayanlar) ayrı başvuru formları doldurmalıdır. Vize aynı seyahat belgesine yapıştırılacaktır ve tüm vize sahipleri için en az 2’şer boş sayfa içermelidir.
- Pasaportun kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri içeren sayfaların fotokopisi gerekmektedir. Pasaportunuz son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve dönüşünüzden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Bu seyahatinizde size eşlik eden biri varsa ve o kişinin seyahati kapsayan geçerli vizesi varsa, o vizenin fotokopisini de başvurunuza eklemeniz gerekmektedir.Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
- 35×40 mm ölçülerinde son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz 2 fotoğraf
- Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası. (ıslak imza ve kaşeli olmalı ; seyahat tarihinden bir gün önce başlayıp bir gün sonra bitmelidir ve doğum tarihi gün/ay/yıl olarak muhakak yer almalıdır)
- Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır.. Bir kaç ülkeye birden gidiliyorsa, ülkeler arası geçişi gösteren uçak, tren ya da otobüs rezervasyonları da eklenmelidir.
- Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler sunulmalı ve başka ülkeleri de kapsayan bir tura gidiliyorsa, o ülkelerdeki otel rezervasyonları da aynı şekilde eklenmelidir.(Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirekete ait olan kaşe kabul edilmemektedir Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)
- Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş polis departmanından alınan resmi davetiye ve fotokopisi (POZVÁNÍ) (orijinali sunulmalıdır, davetiyede yer alan doğum tarihi, pasaport numarası, iş ve ev adresi gibi bilgiler muhakkak doğru yazılmış olmalıdır). Davet eden şirket Çek Cumhuriyetinde değilse görüşmenin Çek Cumhuriyetinde yapılacağına dair bağlayıcı belge (otelden alınmış davet onayı vb.) Davetiyede davet eden kişinin gidiş dönüş tarihleri ile doğum tarihi muhakkak belirtilmiş olmalıdır. Ankara başvuruları için Çek Cumhuriyeti’ndeki şirketten kişiye gönderilmiş imzalı ve kaşeli davetiye sunulmalıdır. Sunulacak davetiyelerin, ıslak imza kaşeli orijinal olması gerekmektedır. Davet eden şirket Çek Cumhuriyeti’nde değilse bile orijinal davetiye olması gerekmektedir (mail yoluyla imzalı kaşeli gönderilmiş davetiyeler kabul edilmemektedır.)
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
- Son üç aylık şahsi hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir. Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.) ya da orijinal ve güncel banka hesap cüzdanı (tutar Ankara başvuruları için günlük 130 TL’den hesaplanmalıdır.) Kredi kartı (ön yüzünün) fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
- Masraflar başvuru sahibinin dışında başka biri tarafından karşılanıyorsa eğer; karşılayan kişiden masrafların kendisi tarafından karşılandığını kabul eden imzalı dilekçe ve o kişiye ait son üç aylık banka hesap dökümü eklenmelidir. Banka hesabı yukarda belirtildiği gibi olmalıdır.
Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:
Başvuru sahibi çalışan ise:
- Şirketinin antetli kağıdına yazılmış, seyahat tarihlerinin belirtildiği işveren mektubu ve/veya izin onayı (ıslak imza kaşeli)
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve güncel SGK “hizmet dökümü”(Ankara başvuruları için ıslak imza kaşeli olmalı ya da e-devletten barkodlu çıktı getirilmelidir)
- Şirketin imza sirküleri, son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı,faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası
- Son üç aya ait maaş bordroları (ıslak imzalı, kaşeli)
ÖNEMLİ NOT: KAMU PERSONELİ OLAN BAŞVURU SAHİPLERİNİN ,KURUMLARINDAN ALMIŞ OLDUKLARI İŞVEREN YAZISI VE MAAŞ BORDROLARINDAN EN AZ BİRİNİN BARKODLU OLMASI GEREKMEKTEDİR.
Başvuru sahibi çiftçi ise;
- Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (ıslak imzalı, kaşeli)
Başvuru sahibi şirket sahibi ise:
- Şirketten alınan pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı (ıslak imzalı, kaşeli)
- 4B Bağkur dökümü (ıslak imzalı ve kaşeli)
- Şirketin son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı, faaliyet belgesi,imza sürküleri ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
- Vergi levhası (evraklar güncel olmalıdır)
Başvuru sahibi emekli ise:
- Emekli maaşını gösterir belge (güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı) (ıslak imzalı, kaşeli)
Başvuru sahibi öğrenci ise:
- Öğrenci Belgesi (E-Devlet’ten Kare kodlu olarak alınması gerekmektedir.)
- Ankara başvurularında okuldan alınmış ıslak imzalı, kaşeli,güncel öğrenci belgesi istenmektedir.
- Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa:
- Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli orijinal muvafakatname eklenmelidir. (İstanbul başvuruları için, anne-baba ve çocuk beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa, yine noterden orijinal muvafakatname alınmalıdır. Muvafakatnamede; “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna” ibaresi belirtilmiş olup, seyahat edilecek ülkenin Çek Cumhuriyeti olduğu mutlaka belirtilmelidir. Seyahat tarihlerinin ve vize türünün (tek ya da çok girişli) de açıkça yazılmış olması gerekmektedir.
- Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma ve çalışma izni (dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.)
Çek Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vizesi
- Eksiksiz ve İngilizce olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve 2 yerden imzalanmış BAŞVURU FORMU
- Eksiksiz olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış EK BİLGİ FORMU(İstanbul başvuruları için zorunludur.)
- Bir başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan diğer kişiler (reşit olmayanlar) ayrı başvuru formları doldurmalıdır. Vize aynı seyahat belgesine yapıştırılacaktır ve tüm vize sahipleri için en az 2’şer boş sayfa içermelidir.
- Pasaportun kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri içeren sayfaların fotokopisi gerekmektedir. Pasaportunuz son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve dönüşünüzden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Bu seyahatinizde size eşlik eden biri varsa ve o kişinin seyahati kapsayan geçerli vizesi varsa, o vizenin fotokopisini de başvurunuza eklemeniz gerekmektedir.
- Nüfus Cüzdan fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
- 35×40 mm ölçülerinde son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz 2 fotoğraf
- Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası. (ıslak imzalı, kaşeli olmalı ve gidiş tarihinden bir gün önce başlayıp dönüş tarihinden bir gün sonra bitmelidir ve doğum tarihi gün/ay/yıl olarak muhakak yer almalıdır)
- Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
- Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş polis departmanından alınan resmi davetiye ve fotokopisi (POZVÁNÍ) (orijinali sunulmalıdır, davetiyede yer alan doğum tarihi, pasaport numarası ev adresi vb gibi bilgiler muhakkak doğru yazılmış olmalıdır.)
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
- Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir. Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır) ya da orijinal ve güncel banka hesap cüzdanı (tutar Ankara başvuruları için günlük 130 TL’den hesaplanmalıdır). Kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir. Sadece reşit olmayan başvurular ya da birlikte seyahat eden eşler birbirine sponsor olabilir, diğer bütün başvuru sahipleri şahsi hesap hareketi sunmalıdır.
- Masraflar başvuru sahibinin dışında başka biri tarafından karşılanıyorsa eğer; karşılayan kişiden masrafların kendisi tarafından karşılandığını kabul eden imzalı dilekçe ve o kişiye ait son üç aylık banka hesap dökümü eklenmelidir. Banka hesabı yukarda belirtildiği gibi olmalıdır.
Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:
Başvuru sahibi çalışan ise:
- Şirketinin antetli kağıdına yazılmış, seyahat tarihlerinin belirtildiği işveren mektubu ve/veya izin onayı (ıslak imza kaşeli)
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve güncel SGK “hizmet dökümü”(Ankara başvuruları için ıslak imza kaşeli olmalı ya da e-devletten barkodlu çıktı getirilmelidir)
- Şirketin imza sirküleri, son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı,faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası
- Son üç aya ait maaş bordroları (ıslak imzalı kaşeli)
ÖNEMLİ NOT: KAMU PERSONELİ OLAN BAŞVURU SAHİPLERİNİN ,KURUMLARINDAN ALMIŞ OLDUKLARI İŞVEREN YAZISI VE MAAŞ BORDROLARINDAN EN AZ BİRİNİN BARKODLU OLMASI GEREKMEKTEDİR.
Başvuru sahibi çiftçi ise;
- Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (ıslak imza kaşeli)
Başvuru sahibi şirket sahibi ise:
- Şirketten alınan pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı(ıslak imza kaşeli)
- 4B Bağkur dökümü (ıslak imza kaşeli) Şirketin son 6 ay içerisinde alınmmış ticaret odası kaydı,faaliyet belgesi, imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
- Vergi levhası (evraklar güncel olmalıdır)
Başvuru sahibi emekli ise:
- Emekli maaşını gösterir belge (güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı) (ıslak imzalı kaşeli)
Başvuru sahibi öğrenci ise:
- Öğrenci Belgesi (E-Devletten alınmış ve kare kodlu olmak zorundadır.)
- Ankara başvurularında okuldan alınmış ıslak imzalı, kaşeli,güncel öğrenci belgesi istenmektedir.
- Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa:
- Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname eklenmelidir. (Istanbul başvuruları için, anne-baba ve çocuk beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa, yine noterden orijinal muvafakatname alınmalıdır. Muvafakatnamede; “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna” ibaresi belirtilmiş olup, seyahat edilecek ülkenin Çek Cumhuriyeti olduğu mutlaka belirtilmelidir. Seyahat tarihlerinin ve vize türünün (tek ya da çok girişli) de açıkça yazılmış olması gerekmektedir. Anne babanın geçerli vizesi olup sadece çocuk başvuru yapıyorsa yine anne babadan muvafakatnema eklenmelidir. 12 yaşın altındaki çocuklar, başvuruları için Vfs Global ofislerine gelmek zorunda değildir. Ancak çocuğun evraklarına E- Devlet’ ten alınmış Nüfus Kayıt Örneği eklenmelidir. Bu evraktaki anne ve baba adının Muvafakatname’ deki isimlerle bire bir aynı olması gerekmektedir.
- Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma ve çalışma izni (dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.)
Kültürel Faaliyetler,Spor Etkinlikleri veya Konferanslara Katılım Vizesi Evrak Listesi
- Eksiksiz ve ingilizce olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve 2 yerden imzalanmış BAŞVURU FORMU
- Eksiksiz olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış EK BİLGİ FORMU (Istanbul başvuruları için zorunludur.)
- Bir başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan diğer kişiler (reşit olmayanlar) ayrı başvuru formları doldurmalıdır. Vize aynı seyahat belgesine yapıştırılacaktır ve tüm vize sahipleri için en az 2şer boş sayfa içermelidir.
- Pasaportun kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıllık tüm schengen vizelerin ve mühürlerin olduğu sayfaların fotokopisi gerekmektedir. Pasaportunuz son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve dönüşünüzden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Bu seyahatinizde size eşlik eden biri varsa ve o kişinin seyahati kapsayan geçerli vizesi varsa, o vizenin fotokopisini de başvurunuza eklemeniz gerekmektedir.Nüfus cüzdanı fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
- 35×40 mm ölçülerinde son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz 2 fotoğraf
- Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası (ıslak imza kaşeli olmalı ve gidiş tarihinden bir gün önce başlayıp dönüş tarihinden bir gün sonra bitmelidir ve doğum tarihi gün /ay/yıl olarak muhakak yer almalıdır)
- Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır.. Bir kaç ülkeye birden gidiliyorsa, ülkeler arası geçişi gösteren uçak, tren ya da otobüs rezervasyonları da eklenmelidir.
- Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler sunulmalı ve başka ülkeleri de kapsayan bir tura gidiliyorsa, o ülkelerdeki otel rezervasyonları da aynı şekilde eklenmelidir.(Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirketlerin kaşesi kabul edilmemektedir. Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)
- Ankara başvurularında Konaklama olarak elçiliğin databox’ına gönderilen belgeler kabul edilmemektedir. Kişilere imzalı kaşeli belge olarak sunulmalıdır.
- Çek Cumhuriyeti’ndeki bir kurumdan, organizasyon sahibinden, üniversiteden veya bir spor kulübünden adınıza gönderilmiş, antetli kağıtta, imzalı ve kaşeli orjinal davetiye ile başvuru yapmaları tavsiye edilmekle birlikte, başvuru sahipleri, orjinal olmayan davetiyelerle de başvurularını yapabilirler.Davet eden kurum, klüp vb. Çek Cumhuriyeti’nde değilse, etkinliğin Çek Cumhuriyeti’nde yapılacağına dair bağlayıcı belge (otelden alınmış davet onayı vb.) gerekmektedir. Önemli Not: Eğitim amaçlı seyahat eden başvuru sahipleri, davetiyelerini mutlaka orjinal (Islak imzalı ve kaşeli) olarak sunmak zorundadırlar.
- Ankara’ dan yapılacak başvurularda, amaç farketmeksizin davetiyelerin mutlaka ıslak imza ve kaşeli orjinali gerekmektedir. Davet eden şirket Çek cumhuriyeti’nde değilse bile orjinal davetiye olması gerekmektedir. (Mail ya da faks yoluyla gönderilmiş davetiyeler kabul edilmemektedir.)
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
- Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir) (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orijinal ve güncel banka hesap cüzdanı (tutar Ankara başvuruları için günlük 130 TL’den hesaplanmalıdır.) Kredi kartı(ön yüzünün ) fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
- Masraflar başvuru sahibinin dışında başka biri tarafından karşılanıyorsa eğer; karşılayan kişiden masrafların kendisi tarafından karşılandığını kabul eden imzalı dilekçe ve o kişiye ait son üç aylık banka hesap dökümü eklenmelidir. Banka hesabı yukarda belirtildiği gibi olmalıdır.
Önemli Not: Sadece reşit olmayan başvurular ya da birlikte seyahat eden eşler, birbirine sponsor olabilir diğer bütün başvuru sahipleri şahsi hesap hareketi sunmalıdır.
Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:
Başvuru sahibi çalışan ise:
- Şirketinin antetli kağıdına yazılmış, seyahat tarihlerinin belirtildiği işveren mektubu ve/veya izin onayı (ıslak imza kaşeli)
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve güncel SGK “hizmet dökümü”(Ankara başvuruları için ıslak imza kaşeli ya da e-devletten barkodlu çıktı getirilmelidir)
- Şirketin imza sirküleri, son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı,faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası
- Son üç aya ait maaş bordroları (ıslak imza kaşeli) (İstanbul başvuruları için, ek olarak maaşınızın yattığı bankadan da imzalı ve kaşeli olarak son 3 aylık maaş hesabı sunmanız gerekmektedir.)
ÖNEMLİ NOT: KAMU PERSONELİ OLAN BAŞVURU SAHİPLERİNİN, KURUMLARINDAN ALMIŞ OLDUKLARI İŞVEREN YAZISI VE MAAŞ BORDROLARINDAN EN AZ BİRİNİN BARKODLU OLMASI GEREKMEKTEDİR.
Başvuru sahibi çiftçi ise;
- Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (ıslak imza kaşeli)
Başvuru sahibi şirket sahibi ise:
- Şirketten alınan pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı(ıslak imza kaşeli)
- 4B Bagkur dökümü (ıslak imza ve kaşeli)
- Şirketin son 6 ay içerisinde alınmış ticaret odası kaydı, faaliyet belgesi,imza sürküleri ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
- Vergi levhası (evraklar güncel olmalıdır)
Başvuru sahibi emekli ise:
- Emekli maaşını gösterir belge (güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı) (ıslak imza kaşeli)
- Başvuru sahibi öğrenci ise:
- Öğrenci Belgesi (okuldan alınmış, ıslak imzalı ve kaşeli)
- Ankara başvurularında okuldan alınmış ıslak imzalı, kaşeli,güncel öğrenci belgesi istenmektedir.
- Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname eklenmelidir. (Istanbul başvuruları için, anne-baba ve çocuk beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa, yine noterden orjinal muvaffakatname alınmalıdır. Muvaffakatnamede; “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna”diye belirtilmiş olup, seyahat edilecek ülkenin Çek Cumhuriyeti olduğu mutlaka belirtilmelidir. Seyahat tarihlerinin ve vize türünün (single ya da multiple) de açıkça yazılmış olması gerekmektedir.
- 12 yaşın altındaki çocuklar, başvuruları için Vfs Global ofislerine gelmek zorunda değildir. Ancak çocuğun evraklarına E- Devlet’ ten alınmış Nüfus Kayıt Örneği eklenmelidir. Bu evraktaki anne ve baba adının Muvafakatname’ deki isimlerle bire bir aynı olması gerekmektedir.
- Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma ve çalışma izni( dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.)
Çek Cumhuriyeti Şoför Vizesi Evrakları
- Eksiksiz ve ingilizce olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve 2 yerden imzalanmış BAŞVURU FORMU
- Eksiksiz olarak doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış EK BİLGİ FORMU (Istanbul başvuruları için zorunludur.)
- Pasaportun kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri içeren sayfaların fotokopisi gerekmektedir.
- 35×40 mm ölçülerinde son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz 2 fotoğraf
- Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası. (ıslak imza kaşeli olmalı ve gidiş tarihinden bir gün önce başlayıp dönüş tarihinden bir gün sonra bitmelidir ve doğum tarihi muhakak yer almalıdır)
- Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş Çek Cumhuriyetıindeki anlaşmalı şirketten gönderilmiş imzalı ve kaşeli davetiye
- Türkiyedeki şirketinin antetli kağıdına yazılmış, seyahat tarihlerinin belirtildiği işveren mektubu ve/veya izin onayı (ıslak imza kaşeli)
- Şirketin imza sirküleri, son 6 aya ait ticaret odası kaydı,faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesinin kopyası, vergi levhası.
- SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve güncel SGK “hizmet dökümü”(Ankara başvuruları için ıslak imza kaşeli ya da e-devletten barkodlu çıktı getirilmelidir)
- Son üç aya ait maaş bordroları (ıslak imza kaşeli)
ÖNEMLİ NOT: KAMU PERSONELİ OLAN BAŞVURU SAHİPLERİNİN ,KURUMLARINDAN ALMIŞ OLDUKLARI İŞVEREN YAZISI VE MAAŞ BORDROLARINDAN EN AZ BİRİNİN BARKODLU OLMASI GEREKMEKTEDİR.
- Şirketin C2 yetki belgesi
- Başvuru sahibinin sürücü belgesi ve aracın ruhsatı
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
- Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (Kalınan her gün için günlük 100 Euro olacak şekilde toplam tutar hesapta gösterilmelidir) (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orijinal ve güncel banka hesap cüzdanı (tutar Ankara başvuruları için günlük 130 TL’den hesaplanmalıdır.) Kredi kartı(ön yüzünün ) fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
- Masraflar başvuru sahibinin dışında başka biri tarafından karşılanıyorsa eğer; karşılayan kişiden masrafların kendisi tarafından karşılandığını kabul eden imzalı dilekçe ve o kişiye ait son üç aylık banka hesap dökümü eklenmelidir. Banka hesabı yukarda belirtildiği gibi olmalıdır.
Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa: Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname eklenmelidir. (Istanbul başvuruları için, anne-baba ve çocuk beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa, yine noterden orjinal muvaffakatname alınmalıdır. Muvaffakatnamede; “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna”diye belirtilmiş olup, seyahat edilecek ülkenin Çek Cumhuriyeti olduğu mutlaka belirtilmelidir. Seyahat tarihlerinin ve vize türünün (single ya da multiple) de açıkça yazılmış olması gerekmektedir.)
- Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma izni.(dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olacak.)
Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvurusu
Çek Cumhuriyeti vizesi başvurusu için hazırlanması gereken evraklar başvuru sahibinin seyahat amacına ve mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir. Çek Cumhuriyeti vize başvurularınız için hazırlamış olduğunuz evrakların güncel tarihli olmasına özen göstermeli ve sunulacak belgelerin bilgisine sahip olmalısınız. Çek Cumhuriyet vizesi başvuruları hakkında verilecek kararlar ilgili Çek Cumhuriyeti Konsolosluklarının çalışma alanı içerisindedir. Bu sebeple Çek Cumhuriyeti vize başvurularınız için eksiksiz bir şekilde sunmuş olduğunuz evraklar vize almanızı garanti etmemektedir.
Çek Cumhuriyeti Vizesi Ret Sebepleri Nelerdir?
Schengen vize başvurularının ret sebeplerinin başında başvuru formlarının eksik veya yanlış doldurulması, seyahat amacının net belirtilmemesi, seyahat masraflarının karşılanacağına dair yeterli gelir belgesi ve banka hesabı gösterilmemesi, vize geçerlilik süresi içerisinde ikamet edilen ülkeye geri dönüleceğine dair ikna edici kanıt sunulamaması ve otel rezervasyonlarının sistemde görünmemesi gelmektedir. Başvurularınızı yaparken bu hususları göz önünde bulundurmanız önem arz etmektedir.
Vize Merkezi – Çek Cumhuriyeti Schengen Vize Departmanı Çağrı Merkezini arayarak Çek Cumhuriyeti Schengen vize (90 güne kadar konaklamalı) başvuru evraklarını Temsilcilerimizden bir ”bilgi e-maili” olarak ücretsiz talep edebilirsiniz. Vize Merkezi – Çekya Vize Departmanı hazırlanması gereken evrakların güncel halini sizlerle e-posta olarak paylaşacaktır. Vize harç ücretinin yanı sıra belli bir hizmet bedeli ödeyerek Vize Merkezi aracılığıyla seyahat amacınıza uygun, eksiksiz, doğru ve hızlı bir başvuru yapabilirsiniz. Vize Merkezi’nden alacağınız hizmet sayesinde yorucu prosedürlerle uğraşmadan, kolay ve hızlı randevuyla vize başvurunuzu sağlama alabilirsiniz. Konuyla ilgili Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizle hemen iletişime geçebilirsiniz.
Çek Cumhuriyeti vize başvurularınızın olumsuzlukla sonuçlanması durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır. Vize başvurunuzun olumsuz bir sonuçla neticelenmemesi için lütfen Çekya vize başvurusu uyum koşullarını eksiksiz olarak tamamlamaya özen gösterin.
Vize Merkezi olarak Çekya vizesi başvurularınızın sonuçlanma süresi, vize başvurunuz hakkında verilecek kararlar ve alacak olduğunuz vize süresi konusunda yetki sahibi olmadığımızı belirtiriz.
Vize Reddi Durumunda Ne Yapılır?
Çek Cumhuriyeti vize reddi kararına karşı temyize gidebilirsiniz. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından verilen Çek Cumhuriyeti vize başvurusu ret kararı ve ret nedenleri standart bir form ile bildirilir. Ret bildiriminde ret kararının nedenleri ve temyiz için son başvuru tarihi yer almalıdır. Ancak, yeni bir başvuruda bulunmadan önce, bir önceki Çek Cumhuriyeti vizesi reddinin sebeplerini inceleyerek gerekli yerlerde düzeltmeler yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurusu reddedilirse vize ücreti iade edilmez. Vize ücreti, Çek Cumhuriyeti vize başvurusunun incelenme giderlerini kapsar.
Çekya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
C Tipi Vize (Kısa Süreli Vizeler)
Kısa süreli Çekya (Çek Cumhuriyeti) ziyaretlerinde kullanabileceğiniz C Tipi Schengen Vizesi için geçecek süreyi ortalama 5 -15 iş günü olarak hesaplayabilirsiniz. Bununla birlikte Konsolosluğun randevunuzdan sonra sizden ek evrak talep etme hakkı olduğunu ve böyle bir durumun süreci uzatabileceğini unutmayın. Ayrıca başvuruların yoğun olduğu dönemlerde de sürecin uzayabileceğini hesaba katmalısınız. Bu durumda vize sürecinizle ilgili kötü bir sürprizle karşılaşmamak adına başvurunuzu seyahatinize 30 gün kala yapmanız en uygun zamanlama olacaktır.
Çekya (Çek Cumhuriyeti)’ya yapacağınız ziyarete 90 günden fazla süre varsa Başvuru Merkezleri vize başvurunuzu işleme almayacaktır. Dolayısıyla seyahatinize 30 gün ile 90 gün arasında bir süre varken başvuru yapmanız süre açısından en idealidir.
Burada sözü edilen c tipi vize veya diğer adıyla kısa süreli vize her 180 gün içerisinde 90 güne kadar süreyle ilgili ülkede kalabilmeyi ifade eder ve Turistik, Ticari, Aile ve Arkadaş Ziyareti, Kültürel ve Sportif aktivitelere katılım veya Eğitim ve Araştırma gibi amaçlarla alınan vizedir.
D Tipi Vize (Ulusal Vizeler)
Ulusal Vize adıyla da anılan Çalışma İzni, Öğrenci Değişim ve Erasmus Vizesi, Yüksek Lisans ve Doktora Vizesi gibi uzun süreli vizelerde başvuru süreci daha da uzun olacaktır. Bu süreye de kısa bir hesapla 15 iş günü ile 90 iş günü arasında diyebiliriz.
Vize başvurunuz ile vizenizi almanız arasında geçen sürenin uzamasına sebep olabilecek etkenlerden belki de en önemlisi beyan ettiğiniz evrakların hatalı veya eksik olması olabilir. Bu gibi durumlarda Konsolosluklar ek evraklar talep edebilir, sizi başvuru merkezinde yüz yüze görüşmeye çağırabilir veya hakkınızda detaylı incelemeler yapmak için biraz daha zaman harcayabilir. Başvurularınızı Vize Merkezi danışmanlığında yapmanız başvuru dosyanızdaki olası hatalara ve tutarsızlıklara karşı önlem almış olmanızı sağlar. Temsilcilerimiz tecrübelerine dayanarak incelediği evrak dosyanızı konsolosluğun talep ettiği formatta hazırlamanıza yardımcı olacaklardır.
Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda bulunurken İngilizce ya da Türkçe hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmanız talep edilir.